Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Πουλα τα καναρινι σου Μπαμπηηηηηηηηηηηηηη.

Τέτοια ακούω και μάλλον θα κάτσω στ´αυγά μου...
Φαντάζεσαι να δώσω το καναρινί κι άλλα τόσα και να μου σταματήσει; :bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειω

Τέτοια να μου λές ν´ανοίγει η καρδιά μου... :argue:

Αυτο ειναι αναμενομενο οταν ρουταρεις συνεχομενα 3-4 χιλιοστα ισως και περισσοτερο σε μερικα σημεια (ευχαριστω και παλι τη σεγα του lidl) και για 10 μετρα MDF 19 με στομωμενο κοπτικο.
Πιστευω οτι την δουλεια την εκανε το costant electronic, οπου και επειδη ζεσταθηκε και δεν μπορουσε να διατηρησει στροφες εσβηνε το μοτερ.
Εχει και οδηγια μεσα οτι μετα απο ζορια θα πρεπει να το τρεχεις 1-2 λεπτα σε max στροφες.

Τελικά αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα που κρατάνε τις στροφές σταθερές βοηθάνε ή στα ζόρια σου σπάνε τα νεύρα;

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Τελικά αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα που κρατάνε τις στροφές σταθερές βοηθάνε ή στα ζόρια σου σπάνε τα νεύρα;

Αυτο ειναι για προστασια του μοτερ. Η σταθερη ροπη την ωρα που κοβεις ειναι σημαντικη. Το ηλεκτρονικο παρακολουθει την θερμοκρασια σε σχεση με αυτα που τραβαει το μοτερ και ουτε ανεβαζει ουτε σου κατεβαζει τις στροφες. Αρα ξερεις που πας και πως. Δεν μου εχει ξανατυχει παρα μονο σε αυτη την περιπτωση. Δεν εκοβα ευθυ κομματι ουτε ιδιο πασο. Επειδη ηταν καμπυλο και το κομματι που εκοβα εξειχε ανομοιομορφα το ατροχιστο (ειπαμε) κοπτικο μια αρπαζε μισο χιλιοστο και αμεσως μετα βουταγε σε 2-3. Αυτο πιστευω εκανε το μοτερ να εχει συνεχεις διακυμανσεις στα αμπερ με αποτελεσμα να ζεσταθει (αν και στην αφη δεν καταλαβα κατι) και εκει να το κοψει το ηλεκτρονικο. Συνεβει 2 φορες για περιπου 10-20 δευτερολεπτα. Μετα συνεχισα κανονικα.

Το GMF 1600 ειναι κορυφαιο για τα λεφτα του.
Να φανταστεις η βυθιζομενη βαση κανει μικρορυθμιση στο βαθος ενω το εχεις κλειδωσει ενω η σταθερη ειναι ετοιμη για τραπεζι με αλεν βιδα στην πλακα της.
Δεν θα το χαρεις ομως αν δεν κανεις μεγαλες κατασκευες γιατι ειναι αρκετα βαρυ. Αυτο που εχεις δηλαδη αν δεν σκοπευεις να κανεις πολλα μετρα κοπη ειναι αρκετο πιστευω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερ

Δεν θα το χαρεις ομως αν δεν κανεις μεγαλες κατασκευες γιατι ειναι αρκετα βαρυ. Αυτο που εχεις δηλαδη αν δεν σκοπευεις να κανεις πολλα μετρα κοπη ειναι αρκετο πιστευω.

Αυτό σκέφτομαι...
Μάλιστα αποφάσισα να μη χαραμίσω το Dewalt στον πάγκο αλλά να αγοράσω ένα φτηνό και δυνατό με τσόκ 1/2.
Αν μάλιστα έχει και ρυθμιζόμενη ταχύτητα θα ήταν άψογο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απ

Αυτό σκέφτομαι...
Μάλιστα αποφάσισα να μη χαραμίσω το Dewalt στον πάγκο αλλά να αγοράσω ένα φτηνό και δυνατό με τσόκ 1/2.
Αν μάλιστα έχει και ρυθμιζόμενη ταχύτητα θα ήταν άψογο.

Εννοειται οτι στον παγκο μπανουν τα μεγαλα, γιατι στο χερι ειναι δυσκινητα. Αλλα πρεπει να παρεις με σταθερη βαση οπου και το μοτερ κινειται μεσα της για να ρυθμιζεις το υψος. Τα βυθισεως για παγκο δεν ειναι και τα καλυτερα και οι κατασκευαστες τονιζουν να μπαινουν τα σταθερα στα τραπεζια.

Καλα με τα σταθερά (μη βυθιζόμενα;) πως ρυθμίζεις το βάθος κοπής ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Το ξέρω αυτο Κυριάκο. Δεν ειναι το ίδιο με το βυθιζόμενο. Τα στελέχη των κοπτικων εχουν συγκεκριμένο ελάχιστο μήκος σύσφιξης.
Μηπως δεν καταλαβαίνω τι εννοούμε σταθερό ;
Χωρίς καμία ρύθμιση, πανω-κατω (βάθος κοπής) ;

Το ξέρω αυτο Κυριάκο. Δεν ειναι το ίδιο με το βυθιζόμενο. Τα στελέχη των κοπτικων εχουν συγκεκριμένο ελάχιστο μήκος σύσφιξης.
Μηπως δεν καταλαβαίνω τι εννοούμε σταθερό ;
Χωρίς καμία ρύθμιση, πανω-κατω (βάθος κοπής) ;

Οχι δεν ισχυει αυτο. Τα σταθερης βασης απλα δεν κανουν βυθιση την ωρα που δουλευεις. Αν σταματησεις το μοτερ μπορεις να ανεβοκατεβασεις το εργαλειο με απολυτη ακριβεια.
Σερνει το μοτερ μεσα στην βαση και ετσι ρυθμιζεται. Στα παλια μοντελα επαιρναν μονο το μοτερ και το εβαζαν στα λεγομενα Lifters για να ανεβοκατεβαζουν κατω απο το τραπεζι.

Στο δικο μου π.χ. το σωμα μπαινει και κλειδωνει σε 3 θεσεις χωρις να πεφτει αλλα και χωρις να σφιγγει, γιατι εχει δευερο διακοπτη για το σφιξιμο. Οταν θελω να ανεβασω το κοπτικο απλα ανοιγω τον σφικτιρα και γυριζω την ροδελα απο κατω (ή με το αλεν απο πανω) και το κοπτικο ανεβαινει αφου ανεβαινει ολη η βαση μεσα στο αλουμινενιο σωμα. Εχει ακριβια 1/10 του χιλιοστου αφου καθε περιστορφη του knob ειναι 1.5mm. Mετα κλεινω το κλιπ και ξεκιναω.

HEG179590861460193.jpg

Το λαθος ειναι να παλευεις να ανεβοκατεβασεις ρουτερ βυθιζομενο κατω απο το τραπεζι, τα ελατηρια δεν επιτρεπουν να το βαλεις εκει που θελεις, ειναι πολυ δυνατα.

Στα dewalt περιστρεφεται το σωμα σαν βιδα. Οχι και το καλυτερο αλλα ετσι ρυθμιζει. Δεν λυνεις και δενεις το εργαλειο μεσα εξω.

main02.jpg

Last edited:
Πλήρως κατανοητό. Τα ειχα υπόψη μου αυτα με τις βάσεις-θηκη αλλα πίστευα οτι ειναι εξειδικευμένα ή ισως και παλιότερα μοντέλα. Ευχαριστω

καλά αυτό το ρούτερ της bosch είναι σε άλλη διάσταση, καταπληκτικό εργαλείο φαίνεται (και αναλόγου κόστους φυσικά).

Οχι δεν ισχυει αυτο. Τα σταθερης βασης απλα δεν κανουν βυθιση την ωρα που δουλευεις. Αν σταματησεις το μοτερ μπορεις να ανεβοκατεβασεις το εργαλειο με απολυτη ακριβεια.
Σερνει το μοτερ μεσα στην βαση και ετσι ρυθμιζεται. Στα παλια μοντελα επαιρναν μονο το μοτερ και το εβαζαν στα λεγομενα Lifters για να ανεβοκατεβαζουν κατω απο το τραπεζι.

Στο δικο μου π.χ. το σωμα μπαινει και κλειδωνει σε 3 θεσεις χωρις να πεφτει αλλα και χωρις να σφιγγει, γιατι εχει δευερο διακοπτη για το σφιξιμο. Οταν θελω να ανεβασω το κοπτικο απλα ανοιγω τον σφικτιρα και γυριζω την ροδελα απο κατω (ή με το αλεν απο πανω) και το κοπτικο ανεβαινει αφου ανεβαινει ολη η βαση μεσα στο αλουμινενιο σωμα. Εχει ακριβια 1/10 του χιλιοστου αφου καθε περιστορφη του knob ειναι 1.5mm. Mετα κλεινω το κλιπ και ξεκιναω.

View attachment 134983

Το λαθος ειναι να παλευεις να ανεβοκατεβασεις ρουτερ βυθιζομενο κατω απο το τραπεζι, τα ελατηρια δεν επιτρεπουν να το βαλεις εκει που θελεις, ειναι πολυ δυνατα.

Στα dewalt περιστρεφεται το σωμα σαν βιδα. Οχι και το καλυτερο αλλα ετσι ρυθμιζει. Δεν λυνεις και δενεις το εργαλειο μεσα εξω.

View attachment 134987

Ισα ισα που ειναι καλυτερο καθως επιτρεπει μικρο ρυθμιση.

Ισα ισα που ειναι καλυτερο καθως επιτρεπει μικρο ρυθμιση.

Αν δεις την βολτα του dewalt καθε 1 περιστροφη του σωματος ειναι περιπου 5 χιλιοστα και πρεπει να στριφογυριζει και το καλωδιο ρευματος μαζι.
Στο bosch 1 περιστροφη ειναι 1.5 mm και εχει και βαθμονομημενη κλιμακα.

Γιαννη ψαξε το λιγο παραπανω και θα καταλαβεις πως ειναι λαθος αυτο που γραφεις.
Και βαθμονομημενη κλιμακα εχει που μηδενιζει ανα πασα στιγμη εκει που θελεις, και επιτρεπει μικρορθμιση ανα οσο θελεις και το καλωδιο δεν περιστρεφεται.
https://www.youtube.com/watch?v=EFDiGkE_Gik
Οτι ωρα θελεις ερχεσαι και το δοκιμαζεις απο κοντα.

Γιαννη ψαξε το λιγο παραπανω και θα καταλαβεις πως ειναι λαθος αυτο που γραφεις.
Και βαθμονομημενη κλιμακα εχει που μηδενιζει ανα πασα στιγμη εκει που θελεις, και επιτρεπει μικρορθμιση ανα οσο θελεις και το καλωδιο δεν περιστρεφεται.
https://www.youtube.com/watch?v=EFDiGkE_Gik
Οτι ωρα θελεις ερχεσαι και το δοκιμαζεις απο κοντα.

Ναι εχεις δικιο οτι ρυθμιζει με το δαχτυλιδι αλλα πιο ακριβειας δεν ειναι. Το αμερικανικο μοντελο dw616 που ειναι 1300w εχει βαθμονομηση ανα 1/64 ιντσες που ειναι 0.4mm και μια πληρης περιστροφη το μετακινει μιση ιντσα.
Στο bosch πρεπει να γυρισω 9 φορες για να παω τοσο.
Aυτο που δειχνεις ειναι το μικροτερο. Το εχεις? Τι βαθμονομηση εχει σε mm?

Last edited:
To Dewalt D26204K εχω και ειναι με μικρορυθμιση με βαθμονομηση σε χιλιοστα.

D26204K__91280.1425058294.1280.1280.jpg