Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

μου χρειαζεται και μενα μια τετοια αλλα τα 50 μου φαινονται βαρια...δεν μπορω ακομη να τα δικαιολογησω στον εαυτο μου.

Eχει σημασια ποσο συχνα την χρειαζεσαι για να την "δικαιολογησεις" την αγορα..!!!
Εξαλλου μια φορα θα την κανεις...

Eχει σημασια ποσο συχνα την χρειαζεσαι για να την "δικαιολογησεις" την αγορα..!!!
Εξαλλου μια φορα θα την κανεις...

ναι...αλλα δεν τελειωνουν οι αγορες απο αυτα που δουλευω πιο συχνα...

Νεκ το site του Νικόλα δεν δουλεύει έχει κάποιο άλλο ??
Δεν νομιζω, μεσω facebook γινεται η δουλεια.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

ενας τροπος τσεκαρισματος που ειχα δει το γιουτουμπ, αν θυμαμαι καλα ηταν ο εξης:
γερνεις τον δισκο στις 45 μοιρες και κοβεις 4 τεμαχια περιπου 10-15 ποντους απο ενα καδρονι
και φτιαχνεις με αυτα ενα παραλληλογραμμο προσαρμοζοντας διαδοχικα το καθε κομματι μετα το αλλο.

αν η τελευταια γωνια ειναι σωστη και το τελευταιο κομματι πεφτει ακριβως καθετα στο πρωτο, τοτε ολα καλα.

με το τροπο αυτο το οποιο σφαλμα κοπης θα τριπλασιαστει και θα φανει στο ματι.
αν χανει 2 μοιρες σε καθε κοψιμο για παραδειγμα, θα σου βγαλει 6 μοιρες στο τελος!
αν τελικα η τελευταια γωνια σε ικανοποιει, τοτε το σφαλμα ειναι ασημαντο.

παντως το συγκεκριμενο οργανο το δικο μου το τσεκαρα με μια μεγαλη γωνια του λιντλ και μου εδειχνε 89.9 μοιρες οποτε θεωρω οτι ειναι μια χαρα
και ειχε και δυνατο μαγνητη!
ισως να ετυχε να πεσω σε καλο κομματι
παντως καθε φορα πριν την χρηση το μηδενιζω και περιμενω λιγα δευτερολεπτα να δω αν οντως μηδενιστηκε
Πολύ σωστά τα λες και εγώ με το ίδιο κόλπο με το δισκοπριονο της Parkside δεν έχω καταφέρει να φτιάξω ένα σωστό τετράγωνο. Πάντα το τελευταίο γώνιασμα είναι λάθος.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ένα τεστ ντράιβ για το παγκοπρίονο Dewalt DWE7492, για το πως κόβει ο μαμίσιος δίσκος, αλλά και με την ευκαιρία να πω δυο πράγματα γενικά για το εργαλείο. Είναι το πρώτο μου εργαλείο τέτοιου τύπου, οπότε δώστε ανάλογο βάρος στο review.

20201114_131959.jpg

Καταρχάς, το πριόνι (250mm) είναι πολύ δύναμη, δεν έχει soft start αλλά μόλις το κλείνεις σταματάει να γυρνάει σχεδόν αμέσως (κάτι σαν φρένο).
Το σύστημα του φράκτη είναι πολύ καλό, κλειδώνει πολύ σταθερά και με την μεζούρα που έχει μπορείς να κάνεις επαναλαμβανόμενες κοπές με μεγάλη ακρίβεια. Επίσης έχει μεγάλη διαδρομή μέχρι και 82,5εκ μακριά από τον δίσκο και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και με άλλα εργαλεία ενσωματωμένα σε πάγκο/επέκταση.
Το κλείδωμα των μοιρών (τιλτ) είναι στιβαρό και αρκεί να ρυθμίσεις μια φορά τα στοπ για τις 90 και τις 45 μοίρες και ξενοιάζεις.
Ο πάγκος είναι αρκετά μεγάλος για μικροκατασκευές. Για πιο μεγάλες κοπές θέλει βοηθητικούς πάγκους.

Τα αρνητικά που βρήκα (ξαναλέμε, αρχάριος στο άθλημα):
-Η επιφάνεια κάνει μια κοιλιά προς το κέντρο του πάγκου (εκεί που είναι ο δίσκος). Την μέτρησα στα 0,7χιλιοστά στο βαθύτερο σημείο της. Δεν φαίνεται να επηρεάζει την καθετότητα σε ότι κοπή έχω κάνει μέχρι τώρα, και από ότι διαβάζω είναι συχνό φαινόμενο σε τέτοια εργαλεία, με τα 0,7 χιλιοστά να είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού (προς το πάνω όριο).
-Το εργαλείο ήθελε σετάρισμα σε όλα: στοπ για τις μοίρες, παραλληλότητα δίσκου-φράκτη-οδηγών, μεζούρα.
-Απουσία σοφτ σταρτ: με το ξεκίνημα κάνει ένα τράνταγμα που στην αρχή σε τρομάζει (μετά συνηθίζεις).

Γενικά πολύ ευχαριστημένος από την αγορά, τα αρνητικά παλεύονται - απλά για το κόστος του εργαλείου ίσως θα μπορούσαν να τα έχουν κοιτάξει.

Στις κοπές τώρα, με τον δίσκο που φοράει από την μάνα του (24 δόντια):
Στα δικά μου μάτια το αποτέλεσμα φαίνεται αξιοπρεπές.
Ελάτη εγκάρσια κοπή(cross-cut): μικρά ξεφτίσματα στην ακμή πάνω & μεγαλύτερα κάτω. Η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίς σημάδια από το κόψιμο
20201205_175248.jpg

Ελάτη κατά μήκος κοπή (rip-cut): εδώ είναι το χειρότερό του, με στρογγυλά σημάδια από το κόψιμο. Αναγκαστικά θέλει καλό γυαλοχαρτάρισμα στην συνέχεια.
20201205_195056.jpg

Κόντρα πλακέ σημύδα εγκάρσια & κατά μήκος (με τα νερά): απειροελάχιστα ξεφτίσματα στην ακμή της κάτω πλευράς. Θεωρώ ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως είναι, και ας είναι φανερή η κάτω πλευρά.
20201205_193216.jpg

20201205_193228.jpg

Μοριοσανίδα με μελαμίνη: η πάνω ακμή τέλεια, η επιφάνεια τέλεια, η κάτω ακμή με εμφανή σπασίματα. Αν στο τελικό έπιπλο είναι να φαίνονται και οι δύο πλευρές δεν κάνεις δουλειά.
20201205_195400.jpg

20201205_195411.jpg

Κοπή στην μέση (re-sawing). Εδώ ένα κομμάτι 45x95mm που έβγαλε δύο κομμάτια 21x95. Ωραίο αποτέλεσμα, φυσικά θέλει γυαλοχαρτάρισμα.
20201205_200754.jpg

Γενικά, θεωρούσα ότι θα δείχνει άσχημα με το κόντρα πλακέ και τη μελαμίνη και θα κόβει καλύτερα την ελάτη. Τελικά μου βγήκε ανάποδα! Όπως και να έχει, θα πάω για έναν 40άρη δίσκο γενικής χρήσης και βλέπουμε για πιο μετά.

Πολυ καλο το review Δημητρη....

Εγω θα σταθω στις κοπες...

Θεωρω οτι σε γενικες γραμμες αναλογα με το δισκο που ειχες ειναι μια χαρα...η ελατη ειναι πολυ μαλακο ξυλο για αυτο και τα ξεφτια....σε αντιθεση με το κοντρα πλακε που ειναι πιο σκληρο ειναι λογικη η πιο καθαρη κοπη...

Οσο αφορα την μελαμινη και μαλιστα επενδεδιμενη με χρωματισμο...το κοβεις κατευθιαν...;
Γιατι εγω χρησιμοποιω την μεθοδο της ταινιας για να βγει καθαρη....
Εαν θες και τα δυο κομματια που θα κοψεις θα την κεντραρεις και μετα θα σημαδεψεις....εαν θες ενα απο τα 2 κομματια την βαζεις απο την πλευρα που θες να κρατησεις πανω στο σημαδεμα...
Οπως στην φωτο...
https://postimg.cc/dLVxXB85
Στην περιπτωση του παγκοπριονου ειναι αντιστροφα τα πραγματα σε σχεση με του δισκοπριονου χειρος και η ταινια μαλλον θελει απο την αναποδη....

Κωστή ευχαριστώ - αυτό με την ταινία το έχω ξανακούσει και θα το δοκιμάσω.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δημήτρη καλοδουλευτο το εργαλείο!
Το soft start εφόσον σε αντέχει η ασφάλεια είναι μικρης σημασίας.
Πόσο κόστισε?

Διαφωνώ. :grandpa:
Στη λειτουργία του μηχανήματος δεν κάνει καμία διαφορά, άνει όμως τεράστια διαφορά στην αίσθηση και την ηρεμία σου.
Είμαι φανατικός οπαδός του soft start.

Ευχαριστώ - 720 πήγε (με παζάρι) από μαγαζί του σκρουτζ. Αρχές της χρονιάς το έβρισκες και 680, οπότε αν το ψάξει κανείς καλύτερα ίσως το βρει πιο κάτω. Εγώ πήγα λίγο βιαστικά να προλάβω το lock down.

s-l1600.jpg

Κυριάκο που το βρίσκουμε αυτό;
Για δώσε πληροφορίες σε παρακαλώ

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσα λεφτά να δωθούν άμεσα. Μπορείτε να πάρετε την μικρή κασετίνα και όλα τα άλλα νούμερα (τουλάχιστον μέχρι το 12 που έχω δει εγώ) υπάρχουν και βρίσκονται ξεχωριστά, ώστε να παίρνετε όποια θέλετε αναλογα με τις ανάγκες σας. Ακόμα και το eshop χύμα σχεδόν όλα τα νούμερα.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

.....Δεν εισαι ευχαριστημενος απο την βαση της γουλφ για τον τροχο;
Σκεφτομουν να την παρω

Γράφω εδώ τις κακές εντυπώσεις από αυτήν την πρόσφατη παραλαβή της βάσης με την αφορμή της ερώτησης του Papakitou που τον ενδιαφέρει για αγορά.

20201229_111755.jpg

Η βάση θα ήταν τέλεια, αν δεν είχε αυτό τον φοβερό τζόγο που φαίνεται στα video που παραθέτω.
Με τέτοιο τζόγο, τι καθετότητες να ελέγξεις και τι ακρίβεια να έχεις. :tdown:

https://youtu.be/pys4lmOoRTU

https://youtu.be/H-8j6flkGWo

Και όπως φαίνεται σε αυτό το video, ο τζόγος προέρχεται από ένα σύνδεσμο που δεν επιδέχεται ρυθμίσεις.

https://youtu.be/UlXK0mQiPi8

(πιθανότατα με πατέντες να διορθώνεται, αλλά εντάξει, αντικειμενικά δεν είναι μια βάση για απαιτήσεις ακριβείας.