Tenet

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    66
Re: Tenet (2020)

Nαι ειναι ο...Πολοκ του κινηματογραφου.Δεν χρειαζεται να το καταλαβεις , νιωσε το : )

Toυλαχιστον ειναι συνεπης στην καριερα του, μερικες ακομα ταινιες με σουπερηρωες , ενα ριμεικ του inception , ενα του tenet, και ηρθε η...συνταξιοδοτηση

Απάντηση: Tenet (2020)

Εαν δεν πηγαινε με το ρευμα της εποχης (ολα αυτα που γραφεις) ... θα τον ηξερες ?
Ασχημο αυτο που λεω, ΠΟΛΥ ασχημο ... αλλα ... ποσος κοσμος θα τον γνωριζε ?
(ασε, ναι ... οι κριτικοι κινηματογραφου και καποιοι nerds ... το ξερω !)

Oμως εμενα με τρελλαινει κατι αλλο : ποσος κοσμος απο δω μεσα, εκανε το μεγαλο βημα
(τολμημα) και εισηλθε στην κινηματογραφικη αιθουσα. Και δεν μπορει ΟΛΕΣ οι αιθουσες
να ειχαν μιση πληροτητα σε θεσεις. Αρα μιλαμε για ατρομητο κοσμακη εν τω φορουμ :laugh:

Re: Απάντηση: Tenet (2020)

Oμως εμενα με τρελλαινει κατι αλλο : ποσος κοσμος απο δω μεσα, εκανε το μεγαλο βημα
(τολμημα) και εισηλθε στην κινηματογραφικη αιθουσα. Και δεν μπορει ΟΛΕΣ οι αιθουσες
να ειχαν μιση πληροτητα σε θεσεις. Αρα μιλαμε για ατρομητο κοσμακη εν τω φορουμ :laugh:

Eγω του υποσχομαι του Νολαν οτι θα κατσω μισο μετρο απο την tv, oποτε να μην ανησυχει , το οραμα του θα μεινει ζωντανο : )

Σε οσους αρεσε το Inception, θα τους αρέσει και αυτο, αλλα αρκετα λιγοτερο.
Αν το inception σας μπέρδεψε, αυτο θα σας τρελάνει.

Με εξαίρεση τα παραπανω και την χαρακτηριστική σκηνοθετική ματιά του Νολαν, δεν βρηκα ουτε τις υποτιθεμενες φοβερες σκηνές αξιόλογες, ουτε και την ερμηνεία του πρωταγωνιστή κατι το ιδιαίτερο. Ανισος στον ρολο του.
Απο την αλλη, ο Πατινσον και ο "κακος" ελαμψαν σαφως περισσότερο.

Καποιος πρεπει να βαλει ενα ρημαδο-τελος στις ταινιες με στρεβλωση του χρόνου. Και αν δεν μπει, καλό ειναι να νιώθουν οι συντελεστές την υποχρέωση να μην πονοκεφαλιάζουν τον θεατή.

Μετρια, και αυτο εξαιτιας της σκηνοθεσίας και μερικών ωραίων πλάνων (οπως πχ με τα ιστιοφορα)

Ούτε το inception μου άρεσε (νομίζω ούτε καν το είδα όλο) και φυσικά ούτε αυτό θα δω κι ας δημιουργείται τόσο hype.

Έχουμε ένα σωρό άλλα θέματα να στιβουμε το μυαλό μας καθημερινά. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε και στις 2 ώρες χαλάρωσης.

Εξάλλου ποτέ δεν μου άρεσε το θέμα αυτό (χρονοτρύπες 😁 ) γιατί βρισκουν άλλοθι οι σκηνοθέτες και δικαιολογούν τα πάντα.

Εάν μπορούσα να χαρακτηρίσω με μια λέξη αυτή την ταινία είναι “mindfuck”.
Στα θετικά, η ατμοσφαιρα, φανταστική φωτογραφία και σκηνικά, άριστη σκηνοθεσία/μοντάζ και πειστικές ερμηνείες.
Στα αρνητικά το υπέρ του δέοντος μπερδεμένο σενάριο. Διάβασα και την παρακάτω ανάλυση αλλά εξακολουθώ να το βρίσκω υπερβολικό:

https://www.vulture.com/2020/09/tenet-explained-whats-going-on-in-the-plot-of-this-movie.html

Η εικόνα στο άδειο Σφερα χθες ήταν πολύ ικανοποιητική σε χορταστικές ίντσες, ο ήχος απαράδεκτος με υπερβολικα παραμορφωμένες χαμηλές.

Re: Απάντηση: Tenet (2020)

Εάν μπορούσα να χαρακτηρίσω με μια λέξη αυτή την ταινία είναι “mindfuck”.
Στα θετικά, η ατμοσφαιρα, φανταστική φωτογραφία και σκηνικά, άριστη σκηνοθεσία/μοντάζ και πειστικές ερμηνείες.
Στα αρνητικά το υπέρ του δέοντος μπερδεμένο σενάριο. Διάβασα και την παρακάτω ανάλυση αλλά εξακολουθώ να το βρίσκω υπερβολικό:

https://www.vulture.com/2020/09/tenet-explained-whats-going-on-in-the-plot-of-this-movie.html

Η εικόνα στο άδειο Σφερα χθες ήταν πολύ ικανοποιητική σε χορταστικές ίντσες, ο ήχος απαράδεκτος με υπερβολικα παραμορφωμένες χαμηλές.

Υπάρχουν βιντεάκια στο You-Tube που τα εξηγουν κανονικά όλα.

Το θεμα δεν ειναι αυτο. Την θεωρία την επιασα.
Δεν μπορούσα με τιποτα ομως να την εφαρμόσω σε αυτά που έβλεπα. Το ψιλοέχασα τη στιγμή που εμφανιστηκε το σκηνικό της πρώτης σκήνης της
πύλης που ο Μπρανα πυροβολει την γυναικα του και μετα αλλαζουν μεριά
.
Απο εκει και πέρα χάος. Ειδικα το τελευταιο κομμάτι με την "μαχη" και τις δύο ομάδες. Εχασα και το ενδιαφερον μου κιολας και βαρέθηκα.

Ακομα και αν αφήσεις το mindfuck κομμάτι στην άκρη, για ταινία του Νόλαν, ειχε ευκολίες που δεν μου άρεσαν, πχ οτι ο Μπρανα
είχε καρκινο και επειδη δεν θα ζουσε αυτος δεν ηθελε να ζησει και κανεις αλλος.
.

Και να φανταστείς οτι απο την αρχη καταλαβα ποιοι ήταν οι αντίπαλοι των πρωταγωνιστών
στο σιλο και ποιος εκανε την βουτιά απο το σκάφος
... :p

Ούτε το inception μου άρεσε (νομίζω ούτε καν το είδα όλο) και φυσικά ούτε αυτό θα δω κι ας δημιουργείται τόσο hype.

Έχουμε ένα σωρό άλλα θέματα να στιβουμε το μυαλό μας καθημερινά. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε και στις 2 ώρες χαλάρωσης.

Εξάλλου ποτέ δεν μου άρεσε το θέμα αυτό (χρονοτρύπες  ) γιατί βρισκουν άλλοθι οι σκηνοθέτες και δικαιολογούν τα πάντα.

Εμ ... δεν βρισκομαι καπου κοντα :proud: ... να φροντισω την "γνωσιακη" σου καθοδηγηση. :smash:
Παντως συμφωνω σε ενα : αυτο το χαλι να πεθαινει καποιος (κινηματογραφικα) και να γινεται reboot σε στιγμες που ζουσε ....

.... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Δεν εχει νοημα κανενας αγωνας, κανενα δραμα, καμια θυσια .... αφου ολα καταντουν ματαια !
Καποιος εχει ΗΔΗ γυρισει στο παρελθον και τα εχει αλλαξει ολα. Why fight ... for anything ?

Ενταξει, θα το δω καποια στιγμη στην tv και κατα πασα πιθανοτητα θα κοιμηθω, οπως στο inception.(τωρα θυμηθηκα και μια αλλα παπαριτσα , το looper )

Σε αυτες τις περιπτωσεις το πιο διασκεδαστικο ειναι οι βαθυστοχαστες αναλυσεις, ειτε με την μορφη επεξηγηματικου manual (που ακομα και αυτο απαιτει δυο και τρεις αναγνωσεις ), ειτε με την μορφη λογοτεχνικου πονηματος καποιου κριτικου.
Ειδικα στην περιπττωση αυτη , που θελουν να μας πεισουν οτι η νεα κινηματογραφικη περιοδος εχει τοσο θεαμα και γκολ , οτι ξεκινησε τοσο δυναμικα που θα ξεχασουμε και θα αφησουμε πισω μας την μαυριλα των προηγουμενων μηνων : )

Απάντηση: Re: Tenet (2020)

Σε αυτες τις περιπτωσεις το πιο διασκεδαστικο ειναι οι βαθυστοχαστες αναλυσεις, ειτε με την μορφη επεξηγηματικου manual (που ακομα και αυτο απαιτει δυο και τρεις αναγνωσεις ), ειτε με την μορφη λογοτεχνικου πονηματος καποιου κριτικου.
)
Χάνω την υπομονή μου με δαύτους.
Οι περισσότεροι αν όχι όλοι τους, συμπληρώνουν σε κάθε κείμενο τους πως η συγκεκριμένη ταινία χρήζει δεύτερης θέασης ( που οκ αυτό το αναφέρουν και παιδιά που το χω δει εδώ μέσα) αλλά αυτό δεν συνάδει με την συνέχεια της κριτικής τους.
Από την μία δεν έχουν καταλάβει τι βλέπουν και αναφέρονται όλοι με τον ίδιο τρόπο στην αδυναμία του δημιουργού να βάλει μια τάξη στις σκέψεις του που να μπορούν να αποδοθούν κατανοητά στην οθόνη ( αν όντως υπάρχει τέτοια περίπτωση) και από την άλλη εκθειαζουν τον δημιουργο Νολαν.
Μα ποιος είχε την ιδέα και το σεναριο της ταινίας;
Αν τους τα έδειχνε αυτα κάποιος άλλος θα τον είχαν κατακεραυνωσει ενώ εδώ έχουν ξεσκιστεί να στρογγυλευουν τις γωνίες ενός έργου που αδυνατούν να εξηγήσουν.

ΥΓ
Εγώ παντως το Looper το βρήκα πολύ καλό.

Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα έτσι όπως είναι τα πράγματα με το Covid. Από την άλλη, το έγραψα και προηγουμένως, δεν είναι ταινία για Αμερικανάκια. Εδώ μπερδευόμαστε εμείς, αυτοί τι να καταλάβουν?

Προφανως.

Η ταινια λογικα θα εσπαγε τα ταμεια και ηταν μια αιχμη της διανομης για να ξαναφερει τον κοσμο ανεπιτυχως στις αιθουσες.

Απετυχαν και πιθανοτατα θα τρομαξουν πλεον και οι λοιπες μεγαλες σε μπατζετ παραγωγες που ελπιζουν σε αποσβεση της επενδυσης τους απο τα εισιτηρια της αμερικης....

Ταινιάρα , η πιο Νόλαν ταινία του Νόλαν.
Ένα κλικ λιγότερη ευφάνταστη από το inception και το interstellar , αλλά ακόμα πιο μπερδεμένη και πιο μυστήρια.
Νέο καστ, συνήθως χρησιμοποιεί κάποιους στάνταρ ηθοποιούς.
Ο γιος του Ντένζελ εξαιρετικός. Η επιλογή του Πάτινσον πολύ ρίσκο αλλά πιστεύω του βγήκε.
Εβγαλε μέχρι και συναίσθημα που για μένα είναι πάντα η μεγάλη του αδυναμία.
Πολλές εξαιρετικές σκηνές δράσεις , πολύ δουλεια για τα σαμπ,
δεν έχω λόγια για το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, σιγουρα απαιτείται μεγάλη αίθουσα.
Τωρα σκηνοθεσία, κλίμα, αισθητική Νόλαν δεν θέλει συζήτηση. Ο Νόλαν στα καλύτερα του.
Φυσικά με μπέρδεψε , o χρόνος μια πάει μπροστά, μια πάει πίσω, μια έρχονται κακοί από το παρελθόν,
μια καλοί από το μέλον, μπορεί κάποια πράγματα να μην βγάζουν νόημα, δεν μας νοιάζει κι όλας να βγάζουν νόημα,
απλά απολαμβάνεις σινεμά.
Ψηφισα πολύ καλή κατι το οποίο έχω να κάνω πολύ καιρό.