-Pioneer 428XD
-Philips 42PFL9732D
-Sony 40X3000
Απ'όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα θα συμφωνήσω με τον φίλο Rivers τις προαναφερθείσες αλλά έχοντας άποψη μόνο για την δεύτερη. Αυτό γιατί ώς παλαιός Philipsakias και LCDakias (αν και αυτό είναι προς συζήτηση) είναι η τηλεόραση για την οποία έχω ενδιαφερθεί περισσότερο απόλες. Την είδα λοιπόν στο Media Markt του Αμαρουσίου και μπορώ να πώ ότι με ικανοποίησε πάααααρα πολύ με 2-3 αλλά όμως. 1ον η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε προνομειακή αντιμετώπιση σε σχέση με όλες τις άλλες. Τι εννοώ με αυτό. Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο ήταν η πρώτη που έβλεπες σε ειδικό χώρο και ξεχωριστά από τις άλλες (όλη η σειρά της Philips 37,42,47). Επομένως την ξεχώριζες αμέσως χωρίς δυνατότητα άμεσης σύγκρισης. 2ον και κυριότερο ήταν η μόνη που η εταιρία της την πλάσαρε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έπαιζε δηλ ένα φιλμάκι της Philips το οποίο φυσικά και έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει τις δυνατότητες της τηλεόρασης και τεχνολογίας (βλ LCD). Οι λοιπές τηλεοράσεις έπαιζαν το γνωστό, κακό, κακοσυνδεδεμένο αναλογικό σήμα των ελληνικών καναλίων το οποίο πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε (αν και σιχαίνομαι την συγκεκριμένη έκφραση) ότι είναι το χειρότερο για να κρίνεις μια τηλεόραση. Επειδή και εσύ λοιπόν (όπως και αρκετοί, μην πώ όλοι από εμάς εδώ μέσα) σέβεσαι τα (αρκετα) χρήματα που θα ξοδέψεις για μια τηλεόραση, η πρότασή μου είναι:
1ον να ακολοθήσεις την οδό που σε σπρώχνουν οι απόψεις πολλών από εδώ μέσα και να πιστέψεις τα ματάκια σου. Τι εννοώ. Οι περισσότεροι θα σου προτείνουν απο καλές έως πολύ καλές τηλεοράσεις, αλλά εκείνη που θα προτιμήσεις θα είναι όποια από αυτές τάιριάζει στα οπτικά σου γούστα.
2ον Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τις συνθήκες στις οποίες θα παίζει η τηλεόραση καθώς και τι. Δηλ, άλλη τηλεόραση θα πάρεις για να πάζεις παιχνίδια (κυρίως) και άλλη για να βλέπεις ταινείες (κυρίως). Σε αυτή την ζωή κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς από τότε που γεννιόμαστε.
3ον Για να πιστέψεις καλύτερα τα ματάκια σου. Το καλύτερο δηλ που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις την τηλεόραση στις συγκεκριμένες συνθήκες για τις οποίες θα την αγοράσεις. Πχ να δείς έναν αγώνα (καλά όχι όλο) αν βλέπεις περισσότερο ποδόσφαιρο. Ή (αν μπορείς) να δοκιμάσεις την τηλεόραση με κάποια παιχνιδομηχανή, ανα παίζεις πολλά παιχνίδια.
Τώρα τι απ´όλα αυτά θα μπορέσεις να κάνεις είναι θέμα συζητήσιμο αλλά νομίζω αυτός θα ήταν ο βέλτιστος τρόπος.
Α! και για να μην είμαι και τελείως off-topic καλό θα ήταν ναδιαβάσεις και το HI-TECH που είναι κουτί για την συγκεκριμένη κατηγορία και να πάρεις ότι εσύ θεωρήσεις χρήσιμο (για να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις) από την κριτική του.
Εγώ πάντως επειδή είμαι στην διαδικασία ψαξίματος έτσι θα (προσπαθήσω) να ενεργήσω.