Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Κωστα δεν ισχυει κατι τετοιο.
Δοκιμασε να κοψεις προς τα εμπρος και μονο γρατζουνιά θα καταφερεις.
Γινεται βρε συ..μην λες οτι κοβει προς τα εμπρος.....απλως δεν περνεις την ιδια ποσοστητα οπως προς τα πισω..
Το εχω δοκιμασει..για αυτο στο αναφερω,,,

Πως παιρνει και υλικο προς τα εμπρος?
Κυριάκο, οι φωτογραφίες ξεγελάνε.
Κι εγώ όταν είδα τις αρχικές φωτογραφίες νόμιζα πως δεν είναι "Ιαπωνικά" πριόνια.
Στις επόμενες - κοντινές - φωτογραφίες φαίνεται καλύτερα περί τίνος πρόκειται.

H topman στον καταλογο της δινει την στενη λαμα ως πριονι σωληνων PVC και
την φαρδια λαμα για γρηγορες κοπες.

Pm5LSYn.jpg

Σας ευχαριστώ πολύ.
Δυστυχώς εκτός από τα πλακάκια,θα πρέπει να "φάω" και τσιμέντο γιατί σε κάποια σημεία που έχουν ξηλωθεί τα πλακάκια (έσπαγαν από το βάρος του Vito),έχει φύγει και αρκετό τσιμέντο με αποτέλεσμα να πρέπει να σκάψω για να έρθει όλο το σημείο στο parking στο ίδιο επίπεδο.

View attachment 245508
Κοουταρω τον μήνυμα μου για να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιο σκαπτικό πιστολετο-μιας και τα 6,5 κιλά του Ingco είναι πολλά- που σε συνδυασμό με ένα καλό καλέμι,να μπορεί να σκάψει και το τσιμέντο σε βάθος 2,3,4 πόντων.

Δεν υπαρχει δυστυχως 'ελαφρυ' σκαπτικο που να σκαβει το μπετον σαν να ειναι τουβλο.

Για αυτα που ζητας πρεπει να πας σε σκαπτικο που να εχει πανω απο 4J πραγματικη ισχυ, οποτε το βαρος θα ξεπερνα τα 5 κιλα, οπως το Incgo που ειχες βαλει πιο πισω, που παρεμπιπτοντως εχει και αριστες κριτικες.

• Like
Reactions: KOSSTV
Δεν υπαρχει δυστυχως 'ελαφρυ' σκαπτικο που να σκαβει το μπετον σαν να ειναι τουβλο.

Για αυτα που ζητας πρεπει να πας σε σκαπτικο που να εχει πανω απο 4J πραγματικη ισχυ, οποτε το βαρος θα ξεπερνα τα 5 κιλα, οπως το Incgo που ειχες βαλει πιο πισω, που παρεμπιπτοντως εχει και αριστες κριτικες.
Ετσι ακριβως....
Θα πρεπει να αναλογιστουμε οτι και το βαρος του εργαλειου παιζει σημαντικο ρολο....
Δεν γινεται να ειναι ελαφρυ με πλαστικα κυριως μερη και να θες να σκαψει 5εκ μπετο....εμ δεν γινεται....το οτι υπαρχει μεταλλικο μερος,ειδκα στο μερος του "κινητηρα",ειναι σημαντικο για να κραταει τις δονησεις και να αντεχει το εργαλειο......
Μην τα θελουμε ολα δικα μας...

Βρε σεις δεν τα θέλω όλα δικά μου.Από την αρχή το βαρύ Ingco ήθελα να παραγγείλω.
Να το παραγγείλεις λοιπόν γιατί η αναλογία βαρος/χρηματων/απόδοσης είναι εξαιρετική και δεν θα βρεις όμοιο του..

Έχω κάμποσα πριόνια, εδώ στην Αθήνα όμως έχω κυρίως τρία.
Και τα τρία Mabe In Japan.
Το ένα είναι το Tajima Magnum300
το δεύτερο το Shogun 265
και το τρίτο το Zetsaw Dozuki 240 P1.2
Σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώ το Dozuki. Εξαιρετικό!!!

IMG_0599.jpeg

Έχω κάμποσα πριόνια, εδώ στην Αθήνα όμως έχω κυρίως τρία.
Και τα τρία Mabe In Japan.
Το ένα είναι το Tajima Magnum300
το δεύτερο το Shogun 265
και το τρίτο το Zetsaw Dozuki 240 P1.2
Σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώ το Dozuki. Εξαιρετικό!!!

View attachment 245939
Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η φωτο μου θυμίζει ταινία σπλάτερ. HOSTEL η αρχή της παράνοιας.

με την διαφορά ότι στην παλιδρομικη κίνηση παιρνει υλικο και προς,εμπρός...
Μαλλον συμβαινει το εξης: Οταν τραβαμε το πριονι προς τα πισω, στο τελος της διαδρομης μενει λιγο πριονιδι
επανω στο ξυλο και αναμεσα απο τα δοντια, και οταν το σπρωχνουμε αμεσως μετα προς τα εμπρος πεφτουν αυτα
τα πριονιδια και μας φαινεται οτι κοβει και ετσι.

Μαλλον συμβαινει το εξης: Οταν τραβαμε το πριονι προς τα πισω, στο τελος της διαδρομης μενει λιγο πριονιδι
επανω στο ξυλο και αναμεσα απο τα δοντια, και οταν το σπρωχνουμε αμεσως μετα προς τα εμπρος πεφτουν αυτα
τα πριονιδια και μας φαινεται οτι κοβει και ετσι.
Όταν ειπα να δοκιμάσεις να κόψεις προς τα εμπρος μόνο το είπα για να καταλάβεις ότι τα δόντια συνεπερνουν ξυλο κόβοντας υλικό.. για δοκίμασε το..
Εμένα δεν μου φενεται πριονίδι γιατί το έχω δοκιμάσει με φορά μόνο προς τα εμπρος και έχω δει στην πράξη ότι περνει υλικο και έτσι..

Επαναλαμβανω οτι κατά την διαδρομή μπρος-πίσω φυσικά η πίσω κίνηση περνει περισσότερο απλώς εάν πιέσεις και προς τα μπροστά πάλι κατι περνει..
Μιλάω για το πριονι με την φαρδια λαμα..
Θα ανέβαζα βιντεακι αλλά θέλει ώρα γίνει αυτό ώστε να φανεί αυτό που λέω..

Καλησπέρα ομάδα
Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω χορτοκοπτικα. Καμία άποψη ?

Nakayama PRO PB5450
Visco Parts VC517R

Καλημέρα! Κάποια γνώμη για πιστολέτο;
Θα χρησιμοποιηθεί για να φύγουν τα πλακάκια από πάτωμα/τοίχους σε 2 μπάνια, μετά θα αργήσει να χρησιμοποιηθεί ξανά για άλλο σκοπό.
Κυρίως θα ήθελα γνώμη σε τι κατηγορίας εργαλείο να κοιτάξω, θα χρησιμοποιηθεί και σε ύψος, οπότε να μην ξεφεύγει σε βάρος.

Βλέπω αυτό στην τιμή που έχουν στο skroutz αυτό .

Εγω θα επελεγα το ελαφρυ λογω αρκετης δουλειας σε τοιχο καθως η διαφορα βαρους για το μισο joule παραπανω (3 vs 3.5j) ειναι πανω απο 1 κιλο.

Οχι οτι το μισο joule ειναι αμελητεο στην πραξη, αλλα προσωπικα θεωρω το παραπανισιο 1.1 κιλο χειροτερο απο την λιγο μεγαλυτερη ισχυ για την εργασια που θα κανεις.

• Like
Reactions: dimitris.v
Αν ισχύουν τα joule σε αυτές τις εταιρείες.. Δεν νομίζω να αναγράφουν πραγματικές τιμές όπως makita/bosch/dewalt κτλπ

• Like
Reactions: enduras1
Ουτως η αλλως, οπως και να'χει, η διαφορά του μισου joule και του ενος κιλου θα ισχυει μεταξυ των δυο εργαλειων.

Απο κει και περα, εχεις δικιο, οποτε δες κριτικες, φιλτραρε τις και αποφασισε αν θα πας σε αυτη την μαρκα η σε καποια επωνυμη που θα εχει μεν σωστες τιμες αλλα και πολλαπλασια τιμη...

Τι burget έχεις.;
60,70,80 ευρώ...;

Αυτά τα 2,ειδικά το δεύτερο, για την δουλειά που θες είναι οριακά..θα ζεστάθουν αμέσως..

• Like
Reactions: dimitris.v
Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο σε budget, το μόνο θέμα είναι ότι ίσως να μην χρησιμοποιηθεί και ποτέ ξανά. Ας πούμε μέχρι 120€ μέγιστο, ιδανικά πιο κάτω.

(Το μαύρο parkside θα έπαιρνα που έχω και μπαταρίες, αλλά το είχε πρόσφατα και δεν βλέπω να το ξαναφέρνει άμεσα.)