Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Είμαι υπέρ του βιδωτου τσοκ όταν το τρυπάνι είναι φθηνό. Όταν είναι ακριβό έχουν καλά τσοκ οπότε προτιμώ τα αυτόματα.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα και καλή χρόνια. Πέρσι τον Ιούνιο είχαν τα praktiker το μπλε bosch το 600αρι ρεύματος στα 69 euro. Το πήρα και ξένοιασα. Τώρα νομίζω το έχουν τα e shop στα 75. Καλύπτει το 99% των οικιακών μερεμετιων για μια 20ετια (και βάλε). Αν θέλεις να δώσεις λίγα παραπάνω, παρτο με κλειστά μάτια. Το μόνο κακό που έχει είναι ότι μπορεί (λόγω ευχρηστίας) να σου ανοίξει την όρεξη για κάτι παραπάνω από τα περιστασιακά οικιακά μερεμέτια.
Κάί μαζί στην συσκευασία 5 τρυπάνια multiconstrunction αξίας 15 ευρώ!!
Αυτή ήταν εξαρχής και η δικιά μου προταση.
Εξαιρετικό.

Ναι σωστα, αλλα το παιδι ανεφερε δυο φορες οτι δεν μπορει να ξεφυγει απο τον αρχικο προυπολογισμο του, ~30 ευρω.

Αν μπορουσε να διαθεσει τα τριπλα χρηματα, θα του προτειναμε κατι αντιστοιχο, οπως το παραπανω bosch.

Ετσι ακριβως φιλε Χιωτη. Ευχαριστω και τα υπολοιπα παιδια για τις προτασεις τους ομως θα ηθελα κατι με μαξιμουμ τιμη γυρω στα 35 ευρω.

Η skil ηταν μια πρωτοπορος εταιρεια εργαλειων την οποια εξαγορασε πλεον η Bosch.

Προσωπικα θα προτιμουσα το skil μεταξυ των δυο παρομοιων εργαλειων που εβαλες.

Και η οποια Skill τον Αυγουστο του 2016 περασε στα χερια των Κινεζων και συγκεκριμενα στην Chervon (HK) Ltd :)

Nothing wrong with that, καιρος ηταν να αποκτησει η SKIL μια θεση που της αξιζει στην αγορα.
Η Bosch την ειχε υποβαθμισει αδικαιολογητα, για καποιο λογο.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Nothing wrong with that, καιρος ηταν να αποκτησει η SKIL μια θεση που της αξιζει στην αγορα.

Σε τζιρο εννοεις, γιατι σε ποιοτητα δεν νομιζω να αναβαθμιστει!

Nαι σε τζιρο και σωστη προβολη/μαρκετινγκ στις αγορες.
Η ποιοτητα ειναι μια χαρα για ερασιτεχνικη σειρα εργαλειων και οχι μονο.

Η skil ηταν μια πρωτοπορος εταιρεια εργαλειων την οποια εξαγορασε πλεον η Bosch.

Προσωπικα θα προτιμουσα το skil μεταξυ των δυο παρομοιων εργαλειων που εβαλες.

Προσωπικά έχοντας το μικρό κρουστικό της Skill των 500watt (αγορασμένο πριν ένα χρόνο)μπορώ να πω πως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος!
Είναι ψεύτικο και αναποτελεσματικό.

Για το ιδιο μιλαμε? https://www.amazon.de/Schlagbohrmaschine-6002-CA-Drehzahlvorwahl-Bohrerset/dp/B007ZPFDAK

Τι εννοεις αναποτελεσματικο? Δηλαδη δεν μπορεις να ανοιξεις μια τρυπα 8μμ σε τοιχο? Το τσοκ δεν σφιγγει καλα?

Επισης στην ποιοτητα κατασκευης και εμφανιση δεν περιμενουμε προφανως να ειναι bosch και Makita.
Το δραπανακι εμφανισιακα/κατασκευαστικα ειναι απο τα καλυτερα της κατηγοριας bugdet.

Προσωπικά έχοντας το μικρό κρουστικό της Skill των 500watt (αγορασμένο πριν ένα χρόνο)μπορώ να πω πως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος!
Είναι ψεύτικο και αναποτελεσματικό.

Εννοεις αυτο εδω? https://www.skroutz.gr/s/1872310/Skil-6002CA.html
Αν ναι πες μου τι δεν παει καλα ωστε αν ειναι να διαλεξω καποιο εκ των Einhell ή B&D

Η αυξημένη τιμή εκτός των καλύτερων specs πρέπει να ανταποκρίνεται και σε καλύτερη ποιότητα. Προφανώς θα μου πείτε. Ναι αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει πλέον πάντα και παντού.

Από προσωπική εμπειρία αλλά και αναφορές υπάρχουν πλέον Bosch μπλε που το τσοκ βαράει στο γάμο του καραγκιόζη, DeWalt που το τσοκ λύνεται για πλάκα κτλ.

Μακάρι η τιμή να ήταν πάντα ασφαλές κριτήριο ποιότητας.

Θα σου πρότεινα οτιδήποτε επιλέξεις να μπορέσεις να το δεις και να το ελέγξεις πρώτα και να υπάρχει η δυνατότητα πραγματικής επιστροφής χρημάτων γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα πέσεις.

Όσο το διαβάζω τόσο προσπαθώ να χωνέψω πως μιλάμε για εργαλείο ποιότητας στα 30 ευρω.
Χωρίς διάθεση προσβολής προς το budget και το πορτοφόλι του φίλου αλλά δεν μπορώ να το χωνεψω.
Ειλικρινά προτείνω αγορά του Parkside με μόνο ατου την 3ετη εγγύηση questions asked.
Στα 25 ευρώ που κοστίζει δεν έχει αντίπαλο. Ειδικά μετά την ανωτέρω κριτική του φίλου για το skill.

Δεν αναζητουμε την απολυτη ποιοτητα φιλε μου σε κανενα απ τα παραπανω, ποσο δε μαλλον οταν αυτα κοστιζουν μαξιμουμ 40 ευρω. Το ερωτημα ειναι τι καλυτερο μπορεις ν αγορασεις μ αυτα τα χρηματα για τις συγκεκριμενες αναγκες κι αν καποιος εχει αποψη θετικη ή αρνητικη, ή εστω καποια προτιμηση για τα συγκεκριμενα ή αλλα δραπανα βαση της εμπειριας του. Τοσο απλο.

Δεν αναζητουμε την απολυτη ποιοτητα φιλε μου σε κανενα απ τα παραπανω, ποσο δε μαλλον οταν αυτα κοστιζουν μαξιμουμ 40 ευρω. Το ερωτημα ειναι τι καλυτερο μπορεις ν αγορασεις μ αυτα τα χρηματα για τις συγκεκριμενες αναγκες κι αν καποιος εχει αποψη θετικη ή αρνητικη, ή εστω καποια προτιμηση για τα συγκεκριμενα ή αλλα δραπανα βαση της εμπειριας του. Τοσο απλο.

Η απόλυτη ποιότητα δεν υπάρχει πάντα ούτε και σε δεκαπλάσιας αξίας εργαλεία.

Επίσης το μεγάλο πλεονέκτημα των πολλών απόψεων σε ένα φόρουμ είναι κάποιες φορές αποπροσανατολιστικό.

Θα σου πρότεινα να πας σε κατάστημα (όχι πολυκατάστημα - αλυσίδα) που έχει τα 2-3 από αυτά τα εργαλεία που ενδιαφέρεσαι, να τα πιάσεις στο χέρι σου, να δεις τη συμπεριφορά τους σε χρήση και θα αποφασίσεις πιο εύκολα.

Το "απολυτη ποιοτητα" ηταν προφανως τροπος του λεγειν. Μαλλον ομως αυτο θα κανω, θα παω απο κοντα να δω οσα μπορω και ν αποφασισω. Ευχαριστω πολυ.

Διαφωνω με τον endura διοτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που διαθετουν μεχρι 40 ευρω για ενα ηλεκτρικο κρουστικο. Τι δηλαδη δεν ειναι αξια συζητησης αυτα? Μηπως πρεπει να γινεται συζητηση μονο για εργαλεια απο 70 – 100 ευρω και πανω?
dis83 για αυτον ακριβως το λογο τα forum ειναι μπουσουλας και παρα πολλες φορες σου ανοιγουν τα ματια για σωστη αγορα, αλλά θα πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα και κυριως ποιος γραφει τι και ετσι θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα, θα διαβασεις πολλα θα κρατησεις λιγα.

Φιλε zmanos και στα χερια σου να το πιασεις δεν θα καταλαβεις απολυτως τιποτα, πρεπει να ατο δουλεψεις.
Εαν μπορω να σε βοηθησω, εγω εχω ενα Bosch 650 (10 – 15 χρονια) σκυλι, ενα Skil (δεκαετιας) τα τελευταια χρονια δεν δουλευει η κρουση (και βαριεμαι να το ανοιξω), ενα B&D (πριν το Skil) κουρεψε τα γραναζια, εχω και ενα Parkside (2ετιας) που το αγορασα λογω κοστους (20 – 22 ευρω) και μεχρι τωρα παει πολυ καλα.

Την χρησιμοποιούσε για να διαθέτει φθηνά εργαλεία στην αγορά.

Το κάνουν πολλές ώστε να μη χρειάζεται να βάζουν τη φίρμα τους σε τόσο φθηνά εργαλεία. Νομίζω έχει άλλη μία, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ούτε θυμάμαι ποια.