Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Για την LG LF-75 (καινούργιο μοντέλο) έχετε ακούσει κάτι ???????????

Διαβασε εδω. Βεβαια αναφερεται στην 65 σειρα, δεν ξερω ποιες μπορει να ειναι οι διαφορες...

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα-bye-

Μπορεί να είναι το πρώτο post μου αλλά διαβάζω το forum αρκετά και σχεδόν κάθε μέρα (μην πω πολλές φορές την μέρα).
Ήθελα λοιπόν να καταθέσω κ εγώ την άποψή μου σε πολλάθέματα που διαβάζω εδώ μέσα αλλά με παρακίνησε η κριτική στο συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο παρεπιπτώντος διαβάζω ανελιπώς εδώ και πααααρα πολλά χρόνια.
Οι πληροφορίες λοιπόν που πέρνουμε σήμερα είναι πάρα πολλές και συγκεχυμένες απο κανάλια, περιοδικά, εφημερίδες, internet και..... forums.
Αυτές λοιπόν οι πληροφορίες πρέπει και να φιλτράρονται και να επεξεργάζονται διεξοδικά και φυσικά να μην ρίχνονται στην πυρά (μόνο ο Χιτλερ το έκανε. Η έρευνα λοιπόν του περιοδικού έγινε με συγκεκριμένα επιστημονικά μηχανήματα, τα οποία και έβγαλαν κάποια αποτελέσματα τα οποία μάλιστα σε συγκεντρωτική βαθμολογία βγάζουν ένα νούμερο το οποίο και φυσικά βγαίνει απο πολλούς λόγους (ratios). Υποκειμενικά λοιπόν οι συντάκτες έκριναν το πόση σημασία έχουν κάποια πράγματα στην αξιολόγηση μιας τηλεόρασης (όπως και κάθε καταναλωτικής συσκευής) και έβγαλαν ένα νούμερα. Θα μου πείτε βρε νούμερο εμείς τηλεόραση αγοράζουμε και όχι νουμερα. Και εδώ λοιπόν πρέπει να πω ότι μπαίνει η κριτική σκέψη. Ένα παράδειγμα είναι η plasma της philips η οποία και τόσο κατακρίθηκε. Παρατήρησε κανείς σας λοιπόν ότι είναι η φθηνότερη τηλεόραση της δοκιμής. Σε πολλούς απο εδώ μέσα μπορεί αυτό να μην παίζει ρόλο (INCLUDING ME) αλλα για κάποιους άλλους μετράει πολύ. Το περιοδικό λοιπόν προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικό γίνεται σε ένα ΑΡΚΕΤΑ υποκειμενικό θέμα. Εδώ ρε παιδία πλακόνεστε για το πια τηλεόραση έχει την καλύτερη εικόνα και παντού υπάρχουν διαφορές στην εκτίμηση (βγάζω την ουρά μου απέξω γιατί ακόμη δεν έχω προλάβει αλλα μην νομίζετε ότι δεν ειμαι κ εγώ αρρωστάκι). Επομένως καλό θα είναι να κριτηκάρουμε κάποια πράγματα αλλα και να τα ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Δεν κατακρίνω κανέναν απλά θα ήθελα να πώ ότι το υπάρχον μπερδεμά μου σχετικά με το ποια και τι είδους τηλεόραση θα αντικαταστήσει την παλιά καλή CRT μου προέρχεται από πολύ διάβασμα και αυτού του forum και περιοδικών όπως το HI TECH. Και σε τελική ανάλυση 100Κ αναγνώστες ρε παιδιά δεν είναι όλοι κορόιδα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το περιοδικό και όποιος φυσικά το γράφει πρέπει να μένει στο απυρόβλητο).

Χίλια συγνώμη εαν σας κούρασα απλά είναι το πρώτο μου post και είχα μια δεδομένη εφράδεια του πρωτάρη. :argue:

Για να ειμαι ειλικρινης παντως, δεν περιμενα τοσο καλα λογια και τετοια υποστηριξη για τις plasma τηλεορασεις.Εβαλε τα πραγματα στην θεση τους σε οτι αφορα τον "μυθο" γυρω απο τις δυο τεχνολογιες.

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα-bye-

Μπορεί να είναι το πρώτο post μου αλλά διαβάζω το forum αρκετά και σχεδόν κάθε μέρα (μην πω πολλές φορές την μέρα).
Ήθελα λοιπόν να καταθέσω κ εγώ την άποψή μου σε πολλάθέματα που διαβάζω εδώ μέσα αλλά με παρακίνησε η κριτική στο συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο παρεπιπτώντος διαβάζω ανελιπώς εδώ και πααααρα πολλά χρόνια.
Οι πληροφορίες λοιπόν που πέρνουμε σήμερα είναι πάρα πολλές και συγκεχυμένες απο κανάλια, περιοδικά, εφημερίδες, internet και..... forums.
Αυτές λοιπόν οι πληροφορίες πρέπει και να φιλτράρονται και να επεξεργάζονται διεξοδικά και φυσικά να μην ρίχνονται στην πυρά (μόνο ο Χιτλερ το έκανε. Η έρευνα λοιπόν του περιοδικού έγινε με συγκεκριμένα επιστημονικά μηχανήματα, τα οποία και έβγαλαν κάποια αποτελέσματα τα οποία μάλιστα σε συγκεντρωτική βαθμολογία βγάζουν ένα νούμερο το οποίο και φυσικά βγαίνει απο πολλούς λόγους (ratios). Υποκειμενικά λοιπόν οι συντάκτες έκριναν το πόση σημασία έχουν κάποια πράγματα στην αξιολόγηση μιας τηλεόρασης (όπως και κάθε καταναλωτικής συσκευής) και έβγαλαν ένα νούμερα. Θα μου πείτε βρε νούμερο εμείς τηλεόραση αγοράζουμε και όχι νουμερα. Και εδώ λοιπόν πρέπει να πω ότι μπαίνει η κριτική σκέψη. Ένα παράδειγμα είναι η plasma της philips η οποία και τόσο κατακρίθηκε. Παρατήρησε κανείς σας λοιπόν ότι είναι η φθηνότερη τηλεόραση της δοκιμής. Σε πολλούς απο εδώ μέσα μπορεί αυτό να μην παίζει ρόλο (INCLUDING ME) αλλα για κάποιους άλλους μετράει πολύ. Το περιοδικό λοιπόν προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικό γίνεται σε ένα ΑΡΚΕΤΑ υποκειμενικό θέμα. Εδώ ρε παιδία πλακόνεστε για το πια τηλεόραση έχει την καλύτερη εικόνα και παντού υπάρχουν διαφορές στην εκτίμηση (βγάζω την ουρά μου απέξω γιατί ακόμη δεν έχω προλάβει αλλα μην νομίζετε ότι δεν ειμαι κ εγώ αρρωστάκι). Επομένως καλό θα είναι να κριτηκάρουμε κάποια πράγματα αλλα και να τα ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Δεν κατακρίνω κανέναν απλά θα ήθελα να πώ ότι το υπάρχον μπερδεμά μου σχετικά με το ποια και τι είδους τηλεόραση θα αντικαταστήσει την παλιά καλή CRT μου προέρχεται από πολύ διάβασμα και αυτού του forum και περιοδικών όπως το HI TECH. Και σε τελική ανάλυση 100Κ αναγνώστες ρε παιδιά δεν είναι όλοι κορόιδα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το περιοδικό και όποιος φυσικά το γράφει πρέπει να μένει στο απυρόβλητο).

Χίλια συγνώμη εαν σας κούρασα απλά είναι το πρώτο μου post και είχα μια δεδομένη εφράδεια του πρωτάρη. :argue:

Παντως οφειλεις να παραδεχθεις οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα οι κριτικες τους να διαμορφωνονται συμφωνα και με τα συμφεροντα του περιοδικου!!!!!

Ps.Αν μου πεις οτι εισαι και απο Γερμανια.................................

Για να ειμαι ειλικρινης παντως, δεν περιμενα τοσο καλα λογια και τετοια υποστηριξη για τις plasma τηλεορασεις.Εβαλε τα πραγματα στην θεση τους σε οτι αφορα τον "μυθο" γυρω απο τις δυο τεχνολογιες.

Ας είναι καλά η Pioneer... Πιστεύω οτι ούτε η ίδια η εταιρεία θα το πίστευε οτι θα εφτιαχνε μια τόσο καλή σειρά .. και έπονται οι True-HD..

Και οταν εχεις ολα τα περιοδικά και τα φορουμς παγκοσμίως να γράφουν διθυράμβους για τα συγκεκριμένα μοντέλα, ε τι να γράψεις εσύ στην Ελλαδίτσα ?

και πρεπει αυτο να το μαθουμε απο το περιοδικο και οχι μονο για τις plasma αλλα και για τις lcd με τοσα διαφορετικα πανελ που υπαρχουν?

αυτη ειναι εμενα η απορια μου

περα απο εκει ομως απαντω στον καινουριο φιλο λεγοντας του οτι τα 100κ που αναφερει οτι διαβαζουν το περιδιοδικο,υπαρχουν και αλλα 1000000κ(τυχαιο νουμερο) που δεν το διαβαζουν χωρις να θεωρουνται ουτε οι μεν ουτε οι δε κοροιδα.

τελος να σε καλοσορισω στην παρεα μας-bye-

Παιδιά ευχαριστώ για το καλωσορισμα.

Αν και εγω σας ξέρω απο καιρό (εσεις δεν με ξέρατε lol)
Οι κριτικές του περιοδικού άσχετα από το αν μας αρέσουν η όχι είναι κριτικές και στηρίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια όπως φυσικά και πολλών από εμάς. Δεν θα ξεχάσω όταν πρωτοείδα εικόνα από την καλή μου Philips και νόμιζα ότι είμαι μέσα στην ταινία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου όταν κάποιοι φίλοι μου μου είπαν ότι ήταν τόσο παράξενα ζωντανή η εικόνα που δεν τους άρεσε. Τι να κάνουμε που κάποια πράγματα τα βλέπω εγώ αλλιώς κ κάποιος άλλος δεν συμφωνεί μαζί μου. Ο ρόλος όμως ενός review είναι να προσπαθήσει να είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται και πολλές φορές γίνεται απεχθές και απορριπτέο για αυτή του την "αντικειμενικότητα" είτε γιατί δεν μας άρεσαν αυτά που λέει είτε γιατί αυτά τα οποία έλαβε υπ'όψιν του, αυτός που το έκανε, μας είναι παντελώς αδιάφορα (πχ εμένα ας πούμε δεν με νοιάζει να έχει θήρα καρτών η οθόνη αλλά σε ένα τεστ μετράει στον συνολικό βαθμό) και τέλος γιατί όντως αυτός που το έγραψε δεν μπόρεσε να κρύψει την (ίσως και παρακινούμενη) "υποκειμενικότητά" του. Αλλά άνθρωπος όμως δεν είναι και αυτός; και για να θυμηθώ και τα θρησκευτικά μου ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Αυτό όμως δεν τον κάνει ούτε αυτό ούτε το τέστ για τα σκουπίδια και ναι υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα που μπορεί να μας βοηθήσουν όλους (όπως πχ. πραγματικό μετρήσιμο contrast και όχι αυτό που μας τσαμπουνάνε στις διαφημίσεις ΟΛΕΣ οι εταιρείες - ναι ακόμη και η KURO Η PIO λέει ότι έχει 16.000:1 που το τέστ την βγάζει με διαφορά πρώτη αλλά με το υποτριπλάσιο).

Για την αναφορά σου φίλε akren για τις lcd θα σου πώ ότι όντως υπήρψε μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στην υπεροχή τους εδώ και πάαααρα πολύ καιρό και γι αυτό θα δείς ότι πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία εχουν γίνει και πολλά αφιερώματα (Οι plasma είναι που θα έπρεπε να νιώθουν αδικημένες). Πιστεύω ότι η ανάδειξη των 3ων πλάσμα ως κορυφαίων (στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει εμάς δηλ της εικόνας) είναι όντως έκπληξη, αλλά ίσως και ένας λόγος παραπάνω να μην ψάχνουμε δαίμονες (βλέπε BD με χορηγό SONY που στην Ελλάδα των συνομοσιών βάζει πολλούς ψήλους στ'αυτιά).

Όσον αφορά το σχόλιο για τα κορόιδα νομίζω ότι είναι περιττό. Αναφέρθηκα σε αυτούς που το διαβάζουν και επομένως το εμπιστεύονται. Η εις άτοπον απαγωγή δεν ισχύει πάντα.

Και τέλος φίλε geo χαμουτζής είμαι (τώρα πως βγήκα παοκι είναι άλλο θέμα - ίσως γιατί μου αρέσει να φιλάω θερμοπύλες όπως λέει και ένα κολητάρι πανουτζής lol).

Ουφ Κούραση είναι αυτό το forum τελικά

Αυτό όμως δεν τον κάνει ούτε αυτό ούτε το τέστ για τα σκουπίδια και ναι υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα που μπορεί να μας βοηθήσουν όλους (όπως πχ. πραγματικό μετρήσιμο contrast και όχι αυτό που μας τσαμπουνάνε στις διαφημίσεις ΟΛΕΣ οι εταιρείες - ναι ακόμη και η KURO Η PIO λέει ότι έχει 16.000:1 που το τέστ την βγάζει με διαφορά πρώτη αλλά με το υποτριπλάσιο).

Υπαρχουν διαφοροι μεθοδοι μετρησης του contrast , το Hi Tech χρησιμοποιει την μεθοδο ANSI (γνωστη και ως chessboard).

Tα 16,000:1 κτλ. ειναι dynamic contrast το οποιο (οπως εχει αναφερθει πολλες φορες στο φορουμ) ειναι εντελως διαφορετικο απο το static contrast.

Ριξε ενα διαβασμα εδω για περισσοτερα...

http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_ratio

Εγω οπως εχω αναφερει και παραπανω θεωρω το τεστ αναξιοπιστο. Δεν μπορω να πιστεψω οτι η τηλεοραση που πηρε EISA award (PX70) βγαινει ουτε λιγο ουτε πολυ για τα μπαζα. Επισης δεν μπορει η W3000 να βγαινει τοσο χειροτερη απο την Χ3500.

Το περιοδικό χρησιμοποιεί τη μέθοδο ansi, διότι προφανώς θεωρεί ότι αυτή είναι η ορθότερη επιστημονικά για τη μέτρηση των πραγματικών δυνατοτήτων αντίθεσης μιας συσκευής ευθείας προβολής. Όσο για τις τιμές δυναμικού κόντραστ που δίνουν οι εταιρείες για τις συσκευές τους είναι τόσο αληθινές, όσο τα βατ των ολοκληρωμένων ενισχυτών και είναι χρήσιμες ως επί το πλείστον για τα διαφημιστικά τους φυλλάδια και για να πουλάνε μούρη οι πωλητές του Κωτσόβολου. Κανένας σοβαρός βιντεόφιλος δε θα δεχθεί ως αντικειμενική μια μέτρηση που γίνεται σε ακαλιμπράριστη συσκευή, υπό συνθήκες συμπιεσμένου μαύρου και καμμένου λευκού και με την προυπόθεση ότι ο χώρος είναι ιδανικός και με μηδενικές αντανακλάσεις (κάτι σχεδόν ανέφικτο για το καθημερινό περιβάλλον λειτουργίας μιας τηλεόρασης). Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, το πραγματικό νούμερο αντίθεσης που δίνει το περιοδικό για την pioneer είναι εξαιρετικό για τα σημερινά δεδομένα και σημείο αναφοράς για συσκευή συμβατικής τεχνολογίας. Πιθανόν, μόνο η samsung led να μετράει καλύτερα(αν και δε νομίζω να υπάρχουν τρομερές διαφορές και σίγουρα δε θα πιάνει με τίποτα το αναφερόμενο 500:000:1) και αυτό λόγω της εγγενούς υψηλής αντίθεσης της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.

Last edited:
Κσλησπέρα κι από μένα που μόλις έγινα μέλος!!! Παρακολουθώ το forum εδώ κι αρκετό καιρό και η αλήθεια είναι ότι έμαθα αρκετά πράγματα σχετικά με τις τεχνολογίες των τηλεοράσεων.Η παλιά μου CRT τα έχει φτύσει και ήρθε η ώρα της για αντικατάσταση.Είχα βάλει στο μάτι την 42PFL9732 και την περίμενα να έρθει με αγωνία αλλά το test του HITECH με ψιλοπροβλημάτισε ανάμεσα στην 42PFL9732 και την PIONEER 428XD.Στο μόνο που κολλάω σχετικά με την 428XD είναι ότι δεν είναι FULL HD παρόλο που κατά γενική ομολογία έχει την καλύτερη εικόνα.Το θέμα είναι αν αυτή η διαφορά εικόνας θα είναι ορατή σε μένα.

Η διαφορά δεν θα ναι και πολύ ορατή!!Παρ όλα αυτά η Philips είναι φοβερή και φτηνότερη από την 428.

Στα καταστήματα (όχι μέσω ίντερνετ ) η Philips έχει από 2600 έως 2800, ενώ η Pioneer 2600.Πάντως το θέμα της τιμής δεν είναι πρόβλημα έως τα 2800 όσο το ότι η Pioneer δεν είναι FULL HD και κατά πόσο μελλοντικά θα έχει επιπτώσεις με τυχόν νέες πηγές σήματος FULL HD

Rivers; said:
Εγω οπως εχω αναφερει και παραπανω θεωρω το τεστ αναξιοπιστο. Δεν μπορω να πιστεψω οτι η τηλεοραση που πηρε EISA award (PX70) βγαινει ουτε λιγο ουτε πολυ για τα μπαζα..

Δηλαδή τι γράφει? την Θάβει?
Ο βαθμός που παίρνει (9.1) δεν είναι κακός. Βέβαια το περίεργο είναι ότι οι Q96 και pfp55xx παίρνουν 9.3. Και το πιο περίεργο ότι όσοι τις έχουν δει δίπλα-δίπλα λένε ότι η px70 είναι κλάσεις καλύτερη.

Πάντως και η Samsung R86 που πήρε eisa στις LCD της βάζει 8.8.
Μάλλον οι ειδικοί των eisa πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους...

Πάντως το θέμα της τιμής δεν είναι πρόβλημα έως τα 2800 όσο το ότι η Pioneer δεν είναι FULL HD και κατά πόσο μελλοντικά θα έχει επιπτώσεις με τυχόν νέες πηγές σήματος FULL HD

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.

Αν η Pioneer δείχνει καλύτερα το HD υλικό από την Philips θα συνεχίσει να το κάνει όσα χρόνια και να περάσουν.

Re: Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.

Αν η Pioneer δείχνει καλύτερα το HD υλικό από την Philips θα συνεχίσει να το κάνει όσα χρόνια και να περάσουν.

+100 ...