Tenet

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    66
Απάντηση: Re: Tenet (2020)

Όπως ξαναείπα, κορυφαία ταινία, που θέλει προσοχή και αφοσίωση, όχι popcorn. Μόνο για την τεχνική που γυρίστηκε και τον ήχο, αξίζει. Φυσιολογικό είναι να μπερδευτείς, πως αλλιώς θα έβγαινε η ιδέα. Άμα είναι να γκρινιάζουμε επειδή πρέπει να "δούμε" μια ταινία και όχι ραντεβουδάκι, τότε κάτι πάει στραβά.
Υπερβάλει ο Νόλαν? οκ, ας πούμε ότι υπερβάλει. Ε, και?

Βαζω τη ταινια και επηρεασμενος απο'δω μεσα,λεω στη γυναι κα μου,σταματα ο,τι κανεις γιατι,η ταινια θελει αφοσιωση για να καταλαβεις,τι γινεται.
Καθομαστε ακουνητοι,σχεδον κραταμε την αναπνοη μας για να μη χασουμε καποια λεπτομερεια.
Καπου στη μεση της ταινιας εχω αρχισει και μουτζωνομαι!
Τρομαρα σου ρε Νολαν!
Ακομα και να αναλυσεις το καθε καρε της ταινιας και να καταλαβεις ακριβως,τι θελει να πει ο ποιητης,που δεν προκειται,γιατι ειναι ασυναρτησιες,αυτος ειναι βεβαια και ο σκοπος της ταινιας,ειναι χαμενος χρονος απ'τη ζωη σου.
Ανευρη τελειως,βαρετη που προσπαθει να εντυπωσιασει πλαγιως,αλλα δεν το καταφερνει με τιποτα!
Αγιστα,τγια.

Η χειρότερη ταινία του Νόλαν κατ´ εμέ,
πνίγηκε στην φιλοδοξία της, μια πετυχημένη ατάκα που διάβασα και τα λέει όλα σε λίγες λέξεις.
Ο Νόλαν είναι πιο ανθρώπινος από τις ταινίες του, έχει αυτό το νεανικό πάθος και τρελά να "τελειοποιήσει" την εμμονή του (με την 5η διάσταση) οπότε δικαιούται να κάνει μια πατάτα.
Αλλά εδώ πάνε πολλά στραβά, ενώ στις προηγούμενες ταινίες του έχει παρέα με το νεανικό πάθος την ωριμότητα, εδώ πιο πολύ μοιάζει με ευφυή έφηβο που θέλει να εντυπωσιάσει γκομενάκια με εξυπνάδες και σοφιστείες και τα κάνει θάλασσα (ΤΕΝΕΤ δέκα(λεπτά) μπρος δέκα πίσω ,σοβαρά τώρα Κρίστοφερ?)
Δεν του βγαίνει τίποτα, ούτε η ιδέα να συνδυάσει τζειμσμποντίστικη αισθητική με χρονικά ταξίδια, ούτε το στόρυ που σε πνίγει έτσι ώστε να μην μπορείς να απολαύσεις κάποιες χορταστικές σκηνές, κοινότυπες αναφορές σε οικολογική καταστροφή για να στηρίξει ένα αίολο κατασκεύασμα, ούτε το καστ, ο γιος του Ντένζελ που τον είδε στην Παρείσφρηση περίμενε ότι θα του πιάσει και δω ,αλλά παίζει σαν να βαριέται, ενώ ο ρόλος του είναι ο βασικός και αποτελεί ραχοκοκαλιά της ταινίας ,ακόμα και ο Κένεθ σε κάποιες στιγμές μοιάζει να παίζει σαν δευτεροετής σε θεατρικό εργαστήρι. Μόνοι διασωθέντες ο Πάτινσον η Ντεμπίκι και η μουσική, πολύ καλός αντικαταστάτης του Ζίμερ.
Το μόνο που κατάφερε ο Νόλαν σε αυτό το ταξίδι είναι να κάνει αντιστροφή-πισωγύρισμα.

Γιος του Ντενζελ ειναι;
Λεω στη γυναικα μου καποια στιγμη,αυτος περπαταει σαν τον Ντενζελ Ουασινγκτον!
Για τοση προσηλωση μιλαμε στις λεπτομερειες που,ουτε αυτο δεν μου ξεφυγε! :flipout:
Και υστερα σου λενε,δεν το καταλαβες,επρεπε να δωσεις περισσοτερη προσοχη.:flipout:

Απάντηση: Tenet (2020)

Μια ταινία που έχει ως αυτοσκοπό αποκλειστικά και μόνο την απεικόνηση μιας επιστημονικής θεωρίας (με ή χωρίς εισαγωγικά) αδιαφορώντας για ότιδήποτε άλλο και μανιακώς εστιασμένη στη δράση που πηγάζει από αυτή την απεικόνηση.
Τα παιχνίδια με το χρόνο απασχολούν σχεδόν εμμονικά τον Νόλαν σε όλη του τη φιλμογραφία είτε σαν μέσο αφήγησης (Μεμέντο),είτε σαν δευτερεύουσα πλοκή (Interstellar),είτε σαν τρικ που προχωράει τη δράση (Ιnception).Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,το αντίθετο.
Και η θεωρια που διαπραγματεύεται το Τenet είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ο Νόλαν σαν γνήσιος εμμονικός ρίχνει όλα του τα όπλα για να ζωντανέψει την εμμονή του.Γυρίζει υπέροχες σκηνές και.....μέχρι εκεί.
Γιατί έχει αφαιρέσει κάθε συναισθηματική εμπλοκή από το θεατή προσπαθώντας να τον κάνει να επικεντρωθεί στην κατανόηση της "επιστημονικότητας".
Και μια ταινία τέτοια,sorry αλλά είναι λειψή για μένα.Αδιάφοροι χαρακτήρες που απλα εκστομίζουν λέξεις,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,το σενάριο φωνάζει "φτώχεια μαύρη" στους χαρακτήρες από χιλιόμετρα και για πρώτη φορά για Νόλαν,βρήκα φτωχή την κινηματογράφησή του και την εικόνα του.Ναι μεν κάποιες σεκάνς δράσης είναι καταπληκτικές αλλά στο σύνολό της στερείται της "μαγείας" που έχουμε δει σε άλλες ταινίες.
Ναι πάντα η εικονογράφηση του Νόλαν ήταν στιλπνή,"βιομηχανική",αλλα αποστειρωμένη δεν ήταν ποτέ.Ιδιαίτερα δε το τελευταίο κομμάτι της που πλακώνουν τα στρατά ήταν επιεικώς γελοίο,χώρια που μου έφερε στο μυαλό το τελευταίο μέρος του Inception,όχι και το πιο πρωτότυπο δηλαδή,πράγμα που μου δείχνει ότι ο Νόλαν μάλλον είχε βαλτώσει και πήγε σε μια δοκιμασμένη λύση για το φινάλε,απλά το φόρτωσε περισσότερο (κοινώς το γ@@@@σε και ψόφησε).

Δεν μου είναι αρκετή μια ταινία εμμονικά επικεντρωμένη σε ένα θέμα.Τη βαριέμαι και για μένα αυτό είναι το πρόβλημα του Tenet.Ότι είναι στην τελική βαρετή.

Tenet (2020)

Ε-ε-έφτασε!

be8c8e1b6cff5d89a7dd5cbdb33a3e62.jpg

Με προβληματίσατε με όσα γράφετε. Όμως τις ταινίες του Νολαν τις εκτιμώ κατά 99% για τα κάδρα του (αυτος άλλωστε είναι και ο λογος που οι ταινίες του είναι από τα ελάχιστα δισκάκια που αγοράζω τα τελευταία χρόνια). Το στορυ για μένα ήταν πάντα δευτερεύον (παρόλο που ποτέ δεν απογοήτευε). Οπότε ελπίζω να την ευχαριστηθώ... θα σας πω αύριο!

@Λάκης,
βλέπω την εικόνα σας και κλαίω! Και γω τα ίδια έζησα. Στο 40' δεν άντεχαμε άλλο, άρχισαμε να εκνευρίζόμαστε.

Ε-ε-έφτασε!

be8c8e1b6cff5d89a7dd5cbdb33a3e62.jpg

Με προβληματίσατε με όσα γράφετε. Όμως τις ταινίες του Νολαν τις εκτιμώ κατά 99% για τα κάδρα του (αυτος άλλωστε είναι και ο λογος που οι ταινίες του είναι από τα ελάχιστα δισκάκια που αγοράζω τα τελευταία χρόνια). Το στορυ για μένα ήταν πάντα δευτερεύον (παρόλο που ποτέ δεν απογοήτευε). Οπότε ελπίζω να την ευχαριστηθώ... θα σας πω αύριο!

Ναι,κοιτα μη χαθεις σε κανενα χωροχρονικο ασυνεχες και η εντροπια δεν σε αφησει να γραψεις τις εντυπωσεις σου!

Re: Tenet (2020)

Ε με επεισες να την δω και εγω ρε συ. Για να μην σου αρεσει εσενα θεικη θαναι .

Χωρις πλακα τωρα ακομα και μουφα, τεχνικα οι ταινιες του Νολαν ειναι ΜΑΘΗΜΑ.

Ε με επεισες να την δω και εγω ρε συ. Για να μην σου αρεσει εσενα θεικη θαναι .

Χωρις πλακα τωρα ακομα και μουφα, τεχνικα οι ταινιες του Νολαν ειναι ΜΑΘΗΜΑ.

οκ,εχεις ενημερωθει,μη γκρινιαζεις μετα.
Προχωρα με δικη σου ευθυνη.

Οι ταινίες του Νόλαν μου θυμίζουν ένα πολύ παλιό ανέκδοτο.

Κάποτε ήταν δύο φίλοι οι οποίοι έκανα εκδρομή με το αυτοκίνητο στην επαρχία. Κάποια στιγμή βλέπουν ένα κοπάδι από πρόβατα.
– Πόσα να είναι άραγε, λέει ο συνοδηγός.
– Διακόσια τριάντα έξι, απαντά ο οδηγός.
Κατεβαίνει ο συνοδηγός να πάει να ρωτήσει το βοσκό και πράγματι τα πρόβατα είναι τόσα. Λίγο πιο κάτω βλέπουν ένα άλλο κοπάδι.
– Πόσα είναι αυτά, ρωτάει ο συνοδηγός.
– Τριακόσια δώδεκα, απαντά αμέσως ο οδηγός.
Κατεβαίνει ο συνοδηγός και πάει και ρωτάει το βοσκό και όντως τα πρόβατα είναι τόσα. Γυρίζει στο αυτοκίνητο και όλο περιέργεια ρωτά τον οδηγό.
– Πώς ξέρεις πόσα είναι κάθε φορά, μετράς τα κεφάλια;
– Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος… απλά μετράω τα πόδια και διαιρώ δια τέσσερα. 😛

Ειμαι σιγουρος οτι,θα την ευχαριστηθει...:flipout:

Το έφτασες στην άλλη άκρη ρε συ. Ναι, είναι ακαταλαβίστικη ώρες ώρες αλλά σαφώς είναι must see γιατί Nolan. Εγώ σκοπεύω να την ξαναδώ στον προβολέα πλέον.

Οι ταινίες του Νόλαν μου θυμίζουν ένα πολύ παλιό ανέκδοτο.

Κάποτε ήταν δύο φίλοι οι οποίοι έκανα εκδρομή με το αυτοκίνητο στην επαρχία. Κάποια στιγμή βλέπουν ένα κοπάδι από πρόβατα.
– Πόσα να είναι άραγε, λέει ο συνοδηγός.
– Διακόσια τριάντα έξι, απαντά ο οδηγός.
Κατεβαίνει ο συνοδηγός να πάει να ρωτήσει το βοσκό και πράγματι τα πρόβατα είναι τόσα. Λίγο πιο κάτω βλέπουν ένα άλλο κοπάδι.
– Πόσα είναι αυτά, ρωτάει ο συνοδηγός.
– Τριακόσια δώδεκα, απαντά αμέσως ο οδηγός.
Κατεβαίνει ο συνοδηγός και πάει και ρωτάει το βοσκό και όντως τα πρόβατα είναι τόσα. Γυρίζει στο αυτοκίνητο και όλο περιέργεια ρωτά τον οδηγό.
– Πώς ξέρεις πόσα είναι κάθε φορά, μετράς τα κεφάλια;
– Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος… απλά μετράω τα πόδια και διαιρώ δια τέσσερα. 😛

Κορυφαίο....και ταμαμ για τον Νολαν...:flipout:

Για μένα η ταινία είναι ταινία σταθμός για ένα λόγο κυρίως..Πρώτη φορά είδα σε ταινία αυτή την αντίστροφη κίνηση να αναμιγνύεται τόσο άρτια με τη φυσιολογική κίνηση...Έχω δει πολλές ταινίες..αυτό δεν το χω ξαναδεί..Ο συνδυασμός των χρονικά δύο κινήσεων έφτανε και μόνο να "χαζεύεις " την ταινία..Η ανάμιξη τους ήταν πρωτοποριακή...σε μια εποχή που εγώ προσωπικά ιδιαίτερα στο Χόλυγουντ έχω βαρεθεί από τα χιλιοειπωμένα σενάρια αυτό ήταν κάτι πρωτότυπο κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί..Όσο για το σενάριο ναι ήταν πολύ μπερδεμένο..χρειάζεται να το δεις πολλές φορές μήπως καταλάβεις τη ροή των πραγμάτων..το αν στέκουν δεν είμαι επιστήμονας πυρηνικής φυσικής για να ξέρω αλλά νομίζω δε χρειάζεται να είναι σίγουρος κανένας..αρκεί που σου σπέρνει την αμφιβολία..Ούτε στο interstellar ξέρουμε στα σίγουρα αν έχουν βάση όλα αυτά..Τώρα για το αν μπορεί να συμβεί κάτι από όλα αυτά να πω μόνο ότι όταν βλέπαμε το back to the future νομίζω μέσα του 80 το θεωρούσαμε υπερβολή και το περναμε ανάλαφρα αλλά σήμερα αλλάζουμε κανάλια με τη φωνή.. διαμορφώνουμε το φωτισμό του σπιτιού απλά μιλώντας και πολλά άλλα ..Ο Νολαν είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον κινηματογράφο...Ο μόνος μαζί με τον Φιντσερ -μιλαω μονο για το Χόλιγουντ-που μπορεί να τον βγάλει από το τέλμα όπου έχει βαλτώσει τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια ..

Re: Tenet (2020)

Και εγώ το είδα σήμερα,τεχνικά είναι απόλαυση. Εξαιρετική εικόνα,ο ήχος σε πολύ υψηλό επίπεδο,τα sub δούλεψαν υπερωρίες! Και έμεινα τρομερά ικανοποιημένος (αν και dts hd-ma 5.1) μέσα από το neural x το οποίο έδωσε ρέστα! Έβαλε τα κανάλια του atmos στο παιχνίδι με τρομερό αποτέλεσμα,τυφλά να είχε το κανονικά atmos! Το μόνο παράπονο που έχω από τον ήχο,σε κάποιες στιγμές,οι διάλογοι πνίγονται από το υπόλοιπο προγραμμα. Αν δεν ειχε υπότιτλους δεν θα καταλάβαινα καν τι λένε. Σαν ταινία τώρα,δεν έβγαλα άκρη για να μην πω ψέματα. Έπιασα το γενικό θέμα,θα την ξαναδώ κάποια στιγμή μπας και καταλάβω καλύτερα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παλιοπαιδα ... με βαλατε και το ειδα ! :proud:

Eχοντας εντρυφησει καπως (... :earmuffs: ...) σε τετοια θεματα ....

... η ταινια ειναι MIND-FUCK απο τα λιγα (ισως TO κορυφαιο Mind-Fuck).

Τι σημαινει αυτο ? Οτι εγω την εχω καταλαβει ενω εσεις οι ασχετοι οχι ?
Δυστυχως .... ουτε εγω την κατανοησα και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν εκατο ατομα σε ολοκληρο τον κοσμο που εχουν ανεση
με τετοια reverse timelines. ΕΑΝ υπαρχουν ... την καταφχαριστηθηκαν. Γιατι προφανως ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ θα εβρισκαν τετοιο mind-fuck ?
Μονο ο Nolan μπορουσε να τους το μαγειρεψει.

Για τους υπολοιπους (περιπου το 99.999999999 % του κοσμου) ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ στην κατανοηση της πλοκης. Μηδεν !
Ο Νolan εφτιαξε μια ταινια reverse timeline (και αμφιβαλλω αν ειναι reverse σε καθε σημειo της πλοκης της) που μονο
Eistein, Hawking και Kip Thorne θα διεθεταν την κατανοηση που απαιτειται. Κυριως με την ταχυτητα που απαιτειται.
Ομως οι δυο πρωτοι μας αφησαν γενεες δεκατεσσερεις. Και ο τελευταιος μαλλον ειναι σε μια ηλικια που ξαναγυριζει
στην απλοτητα (της ζωης).

Νομιζω (το συζηταμε αν θελετε) οτι επιτηδες δεν εγιναν τα παντα reverse ... γιατι τοτε η ταινια θα μπλοκαριζε καθε
γραμμικο νου. Οποτε αφεθηκαν αρκετα σημεια να θυμιζουν ... καποια γραμμικοτητα (διαδοχικοτητα στον χρονο).
Σε αλλα σημεια, το αιτιο-αποτελεσμα εβγαζε νοημα ομως ... σε παρα πολλα αλλα, ΔΕΝ εβγαζε ... χανοταν η μπαλλα.
Τοτε αυτο σημαινει οτι αν ξαναδουμε την ταινια θα ξεδιπλωσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κουβαρι των αλληλεπιδρασεων, σωστα ?

Μμμμμμ ..... με χαρτι και μολυβι και pause καθε 5 δευτερολεπτα .... ΙΣΩΣ.
Ομως ελαχιστα ατομα θα βρουν χαρα σε κατι τετοιο. Χαλαλι τους ομως (αν βρουν). Υπαρχει ταινια ... ΚΑΙ γιαυτους !