Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

μπα , στα μηχανήματα με πάνω πλάνη , το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φράχτης , που δεν επιτρέπει κάθετα περάσματα με ακρίβεια , οπότε και εκεί το γώνιασμα θέλει δουλειά και κυρίως υπομονή. Αυτό με το Metabo είναι το αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης που έχει ενσωματωμένο το μηχάνημα. Όλα τα metabo το έχουν .Και αν θυμάμαι καλά , το Metabo επιτρέπει και αρνητικές κοπές μέχρι -2 % , για να μπορείς να κόβεις με λοξά ανοίγματα , αυτό που λένε οι Γερμανοί"hinterschnitt". Δέστε εδώ να πάρετε μια ιδέα http://www.handkreissaege-tests.de/hinterschnittfunktion-bei-handkreissaegen-was-ist-das/

Καλά, ΓΤΠ μάστορες...
Όταν το πήρα κοίταζα αυτές τις +/- 2 μοίρες κι έλεγα "Τί σκατά τις θέλει αυτές;" :flipout:

Δεν είπα οτι το Dewalt δεν καλνει μια χαρά τη δουλειά του, την κάνει και με το παραπάνω, απλά είναι ξεχονδριστήρας κι όχι γωνιάστρα. Και η Dewalt βεβαίως για ξεχονδριστήρα το πουλάει, απλά το κέω για πιθανούς ενδιαφερόμενους.
Όταν το ξύλο είνα σχετικά φυσιολογικό μια χαρά το γωνιάζει. Όχι μια χαρά, τρείς χαρές.
Αυτό που δοκίμασα όμως εγώ ήταν στραβό, έστριβε σαν σπείρωμα. Μετά από πολλά περάσματα βέβαια θα έστρωνε αλλά μάλλον από 8X8 θα κατέληγε 6Χ6. Βέβαια, ένα τέτοιο ξύλο, δεν ξέρω πόσο θα κατέληγε μετά το γώνιασμα ακόμα και σε επαγγελματική γωνιάστρα.
Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται οροσοχή είναι τα μεγάλα βαριά ξύλα. Θέλει βοήθεια με το χέρι, ελαφρύ σπρώξιμο γιατί το λαστιχένιο τύμπανο ζορίζεται πολύ, κάποιες φορές, στην προσπάθειά του να σορώξει το ξύλο, χάνει και στροφές κι αφήνει μαύρο σημάδι στο ξύλο.
Βέβαια όταν η πλάκα ελχει γεμίσει πριονίδι, ολταν έχεις ρυθμιλσει το πλάνισμα στο 1,5 χιλιοστό και το ξύλο είναι αυτό το γομάρι που φαίνεται στη φωτογραφία, τι να κάνει το καημένο;

Εννοειται Παναγιωτη.
Δεν τον κατηγορω καθολου και μαλιστα επιθυμω να αγορασω εναν.
Απλα το λεω στον Μπαμπη που "απογοητευτηκε" απο το λασκαρισμα μιας βιδας.

Καλά, το "απογοητεύτηκε" είναι λίγι βαρύ. Απλά παραξενεύτηκα κι ανησύχησα λίγο γιατί δουλεύαμε στο γκαζόν κι αν δεν το έπαιρνα είδηση μπορεί και να την έχανα.
Τώρα που το ξαναβλέπω, αν πρισέξεις τη μια φωτογραφία του Dewalt η βίδα φαίνεται λασκαρισμένη.

Μπαμπάαααα μην αγχώνεσαι! Αν τον δούλευα εγώ θα άνοιγε σα τριαντάφυλλο. Δε θα έμενε βιδωμένη βίδα για βίδα :rofl:

Ναι, τώρα που το λές, εσύ έχεις και μια εξειδίκευση στα Dewalt... :flipout::flipout:

Στο ξεμπερδεμα των Dewalt θελεις να πεις....

Βασικα καλα που πηρε Dewalt, αν ειχε στα χερια της τπτ αλλα μπλε, κοκκινα, μπλεπρασσινα θα ηταν βιδες....

Χεχεχεχεχε

Ενώ βλέπεις οτι σέβομαι τον πόνο σου και δεν έχω πει κουβέντα... Εσύ εκει, ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη...
Ή για να στο πω ξηρομερήτικα... Σε τρώει ο κώλος σου. :flipout:

Όχι, ακόμα σφραγισμένες είναι. Πότε να προλάβω;
Υπολογίζω την Παρασκευή που θα μοντάρω και την πέργκολα να τις δώ. Δεν περιμένω βέβαια να δω και κάτι το ιδιαίτερο.
Και οι Dewalt που έχω μια χαρά είναι και οι Wera άψογες και οι Metabo και οι Μakita... Τι το διαφορετικό θα έχουν οι Milwaukee;
Και μην μου κάνεις τη χαζή ερώτηση "-Τότε γιατί τις πήρες..." :laugh:

Πές μου τι ακριβώς θές και πάω και σήμερα.

Οδηγίες προς Υποψήφιους Αγοραστές Dewalt :

1. Επιλέγετε το προϊόν
  2. Το Αγοράζεται
  3. Το Αποστέλλετε στο Quality Control Center aka KQCC για μια εβδομάδα (διαβολοβδομάδα).
  4. Εάν επιβιώσει το παραλαμβάνεται προς Χρήση διαφορετικά επιστροφή στο κατάστημα για αντικατάσταση και ξανά στο βήμα [3]

giphy.gif

Μια χαρα τα ξυλα, ακου θα τα πεταγες....

Επισης δυο χαρες το Dewalt, εχεις πλανιαρει τοσα ξυλα και δεν εχει κανει κιχ....
Του Νικου κοντεψε να πιασει φωτια...

Τώρα έστρωσε όμως!!! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλά, ΓΤΠ μάστορες...
Όταν το πήρα κοίταζα αυτές τις +/- 2 μοίρες κι έλεγα "Τί σκατά τις θέλει αυτές;" :flipout:

Δεν είπα οτι το Dewalt δεν καλνει μια χαρά τη δουλειά του, την κάνει και με το παραπάνω, απλά είναι ξεχονδριστήρας κι όχι γωνιάστρα. Και η Dewalt βεβαίως για ξεχονδριστήρα το πουλάει, απλά το κέω για πιθανούς ενδιαφερόμενους.
Όταν το ξύλο είνα σχετικά φυσιολογικό μια χαρά το γωνιάζει. Όχι μια χαρά, τρείς χαρές.
Αυτό που δοκίμασα όμως εγώ ήταν στραβό, έστριβε σαν σπείρωμα. Μετά από πολλά περάσματα βέβαια θα έστρωνε αλλά μάλλον από 8X8 θα κατέληγε 6Χ6. Βέβαια, ένα τέτοιο ξύλο, δεν ξέρω πόσο θα κατέληγε μετά το γώνιασμα ακόμα και σε επαγγελματική γωνιάστρα.
Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται οροσοχή είναι τα μεγάλα βαριά ξύλα. Θέλει βοήθεια με το χέρι, ελαφρύ σπρώξιμο γιατί το λαστιχένιο τύμπανο ζορίζεται πολύ, κάποιες φορές, στην προσπάθειά του να σορώξει το ξύλο, χάνει και στροφές κι αφήνει μαύρο σημάδι στο ξύλο.
Βέβαια όταν η πλάκα ελχει γεμίσει πριονίδι, ολταν έχεις ρυθμιλσει το πλάνισμα στο 1,5 χιλιοστό και το ξύλο είναι αυτό το γομάρι που φαίνεται στη φωτογραφία, τι να κάνει το καημένο;

Μπάμπη και λίγο πετρελαιάκι στην επιφάνεια του τραπεζιού κάνει θαύματα (όχι της πλάνης, του ξεχονδριστήρα). Μου το είπε ο φίλος ο Κουζινάς!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορείς να εκδόσεις και Πιστοποίηση ISO1983 προς τις Εταιρίες Κατασκευής Εργαλείων.

Πως προφέρεται το ISO? :p

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Οδηγίες προς Υποψήφιους Αγοραστές Dewalt :

1. Επιλέγετε το προϊόν
  2. Το Αγοράζεται
  3. Το Αποστέλλετε στο Quality Control Center aka KQCC για μια εβδομάδα (διαβολοβδομάδα).
  4. Εάν επιβιώσει το παραλαμβάνεται προς Χρήση διαφορετικά επιστροφή στο κατάστημα για αντικατάσταση και ξανά στο βήμα [3]

Ενω κατι μπλε Bosch τα περνας απο την εκκλησια για ευχελαιο και παρακληση....
Euxelaio.jpg

Λες οι χριστοπαναγίες που ρίχνουν καθημερινά οι μάστορες να έχουν αυτό το σκοπό? Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί έτσι χαχαχα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ενω κατι μπλε Bosch τα περνας απο την εκκλησια για ευχελαιο και παρακληση....

Σαν τα κίτρινα ... κανένα ...

DeFAULT_001.png