Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Και καλά δεν είχες την περιέργεια να λύσεις τις 4 βίδες να δεις που υπάρχει ο τζόγος ... στον άξονα ή στην βάση που πιάνουν οι βίδες ??
Ρωτάω γιατί βλέποντας τα βίντεο με έφαγε η περιέργεια για την αιτία.
Και αναρωτιέμαι είναι όλες οι βάσεις της συγκεκριμένης εταιρίας έτσι ή εσύ έπεσες στο προβληματικό κομμάτι.

Την περιέργεια την έχω αλλά έλεγα να το κάνω όταν έρθει το μικρό φαλτσοπρίονο, οπότε θα αποσύρω οριστικά αυτή τη βάση.
Γιατί εδώ που τα λέμε, είναι τόσο άβολη η τοποθέτηση του γωνιακού τροχού πάνω στη βάση και θέλει τόση ώρα ρύθμισης με τα κόντρα παξιμάδια, που στην ουσία δεσμεύει τον τροχό μονίμως, γατί σκέφτεσαι "που να τον βγάζω και να τον ξαναβάζω"

Η αλήθεια είναι πως είχα πάρει τη βάση με σκοπό να βάλω πάνω της έναν αρχαίο γωνιακό τροχό που είχα παραπεταμένο, αλλά δυστυχώς δεν ταίριαζε, οπότε έβαλα τον Stanley. Αλλά δεν αξίζει.

Θα το ανοίξω πάντως, θα ενημερώσω.

Αυτές οι βάσεις θέλουν αποκλειστικά έναν τροχό επάνω γιατί όπως είπες η ρύθμιση είναι κουραστική και επίπονη.

Παντως, αυτη η βαση μοιαζει υποπτα πολυ με την αντιστοιχη της parkside.

..και σε αυτην....

https://www.skroutz.gr/s/24016806/Einhell-%CE%92%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%93%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8D-115mm-4431040.html

Αυτές οι βάσεις θέλουν αποκλειστικά έναν τροχό επάνω γιατί όπως είπες η ρύθμιση είναι κουραστική και επίπονη.

Νικο εννοεις να ειναι μονιμα επανω στην βαση και ο ιδιος...ωστε να μην χρειαζεται επαναρυθμιση συνεχεια.....

Εγώ από αυτό που βλέπω νομίζω πως κάτι είναι σπασμένο. Δε δικαιολογείται..

Με βάλατε στη πρίζα βραδιάτικα και άφησα το άλλο προτζεκτ για να ξεβιδώσω αυτές τις βίδες να δω τι φταίει με αυτή την παλιοβάση :flipout:

Δεν βλέπω να έχει σπάσει, στραβώσει κάτι. Ούτε λείπει τίποτα. Όλα μια χαρά.

Δείτε το video

https://youtu.be/8KeOs1K0VyU

Σαν σχεδιαστικό λάθος μου φαίνεται. Έχει τεράστιους τζόγους
Και μάλλον δύσκολη η βελτίωση νομίζω.

ολες αυτες οι βασεις ειναι ιδιες
και ναι θελουν τον τροχο μονιμα τοποθετημενο, γιατι μεχρι να τον ρυθμισεις θα εχεις ξεχασει τι θες να κοψεις

nikfor, δωσε μια κοντινη φωτο τις φωλιες χωρις το αξονακι γιατι αυτο το συντομο βιντεο μου εχει σπασει τα νευρα :flipout:
το νου σου, ετσι οπως ειναι η βαση ειναι αχρηστη και επικινδυνη

Μάλλον έβαλαν πιο λεπτό πυρρο από ότι επρεπε...

δεν παιζει αυτο, μαλλον καπου εχει γρεζακι η μεταλλικη φωλια και εχει βαφτει απο πανω

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Με βάλατε στη πρίζα βραδιάτικα και άφησα το άλλο προτζεκτ για να ξεβιδώσω αυτές τις βίδες να δω τι φταίει με αυτή την παλιοβάση :flipout:

Δεν βλέπω να έχει σπάσει, στραβώσει κάτι. Ούτε λείπει τίποτα. Όλα μια χαρά.

Δείτε το video

https://youtu.be/8KeOs1K0VyU

Σαν σχεδιαστικό λάθος μου φαίνεται. Έχει τεράστιους τζόγους
Και μάλλον δύσκολη η βελτίωση νομίζω.

Καλησπέρα. Τα μπόσικα τα πολλά εάν τελικώς είναι κατασκευαστικό το λάθος (εντελώς ενημερωτικά) μπορείς να τα πάρεις φτιάχνοντας στον τόρνο ορυχάλκινο μπουσάκι και τις δυο πλευρές όπου εδράζεται ο άξονας και δημιουργείτε το καβαλέτο-βάση....

.....nikfor, δωσε μια κοντινη φωτο τις φωλιες χωρις το αξονακι γιατι αυτο το συντομο βιντεο μου εχει σπασει τα νευρα :flipout:
....

Χάχα, ορίστε και φωτογραφίες να τις κοιτάς με την ησυχία σου :flipout:

20201229_202131.jpg

20201229_202106.jpg

20201229_202042.jpg

20201229_202033.jpg

Λοιπόν, αφού το πιάσαμε το θέμα, ας το τελειώσουμε.
Βίδωσα τη βάση στη φωλιά μόνο από τη μια πλευρά για να δω καλύτερα τι γίνεται μέσα.
Δείτε στο "σύντομο video" ( :flipout: ) το πρόβλημα

https://youtu.be/UsNlCDSlkVI

Δεν φταίει η φωλιά, δεν φταίει ο άξονας. Φταίνε αυτές οι δυο χαζές ροδέλες (σαν μικροί κύλινδροι) που είναι μικρότερες από ό,τι πρέπει και φυσικά είναι πλαστικές.

20201229_204243.jpg

20201229_204314.jpg

Αυτές πρέπει να αντικατασταθούν νομίζω για να λυθεί το πρόβλημα.

αυτα ειναι ... εφτιαξα καφε αναψα τσιγαρο και :flipout:

.... τι να πω, εξ αποστασεως μονο εικασιες κανουμε

μηπως ο τζογος προερχεται απο την βαση του αξονα?

edit : μαζι γραφαμε

εσωτερικα της ροδελας ειναι το προβλημα ή εξωτερικα?
γεμισε την με καμια κολλα ή θερμοσιλικονη (χωρις να ειναι σε επαφη με τον αξονα) αν σε παιρνει

ολες αυτες οι βασεις ειναι ιδιες
και ναι θελουν τον τροχο μονιμα τοποθετημενο, γιατι μεχρι να τον ρυθμισεις θα εχεις ξεχασει τι θες να κοψεις

nikfor, δωσε μια κοντινη φωτο τις φωλιες χωρις το αξονακι γιατι αυτο το συντομο βιντεο μου εχει σπασει τα νευρα :flipout:
το νου σου, ετσι οπως ειναι η βαση ειναι αχρηστη και επικινδυνη

δεν παιζει αυτο, μαλλον καπου εχει γρεζακι η μεταλλικη φωλια και εχει βαφτει απο πανω

Ελα που ξεκαθαρα αυτο παιζει...

1)Ο άξονας χωρίς τις ροδέλες παίζει καθόλου??
2) Είναι ροδέλες απλώς γιατί μου μοιάζουν σαν μικρές τσιμούχες. Από την μέσα μεριά είναι κούφιες??

εσωτερικα της ροδελας ειναι το προβλημα ή εξωτερικα?
γεμισε την με καμια κολλα ή θερμοσιλικονη (χωρις να ειναι σε επαφη με τον αξονα) αν σε παιρνει

Τελικά η λύση ήταν περίπου αυτή.

Δηλαδή όντως το πρόβλημα ήταν η εξωτερική περίμετρος της ροδέλας ήταν μικρότερη από όσο έπρεπε (ενώ η εσωτερική αγκάλιαζε σφιχτά τον άξονα).

Έτσι στρίμωξα δυο κομματάκια πλαστικής ταινίας ώστε να αυξήσω την εξωτερική περίμετρο.
Μπήκε τόσο σφιχτά που δεν κουνιέται ούτε δέκατο του χιλιοστού (αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να ξαναβγάλω τη ροδέλα ποτέ τόσο που στριμώχτηκε :flipout: )
(στη φωτό είναι η φάση πριν τη στριμώξω)

20201230_100322.jpg

Όλα δουλεύουν σωστά, ο τζόγος εξαφανίστηκε

Σας ευχαριστώ πολύ για όλη αυτή τη βοήθεια :operator:

Μάλλον έπεσα σε ελαττωματική ροδέλα (δεν πιστεύω πως όλες οι βάσεις έχουν αυτό το χαζό πρόβλημα. Άλλωστε μόνο η μια ροδέλα είχε αυτό το πρόβλημα που δημιουργούσε τον τζόγο. Η άλλη είναι εντάξει.

Αυτά είναι!! Λύση ενός προβλήματος με την συνδρομή του φόρουμ, ο ορισμός ενός τεχνικού φόρουμ, πολύ το χαίρομαι αυτό!!