Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μέγα λάθος φίλε Χρήστο.

Μια κριτική από εμένα για ένα εκπληκτικό φακουδακι της Livarno από το Lidl.
Livarnolux led torch HG00370A.

DSC_2428.jpg

Με τρεις ΑΑΑ μπαταρίες που περιέχονται στα πέντε ευρώ που κοστίζει.
2 λειτουργίες που εναλλασονται με διαδοχικά πατήματα του διακόπτη.
Είτε ένα led συγκεντρωτικο είτε δώδεκα που κάνουν το σκοτάδι να εξαφανιστεί από ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Ιδανικός να τον έχετε δίπλα σας, στο αμάξι κλπ κλπ.
Με ένα πολύ πρακτικό κλιπ για να μπει πχ στο μπλουζάκι και να φεγγει μόνος του.
Θα του προσθέσω έναν μαγνήτη νεοδυμειου για μεγαλύτερη ευελιξία.
Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μέγα λάθος φίλε Χρήστο.

Μια κριτική από εμένα για ένα εκπληκτικό φακουδακι της Livarno από το Lidl.
Livarnolux led torch HG00370A.

DSC_2428.jpg

Με τρεις ΑΑΑ μπαταρίες που περιέχονται στα πέντε ευρώ που κοστίζει.
2 λειτουργίες που εναλλασονται με διαδοχικά πατήματα του διακόπτη.
Είτε ένα led συγκεντρωτικο είτε δώδεκα που κάνουν το σκοτάδι να εξαφανιστεί από ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Ιδανικός να τον έχετε δίπλα σας, στο αμάξι κλπ κλπ.
Με ένα πολύ πρακτικό κλιπ για να μπει πχ στο μπλουζάκι και να φεγγει μόνος του.
Θα του προσθέσω έναν μαγνήτη νεοδυμειου για μεγαλύτερη ευελιξία.
Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για δείξε μας ρε Κυριάκο καμιά εικόνα πως είναι αυτοί οι μαγνήτες και αν γνωρίζεις από που μπορούμε να προμηθευτούμε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολλές αστοχίες μαζευτήκανε και έχω αρχίσει και ξενερώνω άσχημα :twoguns:

Μην μασάς βρε Αγάπη μια απλή κακοτυχία ήταν, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες !!

Νo good, κριμα. Ελπιζω να το καλυπτει η εγγυηση. Αλλα και παλι θα μεινει ο κοπος, ο χρονος και η αγανακτηση.

Και εχουμε πει με τον Κυριακο να παμε μια κοντρα να βιδωσουμε μια ξυλοβιδα, αυτος με το 18βολτο impact dewalt και εγω με το αντιστοιχο Ryobi.

Mετα απο την εμπειρια σου δηλωνω οτι ακυρωνω την κοντρα γιατι θα στεναχωρηθω πολυ στην περιπτωση που το πατριωτακι μου μεινει το εργαλειο στο χερι. Θα το εχω τυψεις :((

Σαν να του λες τώρα '' πατριωτάκι άι πέτα το '' . Εδώ Κυριάκο σηκώνει παρεξήγηση ! χαχαχαχα Λοιπόν θα μονομαχήσετε μέχρις εσχάτων ; :violent-smiley-008:περιμένουμε... πρέπει κι εμείς να καταλήξουμε κάπου

Ωραίος ο Χιώτης ! μπράβο φίλε, δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο μαγνήτη ούτε ήξερα τι εφαρμογές έχουν και πως μπορούν να φανούν χρήσιμοι.
Ευχαριστώ my friend !

McCulloch B26 PS - Πολυμηχάνημα κήπου (μέρος δεύτερο)

Σήμερα λόγω καλού καιρού αποφάσισα να δοκιμάσω το μηχάνημα στο πεδίο και μάλιστα σε συνθήκες που κανονικά χρησιμοποιώ το αρκετά πιο δυνατό θαμνοκοπτικό Husqvarna 545RX.

P60417_183134.jpg

Το πεδίο δοκιμής.

P60417_182656.jpg

P60417_182702.jpg

P60417_182707.jpg

P60417_182713.jpg

Περιλαμβάνει κάθε λογής χόρτο, από βίκο και αγριάδα μέχρι βατσινιές (άγριο βατόμουρο) και ψηλά χόρτα.
Να πω εδώ ότι δεν πήρα το μηχάνημα για τέτοια χρήση αλλά ήθελα να δω τι μπορεί να καταφέρει σε δύσκολες συνθήκες (αυτές είναι δουλειές για το μεγάλο θαμνοκοπτικό).

Όπως βλέπετε το μηχάνημα μαζί με τα περιφερειακά του (τρίφτερο δίσκο, εξάρτηση, κλειδιά συναρμολόγησης - συντήρησης, γάντια, γυαλιά προστασίας, ακουστικά και ένα μπουκάλι βενζίνη), δεν καταλαμβάνει χώρο περισσότερο από μία κοινή σακούλα ανακύκλωσης, η οποία μεταφέρεται και στο χέρι (συνολικό βάρος όλων περί τα 8 κιλά).

P60417_182736.jpg

Η μεσινέζα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η Oregon Duoline Plus 2.4 mm.

Και οι φωτογραφίες μετά το κόψιμο:

P60417_192934.jpg

P60417_192945.jpg

P60417_192952.jpg

P60417_193007.jpg

P60417_193019.jpg

Ο συνολικός χρόνος αποπεράτωσης (μαζί με αλλαγές μεσινέζας, στήσιμο του εργαλείου κλπ) δεν ξεπέρασε την μισή ώρα.
Το μηχάνημα παρόλο που είναι ερασιτεχνικό και με χαμηλή ιπποδύναμη, δεν κόλλησε πουθενά ακομα και στις βατσινιές που τις καταβρόχθιζε ακατάπαυστα (με αντίστοιχη πείνα για μεσινέζα βέβαια).
Εντύπωση μου έκανε η πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που ακόμα και στις full στροφές επί μισή ώρα δεν ξεπέρασε τα 400 ml καυσίμου.
Το μόνο που μου έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν οι ελάχιστα αυξημένοι κραδασμοί, οι οποίοι βέβαια δικαιολογούνται απόλυτα λόγω της κατηγορίας του μηχανήματος (συνήθισα στα καλά αντικραδασμικά).

Κατα τ' άλλα το μηχάνημα παίρνει άριστα αν και δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια χρήση υπό κανονικές συνθήκες.

Μιά χαρά,άψογα
Νίκο πιστεύω νά φοράς γαλότσες,εκτός απο προστασία απο το χορτοκοπτικό,πέτρες,γιατί τέτοια εποχή έχουν ξυπνήσει καί τά φίδια

Νίκο άψογος !!
Ωραίο και το εργαλείο, πως να μην κάνεις δουλειά ; παίζει ρόλο βέβαια και πως θα κάνεις την κάθε δουλειά, πως το προσέχεις από πιθανές κακοτοπιές.
Θέλω να πιστεύω ότι είσαι μερακλής με τα εργαλεία και δείχνεις την απαραίτητη προσοχή και συντήρηση.
Και μία ερώτηση, αν δεν τα κόψεις τώρα τα χόρτα δεν θα έχουν ξεραθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου ας πούμε ; δεν ξέρω στα μέρη σου επειδή βρέχει περισσότερο μήπως είναι δροσερά πολύ περισσότερο χρόνο απ ότι εμάς εδώ κάτω όπου μέσα στον Ιούνη έχουν ξεραθεί εντελώς.

Μιά χαρά,άψογα
Νίκο πιστεύω νά φοράς γαλότσες,εκτός απο προστασία απο το χορτοκοπτικό,πέτρες,γιατί τέτοια εποχή έχουν ξυπνήσει καί τά φίδια

Δημήτρη από θέμα προστασίας είμαι υπερπλήρης καθώς διαθέτω σχεδόν τα πάντα πλέον.
Στην συγκεκριμένη περιοχή έχω να δω φίδι πάνω από 4-5 χρόνια καθώς από δίπλα περνάνε συνεχώς αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ και κομπίνες.
Επίσης οι φίλοι μας οι αγρότες ψεκάζουν μανιωδώς δίπλα οπότε τα φίδια δεν έχουν καθόλου τροφή.
Μόνο μια φορά βρήκα ένα ποντικάκι!

Στην προκειμένη περίπτωση επειδή το μηχάνημα το δούλεψα μόνο με μεσινέζα δεν χρησιμοποιήσα γαλότσα, εκτός αυτού όμως αν δεις έχει και προστασία για τα πόδια (να μην πλησιάζουν κοντά στο περιστρεφόμενο εξάρτημα).

Νίκο άψογος !!
Ωραίο και το εργαλείο, πως να μην κάνεις δουλειά ; παίζει ρόλο βέβαια και πως θα κάνεις την κάθε δουλειά, πως το προσέχεις από πιθανές κακοτοπιές.
Θέλω να πιστεύω ότι είσαι μερακλής με τα εργαλεία και δείχνεις την απαραίτητη προσοχή και συντήρηση.
Και μία ερώτηση, αν δεν τα κόψεις τώρα τα χόρτα δεν θα έχουν ξεραθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου ας πούμε ; δεν ξέρω στα μέρη σου επειδή βρέχει περισσότερο μήπως είναι δροσερά πολύ περισσότερο χρόνο απ ότι εμάς εδώ κάτω όπου μέσα στον Ιούνη έχουν ξεραθεί εντελώς.

Χαχα!!!
Βασιλική περιποίηση που δεν κάνει κανείς άλλος από αυτούς που ξέρω εγώ δηλαδή.

Στα τετράχρονα αλλαγή λαδιών κάθε 6 μήνες (με επωνυμα λάδια), φύσιμα με κονφλέρ, πλύσιμο με νερό (πλυστικό), λάδωμα ντίζας, προσθήκη γράσσου όπου χρειάζεται κλπ.
Στα δίχρονα πάλι μετά από κάθε χρήση καθάρισμα από πριονίδι και χόρτα, καθάρισμα και λάδωμα του φίλτρου αέρος (εκτός από τα χάρτινα) και όταν είναι να αποθηκευτεί για τον χειμώνα άδειασμα της βενζίνης και προσθήκη λαδιού στον κύλινδρο.

Μέχρι τον Ιούνιο όπως λες θα έχουν γίνει θηρία και εκτός αυτού στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε λόγος που το καθάρισα.
Αυτές τις μέρες θα φέρω φορτωτή να καθαρίσει το σκουπιδαριό από το συγκεκριμένο μέρος (παρατήρησε τις τούφες που άφησα) και θα το πατήσει και μία ισοπέδωση και ίσως να βάλω 2 ακόμα καρυδιές.

Και ποσο κοστισε αυτο Νικο?

150 για μένα, 180 κανονικά.

Κάααααποια στιγμή στο έμμεσο μέλλον θα πάρω κι εγώ, τότε θα χρειαστώ την γνώμη σου για να κάνω μια καλή επιλογή

Ζωή να έχουμε μέχρι τότε!!! :p

Δηλαδή γιατί κάποιος να προτιμήσει τοτε husqvarna αντί oregon και τουμπαλιν, σε ίδια κατηγορία?

Κατεριφθη πριν λιγο ο μυθος που ηθελε ολα τα scheppach αχρηστα. Κι επειδη μ αρεσει να μιλαω με ντοκουμεντα,ενημερωνω οτι βρεθηκε μηχανημα που λειτουργει υποδειγματικα κ το οποιο εχω στη κατοχη μου προς πασα αμφισβητηση! Οτι αρνητικα σχολια ακολουθησουν να ξερεται ειναι κακοπροαιρετα κ δεν εχουν καμια αχεση με τη πραγματικοτητα :)

Sent from my iPhone using Tapatalk