Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Ο προβληματισμός μου είναι αν μελλοντικά οι πηγές σήματος FULL HD βελτιωθούν τόσο ώστε ο scaller της Pioneer να μην μπορεί να τις αποδώσει σωστά ενώ ένα panel 1920x1080p δεν θα έχει πρόβλημα λόγω του ότι προβάλει το σήμα αυτούσιο dot by dot (αν ισχύει αυτό).Να επισημάνω ότι ο προβληματισμός μου αυτός προκύπτει λόγω άγνοιας και όχι λόγω γνώσης!!!

Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Ο προβληματισμός μου είναι αν μελλοντικά οι πηγές σήματος FULL HD βελτιωθούν τόσο ώστε ο scaller της Pioneer να μην μπορεί να τις αποδώσει σωστά ενώ ένα panel 1920x1080p δεν θα έχει πρόβλημα λόγω του ότι προβάλει το σήμα αυτούσιο dot by dot (αν ισχύει αυτό).Να επισημάνω ότι ο προβληματισμός μου αυτός προκύπτει λόγω άγνοιας και όχι λόγω γνώσης!!!

Το 1920x1080 σήμερα θα είναι το ίδιο με το 1920x1080 αύριο. Καμία δεν υποστηρίζει σήματα υψηλότερης ανάλυσης (π.χ 1440p) για να πεις πως η μία είναι πιο "future proof" από την άλλη.

Πάντως, ότι και να αποφασίσεις τελικά, δες τις τηλεοράσεις κι από κοντά πριν την αγορά. Μπορεί στα δικά σου μάτια η εικόνα της Philips να είναι καλύτερη.

Last edited:
Στο μόνο που κολλάω σχετικά με την 428XD είναι ότι δεν είναι FULL HD παρόλο που κατά γενική ομολογία έχει την καλύτερη εικόνα.Το θέμα είναι αν αυτή η διαφορά εικόνας θα είναι ορατή σε μένα.

Νομιζω οτι οι προλαλησαντες δεν το εθεσαν σωστα το θεμα:
-Θα την συνδεσεις με PC?
-Θα χρησιμοποιεις παιχνιδομηχανες?
-Εχει ο χωρος σου πολλες ανακλασεις απο παραθυρα κτλ?

Αν η απαντηση ειναι Ναι στα ερωτηματα αυτα τοτε μαλλον πρεπει να παρεις την Philips παροτι σαν εικονα η Pioneer ειναι καλυτερη. Oι πλασμα ως γνωστον δεν ενδεικνυνται για παιχνιδια και σταθερες εικονες λογω του προβληματος burn in το οποιο δεν εχει λυθει ακομη οριστικα.
Επισης η αναλυση 1024x768 αντιστοιχει σε καδρο 4:3 και δεν ειναι οτι καλυτερο για συνδεση με PC.

Αν δεν εχεις ανακλασεις , παιχνιδομηχανη και δεν σε καιει η συνδεση με PC τοτε βουρ για Pioneer. Eιναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Σαν προλαλήσας (?) να διευκρινίσω πως δεν το θέσαμε εμείς το θέμα.

Προσωπικά απάντησα σε μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που είχε να κάνει με την ανάλυση των δύο τηλεοράσεων και την συμπεριφορά τους με HD υλικό.

Re: Απάντηση: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Σαν προλαλήσας (?) να διευκρινίσω πως δεν το θέσαμε εμείς το θέμα.

Προσωπικά απάντησα σε μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που είχε να κάνει με την ανάλυση των δύο τηλεοράσεων και την συμπεριφορά τους με HD υλικό.

Καλα μην το παιρνεις προσωπικα Γιωργο. Δεν εννοουσα οτι ειπες κατι λαθος. Μια χαρα απαντηση εδωσες. -bye-

Απλά θέλω να ξέρω αν η διαφορά των 2 αυτών tv είναι ορατή με το μάτι και αν είναι μεγάλη,από κάποιους που τυχόν τις έχουν δεί.Γιατί αν μιλάμε για ελάχιστα ορατές διαφορές η Philips μου φαίνεται πιο "all around"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Καλα μην το παιρνεις προσωπικα Γιωργο. Δεν εννοουσα οτι ειπες κατι λαθος. Μια χαρα απαντηση εδωσες. -bye-

Κανένα πρόβλημα Γιάννη ειλικρινά ... -bye-

lynyrd: Γενικά οι LCD είναι πιο all-around από τις plasma. Επειδή αυτό που ο καθένας θεωρεί καλύτερη εικόνα διαφέρει, καλό θα είναι να τις δεις μόνος σου και να μην αρκεστείς σε απόψεις άλλων. Ειδικά όταν μιλάμε για μία LCD σε σχέση με μία plasma.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

lynyrd: Γενικά οι LCD είναι πιο all-around από τις plasma. Επειδή αυτό που ο καθένας θεωρεί καλύτερη εικόνα διαφέρει, καλό θα είναι να τις δεις μόνος σου και να μην αρκεστείς σε απόψεις άλλων. Ειδικά όταν μιλάμε για μία LCD σε σχέση με μία plasma.

+1

Παιδια και απο το Αγγλικο site της Sony εχουν βγαλει την X3000! Τι γινεται?

Αν και εχει ξανα ρωτηθει, ποιες η διαφορες Χ3000 με Χ3500?

Και ενα off topic.....μεταφορικα για 40αρα LCD απο το Direct Technik.....μονο 80 !!!

Αυτές είχα κι εγώ στο μυαλό μου.Μάλλον με βλέπω για την Philips.Το net-electric και το perfect shop είναι εγγυημένα για αγορές μέσω internet?Το Technixx απ' ότι κατάλαβα από το site του, μάλλον παράλληλος εισαγωγέας είναι.Ξέρετε κάποιο άλλο αξιόπιστο ελληνικό site με καλές τιμές?

Εκτός από το technixx όλα τα άλλα ελληνικά είναι οπότε δεν νομίζω να χεις πρόβλημα

Αυτό που με φοβίζει είναι κατά την μεταφορά της tv από την μεταφορική μην έχουμε κανένα ατύχημα !!!Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site με έδρα την Θεσ/νίκη (εκτός από το technixx) με καλές τιμές ή έστω κάποιο άλλο εντός Ελλάδας, εκτός από τα δύο που προανέφερα ?

Αυτό που με φοβίζει είναι κατά την μεταφορά της tv από την μεταφορική μην έχουμε κανένα ατύχημα !!!Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο site με έδρα την Θεσ/νίκη (εκτός από το technixx) με καλές τιμές ή έστω κάποιο άλλο εντός Ελλάδας, εκτός από τα δύο που προανέφερα ?

Ολοι το ιδιο τις παραλαμβανουν και το ιδιο τις στελνουνε , ο ιδιος φοβος δικαιολογημενος η μη ισχυει για ολους ειτε e-shop ειτε ποιοδηποτε αλλο μαγαζι .

-Pioneer 428XD
-Philips 42PFL9732D
-Sony 40X3000

Απ'όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα θα συμφωνήσω με τον φίλο Rivers τις προαναφερθείσες αλλά έχοντας άποψη μόνο για την δεύτερη. Αυτό γιατί ώς παλαιός Philipsakias και LCDakias (αν και αυτό είναι προς συζήτηση) είναι η τηλεόραση για την οποία έχω ενδιαφερθεί περισσότερο απόλες. Την είδα λοιπόν στο Media Markt του Αμαρουσίου και μπορώ να πώ ότι με ικανοποίησε πάααααρα πολύ με 2-3 αλλά όμως. 1ον η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε προνομειακή αντιμετώπιση σε σχέση με όλες τις άλλες. Τι εννοώ με αυτό. Ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο ήταν η πρώτη που έβλεπες σε ειδικό χώρο και ξεχωριστά από τις άλλες (όλη η σειρά της Philips 37,42,47). Επομένως την ξεχώριζες αμέσως χωρίς δυνατότητα άμεσης σύγκρισης. 2ον και κυριότερο ήταν η μόνη που η εταιρία της την πλάσαρε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έπαιζε δηλ ένα φιλμάκι της Philips το οποίο φυσικά και έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει τις δυνατότητες της τηλεόρασης και τεχνολογίας (βλ LCD). Οι λοιπές τηλεοράσεις έπαιζαν το γνωστό, κακό, κακοσυνδεδεμένο αναλογικό σήμα των ελληνικών καναλίων το οποίο πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε (αν και σιχαίνομαι την συγκεκριμένη έκφραση) ότι είναι το χειρότερο για να κρίνεις μια τηλεόραση. Επειδή και εσύ λοιπόν (όπως και αρκετοί, μην πώ όλοι από εμάς εδώ μέσα) σέβεσαι τα (αρκετα) χρήματα που θα ξοδέψεις για μια τηλεόραση, η πρότασή μου είναι:

1ον να ακολοθήσεις την οδό που σε σπρώχνουν οι απόψεις πολλών από εδώ μέσα και να πιστέψεις τα ματάκια σου. Τι εννοώ. Οι περισσότεροι θα σου προτείνουν απο καλές έως πολύ καλές τηλεοράσεις, αλλά εκείνη που θα προτιμήσεις θα είναι όποια από αυτές τάιριάζει στα οπτικά σου γούστα.
2ον Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις τις συνθήκες στις οποίες θα παίζει η τηλεόραση καθώς και τι. Δηλ, άλλη τηλεόραση θα πάρεις για να πάζεις παιχνίδια (κυρίως) και άλλη για να βλέπεις ταινείες (κυρίως). Σε αυτή την ζωή κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς από τότε που γεννιόμαστε.
3ον Για να πιστέψεις καλύτερα τα ματάκια σου. Το καλύτερο δηλ που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις την τηλεόραση στις συγκεκριμένες συνθήκες για τις οποίες θα την αγοράσεις. Πχ να δείς έναν αγώνα (καλά όχι όλο) αν βλέπεις περισσότερο ποδόσφαιρο. Ή (αν μπορείς) να δοκιμάσεις την τηλεόραση με κάποια παιχνιδομηχανή, ανα παίζεις πολλά παιχνίδια.
Τώρα τι απ´όλα αυτά θα μπορέσεις να κάνεις είναι θέμα συζητήσιμο αλλά νομίζω αυτός θα ήταν ο βέλτιστος τρόπος.
Α! και για να μην είμαι και τελείως off-topic καλό θα ήταν ναδιαβάσεις και το HI-TECH που είναι κουτί για την συγκεκριμένη κατηγορία και να πάρεις ότι εσύ θεωρήσεις χρήσιμο (για να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις) από την κριτική του.

Εγώ πάντως επειδή είμαι στην διαδικασία ψαξίματος έτσι θα (προσπαθήσω) να ενεργήσω.