Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

λαθος μου! πάντως ξέρει κανεις αν θα τα δώσουν δωρεάν φέτος τα hd;

Αν και η διαφαινόμενη απαντηση ειναι πως οχι, δε ξερω τι θα γίνει με τα διπλά καναλια. Τελικά θα πρεπει οι ιδιοι να αποφασισουν, τι συμφερει περισσοτερο απο οικονομικης και μαρκετινγκ πλευράς-να διατηρούν διπλά καναλια και να πληρωνουν οι συνδρομητές τα 5ευρω, ή να καταργήσουν καναλια και να τα δωσουν δωρεαν. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοι που εχουν επιλεξει πληρωμή με πιστωτική για να τα εχουν δωρεαν, οποτε αν καταργηθεί το 5ευρω, θα δημιουργηθούν περαιτερω λογιστικοι πονοκεφαλοι.

Όπως έχω επαναλάβει, προσωπικά εκτιμώ πως όταν τελειώσουν όλες οι αλλαγές, δηλαδή προς το τέλος του χρόνου, τα διπλά κανάλια θα καταργηθούν και τα HD θα είναι δωρεάν σε όλους. Σε πολλούς τα δίνουν ήδη δωρεάν, σαν δώρο (για Χ μήνες) ή σαν bonus για πληρωμή μέσω πιστωτικής.

Το bonus μεσω πιστωτικης ισχυει απο ενα οριο και πανω. πχ σε σταρτ πακ δεν το δινουν.
Παρολα αυτά, μιας και ο οτε τα δινει αβερτα και χωρις διακρισεις, θα ειναι λογικό να τα δωσουν.
Προς αυτην τη κατευθυνση, οποιος αρνείται να πληρώσει τα 5 ευρω τωρα, αυξανει την πιθανοτητα να τα δωσουν δωρεαν, μιας και το ποσό που θα χασουν θα ειναι μικρότερο από αυτό που θα κερδίσουν λόγω μή διπλής μετάδοσης.

Απ οτι ξερω και υποθετω, τον transporder (πομπό-συχνότητα) πληρωνουν. Oποτε, αν εχουν και καποια διπλά, εφοσον δεν γλιτωνουν εναν transporder, το ιδιο τους κοστιζει. Υπαρχει ομως σοβαρο θεμα χωρου - αριθμού καναλιων στον transporder, κι ειδικα αν θελουν να προσθεσουν νέα κανάλια. Αλλά κι αυτο το λύνουν με συμπίεση, η οποία φυσικά χαλάει την ποιότητα, αλλά δε βλέπω να τους νοιάζει ιδιαίτερα, αφού λίγοι δίνουν σημασία ή διαμαρτύρονται... Μονο αν δει κανεις τους το ίδιο κανάλι σε κάποιο αξιοπρεπές πακέτο καταλαβαίνει την διαφορά. Πρεπει να είναι οι ίδιοι που δεν βρίσκουν καμία διαφορά στον εργοστασιακό δέκτη και σε έναν linuxατο λογου χάρη. Οι ίδιοι που εμάς που πληρώνουμε νόμιμα όλα τα χρονια μας αποκαλούν πειρατές επειδή οταν παμε στο πατρικό για λίγο καιρό θέλουμε να βλέπουμε κι εκει... Μήπως πρέπει να αρχίσω να νοιώθω πειρατής που έφτιαξα κάποτε το "greek net radio" για τους linuxατους δεκτες? Ενώ θα έπρεπε να αναρωτιώμαστε όλοι εμεις οι περισότεροι εδώ για πιο λόγο αυτοί υπερασπίζονται με τοση μανία μια εταιρεία... (Για την οποία κι εμείς έχουμε δηλώσει επανελειμένα ότι πρέπει να υπάρχει και να είναι βιώσιμη γιατι το μονοπώλιο δεν οφελεί εμας τους καταναλωτές. Όχι όμως με τετοιες συμπεριφορές απαξίωσης μας, προκειμένου να χτυπήσουν την μεγαλη πραγματικά πληγή που λέγεται πειρατεία).

Last edited:

Μεγάλο θέμα ανοίγεις σχετικά με την νομιμότητα, και ο κάθε εμπλεκόμενος πρέπει να το εξετάζει προσεκτικά. Θεωρητικά, το μπλέξιμο μπορεί να ξεκινήσει και από το αν έβαλες στην λίστα κάποιο σταθμό που δεν πληρώνει δικαιώματα και των κυνήγησε κάποια οργάνωση, μέχρι καταπάτησες πατέντες. Απίθανα νομίζω να συμβούν, αλλά καλό είναι να τα σκευτόμαστε όταν εμπλεκόμαστε...

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Μήπως πρέπει να αρχίσω να νοιώθω πειρατής που έφτιαξα κάποτε το "greek net radio" για τους linuxατους δεκτες? Ενώ θα έπρεπε να αναρωτιώμαστε όλοι εμεις οι περισότεροι εδώ για πιο λόγο αυτοί υπερασπίζονται με τοση μανία μια εταιρεία... (Για την οποία κι εμείς έχουμε δηλώσει επανελειμένα ότι πρέπει να υπάρχει και να είναι βιώσιμη γιατι το μονοπώλιο δεν οφελεί εμας τους καταναλωτές. Όχι όμως με τετοιες συμπεριφορές απαξίωσης μας, προκειμένου να χτυπήσουν την μεγαλη πραγματικά πληγή που λέγεται πειρατεία).

+1

Σωστά τα λες. Έχει καταντήσει τραγελαφική πια η κατάσταση μερικών οπαδών της, οι οποίοι στα κεντρικά τους επιχειρήματα πιπιλίζουν συνεχώς πως αν δεν σου αρέσει το προϊόν, μπορείς να φύγεις. Τις ρήτρες σπασίματος και τους εξοπλισμούς που ενδεχομένως να έχουμε πληρώσει, θα μας τους αποζημιώσουν εκείνοι; Ρωτάω. Απλά.
Φυσικά η εταιρία μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει το προϊόν και τους νόμιμους της συνδρομητές, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με τον δέοντα σεβασμό και αυτός απουσιάζει.

Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Κυρίως όμως για τη nova. Τα περισσότερα συνδρομητικά δίκτυα προσθέτουν αναμεταδότες, η nova τους μειώνει. Θυμίζω και αυτό που λέει ο λαός μας: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά.

Για να κάνω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου και να σας βάλω στη πρίζα.... εκεί στην Κάτζα πιο πολλά είναι τα χαμόγελα από τα δάκρυα...

+1

Σωστά τα λες. Έχει καταντήσει τραγελαφική πια η κατάσταση μερικών οπαδών της, οι οποίοι στα κεντρικά τους επιχειρήματα πιπιλίζουν συνεχώς πως αν δεν σου αρέσει το προϊόν, μπορείς να φύγεις. Τις ρήτρες σπασίματος και τους εξοπλισμούς που ενδεχομένως να έχουμε πληρώσει, θα μας τους αποζημιώσουν εκείνοι; Ρωτάω. Απλά.
Φυσικά η εταιρία μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει το προϊόν και τους νόμιμους της συνδρομητές, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με τον δέοντα σεβασμό και αυτός απουσιάζει.

Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Κυρίως όμως για τη nova. Τα περισσότερα συνδρομητικά δίκτυα προσθέτουν αναμεταδότες, η nova τους μειώνει. Θυμίζω και αυτό που λέει ο λαός μας: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά.

Με την αλλαγη σε mpeg4 θα εχει περισσοτερο χωρο με τους 4.

Για να κάνω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου και να σας βάλω στη πρίζα.... εκεί στην Κάτζα πιο πολλά είναι τα χαμόγελα από τα δάκρυα...

Δηλαδη;

Last edited by a moderator:

Όταν χαμογελάς κάτι σου πάει καλά.....

Τα χαμόγελα είναι χαμόγελα... απλά πράγματα..

Πολυ γενικα μας το λες...

Τα χαμόγελα είναι χαμόγελα... απλά πράγματα..

προφανως γιατι τους βγαινουν ολες οι τελευταιες κινησεις τους..

-το 3play πουλησε/πουλαει,τσιμπησαν και καποιους επιπλεον με την προσφορα των +10 ευρω.
-το κλεισιμο των ελευθερων καρτων,φαινεται οτι δινει θετικα αποτελεσματα,οποτε χτυπα την πειρατεια με επιτυχια.
-επεκτεινε τα δικαιωματα μεταδοσης της superleague μεχρι το 2017.

αυτα νομιζω οτι αρκουν,για να φερουν-εστω προσωρινα-χαμογελα στην Κατζα..

Χωρις να γνωριζω προσωπα και πραγματα , θα συμφωνησω με τον φιλο Αντωνη. Ξερω ανθρωπους ( αναμεσα τους και εγω ) που ενω μετα χαρας διακοψαμε την Nova μετα απο χρονια , εξαιτιας της τιμολογιακης της πολιτικης της υποβαθμισης του προιοντος και της γενικοτερης της συμπεριφορας της στους παλιους, και πηγαν στον OTE , που εστω και σαν απλο δορυφορικο , χωρις συνδυαστικο δηλαδη , ειναι προσιτος απο οικονομικης πλευρας , ετρεξαν να παρουν την προσφορα για 3play με τα 29.90.
Προσωπικα πιστευω οτι τα +10 Ε για την Ελληνικη Superleague , Champions League , Europa League και Euroleague , ειναι μια fair τιμη. Τωρα οσοι δεν εχουν forthnet στην περιοχη τους ....
Edit :
Με προλαβε ο φιλος Δημητρης. Γραφαμε πανω κατω τα ιδια , την ιδια στιγμη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

προφανως γιατι τους βγαινουν ολες οι τελευταιες κινησεις τους..

-το 3play πουλησε/πουλαει,τσιμπησαν και καποιους επιπλεον με την προσφορα των +10 ευρω.
-το κλεισιμο των ελευθερων καρτων,φαινεται οτι δινει θετικα αποτελεσματα,οποτε χτυπα την πειρατεια με επιτυχια.
-επεκτεινε τα δικαιωματα μεταδοσης της superleague μεχρι το 2017.

αυτα νομιζω οτι αρκουν,για να φερουν-εστω προσωρινα-χαμογελα στην Κατζα..

+1

Είναι γνώμη μου, δεν έχω στοιχεία και το αναφέρω απλά προς συζήτηση, για να μην παρεξηγηθώ:
Κι ο Alpha πριν πωληθεί στους Γερμανούς αγόρασε αιφνίδια Formula 1, επένδυσε εκατομμύρια Ευρώ για νέες σειρές από διαφορετικό τομέα. Έκανε λ.χ. μεταφορά Έχω ένα Μυστικό, γύρισε ένα ιστορικό 10 και έκανε προχωρημένη παραγωγή με τα Υπέροχα Πλάσματα. Επένδυσε σε αλλαγή σκηνικών, στήριξε δημοσιογραφικά όλες τις εκπομπές της πράιμ τάιμ με επιπλέον προσωπικό κτλ. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσει την τηλεθέαση, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει τρύπα εκατομμυρίων - καθώς τα προγράμματα που έβγαλε στη σεζόν ήταν δύο φορές πιο ακριβά από την προηγούμενη χρονιά. Καταλήγω: Μπήκε μέσα νέμεν, αλλά πούλησε ακριβά στους Γερμανούς.

Οι κινήσεις της Forthnet θυμίζουν μία τέτοια τακτική. Αγόρασαν πανάκριβα την Σούπερ Λίγκα, υπογράφουν αβέρτα συμβόλαια με κινηματογραφικά στούντιο, συγχωνεύουν τους συνδρομητές σε μία πλατφόρμα για να ωραιοποιηθούν (πρόσκαιρα) τα νούμερα και μπαίνουν ΣΙΓΟΥΡΑ μέσα.

Γιατί; Μήπως λέω μήπως, στολίζουν την νύφη για κανένα γάμο;

Θα μου πείτε και ο ΟΤΕ το ίδιο κάνει, αλλά αυτός κρύβει και την λέξη "ΕΝΔΥΣΕΙΣ" μέσα στους ετήσιους προϋπολογισμούς του. Κάτι που λ.χ. η Nova δεν έχει κάνει.

Όπως και να έχει, το πάντρεμα (για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα) προχωρά κανονικά. Με τις ευλογίες όλων ...

Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Ας κάνουν ότι θέλουν, εγω πήρα διαζύγιο και ησύχασα!!

+1

Είναι γνώμη μου, δεν έχω στοιχεία και το αναφέρω απλά προς συζήτηση, για να μην παρεξηγηθώ:
Κι ο Alpha πριν πωληθεί στους Γερμανούς αγόρασε αιφνίδια Formula 1, επένδυσε εκατομμύρια Ευρώ για νέες σειρές από διαφορετικό τομέα. Έκανε λ.χ. μεταφορά Έχω ένα Μυστικό, γύρισε ένα ιστορικό 10 και έκανε προχωρημένη παραγωγή με τα Υπέροχα Πλάσματα. Επένδυσε σε αλλαγή σκηνικών, στήριξε δημοσιογραφικά όλες τις εκπομπές της πράιμ τάιμ με επιπλέον προσωπικό κτλ. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσει την τηλεθέαση, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει τρύπα εκατομμυρίων - καθώς τα προγράμματα που έβγαλε στη σεζόν ήταν δύο φορές πιο ακριβά από την προηγούμενη χρονιά. Καταλήγω: Μπήκε μέσα νέμεν, αλλά πούλησε ακριβά στους Γερμανούς.

Οι κινήσεις της Forthnet θυμίζουν μία τέτοια τακτική. Αγόρασαν πανάκριβα την Σούπερ Λίγκα, υπογράφουν αβέρτα συμβόλαια με κινηματογραφικά στούντιο, συγχωνεύουν τους συνδρομητές σε μία πλατφόρμα για να ωραιοποιηθούν (πρόσκαιρα) τα νούμερα και μπαίνουν ΣΙΓΟΥΡΑ μέσα.

Θα μου πείτε και ο ΟΤΕ το ίδιο κάνει, αλλά αυτός κρύβει και την λέξη "ΕΝΔΥΣΕΙΣ" μέσα στους ετήσιους προϋπολογισμούς του. Κάτι που λ.χ. η Nova δεν έχει κάνει.

Όπως και να έχει, το πάντρεμα (για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα) προχωρά κανονικά. Με τις ευλογίες όλων ...

γι`αυτο ειπα και το "εστω προσωρινα..".
αυτην την στιγμη παντως ειναι κερδισμενοι απο πολλες πλευρες και εαν καταφερουν να ριξουν και αυτονομα το δορυφορικο τους,
θα παρουν πιστευω τα πανω τους.
για να δουμε..

+1

Άλλο πράγμα είναι ένα ελεύθερο κανάλι και άλλο μια συνδρομητική πλατφόρμα.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο νομίζουμε.Μιλάμε για μια εταιρία με τεράστια,για τα ελληνικά δεδομένα,συνδρομητική βάση.Ούτε και είναι είναι τόσο ηλίθιοι,ώστε να προσφέρουν νέα πακέτα υπηρεσιών και να συμπεραίνουν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από αυτούς που διοικούν την εταιρία,ότι από αυτά μπαίνουν μέσα.Ακόμα κι αν στολίζουν τη νύφη για γάμο,ποιο το κακό για την εταιρία?Δηλαδή όποια εταιρία πωλείται,αυτομάτως σημαίνει ότι είναι κατεστραμένη?Κι αν είναι έτσι,γιατί τότε να την πάρει κάποιος?Αυτός που θα την αγοράσει,αν την αγοράσει,δε νομίζω να γνωρίζει λιγότερα από εμάς.Καλό είναι λοιπόν,να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε εσύ,ούτε εγώ,ούτε κανένας που δεν έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά της εταιρίας,μπορεί να συμπεραίνει πώς είναι τα οικονομικά της κι αν πάει για γάμο.Ο γαμπρός ναι,αυτός υποχρεωτικά θα μάθει,ή και μπορεί ήδη να ξέρει.Κι αν την παντρευτεί,ε δε νομίζω να θέλει να πάρει καμμιά κουτσή,στραβοκάνα,άσχημη και ξεβράκωτη.Αν την πάρει,σημαίνει ότι κάτι καλό θα βρήκε σ'αυτή.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Για το μόνο λόγο που θα έπρεπε να υπάρχουν χαμόγελα στην Κάτζα, θα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανείων.Οποιαδήποτε άλλος λόγος, είναι για να κρύψουν κάτω από το χαλάκι την ουσία.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

εχεις λεπτομερειες για τις διαπραγματευσεις και τις δοσεις των δανειων του ομιλου και που κατεληξαν?
γιατι εδω μιλαμε για κινησεις που εκαναν για την αυξηση/συντηρηση των συνρομητων τους.
τα υπολοιπα αφορουν τους ιδιους και μονον αυτους...

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.