Τέλος στις κάρτες πρόσβασης της NOVA;

Σε ότι αφορά το surf lock, κανένα από τα προηγούμενα συμβόλαια δεν ανέφερε, ρητά ή όχι, ότι μπορείς να παίζει η κάρτα σου πολλά κανάλια ταυτόχρονα.

Ουτε ομως οτι επιτρεπεται να βλεπεις μονο ενα.
Γραφει οτι εχεις προσβαση στο προγραμμα τις.
Τωρα αν εσυ βλεπεις ενα καναλι η τρια καναλια ειναι πιστευω δικο μας θεμα.

Ουτε ομως οτι επιτρεπεται να βλεπεις μονο ενα.
Γραφει οτι εχεις προσβαση στο προγραμμα τις.
Τωρα αν εσυ βλεπεις ενα καναλι η τρια καναλια ειναι πιστευω δικο μας θεμα.

Δε με κατάλαβες. Δε διαφωνώ πως έχεις δίκιο σαν πελάτης. Αλλά νομικά δε καλύπτεσαι από τη σύμβαση. Δεν άλλαξε κάτι στη σύμβασή σου με το νέο επίπεδο κλειδώματος. Ούτε σου αφαίρεσαν κάτι που προβλεπόταν από τη σύμβαση, για να έχεις νομικό πάτημα για αγωγή. Και όπως ανέφερα προηγουμένως, οι διμερείς αυμβάσεις μπορούν να καταργηθούν ανά πάσα στιγμή, με κάποιο τίμημα που είτε αναφέρεται στη σύμβαση είτε θα ορίσει το δικαστήριο.

OK, αλλα οπως ανεφερε και ο φιλος Arno σε καποιο αλλο post, με το surf lock βασικα εκανε υποβαθμηση στην υπηρεσια που σου προσεφερε μεχρι προσφατα.

Τωρα αν στεκει νομικα αυτο το θεμα δεν ξερω.

OK, αλλα οπως ανεφερε και ο φιλος Arno σε καποιο αλλο post, με το surf lock βασικα εκανε υποβαθμηση στην υπηρεσια που σου προσεφερε μεχρι προσφατα.

Τωρα αν στεκει νομικα αυτο το θεμα δεν ξερω.

Όντως έγινε υποβάθμιση, αλλά το επίπεδο της υπηρεσίας δεν αναφέρεται, είτε ρητά είτε έμμεσα, στη σύμβαση. Συνεπώς η σύμβαση από μόνη της δε σε καλύπτει. Σε αυτό αναφέρομαι, στην ισχύ της σύμβασης.

Δε νομίζω να μπορείς να "απαιτήσεις" να μη γίνει υποβάθμιση της υπηρεσίας. Για παράδειγμα, η υπηρεσία μπορεί να πει κανείς ότι υποβαθμίστηκε αφού εδώ και 2-3 χρόνια έχει χάσει τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλά δε μπορείς να απαιτήσεις να συνεχίσει να σου τα δείχνει. Μπορείς να διακόψεις, αυτό είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου.

Ρε παιδια για να καταλαβω κατι, μιας και εχω αρκετα χρονια να ασχοληθω με την NOVA!

Πριν κάπου 3-4 χρόνια, είχαμε δοκιμάσει με την κάρτα ενός φίλου μου το εξης:

Γνήσια κάρτα νόβα > Phoenix Programmer (Card Reader) στον υπολογιστη > Skystar 2 PCI και μέσω ενός plugin στο DVBDream τότε η κάρτα είχε παίξει κανονικά. Από τότε δεν ξανασχολήθηκα με την νόβα, καθώς έχω πακέτο στο MTV Unlimited και με μία άλλη κάρτα (technisat smartcard-conax) που χρησιμοποιώ είμαι καλυμμένος στο δορυφορικό κομμάτι.

Αν πάω και αγοράσω τώρα συνδρομή στην νόβα (Ενδιαφέρομαι για το start pack (λόγω discovery, national geographic κτλ) και συνδέσω την κάρτα που θα μου δώσουν, δεν θα δουλεύει όπως δούλευε τότε που είχα δοκιμάσει;

Η δεν θα δουλεύει μόνο εάν πρώτα χρησιμοποιήσω τον δικό τους δέκτη και η κάρτα παντρευτεί με αυτόν;

Για τα HD δεν με ενδιαφέρει, ξέρω ότι παίζουν αποκλειστικα με τον PACE.

Ευχαριστώ!

Για να ενεργοποιηθει η καρτα πρεπει να μπει στον δικο τις δεκτη.

Η ΕΕΤΤ είχε βγάλει πριν μερικούς μήνες καταδικαστική για τη Nova απόφαση σε ότι αφορά το πάντρεμα κάρτας-δέκτη.

Γνωρίζει κάποιος τι απέγινε επ' αυτού? Γιατί η Nova το έκανε γαργάρα το θέμα.

Όντως έγινε υποβάθμιση, αλλά το επίπεδο της υπηρεσίας δεν αναφέρεται, είτε ρητά είτε έμμεσα, στη σύμβαση. Συνεπώς η σύμβαση από μόνη της δε σε καλύπτει. Σε αυτό αναφέρομαι, στην ισχύ της σύμβασης.

Δε νομίζω να μπορείς να "απαιτήσεις" να μη γίνει υποβάθμιση της υπηρεσίας. Για παράδειγμα, η υπηρεσία μπορεί να πει κανείς ότι υποβαθμίστηκε αφού εδώ και 2-3 χρόνια έχει χάσει τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλά δε μπορείς να απαιτήσεις να συνεχίσει να σου τα δείχνει. Μπορείς να διακόψεις, αυτό είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις κατά τη γνώμη μου.

Φιλε malakudi, καλο θαταν οταν μιλαμε νομικα, να γνωριζουμε τι λεμε. Αλλιως προτεινω να μην σχολιαζουμε με λογικοφανεις ισχυρισμους. Δεν υπαρχει κανενας νομικα τεκμηριωμενος ισχυρισμος που να αποκλειει την εννοια "υποβαθμιση" μιας διμερουσ συμφωνημενης υπηρεσιας οταν αυτη μεταβαλλει στην ουσια την αρχικη συμφωνια, δινοντας ενα διαφορετικου ειδους προιον. Μ?αλλα λογια, ενα καρπουζι αγορασα. Εαν μου το κοψεις στην μεση μετα την αγορα του, μπορεις να επεμβεις στην αναγκη μου.. λεγοντας μου : " Ελα μωρε.. καρπουζι δεν θες; Παρε το μισο και θα σου δωσω τ?αλλο αργοτερα..." ? Εχουμε τρελλαθει τελειως; Ποσο μαλλον να μου απαγορευεις να το φαω οποδηποτε αλλου παρα μονο στο πιατο σου?

Υ.Γ. Αυτο με την ΕΕΤΤ δεν τοξερα!
Θα παρω τηλεφωνο αυριο κι ολας να αναζητησω την αποφαση και την εξελιξη της!!

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=37.934136,23.725879

Φιλε malakudi, καλο θαταν οταν μιλαμε νομικα, να γνωριζουμε τι λεμε. Αλλιως προτεινω να μην σχολιαζουμε με λογικοφανεις ισχυρισμους. Δεν υπαρχει κανενας νομικα τεκμηριωμενος ισχυρισμος που να αποκλειει την εννοια "υποβαθμιση" μιας διμερουσ συμφωνημενης υπηρεσιας οταν αυτη μεταβαλλει στην ουσια την αρχικη συμφωνια, δινοντας ενα διαφορετικου ειδους προιον. Μ?αλλα λογια, ενα καρπουζι αγορασα. Εαν μου το κοψεις στην μεση μετα την αγορα του, μπορεις να επεμβεις στην αναγκη μου.. λεγοντας μου : " Ελα μωρε.. καρπουζι δεν θες; Παρε το μισο και θα σου δωσω τ?αλλο αργοτερα..." ? Εχουμε τρελλαθει τελειως; Ποσο μαλλον να μου απαγορευεις να το φαω οποδηποτε αλλου παρα μονο στο πιατο σου?

Υ.Γ. Αυτο με την ΕΕΤΤ δεν τοξερα!
Θα παρω τηλεφωνο αυριο κι ολας να αναζητησω την αποφαση και την εξελιξη της!!

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=37.934136,23.725879

σορυ αλλα για να καταλαβω.
παροτι ειμαι και εγω αντιθετως σε αυτα τα μετρα ασφαλειας
(κι`εγω μοιραζω την καρτα μου σε 2 δωματια στο σπιτι και μου κανει ζημια)δεν καταλαβαινω που παρανομει η νοβα.

σου κλειδωσε την-ελευθερη- καρτα σου και δεν παιζει στον δεκτη της αρεσκειας σου?
υπηρχε συμφωνια οτι το surf lock θα μεινει στο επιπεδο 44 ή 4..?
ανεκαθεν,η θεαση σε παραπανω απο μια τηλεοραση,απαιτουσε τον Pvr με 3 lnb και xtra συνδρομη.τωρα εφερε αντιστοιχα το multiview.
για την νοβα(και τον καθε provider)μοιρασμα με cccam και card splitter,εστω και εντος οικιας,δεν υπαρχουν.

σορυ αλλα για να καταλαβω.
παροτι ειμαι και εγω αντιθετως σε αυτα τα μετρα ασφαλειας
(κι`εγω μοιραζω την καρτα μου σε 2 δωματια στο σπιτι και μου κανει ζημια)δεν καταλαβαινω που παρανομει η νοβα.

σου κλειδωσε την-ελευθερη- καρτα σου και δεν παιζει στον δεκτη της αρεσκειας σου?
υπηρχε συμφωνια οτι το surf lock θα μεινει στο επιπεδο 44 ή 4..?
ανεκαθεν,η θεαση σε παραπανω απο μια τηλεοραση,απαιτουσε τον Pvr με 3 lnb και xtra συνδρομη.τωρα εφερε αντιστοιχα το multiview.
για την νοβα(και τον καθε provider)μοιρασμα με cccam και card splitter,εστω και εντος οικιας,δεν υπαρχουν.

Αγαπητε φιλε, δεν μου κλειδωσε κανεις τιποτα. Κι εγω ειμαι αντιθετος στο παρανομο μοιρασμα. Ομως μ?αρεσει να υποστηριζω το δικιο. Στο συμβολαιο μου δεν υπαρχουν οροι τυπου surf lock, επιπεδα και ασανσερ. Αγοραζω μια υπηρεσια η οποια μου εδωσε εκ συμφωνιας το δικαιωμα να την απολαμβανω οπου κι αν βρισκομαι. Στο υπνοδωματιο μου, στον πανω οροφο των παιδιων, στο γραφειο μου, οπου μ?αρεσει. Να βαζω την καρτα μου σε οποιον δεκτη συμβατο θελω εγω και δεν προτιθεμαι να μετακομιζω ολο μου το set-up γι αυτο. Αυτα λεει το συμβολαιο μου. Για οποιαδηποτε καταστρατηγηση του κι απ τα 2 συμβαλλομενα μερη τον λογο εχουν τα δικαστηρια. Αυτα. :D

Αγαπητε φιλε, δεν μου κλειδωσε κανεις τιποτα. Κι εγω ειμαι αντιθετος στο παρανομο μοιρασμα. Ομως μ?αρεσει να υποστηριζω το δικιο. Στο συμβολαιο μου δεν υπαρχουν οροι τυπου surf lock, επιπεδα και ασανσερ. Αγοραζω μια υπηρεσια η οποια μου εδωσε εκ συμφωνιας το δικαιωμα να την απολαμβανω οπου κι αν βρισκομαι. Στο υπνοδωματιο μου, στον πανω οροφο των παιδιων, στο γραφειο μου, οπου μ?αρεσει. Να βαζω την καρτα μου σε οποιον δεκτη συμβατο θελω εγω και δεν προτιθεμαι να μετακομιζω ολο μου το set-up γι αυτο. Αυτα λεει το συμβολαιο μου. Για οποιαδηποτε καταστρατηγηση του κι απ τα 2 συμβαλλομενα μερη τον λογο εχουν τα δικαστηρια. Αυτα. :D

βρε και σε εμενα ζημια κανει,αλλα:
ειναι παρανομα τα μετρα που παιρνει ή εχει καθε δικαιωμα να προστατεψει το προιον της,εστω και τοσο...υπερβολικα?
γιατι εγω διαβαζω,οτι ολοι σχεδον οι provider,τα ιδια κανουν.
και οσοι δεν το εχουν εφαρμοσει,ετοιμαζονται να το εφαρμοσουν.
και μην ξεκινησουμε συγκρισεις ποιοτητας/υλικου/καναλιων.
αλλο κομματι αυτο.
σαν πολιτικη ομως προστασιας-δυστηχως-ακολουθειται η ιδια απο ολους.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά το συμβόλαιό σου. Πουθενά δε λέει ότι μπορείς να βάζεις την κάρτα σου σε όποιο δέκτη θες, πουθενά δε λέει ότι μπορείς να βλέπεις σε 2 ή 3 ή 13 σημεία ταυτόχρονα. Αντιθέτως λέει ότι ο εξοπλισμός σου πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές του συστήματος Irdeto, οι οποίες φυσικά δεν είναι κάτι το στατικό, εξελίσσονται και αλλάζουν. Δεν είναι δυνατόν να υπονοείς ότι επειδή υπέγραψες μία διμερή σύμβαση πριν 10 χρόνια, έχεις την απαίτηση το σύστημα κρυπτογράφησης να μείνει ίδιο για 10 χρόνια.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, οι διμερείς συμβάσεις μπορούν να σπάσουν οποιαδήποτε στιγμή. Είτε έχουν ρήτρα διακοπής (της Nova δεν έχει) είτε θα ορίσει το δικαστήριο τη ρήτρα. Πάντως δε μπορεί κανένα δικαστήριο να υποχρεώσει τη Nova τι σύστημα κρυπτογράφησης θα έχει με βάση μία διμερή σύμβαση δεκαετίας. Αυτό αν είσαι νομικός όπως λες το ξέρεις πολύ καλά. Συνεπώς το μόνο που μπορείς να κερδίσεις είναι κάποια αποζημίωση.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά το συμβόλαιό σου. Πουθενά δε λέει ότι μπορείς να βάζεις την κάρτα σου σε όποιο δέκτη θες, πουθενά δε λέει ότι μπορείς να βλέπεις σε 2 ή 3 ή 13 σημεία ταυτόχρονα. Αντιθέτως λέει ότι ο εξοπλισμός σου πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές του συστήματος Irdeto, οι οποίες φυσικά δεν είναι κάτι το στατικό, εξελίσσονται και αλλάζουν. Δεν είναι δυνατόν να υπονοείς ότι επειδή υπέγραψες μία διμερή σύμβαση πριν 10 χρόνια, έχεις την απαίτηση το σύστημα κρυπτογράφησης να μείνει ίδιο για 10 χρόνια.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, οι διμερείς συμβάσεις μπορούν να σπάσουν οποιαδήποτε στιγμή. Είτε έχουν ρήτρα διακοπής (της Nova δεν έχει) είτε θα ορίσει το δικαστήριο τη ρήτρα. Πάντως δε μπορεί κανένα δικαστήριο να υποχρεώσει τη Nova τι σύστημα κρυπτογράφησης θα έχει με βάση μία διμερή σύμβαση δεκαετίας. Αυτό αν είσαι νομικός όπως λες το ξέρεις πολύ καλά. Συνεπώς το μόνο που μπορείς να κερδίσεις είναι κάποια αποζημίωση.

:D Λες;
Δυστυχως δεν προτιθεμαι να αποκαλυψω στο forum νομικου περιεχομενου ενεργειες.
Εγω ξερω, τα γεγονοτα. Στην αιτηση μου ( βασει συμβολαιου) πηρα ελευθερη , αντι της προταθεισης "παντρεμενης" που μου πασαρανε. ( απο τοτε αλλαξανε εμαθα το συμβολαιο λιγο..) και οταν ερθει η ωρα.. ελπιζω.. θα χαρω πολυ να διεκδικησω τα δικαιωματα μου.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω συναντησει χειροτερη εμπορικη πολιτικη σε εταιρεια και απεχθεστερη εξυπηρετηση πελατων. Αυτος και μονο ειναι ο λογος του θυμου μου. Επιτελους διαφαινεται σ?αυτη τη χωρα οτι πρεπει να αναβαθμιστει και η προστασια του καταναλωτη κι οχι να θυσιαστει στο ονομα της απωλειας της "αναπτυξης" καποιων εταιρειων.

Εγω ξερω, τα γεγονοτα. Στην αιτηση μου ( βασει συμβολαιου) πηρα ελευθερη , αντι της προταθεισης "παντρεμενης" που μου πασαρανε. ( απο τοτε αλλαξανε εμαθα το συμβολαιο λιγο..) και οταν ερθει η ωρα.. ελπιζω.. θα χαρω πολυ να διεκδικησω τα δικαιωματα μου.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω συναντησει χειροτερη εμπορικη πολιτικη σε εταιρεια και απεχθεστερη εξυπηρετηση πελατων. Αυτος και μονο ειναι ο λογος του θυμου μου. Επιτελους διαφαινεται σ?αυτη τη χωρα οτι πρεπει να αναβαθμιστει και η προστασια του καταναλωτη κι οχι να θυσιαστει στο ονομα της απωλειας της "αναπτυξης" καποιων εταιρειων.

αντε να δουμε-θα εχει πολυ ενδιαφερων.μακαρι...:2thumb22sup:

Συγνώμη αλλά τα έχεις μπλέξει. Άλλο το πάντρεμα, άλλο το surf lock. Αλλά ακόμα και για το πάντρεμα, αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να τους παντρέψουν όλους, δε νομίζω πως θα έχεις κάποιο νομικό έρεισμα. Όπως είπα, το πολύ πολύ να κερδίσεις μία αποζημίωση. Δε μπορείς να υποχρεώσεις πως θα πουλάει ο άλλος το προϊόν του με μόνο επιχείρημα μία παλιά διμερή σύμβαση. Μόνο αν παραβιάζονται κανόνες της ελεύθερης αγοράς έχεις νομικό έρεισμα. Και όπως αποφάνθηκε πρόσφατα η ΕΕΕΤ, το πάντρεμα μόνο παράνομο δε κρίθηκε.

Ξαναλέω όμως, άλλο το πάντρεμα, άλλο το surf lock.