Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Παραμύθια. Ποια η πηγή αυτών των πληροφοριών; Γνωρίζω πολύ καλά από πολύ ψηλά μέσα στη Nova πως το νέο πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίπτωση να παίζει εκτός των Pace.
Σου αντιστρέφω την ερώτηση. Ποια είναι η πηγή αυτών πληροφοριών; Όπως τεκμηρίωσες εσύ τα λεγόμενά σου, έτσι τα τεκμηρίωσε και o jimmy0077.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

απορω γιατι καποιοι επιθυμουν την στασιμοητητα του πακετου... δεν θελετε νεα καναλια? δεν θελετε novacinema 2 HD? δεν θελετε να γινει αλλαγη των sd εκδοσεων σε hd? δεν θελετε την βελτιωση της εικονασ στα sd? πως θα γινει χωρις την απαραιτητη εξτρα χωρητηκοτητα?

Ποιος ότι δεν θέλει;

Από που ξέρεις ότι αυτά θα γίνουν;

Παραμύθια. Ποια η πηγή αυτών των πληροφοριών; Γνωρίζω πολύ καλά από πολύ ψηλά μέσα στη Nova πως το νέο πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίπτωση να παίζει εκτός των Pace.
δεν ειναι παραμυθια εχει δικαιο ο jimmy.έχω πληροφορίες οτι θα καθυστερηση 2-3 μηνες τουλαχιστον

απορω γιατι καποιοι επιθυμουν την στασιμοητητα του πακετου... δεν θελετε νεα καναλια? δεν θελετε novacinema 2 HD? δεν θελετε να γινει αλλαγη των sd εκδοσεων σε hd? δεν θελετε την βελτιωση της εικονασ στα sd? πως θα γινει χωρις την απαραιτητη εξτρα χωρητηκοτητα?

Καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά στο αντίθετο σου λέω πως η εταιρία εδώ και δύο χρόνια παλεύει να λύσει (και αδυνατεί) τις δυσλειτουργίες του 831, ο οποίος δεν κάνει ούτε για να στεριώσεις ράφι. Γιατί δεν ρίχνει αναβάθμιση ανοίγοντας το κουτί σε άλλους δορυφόρους, σε ολοκληρωτική πρόσβαση στον Hotbird? Γιατί απλά δεν μπορεί. Γι' αυτό.

Μέχρι και οι συμβαλλόμενοι τεχνικοί σου λένε ξεκάθαρα: πως ο 831 δεν είναι καλός δέκτης. Τι να λέμε τώρα;

Ας μην ξεχνάμε πως παράλληλα με την εφαρμογή MPEG4 κόβεται ένας αναμεταδότης, ενώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό διαφαίνεται πως θα κοπεί και δεύτερος εντός του 2014 προφανώς, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η αναφορά περί συνέχιση των στόχων για μείωση εξόδων χωρητικότητας.

Όσο για τις προσθήκες: τις είδαμε! Έφυγαν Cartoon Network, το MGM, φεύγει και το Disney XD τον Νοέμβρη. Ποιες ήταν οι προσθήκες του πακέτου; Το NovaLife (πέντε ώρες πρόγραμμα!)! Τέλος να ζητήσουμε από τη Nova πως αν θέλει πραγματικά να εξοικονομήσει χώρο, να διώξει παρακαλώ τα έξι αθλητικά κανάλια Novasport που έχει, μειώνοντας τα σε τρία (καλύπτει άνετα το αθλητικό κομμάτι που θα έχει από Σεπτέμβρη) και να ενοποιήσει το novacinema 3 και 4 σε ένα κανάλι 24ωρης διάρκειας.

Καλώς να προχωρήσει στο πάντρεμα, αλλά παρακαλώ να γίνει υπό σεβαστές συνθήκες και με γνώμονα τον σεβασμό προς τον συνδρομητή.
Ας φροντίσει να φτιάξει το πακέτο της, το software του δέκτη, ας μεταφέρει ομαλά τους Panasat σε Pace και μετά ας έρθει και στους ανύπαντρους.
Έτσι γίνονται οι δουλειές. Όχι, άνδρα θέλω, τώρα τονε θέλω!

Και ναι! Ο δέκτης της είναι τόσο χάλια. Όταν έχεις δουλέψει με δέκτη του εμπορίου, ο δέκτης σε πάει μία δεκαετία πίσω.

Σαν να είχες DVD και να επιστρέφεις στα πρώτα βίντεο της δεκαετίας του 80.

Ποιος ότι δεν θέλει;

Από που ξέρεις ότι αυτά θα γίνουν;
διοτι ο οτε εχει 15 hd και η νοβα 5. αποκλειεται και κατσουν ετσι. ηδη το nova go ειναι ετοιμο. γενικα υπαρχει μια κινητικοτητα τελευταια.

αλλιως ρε φιλε γιατι να θελουν να αθξησουν τη χωρητοτητα μεσω της αλλαγης σε dvbs2???

Μα καλά δεν παρακολουθείς το θέμα; Να κόψουν ένα αναμεταδότη θέλουν... Το ότι θα αυξηθεί η χωρητικότητα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες παραμέτρους εκπομπής, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα γίνει ντε και καλά.

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

διοτι ο οτε εχει 15 hd και η νοβα 5. αποκλειεται και κατσουν ετσι. ηδη το nova go ειναι ετοιμο. γενικα υπαρχει μια κινητικοτητα τελευταια.

αλλιως ρε φιλε γιατι να θελουν να αθξησουν τη χωρητοτητα μεσω της αλλαγης σε dvbs2???

Κόβοντας ένα αναμεταδότη, δε νομίζω πως μιλάμε για καινούργια κανάλια, αλλά να χωρέσουν τα υπάρχοντα στους εναπομείναντες (από 1/1/2014) 4.Κράτα μικρό καλάθι για τυχόν προσθήκες.

Σου αντιστρέφω την ερώτηση. Ποια είναι η πηγή αυτών πληροφοριών; Όπως τεκμηρίωσες εσύ τα λεγόμενά σου, έτσι τα τεκμηρίωσε και o jimmy0077.

Η πηγή μου είναι ο διευθυντής του antipiracy της Nova. Του jimmy0077 ποια είναι;

Μα καλά δεν παρακολουθείς το θέμα; Να κόψουν ένα αναμεταδότη θέλουν... Το ότι θα αυξηθεί η χωρητικότητα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες παραμέτρους εκπομπής, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα γίνει ντε και καλά.

Κόβοντας ένα αναμεταδότη, δε νομίζω πως μιλάμε για καινούργια κανάλια, αλλά να χωρέσουν τα υπάρχοντα στους εναπομείναντες (από 1/1/2014) 4.Κράτα μικρό καλάθι για τυχόν προσθήκες.

Τα έχουμε ξαναγράψει, 4 αναμεταδότες σε DVB-S2/8PSK δίνουν παραπάνω bandwidth από αυτό που έχει τώρα η Nova με 4 DVB-S και 1 DVB-S2.

Last edited by a moderator:

Ψαξε ενα μηνυμα του malakudi να δεις ποσο παραπανω bandwidth θα κερδισει.... Παρολο που θα φυγει ο 5ος

Τα έχουμε ξαναγράψει, 4 αναμεταδότες σε DVB-S2/8PSK δίνουν παραπάνω bandwidth από αυτό που έχει τώρα η Nova με 4 DVB-S και 1 DVB-S2.
Το ξέρω, μάλιστα είδα το ποστ που έχεις κάνει σε αυτό το θέμα με τους υπολογισμούς. Βασικά διάβασα όλο το θέμα εχθές, γιατί δεν το είχα πάρει πρέφα ότι παίζουν αλλαγές στη νόβα.

Εγώ απλά λέω το ότι έχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερο bandwidth, δεν συνεπάγεται ότι θα αυξήσει τα κανάλια. Μπορεί κάλλιστα να ανεβάσει το bitrate των υπολοίπων. Και αυτό αναβάθμιση θα είναι αφού πολλές φορές (ειδικά σε μπάσκετ) το nsport7 φαινόταν ότι χρειαζόταν κι άλλο.

έχεις γράψει παιλότερα:

2 αναμεταδότες 27500 QPSK 3/4 = 40,28 Mbit
2 αναμεταδότες 29900 QPSK 3/4 = 43,80 Mbit
1 αναμεταδότης 27500 8PSK 3/4 = 60,42 Mbit
Σύνολο: 228,28 Mbit

Μετά την αλλαγή σε DVB-S2, θα έχει το λιγότερο 4 αναμεταδότες με 27500 8PSK 3/4 = 4 * 60,42 = 241,68 Mbit, ενώ αν τους κάνει 29900 8PSK 3/4 θα είναι 4 * 65,7 = 262,8 Mbit.

Επειδή δε γνωρίζω, αν κάνει την αλλαγή (αυτή που έχω σε bold), συνεπάγεται κάποιο επιπλέον κόστος για την ενοικίαση και ζρήση των αναμεταδοτών;

επισης σε mpeg4 τα sd καναλια θελουν λιγοτερο Bitrate αρα και αυτο κερδιζει....

Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Εντάξει μπορεί να διαφωνείς αλλά δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζεις και παραμύθια αυτά που λέω.

Σε γνωστό φίλου μου, που έχει απάντρευτη κάρτα στην επαρχία, του έστειλαν μήνυμα ότι μετά τις 31/8 δεν θα μπορεί να δει αν δεν αλλάξει αποκωδικοποιητή.

Εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι δεν τους έφτσαν οι δέκτες για αλλαγή και σε αυτό οφείλεται η καθυστέρηση.

Ως τώρα έχουμε δει πως έστελναν επιστολές και μηνύματα όπου ανέφεραν 30/6. Το 31/8 πρώτη φορά το αναφέρεις εσύ τώρα, δεν έχει αναφερθεί από κανέναν άλλον, και επειδή είναι δεύτερου επιπέδου πληροφορία (γνωστός φίλου) απορρίπτεται ως αναξιόπιστη.

Αυτό με την έλλειψη δεκτών από που το άκουσες; Από τον σερβερά της γειτονιάς που δε θέλει να χάσει μερικές ανανεώσεις ακόμα;

Δεν υπάρχει περίπτωση τα sport κανάλια να παίζουν εκτός Pace στις 17/8 που ξεκινά η superleague.

Το να το παίζεις παντογνώστης το μόνο που κάνει είναι να σε εκθέτει.

Εγώ την θεωρώ αξιόπιστη πληροφορία. Μπορεί να έχω άδικο. Θα δείξει.

Η γειτονια μου δεν ξέρω αν έχει σερβερά. Πάντως αν έχει κάποιος server στην Ελλάδα, είναι ανόητος.
Αν ψάξεις λίγο στο Internet θα το δεις αυτό για τους δέκτες.

Κρίμα για αυτούς που ίσως χάσουν την Superleague που βλέπουν πειρατικά. Θα χάσουν το υπερθέαμα.

31/8 πήγαν τον θείο μου με απάντρευτη κάρτα που έχει όμως start pack και την ανεβοκατεβάζει στο χωριό , το θέμα για αυτούς είναι τα σπορτ....

Αυτό δεν αποκλείεται(το ίδιο έκανε το Digiturk) αλλά θα πρέπει να γίνουν μαζικές αλλαγές στους αναμεταδότες γιατί τα novasports είναι μπερδεμένα με τα άλλα κανάλια.

Σήμερα τι έγινε? Σταμάτησαν να παίζουν οι ελεύθερες μήπως?:rifle:

Το να το παίζεις παντογνώστης το μόνο που κάνει είναι να σε εκθέτει.

Εγώ την θεωρώ αξιόπιστη πληροφορία. Μπορεί να έχω άδικο. Θα δείξει.

Δεν είναι θέμα παντογνωσίας. Όταν ο διευθυντής του antipiracy της Nova σου λέει πως 17/8 δε θα παίζουν sport κανάλια εκτός Pace, εσύ περιμένεις να πιστέψω τι σου είπε ο γνωστός του φίλου; Εσύ εκτίθεσαι που αναπαράγεις, άθελά σου, τα παραμύθια που σπέρνουν διάφοροι σερβεράδες για να συνεχίσουν να πουλάνε λίγο ακόμα.

Η αλλαγή δε θα γίνει σε ένα βράδυ, εκτιμώ πως θα γίνει όπως στο Digitalb, πρώτα τα premium κανάλια (sport/cinema) και κάποια στιγμή μέχρι τέλος του έτους και όλα τα υπόλοιπα.

Επειδή δε γνωρίζω, αν κάνει την αλλαγή (αυτή που έχω σε bold), συνεπάγεται κάποιο επιπλέον κόστος για την ενοικίαση και ζρήση των αναμεταδοτών;

Νομίζω όχι γιατί και με 27500 ο αναμεταδότης ήταν δεσμευμένος 100%. Απαιτείται παραπάνω ενέργεια στον επίγειο σταθμό εκπομπής. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνταν το 29900 τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασυμβατότητες με διάφορους δέκτες στα υψηλά SR.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Νομίζω όχι γιατί και με 27500 ο αναμεταδότης ήταν δεσμευμένος 100%. Απαιτείται παραπάνω ενέργεια στον επίγειο σταθμό εκπομπής. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνταν το 29900 τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασυμβατότητες με διάφορους δέκτες στα υψηλά SR.

Πιστεύω πως ότι θα ανεβάζει το λειτουργικό κόστος, δεν θα γίνει.Από τεχνικής φύσεως είμαι εξαιρετικά....άσχετος, οπότε δεν κατάλαβα τίποτα.Επίσης δεν πιστεύω πως θα μπούνε νέα κανάλια, γιατί από μόνα τους ανεβάζουν το λειτουργικό κόστος.
Δεν θα πω τους λόγους, γιατί θα βγω off topic, και προβλέπω ο Σεραφείμ να αναθεματίζει τη στιγμή που γράφτηκα :firstprize:

Status
Not open for further replies.