Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Κατάλαβα, προφανώς για τα πολύκλωνα καλώδια. Έτσι είναι πιο πρακτική/γρήγορη η σύνδεση ή είναι και θέμα ασφάλειας/καλής επαφής; Ρωτάω γιατί τα καλώδια τα βάζω κατευθείαν στην κλέμα, αφού τα στρίψω να γίνουν κοτσίδα υποθέτοντας ότι έτσι γίνεται η δουλειά.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Αυτά τα τετράγωνα και εξάγωνα βύσματα που βγάζει, που μπαίνουν;
Όπως είπε ο Χιώτης σε κλεμμες και γενικά σε συνδέσεις.Θα προσθέσω ότι χρησιμοποιούνται όταν τα καλώδια είναι πολυκλωνα ώστε να ενωθούν όλοι οι κλώνοι μαζί να γίνει συμπαγές (όποτε καλύτερη επαφή) το καλώδιο και να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπούν "τριχακια χαλκού" και η σύνδεση γίνει αδύναμη.
Στην δουλειά τα βάζουμε σε κάθε σύνδεση(πίνακες αυτοματισμων κλπ).

Η συνδεση γινεται πιο ευκολη, καλυτερη αρα και ασφαλεστερη.

Βεβαια πριν ανακαλυψουμε αυτα τα ωραια εργαλεια, στριβαμε τις ακρες και καμμια φορα βαζαμε και καλαϊ. Μια χαρα δουλεια γινοτανε και τοτε.

Αν δεν ειχα, θα προτιμουσα αυτη την 'τετραγωνη΄ πενσα απο το Temu.

Για τους μονωμενους ακροδεκτες θα προτιμουσα μια με λεπτο προφιλ, οπως αυτη.
Aν και θεωρω την αντιστοιχη Κνιπεξ κορυφαια και οικονομικη.

Ειναι αληθεια, οτι οποιο κινεζικο πενσοειδες με εναλλασομενες κεφαλες εχω παρει, δεν με εχει βολεψει καθολου.
Θα παρω μια κινεζικια σαν και αυτην για ακροχιτωνια.για τους αλλους θα παρω κλιπεξ μαλλον και θα κρατησω την αυτοματη που εχω.Γιατι βολευει και η απλη ειδικα στα σωληνωτα πατας μονο την μια αν θες και εχεις αναμονη για πιο μετα

• Like
Reactions: Χιωτης
Για εμένα τα ακροφύσια (μυτάκια στην γλώσσα των ηλεκτρολόγων), εκτός των άλλων, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με ένα απλό στρίψιμο, τα πολύκλωνα μπαίνουν πολύ εύκολα και χωρίς να ανησυχείς μήπως κάποιο συρματάκι "αυτονομήθηκε", τουλάχιστον για 0,75 έως 2,5 m2 που συνήθως χρησιμοποιώ.
Χρησιμοποιώ τα παρακάτω., αλλά η KNIPEX δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασε.
1728918092520.png

Κάποια στιγμή ήθελα να πάρω αυτή αλλά όταν πρόσεξα την τιμή....😵‍💫😵‍💫 ανέκρουσα πρύμναν 😁 .

Τι σημαίνει αυτό, για να μαθαίνουμε και εμείς οι «νεότεροι» 🤔
Χρησιμοποιώντας αυτους τους ακροδέκτες με μια απλ πρεσσα μπορεις να πατησεις μονο την μια πλευρα και μετα την αλλη ετσι μπορεις αν πατησεις καποια καλωδια στην μία πλεύρα και αργοτερα αν χρειαστει να βαλεις και αλλα καλώδια, πατάς και στην άλλη ενω με μια αυτόματη πατας ταυτόχρονα και τις δύο.
Δεν ειναι απόλυτα σωστός τρόπος χρήσης αλλα κάποιες φορές μπορει να φανεί χρήσιμο.

Attachments

• 5d8b8d70b8a53f00019ed6c4.jpg
    5d8b8d70b8a53f00019ed6c4.jpg
    41.4 KB · Views: 5
  • Like
Reactions: newbie
... αλλά η KNIPEX δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασε.

Κάποια στιγμή ήθελα να πάρω αυτήαλλά όταν πρόσεξα την τιμή....😵‍💫😵‍💫 ανέκρουσα πρύμναν 😁 .

Δεν χρειαζεται να πας στην πανακριβη Knipex καθως μια απλη κινεζικη των 7 ευρω θα κανει μια χαρα δουλεια, σαν και αυτη των που εδωσα στο λινκ παραπανω.

Για την Knipex που εχεις, κανει πολυ καλη δουλεια, πολυ γερο κουμπωμα, αλλα το αποτυπωμα ισως δεν ειναι αισθητικα αναλογο και ομοιομορφο οπως μιας τετραγωνης/εξαγωνης πενσας.
Ηταν ο λογος που πηρα την κινεζικη που εχω..

Εδω το αποτυπωμα της μικρης (πανω) και της μεγαλης (κατω) αντιστοιχα πενσας ακροχιτωνιων Κnipex.
M5eOwuZh.jpg

Προτιμω το αποτυπωμα της μικρης, που εχεις και εσυ.

Οι πενσες
ZE6PrT6h.jpg

• Like
Reactions: newbie
Δεν χρειαζεται να πας στην πανακριβη Knipex καθως μια απλη κινεζικη των 7 ευρω θα κανει μια χαρα δουλεια, σαν και αυτη των που εδωσα στο λινκ παραπανω.

Για την Knipex που εχεις, κανει πολυ καλη δουλεια, πολυ γερο κουμπωμα, αλλα το αποτυπωμα ισως δεν ειναι αισθητικα αναλογο και ομοιομορφο οπως μιας τετραγωνης/εξαγωνης πενσας.
Ηταν ο λογος που πηρα την κινεζικη που εχω..

Εδω το αποτυπωμα της μικρης (πανω) και της μεγαλης (κατω) αντιστοιχα πενσας ακροχιτωνιων Κnipex.
M5eOwuZh.jpg

Προτιμω το αποτυπωμα της μικρης, που εχεις και εσυ.

Οι πενσες
ZE6PrT6h.jpg

Όπως το είπες. Με την KNIPEX δεν έχω προβλημα με την σύσφιξη, αντιθέτως. Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιόμορφο, ειδικά όταν έχω ακροφύσια σε κλέμμες ταχείας και σε περιορισμένο χώρο, όλο και κάποιο δεν θα μπαίνει.
Θα πάρω και εγώ κάποια Κινέζικη

• Like
Reactions: Χιωτης
Όπως το είπες. Με την KNIPEX δεν έχω προβλημα με την σύσφιξη, αντιθέτως. Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιόμορφο, ειδικά όταν έχω ακροφύσια σε κλέμμες ταχείας και σε περιορισμένο χώρο, όλο και κάποιο δεν θα μπαίνει.
Θα πάρω και εγώ κάποια Κινέζικη
Σε καμιά 15αρια μερες θα ανεβάσω στο αλλο νήμα:ROFLMAO:. Περιμενε

Σε καμιά 15αρια μερες θα ανεβάσω στο αλλο νήμα:ROFLMAO:. Περιμενε

Είναι δεδομένο ότι θα περιμένω. Εξάλλου είμαι άνθρωπος της υπομονής και ποτέ δεν κάνω αγορές ενθουσιασμού. :unsure: 😂🤣😂:ROFLMAO:
Τώρα γιατί έχω βγάλει την φήμη ότι αν το δω μπροστά μου και μου αρέσει θα το πάρω, μάλλον πρόκειται περί κακόβουλων προθέσεων

Παιδες ισως εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλά θα ρωτήσω..

Σκέφτομαι να πάρω επιτραπέζια σεγα για μικροκοψιματα σε κατασκευές...
Τι θα προτείνατε.. ;
Επεισης υπάρχει μικρο δισκοπριονο παγκου? ..θα ήταν καλύτερο..

Θελων να κόβω λεπτά ξύλα κυριως. .

Μπάτζετ ως 120-140 ευρώ...Να είναι κάτι της προκοπής...

Κωστή, τι δουλειές έχεις στο πρόγραμμα;
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο...
Ότι έκοβα με ένα μικρό πριονι με κλειστό αριθμό δοντιών θέλω να το κάνω με πιο ευκολία..
Κύριος πλακέ ξύλα,λεπτές σανίδες και λοιπα που χρειάζονται ακριβές κοψιμο..

Π.χ. με τον πατέρα μου εδώ και μέρες προσπαθουσαμε να φτιάξουνε ενα σχέδιο αλλο,δύσκολο μεν,αλλά οι κοπες όσο και εάν μετραγαμε και ξαναμετραγαμε δεν ήρθε στα ίσια....όλα αυτά με πριονι χειρος..!!!
IMG-97b4f83b7eceeb5459988870fda6fb96-V.jpg

Πες τι έχεις εσύ στο μυαλό σου ως πρόταση..

-Mια μικρη πριονοκορδελα θα ηταν καλη, με το μειονεκτημα οτι απο την αριστερη πλευρα υπαρχει περιορισμος μεγεθους του ξυλου και οτι 100% ευθεια κοπη δεν θα παρεις ποτε.
-H Σεγα παγκου δεν εχει οριο πλατους αλλα εχει οριο βαθους στα 40 εκατοστα. Κοβει πιο αργα απο την πριονοκορδελα, δεν κινδευνουν τα χερια σου αλλα ουτε εδω θα παρεις 100% ευθεια κοπη.
-Το μινι παγκοπριονο ειναι το μονο που μπορεις να παρεις ευθεια κοπη αλλα εχεις περιορισμο υψους του ξυλου στο 1 -1.5 εκατοστο μαξ.

-To ιδανικο για σενα θα ηταν το worx bladerunner που ειναι σαν παγκοπριονο παγκου αλλα με λαμα σεγας. Νομιζα οτι ειχε καταργηθει αλλα το βλεπω εδω!!
Δεν εχεις περιορισμο ουτε βαθους ουτε πλατους και υψος πας μεχρι τα 5 εκατοστα η και παραπανω. Εχει οδηγους για ισιες και γωνιακες κοπες. Ειναι λιγο θορυβωδες ομως..

Ολα τα παραπανω τα βρισκεις στα χρηματα που διαθετεις, και καποια αρκετα χαμηλοτερα.

Οποτε πιουμε παλι καφε ελα να τα δεις ολα απο κοντα, να σου πω τα συν και τα πλην του καθενος και να αποφασισεις με γνωμονα τις αναγκες σου.

• Like
Reactions: KOSSTV