Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Γειά σας παιδιά!
Θέλω την άποψη σας.
Ψάχνω ταινιολειαντήρα μέχρι 60-70 και έχω βρει τον Black and Decker KA86 αλλά σκέφτομαι και τον PARKSIDE PBSD 600 που δεν ξέρω πότε θα τον ξαναφέρει το Lidl γιατί αν θυμάμαι καλά τον είχε πριν κάτι μήνες.(Αν θυμάται κάποιος που τον πήρε,πόσο στοίχιζε και αν βγήκε καλος).
Δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος και πιο αξιόπιστος και δεν θα ήθελα να ανέβω σε τιμή. Αυτό που μου άρεσε στον PARKSIDE είναι το κομμάτι του προφυλακτήρα που σηκώνεται και έχεις προσβασή σε δύσκολα σημεία αλλά και το ότι έχει την δυνατότητα να πιαστεί ανάποδα στον πάγκο χωρίς δικές σου πατέντες.
Όσον αφορά τον προφυλακτήρα που σηκώνεται,έχω βρει και τον GRAPHITE 59G392 στα 50 αλλά δεν ξέρω αν πιάνετε στον πάγκο ανάποδα (όχι ότι είναι δύσκολο να το κάνω,αλλά θα ήθελα να το έχει προβλέψει ο κατασκευαστης) και επισης σαν μάρκα δεν την έχω δούλεψει και δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση παντα με τους άλλους 2.Θα βγάλει και την άλλη εβδομάδα το τανκ της Parkside και δεν ξέρω τι να πάρω.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο με χαρά περιμένω τις απόψεις σας.
(Συγνώμη που το έχω ποσταρει ξανά στα ''Εργαλεία από Lidl''.Αν κάποιος Mod μπορεί να το σβήσει από εκεί γιατί εγώ δεν ξέρω πως θα μπορούσα να το μεταφέρω η να το διαγραψω.Όπως και δεν ξέρω ''ακόμα '' πώς να ενσωματώνω link όπως θα καταλάβατε).

Βγαζει και το Λεροϊ εναν ταινιολειαντηρα στα 45 ευρω https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...triveia/triveio-tainias-dexter-900w-62071464/
Ομως δεν ξερω αν πιανεται αναποδα, πραγμα το οποιο ειναι πολυ χρησιμο σε εναν ταινιολειαντηρα.

Αναφορικα με την αξιοπιστια, ολα αυτα που κοιτας ειναι ερασιτεχνικα εργαλεια αλλα τα 3 χρονια εγγυησης του parkside πρεπει να σε καλυπτουν.

Εχω βρει σε καλη τιμη τον παρακατω RYOBI στο amazon warehouse.
https://www.skroutz.gr/s/2538274/Ryobi-EBS800V.html

75099_ryobi-ebs800v_600x600.jpg

https://www.amazon.co.uk/Ryobi-EBS8...&qid=1515745215&sr=8-1&keywords=ryobi+ebs800v

Παρολο ερασιτεχνικα εργαλεια η ποιοτητα τους ειναι εξαιρετικη.

Βγαζει και το Λεροϊ εναν ταινιολειαντηρα στα 45 ευρω https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...triveia/triveio-tainias-dexter-900w-62071464/
Ομως δεν ξερω αν πιανεται αναποδα, πραγμα το οποιο ειναι πολυ χρησιμο σε εναν ταινιολειαντηρα.

Αναφορικα με την αξιοπιστια, ολα αυτα που κοιτας ειναι ερασιτεχνικα εργαλεια αλλα τα 3 χρονια εγγυησης του parkside πρεπει να σε καλυπτουν.

Για τον Parkside με βλέπω την άλλη εβδομάδα. Τιμή,3 χρόνια εγγύηση και ανάποδα στον πάγκο όπως είπες που σου λύνει τα χέρια.

Για τον Parkside με βλέπω την άλλη εβδομάδα. Τιμή,3 χρόνια εγγύηση και ανάποδα στον πάγκο όπως είπες που σου λύνει τα χέρια.

Καλημέρα
Που το βλέπετε εσείς την άλλη εβδομάδα τον ταινιολειαντήρα κι εγώ δεν το βλέπω;;;;

Εχω βρει σε καλη τιμη τον παρακατω RYOBI στο amazon warehouse.
https://www.skroutz.gr/s/2538274/Ryobi-EBS800V.html

75099_ryobi-ebs800v_600x600.jpg

https://www.amazon.co.uk/Ryobi-EBS8...&qid=1515745215&sr=8-1&keywords=ryobi+ebs800v

Παρολο ερασιτεχνικα εργαλεια η ποιοτητα τους ειναι εξαιρετικη.

Θα τον ήθελα τον Ryobi αλλά στο Amazon αυτός που έχει είναι ''used'' και τα περίπου 100 που τον έχουν εδώ είναι ένα ποσό που δεν θέλω να φτασω.Επειδή η χρήση που κάνω σε όλα τα εργαλεία είναι μικρή και εντελώς ερασιτεχνική,δεν θέλω να έχω 3-4 πολύ καλα και ακριβά εργαλεία τα οποία θα τα δουλέψω ελάχιστα όταν και οπότε χρειαστούν αλλά προτιμώ να έχω μια ευρεία γκάμα σχετικά καλών-οικονομικων εργαλείων που όταν τα χρειαστώ θα υπάρχουν για να κάνω την δουλειά μου.Βέβαια τον φτηνό τις περισσότερες φορές σου βγαίνει ακριβό αν σε αφήσει όταν το χρειαστείς αλλά ειλικρινά αν είχα τη οικονομική δυνατότητα όλα τα εργαλεία μου θα ''γούσταρα πάρα πολυ'' να είναι τα καλά επαγγελματικα που τα βλέπω και τρελενομαι....α ρε άτιμη φτωχια...

Θα τον ήθελα τον Ryobi αλλά στο Amazon αυτός που έχει είναι ''used'' και τα περίπου 100 που τον έχουν εδώ είναι ένα ποσό που δεν θέλω να φτασω.Επειδή η χρήση που κάνω σε όλα τα εργαλεία είναι μικρή και εντελώς ερασιτεχνική,δεν θέλω να έχω 3-4 πολύ καλα και ακριβά εργαλεία τα οποία θα τα δουλέψω ελάχιστα όταν και οπότε χρειαστούν αλλά προτιμώ να έχω μια ευρεία γκάμα σχετικά καλών-οικονομικων εργαλείων που όταν τα χρειαστώ θα υπάρχουν για να κάνω την δουλειά μου.Βέβαια τον φτηνό τις περισσότερες φορές σου βγαίνει ακριβό αν σε αφήσει όταν το χρειαστείς αλλά ειλικρινά αν είχα τη οικονομική δυνατότητα όλα τα εργαλεία μου θα ''γούσταρα πάρα πολυ'' να είναι τα καλά επαγγελματικα που τα βλέπω και τρελενομαι....α ρε άτιμη φτωχια...

Σε καταλαβαινω απολυτα.
Απλα να ξερεις πως επειδη αναγραφει Used - Like New θα ειναι ολοκαινουργιο.
Δεν θα στο προτεινα αν δεν ημουν σιγουρος.

Καλημέρα
Που το βλέπετε εσείς την άλλη εβδομάδα τον ταινιολειαντήρα κι εγώ δεν το βλέπω;;;;

Σορυ,την άλλη εβδομάδα τον έχει στο ιταλικό lidl άρα μετά θα έρθει και σε εμάς λογικά.

Σε καταλαβαινω απολυτα.
Απλα να ξερεις πως επειδη αναγραφει Used - Like New θα ειναι ολοκαινουργιο.
Δεν θα στο προτεινα αν δεν ημουν σιγουρος.

Δεν εχω πάρει ποτέ κάτι από Amazon σαν used και γενικά δεν έχω πάρει εργαλεια από εξωτερικό φοβούμενος την ταλαιπωρία αν είναι ελαττωματικό.τώρα πάντως με έβαλες σε σκέψεις και η αλήθεια είναι ότι θα μπω να τον ξαναδώ.
Ευχαριστώ πάντως.

Πολύ σωστά σκέφτεσαι !!!
Και το ότι "θα σε αφήσει" στις ερασιτεχνικές δουλειές δεν είναι ούτε σίγουρο ούτε εύκολο.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Πολύ σωστά σκέφτεσαι !!!
Και το ότι "θα σε αφήσει" στις ερασιτεχνικές δουλειές δεν είναι ούτε σίγουρο ούτε εύκολο.

Ελα...για τον ταινιολειαντηρα μιλαμε που ειτε καποιοι ξοδεψαν μιση μερα για να τον επιστρεψουν ειτε για να τον συνεφερουν να δουλεψει καλα...:argue:

Αν ακολουθούσες την διάγνωση και επιδιόρθωση που πρότεινα .... θα ήσουν κομπλέ !!! αλλά εσύ ρε είσαι πχοιοτικός παθολογικά :flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Αν ακολουθούσες την διάγνωση και επιδιόρθωση που πρότεινα .... θα ήσουν κομπλέ !!! αλλά εσύ ρε είσαι πχοιοτικός παθολογικά :flipout::flipout:-bye-

Ντε εκω παρκσιντ καρντια μου...:grinning-smiley-043
Ενα skillυ εχω που δεν καταλαβαινει christ!

παιδια ειπαμε, καλη χρηση η Parkside αλλα δεν ειναι στο συνολο των εργαλειων που βγαζει.
Παραδειγμα τελευταιο?
Το ρουτερ που εφερε την τελευταια φορα.
5 στα 5 ατομα που γνωριζω και το αγορασαν το επεστρεψαν πισω.

Το Black and Decker KA86 να μην το κοιτάξω καθόλου?Έχει αρκετες καλές κριτικες και μερικές κακες στο αμαζον αλλά δεν βγάζεις άκρη έτσι.Γιατί άλλοι το κοιτάνε απλά χωρις καν να το εχουνε βαλει στην πριζα και βάζουνε 5 αστέρια και αλλοι ανεβαίνουν ολόκληροι επάνω στα εργαλεία,τα πιεζουν λες και ειναι απο μαντεμι και μετά σου λένε χαλασε δεν ήταν καλό.Τι να πω?Αν δεν το έχει δοκιμάσει κανενας από εδώ δεν μπορώ να αποφασίσω σίγουρα.

στις κριτικές μην πολυστέκεσαι . Γενικά πάντως τα B@D είναι στη μέση , μεταξύ των φτηνών και των ακριβών. Σίγουρα δεν είναι τα B@D πριν το 1990 ,όταν έβγαιναν στην Αγγλία ,και ήταν top (έχω σέγα του 1987 B@D ,made in England ,που τις σημερινές "επαγγελματικές" τις "πατάει" κάτω ) αλλά για απλή μέση ερασιτεχική χρήση μια χαρά είναι . Αν μπορείς να αποφύγεις Parkside απόφυγέ τα, αν και με Parkside μπορεί να σου βγει καλό .Έναν δίδυμο τροχό και ένα ρούτερ (του 2012) έχω από το lidl μια χαρά είναι . Τα σημερινά ρούτερ δεν είναι καλά όπως γράφουν και τα παιδιά εδώ . Τι να πεις , πολλά είναι και θέμα "τύχης" αστοχιών κλπ.

Evoxlay το όνομα σου?

Εγώ ξαναλέω να δεις το Ryobi που εχει και ρυθμιζομενες στροφές το οποίο είναι μεγάλο ατού.

Κάί εγώ ταινιολειαντηρα B&D έχω με ρυθμιζόμενες στροφές και είναι πραγματικό τανκς.

Κάί για να υποστηρίξω ξανά τα warehouse deals κοίτα παρακάτω φωτο από τον φυσητηρα της B&D που ήρθε like New.
Πραγματικά άθικτο με ένα χτύπημα μόνο στο χάρτινο κουτί του.

20180112_153135.jpg

20180112_153123.jpg

στις κριτικές μην πολυστέκεσαι . Γενικά πάντως τα B@D είναι στη μέση , μεταξύ των φτηνών και των ακριβών. Σίγουρα δεν είναι τα B@D πριν το 1990 ,όταν έβγαιναν στην Αγγλία ,και ήταν top (έχω σέγα του 1987 B@D ,made in England ,που τις σημερινές "επαγγελματικές" τις "πατάει" κάτω ) αλλά για απλή μέση ερασιτεχική χρήση μια χαρά είναι . Αν μπορείς να αποφύγεις Parkside απόφυγέ τα, αν και με Parkside μπορεί να σου βγει καλό .Έναν δίδυμο τροχό και ένα ρούτερ (του 2012) έχω από το lidl μια χαρά είναι . Τα σημερινά ρούτερ δεν είναι καλά όπως γράφουν και τα παιδιά εδώ . Τι να πεις , πολλά είναι και θέμα "τύχης" αστοχιών κλπ.

Γενικά έχω κάποια εργαλεια Parkside ( το dremelaki,το πνευματικό πιστολέτο,το κατσαβίδι 3.6v,τον αεροσυμπιεστη,την σκούπα υγρών στερεών,τριβειο δελτα και μερικά ακομα) και μέχρι τώρα με την περιορισμένη χρήση που οπως είπα κάνω, δεν έχω παράπονο. Αλλά έχω και skill εργαλεια και Black and Decker.όχι όμως τις ακριβές τους σειρές. Είναι ένα κλικ για εμένα πιο καλά από τα parkside,αλλά επειδή και αυτά φασόν φτιάχνονται Κίνα αντε με λίγο καλύτερες προδιαγραφες (όχι οτι ειναι απόλυτο αυτο) από τα parkside,όταν ξέρω ότι το εργαλείο που θέλω θα το δουλέψω πιο πολύ από καποιο άλλο επιλέγω κάποιο επώνυμο οικονομικό.ετσι αισθάνομαι πιο σίγουρος,αν και όπως σας λέω ακόμα δεν έχω παράπονο από Parkside. Τον ταινιολειαντήρα θα τον δουλέψω ποιο πολύ από αλλά εργαλεια που έχω γι'αυτό θέλω κάποιον που δεν θα τον ζόρισω σε απαιτητικές δουλειές μεν,αλλά δεν θα βγάλει προβλήματα μόνος του επειδή έχει κατασκευαστικα θέματα.

Evoxlay το όνομα σου?

Εγώ ξαναλέω να δεις το Ryobi που εχει και ρυθμιζομενες στροφές το οποίο είναι μεγάλο ατού.

Κάί εγώ ταινιολειαντηρα B&D έχω με ρυθμιζόμενες στροφές και είναι πραγματικό τανκς.

Κάί για να υποστηρίξω ξανά τα warehouse deals κοίτα παρακάτω φωτο από τον φυσητηρα της B&D που ήρθε like New.
Πραγματικά άθικτο με ένα χτύπημα μόνο στο χάρτινο κουτί του.

20180112_153135.jpg

20180112_153123.jpg

Κώστα με λένε.
Το Ryobi το έβαλα στο μάτι και σχεδόν με έχεις πείσει αλλά επειδή από αγορές από εξωτερικό έτυχε και παιδευτικα πριν λίγους μηνες με ελαττωματικό προϊόν γιαυτό κολλάω.Αν το προλάβω μέχρι να αποφασίσω (απόψε εννοω) θα το πάρω.Μεταφορικά δεν είδα γιατί αν βγαίνει 100 όλα μαζί το παίρνω και από εδώ έστω παραγγελία μιας και διαθέσιμο δεν είναι άμεσα.