Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η Pioneer 428XD στην εικόνα έχει βαθμολογία 9,6 και η Pioneer 4280XD έχει 9,7;
Τι αλλάζει;

Και εγώ ανάμεσα σε αυτές τις τρείς τηλεοράσεις είμαι.
Εναλλακτικά σκέφτομαι να πάρω μια Panasonic PX70 που έχει πολύ καλη τιμή (γύρω στα 1200) και εξαιρετική εικόνα. Να την κρατήσω 3-4 χρονάκια και μετά να πάω σε LCD full-HD, LED backlight κτλπ..
Γιατι η αλήθεια είναι οτι μέχρι να αρχίσουν να νοικιάζουν τα video-clubs blu-ray ή hd-dvd δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω HD σήμα.. Μεχρι τότε SD και DVD.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η Pioneer 428XD στην εικόνα έχει βαθμολογία 9,6 και η Pioneer 4280XD έχει 9,7;
Τι αλλάζει;

Τίποτα δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Μάλλον έχει να κάνει με τις συνθήκες, τα όργανα μετρήσεων και τα περιθώρια λάθους τους.

Έλα μου ντε.

Ενώ αναφέρει ότι και οι 2 τηλεοράσεις έχουν το ίδιο panel και με μόνη διαφορά κάποια ηλεκτρονικά καλούδια που έχει η 428, η 4280 που είναι και συνολικά χειρότερη έχει καλύτερη εικόνα. Πάντως μέσα στο άρθρο δεν αναφέρει κάτι προς αυτό το θέμα και επομένως ''μάλλον'' πρόκειται για λάθος τυπογραφικό. Εγώ πάντως από αυτά που κατάλαβα θα έπρεπε στην εικόνα να έχουν τον ίδιο βαθμό, διότι αν κάτι υπήρχε που να διαφοροποιούσε την εικόνα (προς το καλήτερο) συνήθως αναφέρεται μέσα στο άρθρο. Τεσπά μπορεί και να κάνω λάθος γιατί δεν το θυμάμαι απέξω.

Και εγώ ανάμεσα σε αυτές τις τρείς τηλεοράσεις είμαι.
Εναλλακτικά σκέφτομαι να πάρω μια Panasonic PX70 που έχει πολύ καλη τιμή (γύρω στα 1200) και εξαιρετική εικόνα. Να την κρατήσω 3-4 χρονάκια και μετά να πάω σε LCD full-HD, LED backlight κτλπ..

Kαμια σχεση ομως η Panasonic με την Pioneer. H ψαλιδα εχει ανοιξει πολυ.

Τι αλλάζει;

Aυτο ειναι ακομη ενα παραδοξο του συγκριτικου. Δυστυχως δεν ειναι το μονο.

Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Aυτο ειναι ακομη ενα παραδοξο του συγκριτικου. Δυστυχως δεν ειναι το μονο.

Το διάβαζα κι αισθανόμουνα λίγο βλάκας...
Έδωσα 300 ευρουλάκια παραπάνω και παίρνω 0,01 :p χειρότερη εικόνα;
icon11.gif

Re: Απάντηση: Re: Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Το διάβαζα κι αισθανόμουνα λίγο βλάκας...
Έδωσα 300 ευρουλάκια παραπάνω και παίρνω 0,01 :p χειρότερη εικόνα;

Μονο μην δει το συγκριτικο η γυναικα σου Μπαμπη. Μπορει να εχεις προβλημα (οπως ολοι μας).-bye-

Hitech test 40-42'' πρωτη σονυ Χ3500

φανταζομαι ειδατε το συγκεκριμμενο τεστ

στο οποιο βεβαια και η 40M86

αναδεικνυεται κορυφαια επιλογη.

ποτε θα τεσταρουν την F86 να δουμε ποσο καλυτερη απο την Μ ειναι? εκει θα δουμε:music-smiley-005:

Re: Hitech test 40-42'' πρωτη σονυ Χ3500

ποτε θα τεσταρουν την F86 να δουμε ποσο καλυτερη απο την Μ ειναι?

Αυτά τα κενά να μην έβαζες...το καλύτερο παιδί θα ήσουνα...

Επειδή δουλεύω κέντρο και έπρεπε να αποφασίσω κάποτε για TV, έκανα μια εβδομαδιαία κούρα πηγαίνοντας επί μια εβδομάδα κάθε μεσημέρι στο πλάισιο στουρνάρη και έκανα...εικονοθεραπεία...

Λοιπόν...εκεί αποφάσισα ότι οι samsung μου έκαναν κλικ για κάποιο λόγο.

Τις m86 και f86 τις έχει δίπλα-δίπλα, καλιμπραρισμένες από το κατάστημα (χωρίς δυνατότητα παρέμβασης από τον πελάτη σε υλικό HD από HDDVD player της Toshiba...

Ειλικρινά κάτω από αυτές τις συνθήκες που περιέγραψα δεν βρήκα κανένα λόγο να πληρώσω τη διαφορά μεταξύ τους...

Με το design λοιπόν να κερδίζει στη m86 και τις διαστάσεις επίσης να την ευνοούν, την επέλεξα!

Η αγορά έγινε από το Best Choise σε πολύ καλύτερη τιμή και με εξυπηρέτηση που πραγματικά δεν συγκρίνεται!!!

40άρα πήρε

Εκτος αυτου ο central ειναι και μινιμαλιστης , ηθελε να ειναι μονο 97 cm .:flipout:

vasdar εσυ τι εκανες με τη δικια σου 46ρα ? τα φτιαξατε η ακομα σε παιδευει σε τιποτα ποδοσφαιρα ?

εγω ειμαι πρωταρης και δεν ξερω πολλα..μου φαινεται πολυ καλη αλλα μπορει και να θελει και καποιον εμπειρο να απογειωθει..αλλα ετσι δεν ειναι παντα? η δικια μας φαινεται κουκλα στην αρχη αλλα οταν δουμε κατι καλυτερο μετα..
στο ποδοσφαιρο δεν νομιζω παντως οτι υπαρχει κατι πολυ καλυτερο..θολωματα και προβληματα δεν υπαρχουν η υπαρχουν και δεν τα καταλαβαινω!

Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Παιδιά, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει μια απορία;
Στο τελευταίο τεύχος του Hitech έχει το γνωστό τεστ με τις 40άρες-42άρες. Εκεί λοιπόν, αναφέρει για τη Samsung PS-42Q96HD λόγο αντίθεσης ίσο προς 1517:1. Φωτεινότητα δίνει ίση προς 162,3 nits κατά ΑΝSI ενώ στο πινακάκι δίπλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναγράφει φωτεινότητα ίση προς 92,7 Nits (16:9). Επίσης στο κείμενο της περιγραφής μιλάει για μαύρο στα 0,15 nits. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Διαιρώντας το 162,3 δια του 0,15 παίρνουμε την αντίθεση. Σωστά; Πόσο κάνει η διαίρεση λοιπόν; 1082:1Από που διάολο λοιπόν προέκυψε το 1517:1 που διατυμπανίζουν μέσα στο κείμενο; Επίσης τελικά ποιο είναι το σωστό για να μπει ως αριθμητής στο κλάσμα, τα 162,3 Nits ή τα 92,7 nits; Γιατί αν είναι το δεύτερο νούμερο σωστό, η αντίθεση υπολογίζεται ίση προς 618:1

Την ίδια στιγμή στο ίδιο τεστ αναφέρει για την Panasonic απλά πως μετρήθηκε λόγος αντίθεσης ίσος προς 415:1 ενώ στο πινακάκι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει απλά φωτεινότητα ίση προς 105 Nits, δηλαδή μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για τη Samsung, δεν αναφέρει ωστόσο τίποτε για το μαύρο. Υποθετικά διαιρώντας τα μεγέθη που δίνουν , υπολογίζεται περίπου στα 0,25 Nits.
Λίγο περίεργα μου κάνουν εμένα όλα αυτά....
Τι λέτε;;;

Re: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Προφανως η Samsung εχει καλυτερο μαυρο και αρα και καλυτερη αντιθεση.

Παντως το Hi tech γραψει πολλες μπουρδες και ειναι αναξιοπιστο γενικα. Εβγαλε την Sony W3000 για τα μπαζα οταν το Which HiFi λεει οτι ειναι η κορυφαια LCD που εχουν δοκιμασει ποτε (το ιδιο λιγο εως πολυ λεει και το HDTVtest)!

Last edited:

Και γιατι να μην λεει λαλακιες το περιοδικο λεω εγω τωρα :HTEHETH63::grinning-smiley-043

Παντως το Hi tech γραψει πολλες μπουρδες και ειναι αναξιοπιστο γενικα...

Αυτό το περιοδικό είναι σαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο...

Καλό για να χαζεύεις τις φωτογραφίες αλλά για όποιον απαιτεί σοβαρότητα, απλά διαβάζει κάτι άλλο...

Ας αναρωτηθούμε απλά πως γίνεται να συγκρίνεις τόσα μοντέλα σε ένα μήνα και να διαμορφώνεις και άποψη...

Όταν μάλιστα reviewers (με κάποια σοβαρότητα) κάνουν μήνες να αξιολογήσουν ένα και μόνο μοντέλο...