Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

συλλεκτης σκονης ?? :))

Ναι βρέι, το ξέχασες κιόλας?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καποια στιγμη που θα εχω δευτερο ατομο θα τραβηξω ενα βιντεο πως δουλευει

πριν απο λιγο το μετρησα κιολας και ειχε οντως μισο προς ενα χιλιοστο αποκλιση (δε μετρησα με γωνιες γτ ψιλοεχαναν τα ξυλα μου)
ξεβιδωσα και εστριψα λιγο τον φραχτη και πλεον κοβει χωρις καμια αποκλιση

IMG_0030.jpg

IMG_0031.jpg

και κοντινο απο την κοπη στο νοβοπαν

IMG_0029.jpg

ενα μειον που ειδα ειναι οτι ενω κοβει 85μμ προσπαθησα να περασω ενα κοματι 75μμ αλλα βρισκει στο πλαστικο!!
αν ειναι να περασεις ψηλο κομματι θα πρεπει να ξεβιδωσεις το πλαστικο κ μετα να το ξαναβαλεις. μεχρι τοτε δεν θα δουλευει η αναροφηση

IMG_0033.jpg

Μην κάνεις καμιά κουταμάρα. Ο Φράχτης πρέπει να υπάρχει και ο κίνδυνος ατυχημάτων αυξάνεται κατακόρυφα.

Γιάννη πρόσεχε αν ειναι να βγάλεις το φράχτη. οχι για το μη πανε τα χέρια σου εκει πάνω μιας και θα το βλέπεις και θα προσέχεις, αλλά αν μαζί με το φράκτη βγαίνει και το riving knife προσεξε μην εχεις κανενα kickback. Δες το παρακάτω βιντεο στο 2:30

https://www.youtube.com/watch?v=u7sRrC2Jpp4&feature=youtu.be

Ειναι απο τα πιο κοινα ατυχήματα. Και γενικά αν δουλευεις πρώτη φορά άρχισε να συνηθίζεις να έχεις το σώμα σου είτε αριστερά είτε δεξιά του τροχού και να μην εισαι κατα μέτωπο.

Νικο δε λεω για το rivet knife αλλα για το πλαστικο καλυμα που ουσιαστικα ειναι για την σκονη και για να μην πεταχτει κανα πριονιδι στα ματια
το rivet θα ηταν ανοησια να βγει ασε που δεν υπαρχει κ κανενας λογος

αν δεν βγει παντος το πλαστικο, ψηλο κοματι απο εκει δεν περναει με τιποτα ... φρακαρει

οπα :) διευκρινιση !!

το rivet για να βγει πρεπει να πεσεις απο κατω κλπ κλπ κλπ

αυτο που εννοουσα ειναι το πλαστικο καλυμα το οποιο πιανει με μια πεταλουδα ΕΠΑΝΩ στο rivet και το οποιο ξεβιδωνεις την πεταλουδα κ αφαιρειται σε 10''

IMG_0033.jpg

αυτο εννοω και φαινεται στο κυκλο κ η πεταλουδα

Δεν είπε ότι θα βγάλει το φράχτη (που δεν είναι πλαστικός) αλλά το εξάρτημα της απορρόφησης, το οποίο βιδώνεται πάνω στο φράχτη.

Εεε πάλι άργησα.

Παίδες , φραχτης ειναι ο ρυθμιζομενος "οδηγός" κοπής του μηχανήματος . Το μαυρο πλαστικο για την απορροφηση θα βγάζει για κοπές στα όρια ύψους , μορτισιες κλπ . Δεν χρειάζεται να επέμβει καν στο riving knife .
Το πλαστικο για την απορρόφηση πάντως ειναι πολυ κακο εργονομικά , δεν προσφέρει καμία ασφάλεια , ίσα ίσα που δημιουργεί θέματα ασφαλείας .

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Μπράβο Γιάννη.
Και πρέπει να είναι και ακλονητη.
Βιδωσει το το εργαλείο επάνω και να έχεις δυνατότητα βιδωσει και την βάση στο σημείο που σκέφτεσαι να μπει μόνιμα.

Επίσης σωστά η βαση που έχω το φαλτσοπρίονο μου έχει ύψος 78.
Αυτό που επέλεξα εγώ στον πάγκο ρουτερ δισκοπριονου είναι 74.
Οπότε ίσως είναι ψηλή για παγκοπριονο.
Αυτή που έφτιαξες τι ύψος έχει και σε τι ύψος έρχεται ο δίσκος?

Φιλο ωραια η Βαση και απο οτι διχνει ανθεκτική ... Το ύψος για τα ροδάκια το υπολόγισες ?
επιμενω οτι ειναι ψηλα ... Θα τρως ολο το πριονίδι στο πρόσωπο ...

Last edited:
Γιάννη αφου βλέπω έχεις απλα , βάλτο κάπου κεντρικά , αλφαδιασε το και απο την πίσω πλευρα φτιαξε έναν πάγκο σαν συνέχεια της επιφάνειας εργασίας του εργαλείου στο ίδιο ύψος , θα με θυμηθεις στην πορεία . Ωραίες δουλειές !

απο χωρο καλα παμε.... ακομα :D:D:D:D

το καταλαβα Κυριακο οτι δεν ρυθμιζεται και θα καθοταν ψηλα. αυτη ερχεται στο 1,05

φτουυυυυυ!!!! οχι ρε φιλος !!!! παλι τα ξεχασα τα ροδακια .............. χαχαχαχα

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σήμερα ξεπακέταρα τον Πλανοξεχονδριστήρα Woodster PT 85 ( ή Woodstar).

Μπράβο Νίκο, ωραία και κατατοπιστική παρουσίαση (Review). Καλοδούλευτο.

Καλοδούλευτο το εργαλείο Νικόλα. Θα σου λύσει τα χέρια.
Κι όταν συνηθίσεις τη χρήση του θα δείς οτι και τα βαθουλώματα στις άκρες δεν θα υπάρχουν.

Τι διαφορα εχει η πλανη απο τομξεχονδριστηρα?
Ουσιαστικά έχουν την ίδια λειτουργία . Η μεγαλυτερη και συμαντικοτερη διαφορα ειναι ότι ο ξεχονδριστηρας σου πλαναρει μια επιφάνεια παράλληλα με την απέναντι . Δηλαδή δημιουργεί ίσο πάχος σε όλο το ξύλο κάτι που ειναι δύσκολο με μια απλή πλάνη .

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τι διαφορα εχει η πλανη απο τομξεχονδριστηρα?

Για ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βγάλεις άκρη: https://en.wikipedia.org/wiki/Thickness_planer

Για να σου τα πω με απλά λόγια. Πρώτα περνάς το κομμάτι από την πλάνη για να δημιουργήσεις μία κατά το δυνατόν ίσια επιφάνεια και μετά την τοποθετείς με την ίσια επιφάνεια στο κάτω μέρος εντός του ξεχονδριστήρα για να σου βγει στο τέλος εντελώς ίσια και από τις δύο πλευρές.

Ουσιαστικά έχουν την ίδια λειτουργία . Η μεγαλυτερη και συμαντικοτερη διαφορα ειναι ότι ο ξεχονδριστηρας σου πλαναρει μια επιφάνεια παράλληλα με την απέναντι . Δηλαδή δημιουργεί ίσο πάχος σε όλο το ξύλο κάτι που ειναι δύσκολο με μια απλή πλάνη .

Ναι ακριβώς έτσι.

Καλορίζικο και καλοδούλευτο φίλε Νίκο
Πρίν διαβάσω τό μήνυμα σου είδα τίς φωτογραφίες και αμέσως έπεσα πάνω στά πλαστικά πού δέν μου φάνηκαν καλής ποιότητας,και μετά διαβάζοντας σχολαστικά τό post σου το επιβεβαίωσες.

Last edited:
Καλορίζικο και καλοδούλευτο φίλε Νίκο
Πρίν διαβάσω τό μήνυμα σου είδα τίς φωτογραφίες και αμέσως έπεσα πάνω στά πλαστικά πού δέν μου φάνηκαν καλής ποιότητας,και μετά διαβάζοντας σχολαστικά τό post σου το επιπεβαίωσες.

Δημήτρη ευχαριστώ.
Δεν είναι καλής ποιότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντέξουν. Απλά σου κάνει ένα κλικ στο μάτι ! :)
O Χρόνος θα δείξει βέβαια!!! :)
Άλλωστε τα συγκεκριμένα πλαστικά που παίζουν ρόλο στην λειτουργία του μηχανήματος δεν τραβάνε ζόρι οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα.