Τεστ 28 τηλεορασεων 40-42'' (Ηitech)

Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Εχει νόημα να ασχολούμαστε με το Hitech;
Σκεφτείτε ότι μετράει την ένταση των ενισχυτών σε dB!!! Παγκόσμια αποκλειστικότητα του Hitech αυτή.
Δεν την έχω δει αυτή την "μέτρηση" σε κανένα άλλο περιοδικό.

Βρε παιδιά το Hitech είναι μνημείο αναξιοπιστίας!!!
Οταν πριν από 10 χρόνια σε τεστ CD players πού είχε κάνει "έθαψε" 7 μέτρα κάτω από την γη το CDP-900 της Sony εγώ πήγα κατευθείαν και το αγόρασα, χωρίς καν να το ακούσω! ;)
Και τελικά αποδείκτηκε άριστο μηχάνημα!

Re: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Αφου ολοι συμφωνουμε για την αναξιοπιστια του Περιοδικου και τις πληρωμενες του συγκρισεις ,τι το συζηταμε?

Κανα αλλα περιοδικο υπαρχει που εχετε δει καποια σοβαρη συμπεριφορα?

Hitech? Λέτε για αυτό που έλεγε πως τα DVD παίζουν καλύτερα από CD στην αναπαραγωγή μουσικής (όταν είχαν βγει τα πρώτα DVD και έπρεπε να πουλήσουν)?

ο φίλος παραπάνω έβαλε μια ερώτηση...και του απαντάμε ότι λέει βλακείες το περιοδικό???

δεν τόχω-αυτή τη στιγμή μπροστά μου-για να διαβάσω το συγκριτικό...ίσως έχουν κάνει κάποιο λάθος..ίσως λέω...θα το διαβάσω αργότερα...

αλλά βρε παιδιά πολλή σκληρή κριτική...και δεν του αξίζει (ΙΜΗΟ)

για μένα το HITECH σαν περιοδικό είναι υπερπαραγωγή...αυτά...

και παρεπιπτώντος δεν απαντήθηκε το παραπάνω ερώτημα :

"Κανα αλλο περιοδικο υπαρχει που εχετε δει καποια σοβαρη συμπεριφορα?"

Παιδιά, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει μια απορία;
Στο τελευταίο τεύχος του Hitech έχει το γνωστό τεστ με τις 40άρες-42άρες. Εκεί λοιπόν, αναφέρει για τη Samsung PS-42Q96HD λόγο αντίθεσης ίσο προς 1517:1. Φωτεινότητα δίνει ίση προς 162,3 nits κατά ΑΝSI ενώ στο πινακάκι δίπλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναγράφει φωτεινότητα ίση προς 92,7 Nits (16:9). Επίσης στο κείμενο της περιγραφής μιλάει για μαύρο στα 0,15 nits. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Διαιρώντας το 162,3 δια του 0,15 παίρνουμε την αντίθεση. Σωστά; Πόσο κάνει η διαίρεση λοιπόν; 1082:1Από που διάολο λοιπόν προέκυψε το 1517:1 που διατυμπανίζουν μέσα στο κείμενο; Επίσης τελικά ποιο είναι το σωστό για να μπει ως αριθμητής στο κλάσμα, τα 162,3 Nits ή τα 92,7 nits; Γιατί αν είναι το δεύτερο νούμερο σωστό, η αντίθεση υπολογίζεται ίση προς 618:1

Την ίδια στιγμή στο ίδιο τεστ αναφέρει για την Panasonic απλά πως μετρήθηκε λόγος αντίθεσης ίσος προς 415:1 ενώ στο πινακάκι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει απλά φωτεινότητα ίση προς 105 Nits, δηλαδή μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για τη Samsung, δεν αναφέρει ωστόσο τίποτε για το μαύρο. Υποθετικά διαιρώντας τα μεγέθη που δίνουν , υπολογίζεται περίπου στα 0,25 Nits.
Λίγο περίεργα μου κάνουν εμένα όλα αυτά....
Τι λέτε;;;

Φίλε μου αν στείλεις το συγκεκριμένο μήνυμα ως email προς το Hi-tech είμαι σίγουρος πως θα σου απαντήσει και αν έχει γίνει ένα ή περισσότερα λάθη τυπογραφικά ή άλλα στο συγκεκριμένο τεστ να είσαι σίγουρος ότι θα τα διορθώσει στο επόμενο.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει γίνει τέτοιο λάθος στον ειδικό τύπο.

Τώρα για το Hi-tech και τα συγκριτικά του, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι είναι το μόνο περιοδικό που από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα αναφέρει αναλυτικά τη μεθοδολογία που ακολούθησε για να βαθμολογήσει τις συσκευές.

Το ότι όλα είναι στημένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, όπως δεν με βρίσκει σύμφωνο ότι όλα είναι στημένα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να υπάρχουν ύποπτα αποτελέσματα που μας προκαλούν, αλλά δεν μπορεί να συνομοτούν όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι εισαγωγείς, και όλοι οι δοκιμαστές εναντίον του καταναλωτή.

Υ.Γ. Αν πραγματικά θέλουμε να γνωρίσουμε από κοντά πως γίνετε ένα συγκριτικό στο Hi-tech μπορούμε να οργανώσουμε μια εκδρομούλα.

Τι λέτε ?

Παιδιά, νομίζω πως σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που έθεσα για τη δοκιμή του Hitech, τα πράγματα είναι απλά: Εφόσον δεχόμαστε τον τρόπο υπολογισμού του μεγέθους της αντίθεσης ως το λόγο της φωτεινότητας (Nits) σε σχέση με το μετρούμενο μαύρο (nits), είναι ξεκάθαρο πως στη δοκιμή της Samsung, το αποτέλεσμα που φαρδιά πλατιά δηλώνουν ως λόγος αντίθεσης επ ουδενί δεν ισχύει, βάσει των τιμών φωτεινότητας και μαύρου που οι ίδιοι έχουν παραθέσει ως μετρήσεις τους. Χώρια το γεγονός πως άλλη τιμή φωτεινότητας αναφέρουν στο κείμενο και άλλη στον πίνακα με τα χαρακτηριστικά της τηεόρασης. Επιπλέον, στο κείμενο της δοκιμής της Panasonic, δεν αναφέρουν τη μέτρηση του μαύρου. Δεδομένου ότι οι διθύραμβοι του εν λόγω περιοδικού για το μοντέλο της Samsung βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική (κατ αυτούς) τιμή του λόγου αντίθεσης, που από ότι φαίνεται τον εμφανίζουν περίπου 50% παραπάνω από όσο είναι (διαβάστε το προηγούμενο post μου), για μένα τίθεται θέμα αξιοπιστίας του περιοδικού αλλά και ενδεχομένως προσπάθεια θαψίματος ανταγωνιστικού προιόντος (Panasonic) έναντι της Samsung...
Το να λέμε απλά πως εντάξει, τώρα το καταλάβατε ότι είναι αναξιόπιστο το Hitech και λοιπά συναφή, δε νομίζω ότι προσθέτει ιδιαίτερα.

Όπως αναφέρθηκε πριν γιατί δεν τους στέλνεις ένα e-mail να δούμε τι θα σου απαντήσουν.

Δεν έχω άποψη για την αξιοπιστία του περιοδικού γιατί δεν το έχω πάρει ποτέ. Τα συμπεράσματα που βγάζεις μπορεί να είναι σωστά μπορεί και όχι. Ο τρόπος με τoν οποίον τα βγάζεις όμως είναι σίγουρα λανθασμένος. Η αξιοπιστία ενός περιοδικού δεν μπορεί να κρίνεται από μία μέτρηση ή την αναγραφή της.

Για παράδειγμα στον "ΗΧΟ" αναφέρεται με διθυράμβους για την F86 και το μαύρο της που είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε LCD. Στον πίνακα μετρήσεων έχει την τιμή 0.10nits. Στο τεστ που είχαν κάνει στην πιο παλιά M86 έγραφε πως κατεβαίνει στο μαύρο στα 0.04-0.05 nits με "χαλαρες" ρυθμίσεις. Ανεξάρτητα με το αν το θεωρούμε αξιόπιστο περιοδικό ή όχι, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα μόνο από αυτό.

Υ.Γ Προσωπικά από τα reviews που διαβάζω εδώ και εκεί στο internet καταλήγω και εγώ στο συμπέρασμα πως η Q έχει καλύτερο μαύρο και μεγαλύτερο contrast από την PX70.

Υ.Γ 2 Δεν μιλάμε για απευθείας συγκριτικό μεταξύ των δύο. Σε μία τέτοια περίπτωση όντως θα ήταν πολύ πιο σημαντικό το λάθος. Αν δεν κάνω λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση το τεστ αφορούσε 28 τηλεοράσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Last edited:

Για τα ελληνικα δεδομενα προφανως μιλας.Και σαφως ανωτερο απο τον ΗΧΟ(εκανα το λαθος να το παρω μετα απο καιρο και ηταν σιγουρα η τελευταια φορα)
Δυστυχως απο τα ελληνικα περιοδικα δεν εχω μεινει καθολου ικανοποιημενος ουτε εγω.(Το high fidelity μου φανηκε πολυ εξειδικευμενο και δε μπορω να το κρινω)
Απο ξενα τα what hi-fi?,absolute sound που εχω παρει μου αρεσαν αρκετα

Συγκριτικό Hi-tec Οκτωβρίου 2007 (40'-42' inch), BW AV,RF, Chroma

Είμαι και εγώ στο club των αναποφάσιστων εδώ και κανά μήνα. Ανοίγω καμιά 10αρια παράθυρα στον browser, από την μια τα post των μελών, από την άλλη site με reviews και site καταστημάτων. Με λίγα λόγια γίνεται της "πόπης" (και δεν έχω τίποτα με την κοπέλα) με ανοιχτά παράθυρα και tabs. Διαβάζω για χαρακτηριστικά, reviews, αναλύσεις, βάθος μαύρου κτλ. Εκεί λοιπόν που βρίσκω ένα καλό panel στο εύρος τιμής που θα ήθελα και ενθουσιάζομαι γιατί αρχίζω να καταλήγω, στο διπλανό tab του browser είναι ένα άλλο μοντέλο μιας άλλης εταιρίας είτε με ενθουσιαστικές review και με χαρακτηριστικά που δεν τα έχει η επιλογή μου. Φτου και από την αρχή. :twoguns:

Αφού απελπίστικα από ένα σημείο και έπειτα και άρχισα να τα καταγράφω σε ένα xls γιατί άπειρες φορές έβλεπα το ίδιο μοντέλο και ανακυκλωνόμουν.

Το κακό με όλα όσα διαβάζω στο net είτε είναι στο forum είτε σε reviews είναι ότι δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. Εκεί γίνεται και το μπάχαλο. Σε μια κατάσταση απελπισίας εχθές το βράδυ στις 3.30 άνοιξα πάλι το hi-tec όπου έχει ένα συγκριτικό test σε panels 40-42 ιντσών. Εκεί λοιπόν ένα panel που είχα στο μυαλό μου ως "πολύ καλό" το βρήκα σε μια θέση "υπόγεια". Εντάξει βλέποντας κάτι τέτοιο σε προβληματίζει. Διάβασα και το post http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15381 όπου με λίγα λόγια έλεγαν "to hitec τα πέρνει χοντρά και μαγειρεύει τα αποτελέσματα". Δεν θα διαφωνήσω ότι δεν ζούμε σε ένα αγγελικό κόσμο και ότι ένα περιοδικό εξαρτάται από τους διαφημιζόμενούς του για να επιβιώσει. Όταν όμως κάνεις μια επιστημονική μέτρηση και βασίζεσαι σε απόλυτους αριθμούς δεν μπορείς να γράφεις "παπαριές". Οι παπαριές έρχονται αργότερα....

Η κατάταξη των panels γίνεται βάση την βαθμολογία "Γενικός Δείκτης" ο οποίος υπολογίζεται με ποσόστωση των απολύτων μετρήσεων. Έτσι αν θέλουν να βγάλουν πρώτο ένα μάπα panel και απλά έχει καλό ήχο, θα βάλουν ποσόστωση στον ήχο πχ 30% ώστε να το ανεβάσουν στο Γενικό Δείκτη. Έτσι πχ στο συγκριτικό η #15 Toshiba 42WLT68 με δείκτη εικόνας 8,9 και ήχου 7,5 έχει μεγαλύτερο Γενικό Δείκτη από την #21 Panasonic TH-42PX70 με δείκτη εικόνας 9,1 και ήχου 8,0 σε ένα τεστ για Τηλεοράσεις. Εντάξει θα πεί κάποιος παίζουν και άλλοι δείκτες που συμμετέχουν στον γενικό αλλά όπως και να έχει όλοι οι δείκτες (γενικός, εικόνας, ήχου, ευκολιών, αποδ/τιμής) είναι υποκειμενικοί με την ποσόστωση που θεωρεί "ιδανική" ο συντάκτης.

Αυτό για μένα που διαβάζω ένα τέστ μου λέει ότι αυτή που θα βγεί πρώτη είναι κατά συνέπεια υποκειμενικό. Ωστόσο οι μετρήσεις που παραθέτονται στην επόμενη σελίδα, είναι απόλυτες μετρήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποκειμενικές γιατί αν ήταν τότε "θα πεσουν μηνύσεις" από τις θυγόμενες εταιρίες για παραπλάνιση.

Αυτή ήταν η αποψή μου, παρακαλώ τα σχολιά σας :ADFADF1:

Εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω μόνο σε αυτούς που κατέχουν κάτι παραπάνω στα τεχνικά μιας οθόνης. Τι στον π....ο είναι το BW AV και BW RF (γραμμές) στο PAL - Composite και τι είναι το Chroma AV; :ADFAD2:

Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Εγω το "Ηχος-Εικονα" το θεωρω κλασεις ανωτερο απο το Hi Tech εστω και αν σπρωχνει λιγο την Samsung τελευταια.

ΥΓ. Για να κανει καποιος δοκιμη 48 τηλεορασεων χρειαζεται τουλαχιστον 48 ανθρωπο-ημερες (εννοω 1 ανθρωπος θα χρειαστει 48 ημερες , μια για καθε τηλεοραση , 2 ανθρωποι 24 ημερες κτλ.) , καλο ηταν να ξερουμε ποσους δοκιμαστες εχει το Hi Tech και τι ακριβως δοκιμες εκαναν. Eπισης ηταν καλιμπραρισμενες οι τηλεορασεις η οπως ερχονται απο το εργοστασιο?

Για τα ελληνικα δεδομενα προφανως μιλας.Και σαφως ανωτερο απο τον ΗΧΟ(εκανα το λαθος να το παρω μετα απο καιρο και ηταν σιγουρα η τελευταια φορα)
Δυστυχως απο τα ελληνικα περιοδικα δεν εχω μεινει καθολου ικανοποιημενος ουτε εγω.(Το high fidelity μου φανηκε πολυ εξειδικευμενο και δε μπορω να το κρινω)
Απο ξενα τα what hi-fi?,absolute sound που εχω παρει μου αρεσαν αρκετα

ναι..για τα ελληνικά δεδομένα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

Εγω το "Ηχος-Εικονα" το θεωρω κλασεις ανωτερο απο το Hi Tech εστω και αν σπρωχνει λιγο την Samsung τελευταια.

ΥΓ. Για να κανει καποιος δοκιμη 48 τηλεορασεων χρειαζεται τουλαχιστον 48 ανθρωπο-ημερες (εννοω 1 ανθρωπος θα χρειαστει 48 ημερες , μια για καθε τηλεοραση , 2 ανθρωποι 24 ημερες κτλ.) , καλο ηταν να ξερουμε ποσους δοκιμαστες εχει το Hi Tech και τι ακριβως δοκιμες εκαναν. Eπισης ηταν καλιμπραρισμενες οι τηλεορασεις η οπως ερχονται απο το εργοστασιο?

όπως ερχονται απο το εργοστασιο....out of the box....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

όπως ερχονται απο το εργοστασιο....out of the box....

εαν ναι τοτε για την px70 που μπορω να μιλησω στα σιγουρα το 9,1 που πηρε ειναι πολυ υψηλη βαθμολογια διοτι ειναι ρυθμισμενη στο dynamic οπου φυσικα για τα γουστα μου δεν βλεπετε με τιποτα.

και για να το κανω πιο λιανα εγω θα της εβαζα ενα 6 το πολυ.

για τις αλλες ας μιλησουν οι κατοχοι τους

Re: Απάντηση: Τεστ Hitech-Τελικά τι συμβαίνει;

ο φίλος παραπάνω έβαλε μια ερώτηση...και του απαντάμε ότι λέει βλακείες το περιοδικό???

δεν τόχω-αυτή τη στιγμή μπροστά μου-για να διαβάσω το συγκριτικό...ίσως έχουν κάνει κάποιο λάθος..ίσως λέω...θα το διαβάσω αργότερα...

αλλά βρε παιδιά πολλή σκληρή κριτική...και δεν του αξίζει (ΙΜΗΟ)

και παρεπιπτώντος δεν απαντήθηκε το παραπάνω ερώτημα :

"Κανα αλλο περιοδικο υπαρχει που εχετε δει καποια σοβαρη συμπεριφορα?"

Νάσο, καλησπέρα πιστεύω ότι έχεις δίκυο -bye-

Re: Συγκριτικό Hi-tec Οκτωβρίου 2007 (40'-42' inch), BW AV,RF, Chroma

okz, τελικά Τι είναι το BW AV και BW RF (γραμμές) στο PAL - Composite και τι είναι το Chroma AV;

Το hi tech και ο Ηχος ειναι τα 2 πιο δυνατα περιοδικα που υπαρχουν στον χωρο. Δεν ξερω αν μετρανε σωστα αλλα εχω καταληξει οτι και τα 2 εξευμενουν τις μεγαλες εταιρειες. Οχι καποια συγκεκριμενα αλλα τις περισσοτερες. Δεν ακουμπανε το δακτυλο επι των τυπων αλλα αρεσκονται σε μια αναλυση χαρακτηριστικων και μια επιδερμικη κριτικη.
Αν θυμαστε πειτε μου πιο απο τα δυο περιοδικα εγραψε στα reviews του οταν το ιδιο διαστημα ειχαν βουηξει τα forum σ ολο τον κοσμο για
τα συνεφα της sony w2000
τα φιδια της panasonic pv 60
το banding της sharp xd1
το buzzing της philips και πολλα αλλα.

Καμια αναφορα. Τουμπεκι ψιλοκομενη και τα δυο. Φανταστειτε να μην υπηρχαν τα φορουμ ή site σαν το hdtvtest για να ξεμπροστιαζουν τα κακως κειμενα και να μαθαινουμε και εμεις.

Αν περιμεναμε απο αυτα θα ειμασταν ακομα βαθια νυχτωμενοι ή καλυτερα θα πιστευαμε οτι ζουμε σ ενα κοσμο (τεχνολογικο) αγγελικα πλασμενο.