Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Διαφωνω με τον endura διοτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που διαθετουν μεχρι 40 ευρω για ενα ηλεκτρικο κρουστικο. Τι δηλαδη δεν ειναι αξια συζητησης αυτα?

Είναι!

Αλλά λίγο πολύ είναι όλα ίδια. Επίσης η ποιότητα σπάνια είναι σταθερή αφού ο προμηθευτής αλλάζει τακτικά.

Δυο εργαλεία ίδιας τιμής, σπάνια θα έχουν ουσιαστική διαφορά στην συνολική ποιότητα. Οι διαφορές που εντοπίζει κάποιος στα διαφορετικά εργαλεία είναι υπαρκτές φυσικά, αλλά όλα κάπου πάσχουν. Για παράδειγμα το χ μπορεί να έχει πολύ καλύτερη κρούση απ' το ψ, αλλά μετά από λίγο το τσοκ του να γίνει λείο εσωτερικά και να μη συγκρατεί σωστά το τρυπάνι. Στο τέλος και τα δύο δε θα είναι τόσο αποτελεσματικά για διαφορετικούς λόγους.
Ένα τρίτο θα έχει καλύτερο τσοκ απ' το χ και περισσότερες κρούσεις απ' το ψ αλλά θα κουρέψει τα πλαστικά του γρανάζια.

Απ' όσα συζητάτε θα έπαιρνα το parkside (Θα πέσει φωτιά θα με κάψει, αλλά τώρα το 'γραψα).

Κύριοι να γράψω και εγώ τη γνώμη μου την ταπεινή για τα skil.
-Σέγα skil masters κοντά 100 .Πολύ δυνατό εργαλείο,κόβει ότι φτάνει η λάμα να κόψει χωρίς κιχ.Άθλιο πέλμα,με το μηχανισμό κλειδώματος κάθετα και σε κλίση να έχει παραδώσει πνεύμα πολύ σύντομα.
-Πολυτριβείο.Πολύ σωστό και δυνατό εργαλείο,με μοναδικό πρόβλημα την ταχύτατη φθορά του velcro του έκκεντρου.
-Σπαθόσεγα skil masters.Δύναμη και αυτή,με προβληματικό όμως μηχανισμό κλειδώματος λάμας,πολλά ξεκουμπώματα κατά την κοπή.
-Δισκοπρίονο χειρός.Άψογο,εκεί φαίνεται η τεχνογνωσία τους.
Με λίγα λόγια,αστέρια τα μοτέρ τους,μέτριότατη η ποιότητα κατασκευής τους.Α,και είναι βαριά εργαλεία.Τώρα αν σας πώ πως το πνευματικό δράπανο της parkside είναι συγκινητικά πιστός σύντροφος θα με πιστέψετε;Με τεράστια διαφορά τα πιο καλά ξοδεμένα 50 μου ever!Και τα διπλά να έκανε πάλι θα τα άξιζε.

Φίλε Σοφρων έγραψα να μην παρεξηγηθώ αλλά δεν αποφευχθηκε τελικά.

Ξαναλέω λοιπόν το σκεπτικό κου.
Ποιότητα σε κρουστικο δραπανο αξίας 30 ευρώ και κατά συνέπεια μην περιμένετε να βρείτε.

Ο φίλος παρακάτω το κατάλαβε. Γι'αυτό προτείνει και εκείνος το Parkside.

Είναι!

Αλλά λίγο πολύ είναι όλα ίδια. Επίσης η ποιότητα σπάνια είναι σταθερή αφού ο προμηθευτής αλλάζει τακτικά.

Δυο εργαλεία ίδιας τιμής, σπάνια θα έχουν ουσιαστική διαφορά στην συνολική ποιότητα. Οι διαφορές που εντοπίζει κάποιος στα διαφορετικά εργαλεία είναι υπαρκτές φυσικά, αλλά όλα κάπου πάσχουν. Για παράδειγμα το χ μπορεί να έχει πολύ καλύτερη κρούση απ' το ψ, αλλά μετά από λίγο το τσοκ του να γίνει λείο εσωτερικά και να μη συγκρατεί σωστά το τρυπάνι. Στο τέλος και τα δύο δε θα είναι τόσο αποτελεσματικά για διαφορετικούς λόγους.
Ένα τρίτο θα έχει καλύτερο τσοκ απ' το χ και περισσότερες κρούσεις απ' το ψ αλλά θα κουρέψει τα πλαστικά του γρανάζια.

Απ' όσα συζητάτε θα έπαιρνα το parkside (Θα πέσει φωτιά θα με κάψει, αλλά τώρα το 'γραψα).

Σωστά.
Κάί Έτσι θα έχει ο φίλος την γνωριμία με τα δραπανα της κατηγορίας.
Ίσως αυτό βοηθήσει και εσένα όπως και πααααρα πολλούς από εμάς να καταλάβουμε τις ανάγκες μας.

Αρα για καποιον που θελει να παρει ενα φθηνο δραπανο για ερασιτεχνικη χρηση με οριο τα 40 ευρω, δεν εχει νοημα να ψαχτει ιδιαιτερα αφου ουσιαστικα ολα σ αυτη την τιμη ειναι το ιδιο πανω κατω ποιοτικα. Οποτε λοιπον ας παρει οποιο να ναι, με προτιμηση -λογο κυριως τιμης- στο Parkside με τα 22 ευρω.
Οκ.

Ναι... σωστά κατέληξες φίλε zmanos .... αλλά που θα ξαναβρείς τώρα το Parkside που επέστρεψες ??

Αντε επιτελους αγορασε και καποιος κρουστικο Parkside. :a0210:
Φιλε να μας πεις εντυπωσεις, για να ξερουμε οταν το ξαναβγαλει το Lidl.

Ετσι απο περιεργεια, καποιος που αγορασε το κρουστικο δραπ/δο Black & Decker BDKH18B1SA-QW https://www.kotsovolos.gr/site/smal...ls/drills/181171-black & decker-bdkh18b1sa-qw πριν καμποσες μερες απ τον Κωτσοβολο και μπορει να εκφρασει την αποψη του, ειδικα αν εχει και καποιο αλλο ή αλλα στην κατοχη του ωστε να χει μετρο συγκρισης? Το ακριβες εργαλειο ειναι αυτο http://www.blackanddecker.fr/fr-fr/...20-accessoires-et-sac-de-rangement/bdkh18b1sa

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Εμένα δεν μου έχει παραδοθεί ακόμη.
Αύριο θα τους πάρω τηλεφωνο

Μη μπεις στον κοπο
Να η απαντηση με email που μου εδωσαν, σε σχετικο ερωτημα μου:

... θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το προϊον σας δεν είναι άμεσα διαθέσιμο και έχει γίνει παραγγελία στον προμηθευτή.
Ο μέγιστος χρόνος αναμονής είναι 10-15 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα παραγγελίας. Μόλις το προϊόν εισαχθεί στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις θα σας σταλεί ενημερωτικό sms στο κινητό σχετικά με την δρομολόγηση της παραγγελίας σας. ...

Για την προσφορά B&D του κωτσοβολου, κι εγώ ακόμα δεν έχω παραλάβει... Υπο εκτέλεση λεει στις παραγγελίες

Μη μπεις στον κοπο
Να η απαντηση με email που μου εδωσαν, σε σχετικο ερωτημα μου:

... θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το προϊον σας δεν είναι άμεσα διαθέσιμο και έχει γίνει παραγγελία στον προμηθευτή.
Ο μέγιστος χρόνος αναμονής είναι 10-15 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα παραγγελίας. Μόλις το προϊόν εισαχθεί στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις θα σας σταλεί ενημερωτικό sms στο κινητό σχετικά με την δρομολόγηση της παραγγελίας σας. ...

Ευχαριστώ.
Μάλλον δεν περίμεναν τέτοια ζήτηση.

Εμένα μου τηλεφώνησαν πριν λίγο και μου πρότειναν δύο εναλλακτικές που θεωρώ πως είναι κατώτερες (κωδικοί 181390 και 172305), καθώς δεν υπάρχει απόθεμα, οπότε τους ζήτησα επιστροφή των χρημάτων.

Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τον Κωτσόβολο... Πολύ καλό για να είναι αληθινό...

Εμένα μου τηλεφώνησαν πριν λίγο και μου πρότειναν δύο εναλλακτικές που θεωρώ πως είναι κατώτερες (κωδικοί 181390 και 172305), καθώς δεν υπάρχει απόθεμα, οπότε τους ζήτησα επιστροφή των χρημάτων.

Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τον Κωτσόβολο... Πολύ καλό για να είναι αληθινό...

Ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα συμβει αυτο. Ηταν ξεκαθαρο οτι ειχαν κανει λαθος την τιμη.

Την ίδια προσφορα είχα και εγω.
Τα λεφτα πίσω και black list ο κωτσοβολος (όχι ότι του είχα και εκτίμηση σαν μαγαζι...)

Τα ιδια και σε μενα. Να δω τωρα σε ποσες μερες θα επιστρεψουν τα λεφτα. Απαραδεκτοι το λιγοτερο...