Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Κώστα με λένε.
Το Ryobi το έβαλα στο μάτι και σχεδόν με έχεις πείσει αλλά επειδή από αγορές από εξωτερικό έτυχε και παιδευτικα πριν λίγους μηνες με ελαττωματικό προϊόν γιαυτό κολλάω.Αν το προλάβω μέχρι να αποφασίσω (απόψε εννοω) θα το πάρω.Μεταφορικά δεν είδα γιατί αν βγαίνει 100 όλα μαζί το παίρνω και από εδώ έστω παραγγελία μιας και διαθέσιμο δεν είναι άμεσα.

Τελικά με μεταφορικά (standard shipping) το Ryobi μου βγαίνει 94,50 αρα μάλλον το αφήνω και αν το πάρω απόφαση μιλάω με τα καταστήματα που το δίνουν στο 100 εδω και μου το φέρνουν,αν όντως το έχουν σε αυτή την τιμή.

Κριμα.
Πάντως ο ταινιολειαντηρας πρέπει να είναι ποιοτικό εργαλείο καθώς τρώει πολύ ζόρι.
Οι ρυθμιζόμενες στροφές είναι μεγάλο ατού και να θυμάσαι προσοχή στις σπίθες σε ακονισμα μεταλλικών αντικειμένων που δεν ενδείκνυται.

Κριμα.
Πάντως ο ταινιολειαντηρας πρέπει να είναι ποιοτικό εργαλείο καθώς τρώει πολύ ζόρι.
Οι ρυθμιζόμενες στροφές είναι μεγάλο ατού και να θυμάσαι προσοχή στις σπίθες σε ακονισμα μεταλλικών αντικειμένων που δεν ενδείκνυται.

Για ξύλο και μόνο τον θέλω.Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να είναι ποιοτικός και αυτός είναι ο λόγος που το ψάχνω τόσο. Απλά δυστυχώς ποιότητα και φτηνό δεν πάνε μαζί.Απλά θελω ακομα 2-3 ακριβα εργαλεια να εχω παρει μεχρι το Πάσχα για να κλείσω το θέμα DIY,
(Radial δισκοπριονο,κολωνατο δραπανο και επειδή ασχολούμαι και με το αμάξι μου πολύ,ένα καλό δυναμοκλειδο για τα δεσιματα πρέπει να μείνω εντός budget γιατι αλλιως θα μεινω εκτως σπιτιου με την γυναικα μου να μου πεταει ''με μεγαλη της χαρα'' ολα τα εργαλεια μου στον δρομο...Θα δούμε τι θα κάνω.Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Καλησπέρα σας. Τα μεταφορικά από Αγγλία αν θυμάμαι καλά είναι 5,5 λιρες + 1,8 λίρες για κάθε κιλό συσκευασίας. Αν τώρα προσθέσεις και την ισοτιμία τότε θα βγει κοντά στο 100ρικο (5 πάνω 5 κατω). Αξίζει μόνο για μεγάλες διαφορές ενός είδους ή για πολλά είδη μαζεμένα.

Το Black and Decker KA86 να μην το κοιτάξω καθόλου?Έχει αρκετες καλές κριτικες και μερικές κακες στο αμαζον αλλά δεν βγάζεις άκρη έτσι.Γιατί άλλοι το κοιτάνε απλά χωρις καν να το εχουνε βαλει στην πριζα και βάζουνε 5 αστέρια και αλλοι ανεβαίνουν ολόκληροι επάνω στα εργαλεία,τα πιεζουν λες και ειναι απο μαντεμι και μετά σου λένε χαλασε δεν ήταν καλό.Τι να πω?Αν δεν το έχει δοκιμάσει κανενας από εδώ δεν μπορώ να αποφασίσω σίγουρα.

Κώστα έχω τόν ταινειολειαντήρα B&D ΚΑ86,τόν έχω δουλέψει λίγο ερασιτεχνικά είναι η αλήθεια,αλλά παρατήρησα έχει δύναμη,δέν βγαίνει η ταινία,καί γενικά αξίζει τά λεφτά του,τό μόνο θέλει πατέντα γιά ανάποδα στόν πάγκο.
Στήν παρακάτω φωτό βγάζει παλιά λευκή λαδομπογιά πανεύκολα από μικρή τάβλα.

bd10.jpg

evoxslay13 περιμενε λιγο εαν το Lidl βγαλει παλι τον ταινιολειαντηρα, τον αγοραζεις και εαν δεν σου αρεσει τον επιστρεφεις και αγοραζεις κατι αλλο.
Ο δικος μου (Parkside) οχι μονο τριβει αλλά και σκαβει.

Κώστα έχω τόν ταινειολειαντήρα B&D ΚΑ86,τόν έχω δουλέψει λίγο ερασιτεχνικά είναι η αλήθεια,αλλά παρατήρησα έχει δύναμη,δέν βγαίνει η ταινία,καί γενικά αξίζει τά λεφτά του,τό μόνο θέλει πατέντα γιά ανάποδα στόν πάγκο.
Στήν παρακάτω φωτό βγάζει παλιά λευκή λαδομπογιά πανεύκολα από μικρή τάβλα.

bd10.jpg

Επιτέλους κάποιος που τον έχει.και εγώ ερασιτεχνικα τελείως θα τον χρησιμοποιώ απλα λίγο πιο πολύ από αλλά εργαλεια που έχω. Απλά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω τον Parkside και αν έχει θέματα τον γυρνάω πίσω και παίρνω τα χρήματα και αγοράζω τον B&D η παίρνω εξαρχής τον B&D και τελειώνει η ιστορία.

Θα σου ελεγα να δοκιμασεις τον parkside.
Οχι μονο δεν χανεις τιποτα λογω της εγγυησης, αλλα ισως και να κερδισεις τελικα ενα καλο, δυνατο, χρησιμο και φτηνο εργαλειο.

evoxslay13 περιμενε λιγο εαν το Lidl βγαλει παλι τον ταινιολειαντηρα, τον αγοραζεις και εαν δεν σου αρεσει τον επιστρεφεις και αγοραζεις κατι αλλο.
Ο δικος μου (Parkside) οχι μονο τριβει αλλά και σκαβει.

Σωστή η σκέψη σου.Απλά αν πάρω τον PARKSIDE θα τον πάρω γιατί μπαίνει ανάποδα σε πάγκο και είναι πιο ισχυρός από τον B&D.Αν δεν ήταν στα προσεχώς ο Parkside θα είχα ξεμπερδέψει τώρα και θα είχα κάνει την αγορά αλλά...

Θα σου ελεγα να δοκιμασεις τον parkside.
Οχι μονο δεν χανεις τιποτα λογω της εγγυησης, αλλα ισως και να κερδισεις τελικα ενα καλο, δυνατο, χρησιμο και φτηνο εργαλειο.

Βλέπω ότι αρκετοί συστήνεται τον Parkside.Άρα μέχρι να έρθει θα ηρεμήσω λίγο γιατί με έχει πιάσει η έξαψη της νέας αγοράς και θα πράξω σωστά...πιστεύω!

Το θες για παλμικο κατσαβιδι η νορμαλ δραπανοκατσαβιδο?
Για παλμικο πρεπει να παρεις τις καταλληλες μυτες ειτε ενα καλο impact ανταπτορακι που μπορεις να χρησιμοποιεις κανονικες μυτες.

Για νορμαλ μυτες οι dewalt/bosch ειναι μια χαρα.
Μυτες για παλμικο συστηνω τις Milwaukee shockwave.

Ιmpact adaptor συστηνω το shockwave της Milwaukee.

Το "ηλίθιο" σε αυτές τις 2 κασετίνες είναι που έχει 14 bit torx. Δε μπορεί δηλαδή η security torx να μπεί και σε κανονικό;

Δέχτηκα κι εγώ ΤΟ τηλεφώνημα από κωτσόβολο... άκυρο τελικά για το B&D της προσφοράς, μου κάναν την γνωστή αντιπρόταση (απερρίφθη..)

Βέβαια, από μέρους του κωτσόβολου είναι μεγάλο φάουλ, κι άμα το ψάξει κανείς μπορεί να βρει κάποιο δίκιο. Αλλά τρέχα γύρευε......

Τουλάχιστο παρέλαβε ο Κυριάκος, κάτι είναι και αυτό. :)

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Δέχτηκα κι εγώ ΤΟ τηλεφώνημα από κωτσόβολο... άκυρο τελικά για το B&D της προσφοράς, μου κάναν την γνωστή αντιπρόταση (απερρίφθη..)

Βέβαια, από μέρους του κωτσόβολου είναι μεγάλο φάουλ, κι άμα το ψάξει κανείς μπορεί να βρει κάποιο δίκιο. Αλλά τρέχα γύρευε......

Τουλάχιστο παρέλαβε ο Κυριάκος, κάτι είναι και αυτό. :)

Μια απο τα ιδια
τους απαντησα οτι θα περιμενω μηπως και το φερουν