Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Γειά σας. Ψάχνω να βρω κάποιο ρουτερ με οδηγό να το έχω για οικιακή χρήση. Ποιο θα μου προτείνατε; όσο ποιο οικονομικό τόσο ποιο καλά. Αργότερα θέλω να το βάλω και σε πάγκο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δεν σε νοιαζει το μεγαλο βαρος τοτε η φτηνοτερη επιλογη που παιρνει μεγαλα κοπτικα και ειναι αντιγραφη makita , με επιφυλαξη οτι μπορει να βιδωθει το collet για κοπτικα μισης ιντσας, ειναι το total στα 87 https://www.skroutz.gr/s/8466719/Total-TR11122.html?from=catspan&keyphrase=total+router Ο οδηγος του εχει και μικρορυθμιση. Μπαινει ανετα κατω απο παγκο γιατι εχει απλο διακοπτη on-off και οχι διακοπτη ασφαλειας που θα πρεπει να πιασεις με tireups. Δεχεται κοπτικα 6,8,12 .

Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση θα σου ελεγα να περιμενεις το parkside.

Επιασα στο χερι μου τροχο 115mm maktek κοκκινου χρωματος που στο πλαστικο ομως εγραφε με χρωμα οπως το κελυφος, makita. Ειπαμε ιδια η εταιρια, φτηνοτερη budjet εκδοχη τους. Καμια σχεση ομως με τα πρασινα makita.

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καμια σχεση ομως με τα πρασινα makita.

Mάλλον θέλεις να πείς μέ τά τυρκουάζ Makita Νεκτάριε.

Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Καλησπέρα σε όλους!
Πρόκειται να μετακομίσω σύντομα κ σκέφτομαι να αγοράσω ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας για το ξεστήσιμο-στήσιμο επίπλων. Νομίζω ότι θα μου φανεί χρήσιμο.
Από λεφτά μπορώ να διαθέσω γύρω στα 100 ευρώ (max 120 ευρώ).
Παρακαλώ τις γνώμες σας!

Απάντηση: Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Για τη δουλειά που το θές δεν νομίζω οτι χρειάζεται να δώσεις περισσότερα από 40 .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Διαφορετικά βάλε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε κάποιο προσιτό για σένα Bosch.

Re: Απάντηση: Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Φίλε μου έχεις να μου προτείνεις κάποιο μοντέλο;
Από κάποια άλλη εταιρία σε αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι;

Επιασα στο χερι μου τροχο 115mm maktek κοκκινου χρωματος που στο πλαστικο ομως εγραφε με χρωμα οπως το κελυφος, makita. Ειπαμε ιδια η εταιρια, φτηνοτερη budjet εκδοχη τους. Καμια σχεση ομως με τα πρασινα makita.
Εγω επιασα κοκκινο Makita MT πλεον , ρουτερ με σχεδιασμο makita και και οχι maktec και δεν βρηκα διαφορα . Μονο οτι ηταν ελαφρυτερο...

Εδω και ενα χρονο η σειρα Budget απο maktec εγινε makita mt . Θεωρηθηκε κακο μαρκετινγκ η διαφοροποιηση στο ονομα. Και σιγα σιγα θα αλλαξει και το χρωμα. Η σειρα mt θα ειναι ερασιτεχνικη - ημιεπαγγελματικη, κυριως με εργαλεια προηγουμενης τεχνολογιας ( καρβουνακια πχ) και στην βασικη επαγγελματικη σειρα θα γινουν ολα brushless.
mt-series-impact-driver.jpg
M3600B.jpg

Last edited:
Καλημερα σε όλους μια ερώτηση ψάχνω το αγγιστρο που μπαίνει πίσω απο στο Bosch gdr 10.8 το bruseless αλλά δεν μπορώ να το βρω Ελλάδα μπορεί κάποιος που το έχει πάρει να μου στείλει ένα λινκ;Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Φίλε μου έχεις να μου προτείνεις κάποιο μοντέλο;
Από κάποια άλλη εταιρία σε αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι;

BOSCH GSB 10.8
Το απολυτο εργαλειο για all around χρηση.

Re: Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Καλησπέρα σε όλους!
Πρόκειται να μετακομίσω σύντομα κ σκέφτομαι να αγοράσω ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας για το ξεστήσιμο-στήσιμο επίπλων. Νομίζω ότι θα μου φανεί χρήσιμο.
Από λεφτά μπορώ να διαθέσω γύρω στα 100 ευρώ (max 120 ευρώ).
Παρακαλώ τις γνώμες σας!

Το δεκαβολτο parkside που σου προταθηκε ειναι πολυ καλο για την δουλεια που το θες.

Εγω σε παρομοιες εργασιες σε επιπλα ειχα χρησιμοποιησει το μικρο επαγγελματικο Bosch που ερχεται με 2 μπαταριες και φορτιστη μιας ωρας, το οποιο ειναι μεσα στο bugdet σου. http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&prID=242#.WUou5cZLeUk

Απο κει και περα μπορεις να δεις καποια αξιοπιστα δεκαβολτα στο παρακατω λινκ. Καλο ειναι να υπαρχουν 2 μπαταριες στο σετακι.
https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2117

Re: Aγορά δραπανοκατσάβιδου

Εγω σε παρομοιες εργασιες σε επιπλα ειχα χρησιμοποιησει το μικρο επαγγελματικο Bosch που ερχεται με 2 μπαταριες και φορτιστη μιας ωρας, το οποιο ειναι μεσα στο bugdet σου. http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&prID=242#.WUou5cZLeUk

https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=2117

Καλο το μικρο αυτο αλλα για παραπανω δεν...
Φιλος που το εχει το μετανιωσε που δεν πηγε σε GSR.

Εγω προτεινω να πας εδω. Λιγο παραπανω αλλα για τα παντα και θεωρητικα για παντα.
http://www.werkzeugalarm.de/elektro...h-bitsortiment-43-tlg-inkl-sw-6-8-10/a-10718/

Αν η χρηση για την οποια το προοριζεις ειναι το ξεστισημο και το στησιμο των τωρινων σου επιπλων τοτε θα ελεγα να πας σε budget λυση...που δεν θα πλησιαζει καν τα 100ευρω...
ενα δεκαβολτο θα σου κανει την δουλεια θαυμασια και με μικροτερο κυνδινο για ζημιες γιατι αν δεν εχεις μια σχετικη εμπειρια μπορει να κανεις ζημια ειδικά στην επανασυναρμολογηση των επιπλων...

καλα τα λενε τα παιδια....
μονο για βιδωματα σε επιπλα ακομα και ενα των 7,2 κανει.
Μπορεις να αρκεστεις στο παρκσαιντ που το εχω και του πινω το αιμα αυτον τον καιρο με συνεχη λειτουργια σε ρολο τριβειου.

το ζητημα ειναι αν θες η οχι κρουση.
που θα θες μολις πιασεις να βαλεις βυσμα σε μπετο.

κατι αλλο που παιζει ρολο ειναι αν θα εχεις ρευμα ή οχι.
πχ εχω ενα φθηνο κρουστικο τρυπανι ρευαμτος που ρυθμιζεται τοσο χαμηλα ωστε να δουελυει σαν κατσαβιδι.
αρα αποφευγω την αγορα του Bosch

τωρα για τις εξτρα μπαταριες λιθιου. ΜΗΝ παρεις αν εχεις οκιακες απιατησεις και προκειται για φθηνο εργαλειο.
Οι λιθιου δεν πανε πανω απο 10 χρονια και οι φθηνες ακομα λιγοτερο.
οποτε αν δεν εχεις μια Bosch απο πισω που σε 5 χρονια απο τωρα θα βγαλει ΦΡΕΣΚΙΑ μπαταρια για το εργαλειο, δεν αξιζει να δωσεις εξτρα λεφτα.
το να παρεις μια εξτρα για το Παρκσαιντ σημερα, δεν θα σου λυσει το θεμα της αυτονομιας και της αποσβεσης του εργαλειου σε βαθος χρονου.

Kαλησπέρα κ ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
Όπως είπα θέλω να το χρησιμοποιήσω πρώτα για τη μετακόμιση κ μετά για οικιακή χρήση. Από όσα διάβασα, από αυτά που γράψατε, σε πρώτη φάση ξεκαθάρισα ότι δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω από 10,8V.
Σπίτι έχω ήδη δύο κρουστικά τρυπάνια ρεύματος (εκ των οποίων το ένα ρυθμιζεται τοσο χαμηλα ωστε να δουλεύει κ σαν κατσαβιδι) οπότε μάλλον δε χρειάζομαι την κρούση. Σίγουρα αυτό που θα πάρω θα ήθελα να είναι
αρκετά δυνατό, όσο γίνεται άνετο-ελαφρύ κ τέλος να έχει αυτονομία, ώστε να μη χρειάζεται να βάλω το τρυπάνι ρεύματος. Είδα κ από άλλα θέματα ότι προτείνεται τη μπλέ σειρά της BOSCH. Η πράσινη σειρά είναι πολύ υποδεέστερη;
Θα κάνω αύριο μια έρευνα στην τοπική αγορά (Χανιά)να δω τι θα βρω, αλλιώς θα κοιτάξω από το ιντερνετ. Όσον αφορά για το δραπανοκατσάβιδο του Lidl, θα ήθελα να το αποφύγω, καθώς έχω άσχημα εμπειρία από προηγούμενη
αγορά από τη συγκεκριμένη αλυσίδα.

Η πρασινη σειρα της bosch ειναι μια χαρα, απλα η μπλε κατεβασε αρκετα πλεον τις τιμες σε καποια εργαλεια της και γινεται δελεαστικοτερη την αγορα των μπλε.
Η αυτονομια επιτυγχανεται με 2 μπαταριες και φορτιστη μιας ωρας. Aυτο το βρισκεις στα μπλε. Στα πρασινα ο φορτιστης ειναι πιο αργος και σε αυτα που φορτιζουν με καλωδιο ακομα πιο αργη η φορτιση.
Αναφορικα με το βαρος τα περισσοτερα δεκαβολτα ειναι στο 1 κιλο. Το μινι μπλε 3.6ν Mx2 ειναι στο μισο κιλο και εξαιρετικα δυνατο για τοσο μικρο σωμα και μπαταρια. Αξιζει να το σκεφτεις. Ειναι το βασικο μου για μεσα στο σπιτι.

Θα κάνω αύριο μια έρευνα στην τοπική αγορά (Χανιά)να δω τι θα βρω, αλλιώς θα κοιτάξω από το ιντερνετ. Όσον αφορά για το δραπανοκατσάβιδο του Lidl, θα ήθελα να το αποφύγω, καθώς έχω άσχημα εμπειρία από προηγούμενη
αγορά από τη συγκεκριμένη αλυσίδα.
αφου εισαι απο χανια αν θες κανονιζουμε να δεις και να δουλεψεις το δικο μου gsr και ενα parkside με αποσπωμενο τσοκ για να σε βοηθησω να αποφασισεις

Στην τοπική αγορά βρίσκω αυτό :http://www.skroutz.gr/s/7560242/Bosch-GSR-10-8-2-LI-10-8v-2x1-5Ah-Professional-0615990GA9.html στα 130 ευρώ.

Και αυτό:https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9191#perigrafi στα 60 ευρώ.

Τι λέτε;

Δυστυχως η συγκριση ειναι μοιραια υπερ του καλυτερου, μικροτερου και ελαφρυτερου μπλε bosch, περα φυσικα απο το γεγονος οτι ερχεται με 2 μπαταριες.
Επισης ευκολα μετα, αφου θα εχεις ηδη φορτιστη και μπαταριες, να προσθεσεις οποιο 10 βολτ θες απο την μεγαλη συλλογη της bosch, απο φακους μεχρι δισκοπριονα και σεγες.

Η ιδεα του συμπατριωτη σου ειναι πολυ καλη.

Το parkside 12V είναι πολύ καλό, αλλά λογικά θα αργήσει να το ξαναβγάλει..

Ερώτηση, για δισκοπρίονο χειρός μέχρι 80€ το πολύ, τι προτείνετε; Έχω δει το Black & Decker που έχει και riving knife, αλλά δεν ξέρω μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.