Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Για την αποκατάσταση της τάξης, το πρόβλημα είναι κατά 99.9% στον PMT.

Αν κάνουν μοντιφιά στο δορυφορικό τους stream, αμφιβάλω αν ο οποιοσδήποτε Δορ. δέκτης στα βουνά θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τις υπηρεσίες......

κι εγω αυτο κατάλαβα.

αρα ειναι ακόμα πιό ευκολο.

π.χ. στον PMT προ 2μηνου επαιζαν κρυπτο σταρ και αλτερ στην νοβα αλλα το ts ηταν ελευθερο, ακριβως οπως και στα ψηφιακα επιγεια.

εχω δει ομως καναλι μα μεταδιδει στον PMT ελευθερα αλλα το ιδιο το καναλι (TS) να ειναι κρυπτο.
 
Quote:
Originally Posted by JL_? View Post
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πάντως, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί η ποιότητα των "τριών" πιλοτικών της ΕΡΤ είναι τόσο κόπρινη (sic);
Και δεν φταίει το bitrate, το MPEG2 και οι κωδικοποιητές που χρησιμοποιούν εκεί δεν είναι δα και τόσο χάλια.
Μάλλον κάποιος τα έχει κάνει αληθινά ***** στις ρυθμίσεις του quantizer και του GOP structure...
Έχουμε κανέναν στο forum που να δουλεύει εκεί;

Κοίτα, γνωρίζοντας αρκετά από τη συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν είναι όλα ασπρο-μαύρο.
Δεν χωράνε όλα με καλή ποιότητα σε 16.588Mbps.

Παράδειγμα για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.

Το ZDF (ονειρική εικόνα για SD....) που το είχα μετρήσει κάποτε (Mpeg2 SD), έπαιζε με ανάλυση 704χ576, και bit rate από 6.0Mbps(!!!) ελάχιστο και μέγιστο 10Mbps(!!)

Σε ποιο κανάλι αναφέρεσαι?
Κανένα από τα 4 δεν παίζει με ίδιες παραμέτρους, ούτε σε bit rate, ούτε σε ανάλυση.
Το σπορτ παίζει πολύ καλά τελευταία.

Θα ήθελα βέβαια και γώ καλύτερη εικόνα, αλλά με 4 κανάλια δεν.....


Με αυτήν την απάντηση δεν θέλω να δικαιολογήσω κανένα, αλλά μερικά πράγματα είναι μετρημένα κουκιά.


Είχα την εντύπωση πως το πρότυπο DVB-T υποστηρίζει μέχρι 20-25Mbit στην περιοχή ενός καναλιού. Αλλά έστω, να δεχτώ και τα 16,558 για 4 ροές...
Και πάλι, τα ψηφιακά τεχνουργήματα είναι αδικαιολόγητα πολλά. Με τους μετατροπείς MPEG2 πραγματικού χρόνου που χρησιμοποιούν, με 3,8-4,2 μεταβλητή ροή δεδομένων, εφόσον είναι σωστά ρυθμισμένοι και υπέροχη εικόνα μπορούν να δώσουν και σε 720 Χ 576...

Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα...

Το θέμα είναι που εντοπίζεται... Στο σετάρισμα του μετατροπέα ή μήπως στο υλικό με το οποίο τροφοδοτείται; (Τους έχω ικανούς την όλη ροή προγράμματος να την στέλνουν στον μετατροπέα με ένα BNC Composite...)
Μήπως εν τέλει το σήμα υπόκειται σε πολλαπλά transcoding μέχρι να φτάσει στους δέκτες μας και γι' αυτό η μεγάλη πτώση;

Ερωτήματα, που μόνο κάποιος που δουλεύει εκεί, μπορεί να απαντήσει...
 
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι δύο πράγματα:

1) Η μετάβαση στην ψηφιακή δίνει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν πάρα πολλά θέματα που στη χώρα μας έγιναν εξαρχής στραβά και έτσι παρέμειναν. Για παράδειγμα, τα πανελλαδικά κανάλια να είναι παντού στην Ελλάδα στην ίδια συχνότητα, να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνολογίες εικόνας και ήχου (τουλάχιστον στέρεο) κλπ. Επειδή το σύνολο των καναλιών στην Ελλάδα δεν είναι πολλά, όταν κλείσουν τα αναλογικά υπάρχει χώρος για πολύ καλή ποιότητα.

2) Σαν κράτος, από οργάνωση, σχεδιασμό και κοινή λογική παραμένουμε υπό του μηδενός. Μάλιστα τα πράγματα ίσως με τα χρόνια να χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Έτσι, στην πράξη μάλλον δεν θα γίνει τίποτα από το παραπάνω, θα πεταχτούν λεφτά και θα συνεχιστεί το σημερινό μπάχαλο με τηλεόραση κακή ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Και ο λόγος είναι απλός: τις θέσεις που θα απαιτούσαν αποφάσεις, είτε τεχνικές είτε πολιτικές, δεν τις καταλαμβάνουν οι πραγματικά άξιοι με πείρα και γνώση του αντικειμένου, αλλά κομματικά στελέχη που πληρώνονται καλά, κάνουν ότι τα ξέρουν όλα, και δεν τους νοιάζει τίποτα...

Ίσως κάνω λάθος, αλλά εγώ αυτά έχω καταλάβει. Και το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι φτάσαμε στο 2009 και σε πολλές χώρες ήδη έχει σταματήσει η αναλογική εκπομπή ενώ σε μας ούτε τα βασικά δεν έχουν γίνει ακόμη...
 
Kαι δεύτερο ψηφιακό κανάλι στη Θεσσαλονίκη!

Γνώμη στη συχνότητα 59!

Τα μικρά κανάλια της Θεσσαλονίκης φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο απ´ τα υπόλοιπα κανάλια για τη ψηφιακή.
 
Kαι δεύτερο ψηφιακό κανάλι στη Θεσσαλονίκη!

Γνώμη στη συχνότητα 59!

Τα μικρά κανάλια της Θεσσαλονίκης φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο απ´ τα υπόλοιπα κανάλια για τη ψηφιακή.

Μαλλον με βαση την εμπειρία της αναλογικής προσπαθούν...να κατοχυρώσουν με το έτσι θέλω συχνότητες και αν βεβαια κανεις δεν τους τραβηξει το αυτί μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει χειρότερο χαος απο ότι στα αναλογικά! (να θυμίσουμε ότι στα ψηφιακά θα πρεπει να εκπέμπονται μουλτιπλεξ 4 καναλιών και όχι ο καθένας μόνος του!)
 
Πρότυπο ΜΡΕG 4 από την ΕΙΤΗΣΕ Εκτύπωση E-mail
Με πρότυπο κωδικοποίησης ΜΡΕG 4 σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ΕΙΤΗΣΕ) τη δική τους αυτόνομη πορεία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ΜΡΕG 4 εί*ναι ένα πρότυπο κωδικοποίησης για την ψηφιακή συμπίεση ήχου και εικόνας. Η είδηση αυτή είναι μια «μικρή βόμβα», καθώς τόσο η ΕΡΤ όσο και άλλες χώρες που έχουν κάνει ήδη σοβαρά βήματα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση χρησιμοποιούν το πρότυπο ΜΡΕG 2. Όμως, κατά τους ιδιώτες, το ΜΡΕG 4 είναι τελευταίας τεχνολογίας πρότυπο και έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης χωρητικότητας δεδομένων κατά τη μεταφορά τους από τους πομπούς στους αποκωδικοποιητές. Η αλλαγή αυτού του προτύπου σημαίνει πρακτικά για τουw καταναλωτές που έχουν ήδη αποκτήσει αποκωδικοποιητές πως θα πρέ*πει να τους αλλάξουν στην περίπτωση που τα εθνικής εμβέλειας κα*νάλια θα προχωρήσουν άμεσα στη μετάδοση μόνο του ψηφιακού τους σήματος σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, (π.χ. Νότια Προ*άστια Αττικής), όπως ορίζει η νομοθεσία. Αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος... (Παρόν)

«Βόμβα» MPEG-4 από την ΕΙΤΗΣΕΕ
Πολύ επιτυχημένα η εφημερίδα «Παρόν» (που αποκαλύπτει και το σχετικό θέμα) χαρακτηρίζει ως «μικρή βόμβα» το σχέδιο της ΕΙΤΗΣΕΕ για χρήση του προτύπου συμπίεσης MPEG-4 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα έχουν κάνει ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα, ταυτιζόμενα με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αναπτύσσουν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με κάποια σχετική καθυστέρηση. Τυχόν χρήση του προτύπου MPEG-4 από την ΕΙΤΗΣΕΕ σημαίνει:
α) Κατάρριψη του ελληνικού μύθου «μια συχνότητα UHF χωράει 4 ψηφιακά κανάλια», καθώς με το MPEG-4 μπορούν να εκπέμπουν τουλάχιστον τα διπλάσια.
β) Δυνατότητα παροχής καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω UHF.
γ) Ασυμβατότητα των δεκτών DVB-T/MPEG-2 με τα πρότυπα DVB-T/MPEG-4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δέκτες DVB-T/MPEG-2 (STBs ή ενσωματωμένοι σε τηλεοράσεις) που λαμβάνουν σήμερα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, δεν θα μπορούν να λάβουν τα κανάλια της ΕΙΤΗΣΕΕ. Αντίθετα, οι κάτοχοι δεκτών DVB-T/MPEG-4 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη λήψη των καναλιών της ΕΡΤ.
Βέβαια, οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το 2009 ξεκινάει και η χρήση του προτύπου εκπομπής DVB-T2 στη Μ. Βρετανία. Ο συνδυασμός DVB-T2/MPEG-4 θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες ψηφιακής χρήσης των συχνοτήτων UHF, σε αντιστοιχία με τα πρότυπα DVB-S2/MPEG-4 που ήδη γνωρίζουμε από τη δορυφορική τηλεόραση. H συνέχεια επί της οθόνης… (Κώστας Πρέντας)
 
Re: Απάντηση: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Τυχόν χρήση του προτύπου MPEG-4 από την ΕΙΤΗΣΕΕ σημαίνει:
α) Κατάρριψη του ελληνικού μύθου «μια συχνότητα UHF χωράει 4 ψηφιακά κανάλια», καθώς με το MPEG-4 μπορούν να εκπέμπουν τουλάχιστον τα διπλάσια.
β) Δυνατότητα παροχής καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω UHF.
γ) Ασυμβατότητα των δεκτών DVB-T/MPEG-2 με τα πρότυπα DVB-T/MPEG-4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δέκτες DVB-T/MPEG-2 (STBs ή ενσωματωμένοι σε τηλεοράσεις) που λαμβάνουν σήμερα τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, δεν θα μπορούν να λάβουν τα κανάλια της ΕΙΤΗΣΕΕ. Αντίθετα, οι κάτοχοι δεκτών DVB-T/MPEG-4 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη λήψη των καναλιών της ΕΡΤ.
α) Αν εκπέμπουν τα διπλάσια κανάλια, θα εκπέμπουν σε ποιότητα MPEG2 ομως.
β) 1-2 μόνο κανάλια / συχνότητα όμως...
γ) Αυτά που ξέραμε δηλ. να βλέπουμε τηλεόραση με συσκευή 50 χρόνων θα τα ξεχάσουμε. Θα μας βάζουν να αλλάζουμε τηλεόραση κάθε 3 χρόνια, όπως γίνεται άλλωστε με όλα τα καταναλωτικά προιόντα.
 
Re: Απάντηση: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Πρότυπο ΜΡΕG 4 από την ΕΙΤΗΣΕ Εκτύπωση E-mail
Με πρότυπο κωδικοποίησης ΜΡΕG 4 σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ΕΙΤΗΣΕ) τη δική τους αυτόνομη πορεία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Η 40W4500 που διαθετει δεκτη MPEG-4 θα μπορει να κανει ληψη ?

Στην σελιδα της η Σονυ λεει
  • Δείτε τις δωρεάν εκπομπές και τις καλωδιακές εκπομπές HD και SD με τον ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 AVC (λαμβάνει και αναλογικό σήμα)*
  • Δείτε ψηφιακή τηλεόραση με τον ενσωματωμένο επίγειο δέκτη τυπικής ανάλυσης (MPEG-2, λαμβάνει και αναλογικό σήμα)
και στα τεχνικα χαρακτηριστικα λεει


icoMinus.gif
Συντονισμός
Δέκτης επίγειας αναλογικής μετάδοσης
ΝΑΙ
Ψηφιακός επίγειος δέκτης (MPEG-2)
ΝΑΙ
Καλωδιακός δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ
Τηλεοπτικός δέκτης High Definition (MPEG-4) - H.264 (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ


Βεβαια μιλαει για ψηφιακο δεκτη MPEG-2.
 
Μην ανησυχείς. Είσαι πιστοποιημένος για το μέλλον! Ο high definition δέκτης που αναφέρει, καλύπτει και τις SD Mpeg-4 μεταδόσεις.
 
Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

αν γυρισουν σε DVB-T2, ομως????

τον π@υλο.
A ναι, είναι και αυτό το φρούτο.
Μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει τηλεοράσεις! Νομίζω ότι είναι προοπτική 10ετίας η μετάβαση σε DVB-T2.
 
Πάντως προτιμώ να αγοράσω ένα μελλοντικό επιγειο δέκτη παρά μια νέα τηλεόραση, αν μιλάμε για ένα χρονικό ορίζοντα 5 ετών.
 
Αυτά τα καλώδια , δηλαδή, δε θα τα ξεφορτωθούμε ποτε! Καλλίτερα είναι λοιπόν η αγορά κάποιας τηλεόρασης - μόνιτορ και να αλλάζεις δέκτη, ηχεία κλπ χωρίς στεναχώριες... Και αυτοί οι κανούργιοι δέκτες MPEG4 θα έχουν τουλάχιστον κάποια θύρα HDMI ? Ή θα έχουν scart?....
 
Αυτά τα καλώδια , δηλαδή, δε θα τα ξεφορτωθούμε ποτε! Καλλίτερα είναι λοιπόν η αγορά κάποιας τηλεόρασης - μόνιτορ και να αλλάζεις δέκτη, ηχεία κλπ χωρίς στεναχώριες... Και αυτοί οι κανούργιοι δέκτες MPEG4 θα έχουν τουλάχιστον κάποια θύρα HDMI ? Ή θα έχουν scart?....
το πιο κουλο απ ολα θα ειναι να εχουν ΜΟΝΟ HDMI για λογους "προστασιας δικαιωματων"(!)-bye-
 
Re: Απάντηση: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Μην ανησυχείς. Είσαι πιστοποιημένος για το μέλλον!

Κατα αρχην δεν εχω ακομη LCD TV. Mε μια 20ετιας CRT ειμαι ακομη . Απλα ψαχνω αντικαταστατη της CRT

Ο high definition δέκτης που αναφέρει, καλύπτει και τις SD Mpeg-4 μεταδόσεις.
Tις αναλογικες μεταδοσεις MPEG-4 τις καλυπτει σιγουρα . Τις ψηφιακες MPEG-4 τις καλυπτει ?

Ξαναγραφω παλι τι γραφει η Sony
  • Δείτε τις δωρεάν εκπομπές και τις καλωδιακές εκπομπές HD και SD με τον ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 AVC (λαμβάνει και αναλογικό σήμα)*
  • Δείτε ψηφιακή τηλεόραση με τον ενσωματωμένο επίγειο δέκτη τυπικής ανάλυσης (MPEG-2, λαμβάνει και αναλογικό σήμα)
και στα τεχνικα χαρακτηριστικα λεει


icoMinus.gif
Συντονισμός
Δέκτης επίγειας αναλογικής μετάδοσης
ΝΑΙ
Ψηφιακός επίγειος δέκτης (MPEG-2)
ΝΑΙ
Καλωδιακός δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ
Τηλεοπτικός δέκτης High Definition (MPEG-4) - H.264 (με υποστηριζόμενους παρόχους)
ΝΑΙ
 
Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Αυτά τα καλώδια , δηλαδή, δε θα τα ξεφορτωθούμε ποτε! Καλλίτερα είναι λοιπόν η αγορά κάποιας τηλεόρασης - μόνιτορ και να αλλάζεις δέκτη, ηχεία κλπ χωρίς στεναχώριες... Και αυτοί οι κανούργιοι δέκτες MPEG4 θα έχουν τουλάχιστον κάποια θύρα HDMI ? Ή θα έχουν scart?....

Για ψαξτε για αυτό: SONY BRANIA ZX1

Με ενσωματωμένη ασύρματη τεχνολογία BRAVIA 1080, εξοικονομείτε ακόμα περισσότερο χώρο με τη BRAVIA ZX1. Τα καλώδια μένουν κρυμμένα χάρη στη νέα ασύρματη τεχνολογία HD μας.

Ένας ξεχωριστός Δέκτης πολυμέσων, που παρέχεται με την τηλεόραση, εκπέμπει σήματα από τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc™, το PLAYSTATION®3 ή άλλες συσκευές HD από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου στην οθόνη ZX1 LCD.

BRAVIA 1080 Wireless, μια πολύ γρήγορη ασύρματη σύνδεση που μεταφέρει μη συμπιεσμένο σήμα εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο, για να μην χάνετε λεπτό.
 

Attachments

  • 1220875366255.jpg
    1220875366255.jpg
    8.6 KB · Views: 26
Εγω λέω καλύτερα καλώδιο παρά ασύρματο,θα πάθουμε τιποτα απτην ακτινοβολία
 
Απάντηση: Re: Τελικά τι γίνεται 1η Νοεμβρίου?

Εγω λέω καλύτερα καλώδιο παρά ασύρματο,θα πάθουμε τιποτα απτην ακτινοβολία

:violent-smiley-030: α ναι, είναι και αυτό... ακτινοβολία