Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

επι του θεματος... τωρα που μαλλον εκλεισαν οι καρτες ποτε θα γινει καμια αλλαγη?

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Εγώ βλέπω κανονικά!

ολα?

Last edited by a moderator:

Μεχρι και ερτ! ;)

ΕΔΤ για την ακριβεια. Κι αυτη παιζει, ολο το Σταρτ Πακ.

αστον να πει! μπασ και δουμε ασπρη μερα με το mpeg4! μας καθυστερει οσο δε λεει! χαχα

Ερωτηση:

Οσοι "μαυρισαν" , πηρε κανεις τηλεφωνο να ρωτησει αν βασει της παραπανω αποφασης του ΕΕΤΤ, θα του ανοιγαν τηνκαρτα σε ενα CI+;

Γιατι καλη η κουβεντα εδω, αλλα καλο θα ηταν να ξεραμε τι απαντηση δινουν στην ερωτηση γιατι αγνοουν αυτη την δικαστικη αποφαση.
Εγω δεν εχω ακομα λογο να το κανω, αλλα οταν ερθει η σειρα μου θα το ρωτησω.

Τέτοια λέγε να σε κόψουν.
Λες να με ξεχασαν;;;:tongue:

Last edited:
Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Ερωτηση:

Οσοι "μαυρισαν" , πηρε κανεις τηλεφωνο να ρωτησει αν βασει της παραπανω αποφασης του ΕΕΤΤ, θα του ανοιγαν τηνκαρτα σε ενα CI+;

Γιατι καλη η κουβεντα εδω, αλλα καλο θα ηταν να ξεραμε τι απαντηση δινουν στην ερωτηση γιατι αγνοουν αυτη την δικαστικη αποφαση.
Εγω δεν εχω ακομα λογο να το κανω, αλλα οταν ερθει η σειρα μου θα το ρωτησω.

Δεν είναι δικαστική απόφαση, είναι απόφαση της ΕΕΤΤ. Και νομίζω ότι επί της ουσίας, δεν λέει και πολλά. Η απόφαση μιλά για δέκτη, και εκεί σηκώνει μεγάλη ερμηνεία. Μπορούν να απαντήσουν από το "CI+ δεν είναι δέκτης", μέχρι το "δεν υπήρξε κατασκευαστής που μας ζήτησε πιστοποίηση".

Υπάρχει δέκτης στην αγορά με χαρακτηριστικά συμβατά με αυτά της νόβα; Αν ναι, ρώτα για αυτόν, και όχι για CI+ module.

Αποσμασμα απο το συμβολαιο:
2.6. ΨηφιακόςΑποκωδικοποιητής
Οιεκάστοτεηλεκτρονικέςσυσκευές,πουδιατίθενταινόμιμαστοεμπό-
ριο και (με τη βοήθεια κάρταςπρόσβασης, δορυφορικού κατόπτρου
λήψης και L.N.B.) καθιστούν δυνατή την πρόσβαση σε καταληπτή
μορφή στο περιεχόμενο των Συνδρομητικών Υπηρεσιών. Δεδομέ-
νου ότι ηΑδειούχος έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί, για τηνπρόσβαση
στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες, Ψηφιακούς Αποκωδικοποιητές εφο-
διασμένους με την τεχνολογία Secure Silicon (όπως, ενδεικτικά,τον
αποκωδικοποιητή τύπου «NovaBox HD 831»
ή άλλου τύπου απο-
κωδικοποιητή εγκεκριμένου από τη MCH, που φέρει όμως τη συμ-
βατή τεχνολογία Secure Silicon και είναι σύμφωνος με τα πρότυπα
λειτουργίας,τις τεχνικές προδιαγραφές καιτις προϋποθέσεις ασφα-
λείας της MCH), ηπρόσβασησε καταληπτήμορφήστοπεριεχόμενο
των Συνδρομητικών Υπηρεσιών μέσω ενός τέτοιου αποκωδικοποι-
ητή προϋποθέτειτη χρήση της συγκεκριμένης Κάρτας Πρόσβασης.
Στην έννοια του ΨηφιακούΑποκωδικοποιητή συμπεριλαμβάνονται ο
ΑποκωδικοποιητήςHDκαιοΑποκωδικοποιητήςPVR.

Βασικα ο,τι εχει τεχνολογια silicon secure. Τουλαχιστον στα συμβολαια αυτο καταλαβαινω. Ο δεκτης πρεπει να υποστηριζει αυτη την τεχνολογια. EΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Αναφερεται στον 831! Αρα ενας πχ. Opticum Actus με CI+ υποστηριζει την τεχνολογια Secure Silicon ή αν θελεις απευθειας μονο το CI+ μεσα στην υποδοχη της τηλεορασης (μια Samsung εχω με DVB T/C/S (S2) Tuner).

Αν δεν κανω λαθος ο φιλος malakudi που τα γνωριζει καλυτερα απο μενα, ειπε για το CI+ Neotion, οτι ειναι οκ!

Αν καποιος "μαυρισε" και εχει σκοπο να θεσει αυτο το ερωτημα στο τεχνικο τμημα, πολυ θα με ενδιεφερε η απαντηση...(δια στοματος τεχνικου και οχι της "κασετας που τρεχει...")

Last edited:

Το CI+ της Neotion (και πιθανότατα και της Smit) είναι συμβατά. Αυτό δε σημαίνει ότι η Nova δε μπορεί να βρει χίλιες δικαιολογίες για να τα θεωρήσει "ασύμβατα". Οπότε τελικά κάποιος θα πρέπει να φτάσει στα δικαστήρια.

Παλι σε συζητηση χθες με γνωστους για το μαυρισμα καρτών και την αντιδραση "θα σας δειξω εγω.. θα δειτε τι θα παθετε" aka αλλαγη σε οτε. Το επιχειρημα ηταν το sharing της καρτας απο το σαλονι στην κρεβατοκάμαρα. Για τελευταια φορά (Αλεξη), ΝΑΙ ειναι καραπαρανομο (το "τι αλλο θα ακουσουμε" ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε), επειδη κλεβεις 5 ευρω που κανονικά θα επρεπε να δινεις για το multiview.

Υπάρχει ωστοσο κάτι που δεν εχει αναφερθει και θα ηθελα σχολια και διορθωσεις. Για να εχει ελευθερη κάρτα κάποιος πρεπει να εκανε συνδρομη μεχρι το 2010 περιπου. Σε αυτη την εποχη βασιλευαν τα dreambox pvr τα οποια κάθε άλλο παρα φτηνά ηταν (θυμαμαι εναν DM7000s, περι τα 600ευρω). Επισης, θα χρειαζοταν και ο δεκτης σε καθε τηλεοραση, πες ενα τελευταιο dm500s (τουλάχιστον 100ευρω επισης). Αν τα χρηματα ειναι σωστα μιλάμε για 700 ευρω επενδυση που απλα για να αποσβεσουν μιλάμε για 20ευρω το μηνα επιπλεον.

Ερωτω λοιπον: στα οσα εδινε καποιος, υπάρχουν τουλ +20 ευρω για τον δικο του εξοπλισμό. Μηπως αυτοι που τρελαινονται και με το μαυρισμα εχουν αλλη ατζεντα; Δεν αναφερομαι σε παιδια της αναζητησης, αλλα κανω μια συλλογιστική στην οποια θα ηθελα να ακουσω σχολια.

Το CI+ της Neotion (και πιθανότατα και της Smit) είναι συμβατά. Αυτό δε σημαίνει ότι η Nova δε μπορεί να βρει χίλιες δικαιολογίες για να τα θεωρήσει "ασύμβατα". Οπότε τελικά κάποιος θα πρέπει να φτάσει στα δικαστήρια.

Ναι, αλλά δεν είναι δέκτες, σωστά;

Οι ανύπαντρες δεν υπάρχει πια, ε; Πήρα στο τηλεφωνικό κέντρο για να κάνω διακοπή για τέλη Αυγούστου και δεν με αφήνει να μιλήσω με εκπρόσωπο "παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα". Στο 211955222022 "μέσος χρόνος αναμονής πάνω από δεκαπέντε λεπτά" ....
Πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι τηλεφωνήτρια αυτές τις μέρες στη Nova.

Παλι σε συζητηση χθες με γνωστους για το μαυρισμα καρτών και την αντιδραση "θα σας δειξω εγω.. θα δειτε τι θα παθετε" aka αλλαγη σε οτε. Το επιχειρημα ηταν το sharing της καρτας απο το σαλονι στην κρεβατοκάμαρα. Για τελευταια φορά (Αλεξη), ΝΑΙ ειναι καραπαρανομο (το "τι αλλο θα ακουσουμε" ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε), επειδη κλεβεις 5 ευρω που κανονικά θα επρεπε να δινεις για το multiview.

Υπάρχει ωστοσο κάτι που δεν εχει αναφερθει και θα ηθελα σχολια και διορθωσεις. Για να εχει ελευθερη κάρτα κάποιος πρεπει να εκανε συνδρομη μεχρι το 2010 περιπου. Σε αυτη την εποχη βασιλευαν τα dreambox pvr τα οποια κάθε άλλο παρα φτηνά ηταν (θυμαμαι εναν DM7000s, περι τα 600ευρω). Επισης, θα χρειαζοταν και ο δεκτης σε καθε τηλεοραση, πες ενα τελευταιο dm500s (τουλάχιστον 100ευρω επισης). Αν τα χρηματα ειναι σωστα μιλάμε για 700 ευρω επενδυση που απλα για να αποσβεσουν μιλάμε για 20ευρω το μηνα επιπλεον.

Ερωτω λοιπον: στα οσα εδινε καποιος, υπάρχουν τουλ +20 ευρω για τον δικο του εξοπλισμό. Μηπως αυτοι που τρελαινονται και με το μαυρισμα εχουν αλλη ατζεντα; Δεν αναφερομαι σε παιδια της αναζητησης, αλλα κανω μια συλλογιστική στην οποια θα ηθελα να ακουσω σχολια.

Υπήρχαν πολύ πιο οικονομικές λύσεις.Για παράδειγμα ο Dm600 pvr ήταν πολύ πιο φτηνός.Είχε φτάσει περίπου 130 ευρώ.Αλλά υπήρχαν και άλλες λύσεις φτηνότερες,δεν ήταν μονόδρομος ο Dreambox.Επίσης Dm500άρι έβρισκες με 70 ευρώ ή και λιγότερο.Τέλος πάντων,για το παράδειγμα που αναφέρεις αρκούσαν 200 ευρώ.Αναφέρομαι φυσικά σε "μαϊμούδες" και όχι γνήσιους Dreambox.Παλαιότερα βέβαια είχαν ακριβότερα.Βέβαια,στην τωρινή κατάσταση δεν ήταν εφικτό το home sharing λόγω SL1.Το τελευταίο που είχε απομείνει ήταν η ελεύθερη δυνατότητα εγγραφών.Πάντως κάποιος προ SL1,ανάλογα πόσα χρόνια εκμεταλεύτηκε τη δυνατότητα αυτή,έκανε και με το παραπάνω απόσβεση.Και φυσικά μιλάμε και για άλλες οικονομικά εποχές.Μόνο θα παρακαλέσω να μην αρχίσουν πάλι σχόλια περί πειρατείας κτλ.

Για τιμες του 2010 και παλαιοτερα δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο ειναι αντιπροσωπευτικό. Απλά αυτό ειναι απαντηση σε οσους λενε περι "τιμωριας"

Είχα πάρει DM500 αυθεντικό στα 160 ευρώ το 2007 αν θυμάμαι καλά, και τον DM600 στα 239 λίγο καιρό αργότερα.

Την ίδια εποχή περίπου είχα πάρει τον 500άρη 129 ευρώ και τον 600άρη 180 ευρώ.Όχι αυθεντικούς βέβαια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Ναι, αλλά δεν είναι δέκτες, σωστά;
Γιατι αν ηταν δεκτες θα αλλαζε κατι; Ουσιαστικα το συστημα αποκωδικοποιησης μετραει, τωρα αν εσυ βλεπεις απευθειας με μια τηλεοραση με ενσωματομενο CI+ slot, ή μεσω του υπολογιστη σου, ή μεσω πατατασατ....

Αν ψαχνουμε να βρουμε, παντα κατι θα βρισκουμε.
Δεν μπορω να μιλησω για το συνολο, αλλα αφου το φερνεις προς συζητηση θα σου πω για μενα προσωπικα καθως και για ενα φιλο που εκανε ακριβως τα ιδια.

Συνδρομητης απο το 1999. Μηχανημα Νοκια ΜΜ9800!!!
Οταν εβαλα 2η τηλεοραση στο υπνοδωματιο πηρα εναν Comag της πλακας απο το Σουπερ Μαρκετ με CI ΣΛΟΤ για να μεταφερω τη καρτα μαζι με το MODUL.
Πριν 3 Χρονια χρειαστηκα ενα μηχανημα ακομα. Στην ερευνα αγορας ολοι μιλουσαν για Dreambox, χωρις εγω να καταλαβαινω το γιατι...Ηθελα ομως ενα καλο μηχανημα, γρηγορο, με 2 Tuner, CI Slot και σκληρο. To DM7025 τα ειχε ολα αυτα και δεν ηταν πιο ακριβο απο ενα Humax icord ή κατι αλλο.(450 )
Εβαλα το Modul sto Slot και ολα μια χαρα. ΜΕΤΑ εμαθα οτι μπορουσα να βαλω τη καρτα και στα εσωτερικα slot! Πραγμα ομως που σε μενα δε λειτουργουσε καθως η καρτα ηταν Vers.2 δεν θυμαμαι τι αλλο, παντως δεν δουλευε. Μεχρι που ηρθε η καινουρια KAPPA και δεν ειχα κανενα προβλημα. Αφου πλεον ειχα μαθει τι "παιζοταν" εβαλα κι εναν 600ρι στο υπνοδωματιο και τελος εκει. Πλεον δεν χρειαζομουν να μεταφερω ουτε τη καρτα , ουτε το Μοdul.

Το θεμα ειναι οτι απο την πρωτη στιγμη ηθελα δεκτες που να ειναι προσβασιμοι και σε υπηρεσιες αλλων παροχων μεσω CI standard.

Τωρα οσον αφορα το λογαριασμο που κανεις με τα +20, εαν ο αλλος εβλεπε μονο Νοβα, εννοειται πως δεν τον συνεφερε (εγω δεν ξερω κανεναν), αλλα οσοι εγω ξερω, απλα ηθελαν την ελευθερια και τη προσβαση σε διαφορους παροχους και υπηρεσιες!
Και τελος αν καποιος ειχε "αλλη αντζεντα" δεν χρειαζοταν να δωσει τοσα λεφτα! Με ενα παλιο Pentium1 και Ubuntu κατεβασμενο απο το διαδυκτιο εφτανε και περισσευε...

Όποιος νομίζει ότι θα τιμωρήσει μια εταιρία, πηγαίνοντας σε μια άλλη με ένα διαφορετικό προϊόν, δεν νομίζω ότι πράττει προς το συμφέρων του. Πρώτον γιατί η εταιρεία έχει αποφασίσει από πριν ότι δεν την ενδιαφέρει αυτός ο πελάτης και έχει αποφασίσει να προβεί στις συγκεκριμένες κινήσεις. Δεύτερον, επειδή το προϊόν του ΟΤΕ είναι διαφορετικό. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συλλογές από ταινίες και αθλητικά.

Εγώ θα κοίταζα την τσέπη μου και το τι θέλω να δω, και θα άφηνα τις τιμωρίες, που είναι μια ψευδαίσθηση. Ειδικά την στιγμή που η νόβα βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας με όλους τους νέους συνδρομητές του 3play. Ούτε που θα προσέξει αυτούς που θα φύγουν λόγω καρτών...

Γιατι αν ηταν δεκτες θα αλλαζε κατι; Ουσιαστικα το συστημα αποκωδικοποιησης μετραει, τωρα αν εσυ βλεπεις απευθειας με μια τηλεοραση με ενσωματομενο CI+ slot, ή μεσω του υπολογιστη σου, ή μεσω πατατασατ....

Νομίζω ναι θα άλλαζε. Η απόφαση μιλά αποκλειστικά για δέκτες. Όχι για εξαρτήματα που μπαίνουν σε δέκτες.

Status
Not open for further replies.