Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Μιχάλη δεν έχω πρόβλημα. Απλά να είναι ποιοτικό, να μη κάνει μια ώρα να φουσκώσει κ να έχει όσο δυνατόν ακριβέστερη μέτρηση .

Χαίρετε ξανά και από εμένα. Θέλω να αγοράσω ένα κρουστικο δραπανοκατσαβίδο μπαταριας. Επειδή έχει καλές εκπτώσεις αυτόν τον μήνα είμαι αναμεσα σε 3.
1 https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...-mpatarias-stanley-fmc626c2s-qw-18v-18682126/
2
https://www.praktiker.gr/m/p/kroustiko-drapanokatsavido-black-decker-bcd003c1-qw-97543
3
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...arias-black--decker-bdchd18k-qw-18v-62274366/
Η χρήση δεν θα είναι πολύ συχνη απλά θέλω να κάνω αλλαγές στην αποθηκη και έχει τσιμέντο λίθο και παιδεύομαι. σκεφτομαι αν αξίζει το πιο ακριβό το Stanley με δύο μπαταρίες αλλά με μεγαλύτερη ροπη, αν δεν έχει όμως τρελή διαφορά στη χρήση μπορώ να πάω και σε πιο οικονομικό.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαίρετε ξανά και από εμένα. Θέλω να αγοράσω ένα κρουστικο δραπανοκατσαβίδο μπαταριας. Επειδή έχει καλές εκπτώσεις αυτόν τον μήνα είμαι αναμεσα σε 3.
1 https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...-mpatarias-stanley-fmc626c2s-qw-18v-18682126/
2
https://www.praktiker.gr/m/p/kroustiko-drapanokatsavido-black-decker-bcd003c1-qw-97543
3
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...arias-black--decker-bdchd18k-qw-18v-62274366/
Η χρήση δεν θα είναι πολύ συχνη απλά θέλω να κάνω αλλαγές στην αποθηκη και έχει τσιμέντο λίθο και παιδεύομαι. σκεφτομαι αν αξίζει το πιο ακριβό το Stanley με δύο μπαταρίες αλλά με μεγαλύτερη ροπη, αν δεν έχει όμως τρελή διαφορά στη χρήση μπορώ να πάω και σε πιο οικονομικό.

Καλημέρα! Αν είναι μόνο για χρήση σε τσιμεντόλιθο δεν χρειάζεσαι την κρούση. Από εκεί και πέρα εγώ θα πήγαινα στο Staνley, μόνο και μόνο για τις 2 μπαταρίες. Καλύτερα να έχεις περίσσεμα παρά να σου λείπει όταν χρειαστείς "ρεύμα".

Γιατί δεν θέλει κρουση; το θεωρώ πιο δύσκολο να ανοίξω τρύπα σε τσιμέντο λίθο πάρα στο σπίτι που είναι τούβλο. Θα κάνω και πτυσσομενα γραφεία οπότε θα τρύπησω και στο σπίτι.... Κι εγώ προς τις δύο μπαταρίες πάω.... Αλλά είναι και 30 παραπανω

Γιατί δεν θέλει κρουση; το θεωρώ πιο δύσκολο να ανοίξω τρύπα σε τσιμέντο λίθο πάρα στο σπίτι που είναι τούβλο. Θα κάνω και πτυσσομενα γραφεία οπότε θα τρύπησω και στο σπίτι.... Κι εγώ προς τις δύο μπαταρίες πάω.... Αλλά είναι και 30 παραπανω

Εγώ δεν έχω χρειαστεί κρούση σε τσιμεντόλιθο. Με διαμαντοτρύπανο και δράπανο άνευ κρούσης κάνω δουλειά. Και θα πρότεινα με μικρότερο νούμερο αρχικά και μετά με το νούμερο που θες για το ούπατ (???) για να μην γίνει καμιά σπηλιά. Όπως και να'χει ένα κρουστικό πάντα χρειάζεται. Βέβαια δεν ξέρω, αλλά μπορείς να πας σε πιο φτηνό κρουστικό με καλώδιο αλλά φαντάζομαι θα έχεις λόγο για να θες μπαταρίας οπότε καλό είναι να έχεις και την καβάντζα σου...

Εγώ δεν έχω χρειαστεί κρούση σε τσιμεντόλιθο. Με διαμαντοτρύπανο και δράπανο άνευ κρούσης κάνω δουλειά. Και θα πρότεινα με μικρότερο νούμερο αρχικά και μετά με το νούμερο που θες για το ούπατ (???) για να μην γίνει καμιά σπηλιά. Όπως και να'χει ένα κρουστικό πάντα χρειάζεται. Βέβαια δεν ξέρω, αλλά μπορείς να πας σε πιο φτηνό κρουστικό με καλώδιο αλλά φαντάζομαι θα έχεις λόγο για να θες μπαταρίας οπότε καλό είναι να έχεις και την καβάντζα σου...
Έχεις δίκιο... έχω δραπανο με κρουση με καλώδιο.... Αλλα είναι λίγο χαλασμένο και με δεσμεύει το καλώδιο.... θέλω λίγο μεγαλύτερη ευελιξία.... Το διαμαντοτρυπανο ποιο είναι; εχεις δίκιο για το μικρότερο νούμερο τρυπανι γιατί πάντα κάνουμε ζημιά αντί για τρύπα...

τρυπάνια τοιχοποιίας...σαν αυτό:
thpicv.php

αλλά και με τρυπάνια σκληρού μετάλλου μπορείς να κάνεις την δουλειά σου στον τσιμεντόλιθο.

Η διαφορα της τιμης ειναι ξεκαθαρα η εξτρα μπαταρια του Stanley αλλα παιρνεις ενα καλυτερο και ισχυροτερο εργαλειο με δυο μπαταριες.
Αν σε δυσκολευει οικονομικα, ανετα θα κανεις την δουλεια σου και με το Black and Decker ακομα και με μια μπαταρια αν ξερεις την διαρκεια των εργασιων σου και οτι δεν θα χρειαστεις δευτερη. Η δευτερη κοστιζει καμμια 30ρια ευρω.

Για τσιμεντολιθο και τουβλο καλο ειναι να αποφευγεται η κρουση προς αποφυγη θρυμματισματου του υλικου αλλα σπανια ειχα τετοιο θεμα οποτε τρυπουσα με κρουση γιατι βιαζομουν. Μια φορα μονο ειχε σπασει το τουβλο μεσα στον τοιχο.
Το καλο τρυπανι κανει τεραστια διαφορα στην ταχυτητα και την ευκολια της διατρησης οσο και αν σου φαινεται παραξενο.

Τρυπανια για τετοια υλικα ειναι η σειρα CYL5 και CYL 9 της bosch. H σειρα CYL9 κανει για ολα τα υλικα και ειναι το καλυτερο και το πιο ανθεκτικο τρυπανι που εχω δοκιμασει.
Κανουν και τα τρυπανια για σκληρο μεταλλο για τσιμεντολιθο αλλα ειναι ακριβα.

Επειδη ενα 18αρι μπαταριας εχει πολύπλευρη χρηση και θα σε εξυπηρετησει και αλλου να το παρεις.

Αν το ηθελες μονο για την συγκεκριμένη δουλεια το GSB 13RE θα σε καλυπτε απολυτα.

Η διαφορα της τιμης ειναι ξεκαθαρα η εξτρα μπαταρια του Stanley αλλα παιρνεις ενα καλυτερο και ισχυροτερο εργαλειο με δυο μπαταριες.
Αν σε δυσκολευει οικονομικα, ανετα θα κανεις την δουλεια σου και με το Black and Decker ακομα και με μια μπαταρια αν ξερεις την διαρκεια των εργασιων σου και οτι δεν θα χρειαστεις δευτερη. Η δευτερη κοστιζει καμμια 30ρια ευρω.

Για τσιμεντολιθο και τουβλο καλο ειναι να αποφευγεται η κρουση προς αποφυγη θρυμματισματου του υλικου αλλα σπανια ειχα τετοιο θεμα οποτε τρυπουσα με κρουση γιατι βιαζομουν. Μια φορα μονο ειχε σπασει το τουβλο μεσα στον τοιχο.
Το καλο τρυπανι κανει τεραστια διαφορα στην ταχυτητα και την ευκολια της διατρησης οσο και αν σου φαινεται παραξενο.

Τρυπανια για τετοια υλικα ειναι η σειρα CYL5 και CYL 9 της bosch. H σειρα CYL9 κανει για ολα τα υλικα και ειναι το καλυτερο και το πιο ανθεκτικο τρυπανι που εχω δοκιμασει.
Κανουν και τα τρυπανια για σκληρο μεταλλο για τσιμεντολιθο αλλα ειναι ακριβα.
Δεν ήξερα καθόλου ότι δεν κάνει η κρουση.... Όταν το δοκίμασα χωρίς κρουση νόμιζα ότι θα κάνει χρόνια να ανοίξει τρύπα. Βέβαια δεν πήρα αλλά τρυπανια γιατί δεν ανοίγει το τσοκ.... Έχω ένα παλιό τώρα. Σκέφτομαι να πάρω την πεντάδα cyl9 με 15 ευρώ από eshop....

Mε κλειστά τα μάτια από μένα το Stanley....
Τα 84 ευρώ είναι πάρα πολύ καλη προσφορά..η μεγαλύτερη ροπή αχρείαστη να είναι...
Έχω το επόμενο μοντέλο (627) και δεν έχω κανένα παράπονο....οι μπαταρίες θέλουν πολύ για να ξεφορτηστουν...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα...

Επειδη ενα 18αρι μπαταριας εχει πολύπλευρη χρηση και θα σε εξυπηρετησει και αλλου να το παρεις.

Αν το ηθελες μονο για την συγκεκριμένη δουλεια το GSB 13RE θα σε καλυπτε απολυτα.
Σε πληροφορώ ότι πολύ δύσκολα ανοίγει τρύπα στην αποθηκη το καημένο. Δεν το πήγα ακόμα για service..... Το ανέθεσα να το πάει σε γνωστό του ο μπατζανακης και ακόμα περιμένω....

Πήγα στο leroy για αλλά πραγματάκια και είδα τα εργαλεία.... Το Black and decker πιο ελαφρύ... Το Stanley βαρύ για το χέρι το δικό μου αλλά φαινόταν πιο σοβαρό για τέτοιες δουλειές.... Βέβαια όπως πάντα μπήκε και τέταρτο δίλημμα αφού φτάνω σε αυτά τα λεφτά..... Αν πάω για το Stanley.... Τι λέτε? Bosch ή Stanley?
3448587176c47c5dcd817325f1e8744e.jpg
727f98c5cbf393887797e5e2d35484ae.jpg

Πρεπει να δεις πιο σε βολευει στο κρατημα αφενος και αφ'ετερου να δεις πιο συστημα εχει τα πιο καλα 18βολτα για σενα. Mπορει να χρειαστεις στο μελλον ενα επιπλεον εργαλειο μπαταριας και εχοντας φορτιστη/μπαταρια, ειναι πολυ πιο προσιτη η τιμη.
Εδω η σειρα της 18βολτης bosch που εχει μια μεγαλη σειρα εργαλεια εργαστηριου αλλα και κηπου απο τριβεια, σεγες και δισκοπριονα μεχρι φυσητηρες, κλαδευτηρια, σκουπακια και αλυσοπριονα.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Πήγα στο leroy για αλλά πραγματάκια και είδα τα εργαλεία.... Το Black and decker πιο ελαφρύ... Το Stanley βαρύ για το χέρι το δικό μου αλλά φαινόταν πιο σοβαρό για τέτοιες δουλειές.... Βέβαια όπως πάντα μπήκε και τέταρτο δίλημμα αφού φτάνω σε αυτά τα λεφτά..... Αν πάω για το Stanley.... Τι λέτε? Bosch ή Stanley?
3448587176c47c5dcd817325f1e8744e.jpg
727f98c5cbf393887797e5e2d35484ae.jpg

Stanley με κλειστά τα μάτια....

Ψηφο και απο μενα στο Stanley. Ειναι πιο "επαγγελματικο" σε σχεση με το bosch

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις...... Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν το λίγο παραπάνω βάρος....ίσως όμως για τρύπημα σε τοίχο αυτό είναι πιο θετικό. Σε θέμα εργαλεια μπαταρίας έχω σέγα, δισκοπριονο και δραπανοκατσαβίδο parkside και δεν νομίζω να χρειαστώ τη μπαταρία του bosch αν και δελεαστική προσφορά. Επίσης Κυριάκο δεν το συγκρίνω το παλιό μου απλά μόνο αυτό έχω δουλέψει..... Από την αρχή ήξερα ότι είναι προβληματικό σαν μηχάνημα απλα δεν φανταζόμουν τόσο πολύ.... Πλέον όμως έχω συνηθίσει την άνεση της μπαταρίας.