Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Επ, νομίζω ότι το βρήκα. Υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά στο amazon έχει καλύτερη περιγραφή:

Σωστά. Το AMAZON to αναφέρει: pin diameter: 2.5 mm / 34 - 36 mm οπότε με αυλάκωση 3mm, λογικά είναι αυτό που θέλεις.

• Like
Reactions: toupia
Χαιρετώ το νήμα των εργαλείων!
Γνωρίζει κανείς τι κλειδί χρειάζομαι για στρογγυλό παξιμάδι, διαμέτρου 34–35mm με 2 εγκοπές; Επισυνάπτω φωτογραφία.
Yποψιάζομαι γαντζόκλειδο με πειρό, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζεται πειρό ή αυτός είναι μόνο για παξιμάδι με τρύπες.

View attachment 239769
Αυτή την δουλειά θα την κάνεις μία φορά ή συνέχεια ??
Αν είναι για μία φορά πάρε ένα ξύλο και κάρφωσε δύο περαστές πρόκες στην απόσταση των εγκοπών και θα κάνεις δουλειά σου.
Για πολλές φορές φτιάξε ένα μεταλλικό σαν αυτό που έδειξε ο newbie πιο πάνω. :cool:

Αν είναι για μία φορά πάρε ένα ξύλο και κάρφωσε δύο περαστές πρόκες στην απόσταση των εγκοπών και θα κάνεις δουλειά σου.
Για πολλές φορές φτιάξε ένα μεταλλικό σαν αυτό που έδειξε ο newbie πιο πάνω. :cool:
Λογικά θα την κάνω μερικές φορές κάθε χρόνο, με άσκηση μεγάλης δύναμης (ώστε να σφίξει γερά το παξιμάδι). Για τους λόγους αυτούς, νομίζω ότι κάθε ιδιοκατασκευή, τουλάχιστον από τα δικά μου χέρια, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

• Like
Reactions: osatosa
Κύριοι καλησπέρα.
α) Εδώ και κάνα 6μηνο το εργαστήρι, μου μυρίζει μια ξυνίλα παρόλο που το καθάρισα ράφι-ράφι. Είχε προηγηθεί κόψιμο/πέρασμα σε ρούτερ κάτι ξύλα (νομίζω) εμποτισμένα, πιο πριν κάτι ξύλα ευκαλύπτου από παλιά καρέκλα: όλα αυτά βγάλαν αρκετά περίεργη μυρωδιά. Κατά καιρούς μυρίζει και από ξύλα που δεν τα υπολόγιζα για ύποπτα.
β) Μέχρι να τελειώσω με το καθάρισμα του τελευταίου ραφιού είχε ξανακάτσει παντού μια πολύ αχνή πούδρα, προφανώς από την σκόνη που ανέβαινε καθώς καθάριζα.
γ) το εργαστήρι είναι 20τμ και δεν έχει καθόλου παράθυρα, μόνο μια πόρτα έξω από την οποία έχει άλλα 5 μέτρα γκαράζ χωρίς παράθυρα και μετά την γκαραζόπορτα που ανοίγω για καθαρό αέρα. Στις βρώμικες δουλειές βάζω μάσκα και μετά ανοίγω πόρτα και γκαραζόπορτα και βάζω έναν μεγάλο ανεμιστήρα στην πόρτα να σπρώχνει τον αέρα έξω από το εργαστήρι προς το γκαράζ. Εξαφανίζομαι από τον χώρο συνήθως για κάνα δύωρο.

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το μηχάνημα φιλτραρίσματος αέρα 189 ευρώ που περιλαμβάνει ανταλλακτικά φίλτρα - με 25ευρώ μεταφορικά που βλέπω στο lefeld (ισχύει;) και την διαφορά ΦΠΑ θα βγει γύρω στα 220. Τα μοναδικά άλλα που έχω βρει είναι από Παπαδόπουλο στα 400 και 500 ευρώ.
Θα ήθελα την γνώμη σας για όποιον έχει ή το έχει ψάξει με φιλτράρισμα αέρα. Βασικά δύο πράγματα:
-Πειράζει που είναι μεγάλο; (για 400τμ εργαστήρι γράφει, δηλ. 20 φορές μεγαλύτερο από το δικό μου)
-Είναι έξυπνη ιδέα να φυσάς με το κομπρεσέρ κατά καιρούς(με μάσκα ) ώστε να σηκωθεί σύννεφο η σκόνη και να την ρουφήξει το φίλτρο; (εννοείται μετά το φύσημα θα φεύγεις από τον χώρο για κάποια ώρα).

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για διαχείριση σκόνης/μυρωδιάς είναι καλοδεχούμενη.

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το μηχάνημα φιλτραρίσματος αέρα 189 ευρώ που περιλαμβάνει ανταλλακτικά φίλτρα - με 25ευρώ μεταφορικά που βλέπω στο lefeld (ισχύει;) και την διαφορά ΦΠΑ θα βγει γύρω στα 220. Τα μοναδικά άλλα που έχω βρει είναι από Παπαδόπουλο στα 400 και 500 ευρώ.
Θα ήθελα την γνώμη σας για όποιον έχει ή το έχει ψάξει με φιλτράρισμα αέρα. Βασικά δύο πράγματα:
-Πειράζει που είναι μεγάλο; (για 400τμ εργαστήρι γράφει, δηλ. 20 φορές μεγαλύτερο από το δικό μου)
-Είναι έξυπνη ιδέα να φυσάς με το κομπρεσέρ κατά καιρούς(με μάσκα ) ώστε να σηκωθεί σύννεφο η σκόνη και να την ρουφήξει το φίλτρο; (εννοείται μετά το φύσημα θα φεύγεις από τον χώρο για κάποια ώρα).

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για διαχείριση σκόνης/μυρωδιάς είναι καλοδεχούμενη.
Για τη σκόνη σίγουρα θα κάνει δουλειά, το σκέφτομαι και εγώ για το συγκεκριμένο.
Για τη μυρωδιά που αναφέρεις μην περιμένεις να κάνει κάτι. (Θα έπρεπε να έχει φίλτρα άνθρακα).
Το ότι είναι για μεγαλύτερο χώρο μόνο καλό θα είναι, εκτός αν αναγκαστικά θα βρίσκεται δίπλα στο κεφάλι σου και κάνει πολύ θόρυβο. Τέλος η ιδέα που λες δεν μου ακούγεται λάθος, απλά μετά από αυτό θα έριχνα και ένα φύσημα/καθάρισμα στα φίλτρα.

• Like
Reactions: enduras1 and dk31
Σε παίρνει να ανοίξεις τρύπα στον τοίχο και να βάλεις ανεμιστήρα για να ανανεώνεται ο αέρας;
Δεν θα λύσει το πρόβλημα της σκόνης αλλά τουλάχιστον θα απαλλαγείς από μυρωδιές ως ένα βαθμό.

• Like
Reactions: dk31
Για τη μυρωδιά δοκίμασε καφέ.
Βάλε σε ένα αλουμινόχαρτο μισή κουταλιά καφέ και με έναν αναπτήρα βάλτου φωτιά κι άστον να καίει.

• Like
Reactions: dk31
Το ότι είναι για μεγαλύτερο χώρο μόνο καλό θα είναι, εκτός αν αναγκαστικά θα βρίσκεται δίπλα στο κεφάλι σου και κάνει πολύ θόρυβο. Τέλος η ιδέα που λες δεν μου ακούγεται λάθος, απλά μετά από αυτό θα έριχνα και ένα φύσημα/καθάρισμα στα φίλτρα.
Υπάρχει χώρος να κρεμαστεί στο ταβάνι. 60db θόρυβο γράφει στα specs δεν νομίζω να έχουμε θέμα.
Σε παίρνει να ανοίξεις τρύπα στον τοίχο και να βάλεις ανεμιστήρα για να ανανεώνεται ο αέρας;
Δεν θα λύσει το πρόβλημα της σκόνης αλλά τουλάχιστον θα απαλλαγείς από μυρωδιές ως ένα βαθμό.
Γίνεται αλλά είναι πολλή δουλειά. Πρέπει να ανοίξει τρύπα προς τον διπλανό διάδρομο μετά να μπει ~4μ σωλήνας ως το τέλος του διαδρόμου και μετά 2η τρύπα που θα βγάζει προς το χώμα (είμαι σε υπόγειο) και γωνία για να βγει στην επιφάνεια του κήπου.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι το εργαστήρι είναι καλά κλειστό από παντού για λόγους ηχομόνωσης (γκαράζ πολυκατοικίας) και δεν ξέρω τι παίζει με την αναπλήρωση του αέρα που θα φεύγει (δημιουργία υποπίεσης?). Οπότε είτε ο ανεμιστήρας θα πρέπει να είναι μικρός είτε να ανοίγω την πόρτα και να σταματάω τις δουλειές.
Γενικά για το κόστος/δουλειά αυτής της λύσης την είχα απορρίψει.
Για τη μυρωδιά δοκίμασε καφέ.
Βάλε σε ένα αλουμινόχαρτο μισή κουταλιά καφέ και με έναν αναπτήρα βάλτου φωτιά κι άστον να καίει.

Για τη μυρωδιά που αναφέρεις μην περιμένεις να κάνει κάτι. (Θα έπρεπε να έχει φίλτρα άνθρακα).
Οι μυρωδιές με απασχολούν μόνο ως προειδοποίηση ότι κάτι "κακό" κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα. Κι επειδή βάφω σε άλλο χώρο πιστεύω ότι οφείλονται στην σκόνη από τα ξύλα, που κάθεται και κατά καιρούς ανακατεύεται και ξανασηκώνεται.
το σκέφτομαι και εγώ για το συγκεκριμένο.
Θα το παραγγείλω μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε θα γράψω εντυπώσεις σχετικά σύντομα.

Σωστά. Το AMAZON to αναφέρει: pin diameter: 2.5 mm / 34 - 36 mm οπότε με αυλάκωση 3mm, λογικά είναι αυτό που θέλεις.
Τελικά, το εργαλείο που παρήγγειλα, κάνει τη δουλειά. Απλά, χρειάστηκε πρώτα να μικρύνω λίγο τη διάμετρο του πείρου, σε δίδυμο τροχό λείανσης. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• Like
Reactions: osatosa and newbie
Καλησπέρα

Ψάχνω να αγοράσω μια πρεσσα για ακροχιτωνια και μια για μονωμένους ακροδέκτες.
Έχω μια κινέζικη με διάφορες κεφαλές αλλά είναι απογοητευτική και στα δυο.

Για μονωμένους σκέφτομαι την Kudos 0560.
Για ακροχιτωνια δεν ξέρω.Ισως της SAS.
Βρήκα και κάποιες στο άμαζον και στο aliexpress.
όπως 1 , 2 , 3.

Κάποια άλλη πρόταση από την εμπειρία σας;

Ευχαριστώ!

Καλως τον!

Για μονωμενους ακροδεκτες μια απλη πενσα ακροδεκτων μου ειναι πιο βολικη απο τα γομαρια. Θελει λιγη δυναμη αλλα κανει δουλεια.

Για τα αλλα με εχει βολεψει μια τετραγωνη κινεζικη φτηνη εδω και πολλα χρονια. Υπαρχουν και οι εξαγωνες.
Εχω οτι ακουσει ομως οτι οι φτηνες εξαγωνες εχουν προβλημα και εξαρθρωνονται ευκολα. Οι επωνυμες απο την αλλη, ειναι πανακριβες.

Ferrule-hexagonal-or-square-profile-600x474.png

Ωστοσο, αν για καποιο λογο θελεις στρογγυλεμενο αποτελεσμα, οι εξαγωνες ειναι ιδανικες.
Oι τετραγωνες αποληξεις ταιριαζουν καλυτερα σε τετραγωνες τρυπες και οι εξαγωνες σε στρογγυλες.

• Like
Reactions: lazarefa and newbie
Καλως τον!

Για μονωμενους ακροδεκτες μια απλη πενσα ακροδεκτων μου ειναι πιο βολικη απο τα γομαρια. Θελει λιγη δυναμη αλλα κανει δουλεια.

Για τα αλλα με εχει βολεψει μια τετραγωνη κινεζικη φτηνη εδω και πολλα χρονια. Υπαρχουν και οι εξαγωνες.
Εχω οτι ακουσει ομως οτι οι φτηνες εξαγωνες εχουν προβλημα και εξαρθρωνονται ευκολα. Οι επωνυμες απο την αλλη, ειναι πανακριβες.

Ferrule-hexagonal-or-square-profile-600x474.png

Ωστοσο, αν για καποιο λογο θελεις στρογγυλεμενο αποτελεσμα, οι εξαγωνες ειναι ιδανικες.
Oι τετραγωνες αποληξεις ταιριαζουν καλυτερα σε τετραγωνες τρυπες και οι εξαγωνες σε στρογγυλες.
Καλώς σας βρήκα.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι το εψαξα και εγώ και καταστάλαξα σε τετράγωνη.
Οπότε πιστέυεις οτι μια κινέζικη σαν και αυτες που έβαλα θα είναι κομπλέ;
Δεν θα κανω καμια τρομερή χρήση στα diy μονο.

Στα μάτια μου όλες αυτές οι κινεζικές ίδιες είναι.
Έχω μια του lidl και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Αν επερνα τωρα, για diy, θα επερνα μια φτηνή από αυτές που έχουν και βαλιτσάκι.

• Like
Reactions: sdouze
Nαι, ετσι πιστευω, με κινεζικη πενσα θα εισαι οκ.

Οταν με το καλο παραλαβεις, πες δυο κουβεντες με τις εντυπωσεις σου στο νημα με τις παραλαβες.

• Like
Reactions: sdouze
Nαι, ετσι πιστευω, με κινεζικη πενσα θα εισαι οκ.

Οταν με το καλο παραλαβεις, πες δυο κουβεντες με τις εντυπωσεις σου στο νημα με τις παραλαβες.
Με πείσατε.🤣
Θα σας ενημερώσω.
Έχω δουλέψει μια κόκκινη στην δουλειά των 60€ αν θυμάμαι καλά.αλλα για την χρήση που θα κάνω στο σπίτι είναι πολλά θεωρώ.

Αν δεν ειχα, θα προτιμουσα αυτη την 'τετραγωνη΄ πενσα απο το Temu.

Για τους μονωμενους ακροδεκτες θα προτιμουσα μια με λεπτο προφιλ, οπως αυτη.
Aν και θεωρω την αντιστοιχη Κνιπεξ κορυφαια και οικονομικη.

Ειναι αληθεια, οτι οποιο κινεζικο πενσοειδες με εναλλασομενες κεφαλες εχω παρει, δεν με εχει βολεψει καθολου.