Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χρήστο, δεν έχω δουλέψει την συγκεκριμένη φρεζοκαβιλιέρα αλλά, η δική μου εμπειρία λέει οτι πολύ, έως πάρα πολύ, δύσκολο να σου φύγει η καθ´ύψος ευθυγράμιση και να δημιουργηθούν ανισοϋψείς ενώσεις, εκτός αν κάνεις μεγάλη ματσακονιά.
Θα έλεγα οτι είναι πολύ πιο εύκολο, αν δεν προσέξεις, να σου ξεφύγει λίγο το κεντράρισμα δεξιά-αριστερά λόγω ροπής τιυ δίσκου κοπής.
Αν είναι μόνο έτσι Μπάμπη δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα μπισκότα έτσι κι αλλιώς είναι πιο ανεκτικα στην οριζόντια ευθυγραμμιση απ ότι οι καβιλιες. Στις καβιλιες αν δεν έρθει στο δέκατο η τρυπα...
Με βάλατε σε σκέψεις κι αυτές κοστίζουν οι ατιμες!

Sent from my C6833 using Tapatalk

Παίρνεις φρεζοκαβιλιέρα και κρεμάς την Wolfcraft στον τοίχο. Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Φίλος με την μπλέ Einhell μου λέει "γλίτωσα τις ανισότητες, τέλεια ευθυγράμμιση". Είχε μάλιστα αυτήν εδώ και την παράτησε.
Άντε τώρα να έχεις δώσει 40+...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τα μπισκότα έτσι κι αλλιώς είναι πιο ανεκτικα στην οριζόντια ευθυγραμμιση απ ότι οι καβιλιες. Στις καβιλιες αν δεν έρθει στο δέκατο η τρυπα...

Αυτό είναι σωστό.
Επειδη όμως οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν βλάκες, όταν έλεγαν "Ουδέν καλόν αμιγές κακού" είχαν απόλυτο δίκιο.
Η καβίλια αν τρυπηθεί σωστά κου μουμπώσει... Πέθανε... Ούτε σφιχτήρες δεν θέλει.
Τα μπισκότα σου δίνουν μεν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία (δεξιά-αριστερά) αλλά θέλουν πολύ προσοχή, καλό "δέσιμο" μέχρι να στεγνώσει η ξυλόκολλα αν θές να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παίρνεις φρεζοκαβιλιέρα και κρεμάς την Wolfcraft στον τοίχο. Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Φίλος με την μπλέ Einhell μου λέει "γλίτωσα τις ανισότητες, τέλεια ευθυγράμμιση". Είχε μάλιστα αυτήν εδώ και την παράτησε.
Άντε τώρα να έχεις δώσει 40+...
Άρχισα το ζαχαρωμα.

Sent from my A500 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό είναι σωστό.
Επειδη όμως οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν βλάκες, όταν έλεγαν "Ουδέν καλόν αμιγές κακού" είχαν απόλυτο δίκιο.
Η καβίλια αν τρυπηθεί σωστά κου μουμπώσει... Πέθανε... Ούτε σφιχτήρες δεν θέλει.
Τα μπισκότα σου δίνουν μεν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία (δεξιά-αριστερά) αλλά θέλουν πολύ προσοχή, καλό "δέσιμο" μέχρι να στεγνώσει η ξυλόκολλα αν θές να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
Αυτή είναι η άλλη απορία μου. Πόσο δυνατή σύνδεση δινει το μπισκότο σε σχέση με καβιλια;

Sent from my A500 using Tapatalk

O Mathias έβγαζε σαν πιο δυνατή σύνδεση την mortise tenon.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

O Mathias έβγαζε σαν πιο δυνατή σύνδεση την mortise tenon.

Όντως. Αλλα αυτός δεν ειχε και δεν δοκίμασε με μπισκότα. Το ανεβασα γιατι με βάλανε σε σκέψεις για φρεζοκαβιλιέρα.

Ναι καλά έκανες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αυτή είναι η άλλη απορία μου. Πόσο δυνατή σύνδεση δινει το μπισκότο σε σχέση με καβιλια;

Η καβίλια είναι πιο δυνατή.
Το ζητούμενο όμως είναι αν όντως η καταςκευή σου χρειάζεται τόσο δυνατή σύνδεση. Υπάρχουν κατασκευές, για να μην πω οι περισσότερες, που και η αντοχή του μπισκότου σε υπερκαλύπτει.

Χωρίς να είμαι ειδικός, απλά και μόνο με την λογική, να πω ότι για μένα μια σύνδεση για να είναι δυνατή πρέπει να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής το ένα κομμάτι με το άλλο.

επίσης εξ´ορισμού οι συνδέσεις με το ίδιο υλικό (ξύλο-ξύλο) είναι πάντα δυνατότερες από τις συνδέσεις με διαφορετικά υλικά (σίδερο-ξύλο).

οπότε βρίσκοντας ποιος τρόπος παρέχει την μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής βρίσκεις και την δυνατότερη σύνδεση.

τέλος κάθε σύνδεση έχει και τις σωστές προδιαγραφές για να είναι σωστή (δεν μπορείς να γεμίσεις για παράδειγμα καβίλιες κάθε 5 εκατοστά, γιατί στην ουσία αδυνατίζεις την δομή του ξύλου....ή μπορεί το mortise-tenon να είναι η καλύτερη σύνδεση αλλά πρέπει να μην έχει κενά).

δυστυχώς δεν έχω πρόχειρα δείγματα δουλειάς , εκτός από αυτό http://postimg.org/image/g6slg40kp/ , και αυτό http://postimg.org/image/w6b8znwmh/ . Οι συνδέσεις έχουν γίνει με μπισκότα 20αρια , και το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη ανοχή που δίνει το μπισκότο σε σχέση με την καβίλια στο κεντράρισμα . Σχετικά με την αντοχή των μπισκότων συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο μπάμπης παραπάνω , εκτός αν χρειάζεσαι τόσο δυνατές συνδέσεις , που οι καβίλιες είναι μονόδρομος . Το τραπέζι στις φωτό φτιάχτηκε από τρισάθλιο ξύλο παλέττας , και τελικά αντί για τετράγωνο "κατάντησε" στρόγγυλο" για να μπει πάνω σε βάση τραπεζιού , αφού το ¨αφεντικό" του σπιτιού δεν το ήθελε τετράγωνο .Δυστυχώς δεν έχω φωτό πως τελικά έγινε σαν στρόγγυλο , απλά να πω ότι χρησιμοποίησα schablon (στα ελληνικά είναι πατρόν ) και με τη σέγα το έκοψα στρόγγυλο .
Όλη η κατασκευή , αν και ξέφυγε σε κάποια σημεία, έγινε πολύ γρήγορα και εκεί βοηθάνε τα μπισκότα πολύ .

δυστυχώς δεν έχω πρόχειρα δείγματα δουλειάς , εκτός από αυτό http://postimg.org/image/g6slg40kp/ , και αυτό http://postimg.org/image/w6b8znwmh/ . Οι συνδέσεις έχουν γίνει με μπισκότα 20αρια , και το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη ανοχή που δίνει το μπισκότο σε σχέση με την καβίλια στο κεντράρισμα . Σχετικά με την αντοχή των μπισκότων συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο μπάμπης παραπάνω , εκτός αν χρειάζεσαι τόσο δυνατές συνδέσεις , που οι καβίλιες είναι μονόδρομος . Το τραπέζι στις φωτό φτιάχτηκε από τρισάθλιο ξύλο παλέττας , και τελικά αντί για τετράγωνο "κατάντησε" στρόγγυλο" για να μπει πάνω σε βάση τραπεζιού , αφού το ¨αφεντικό" του σπιτιού δεν το ήθελε τετράγωνο .Δυστυχώς δεν έχω φωτό πως τελικά έγινε σαν στρόγγυλο , απλά να πω ότι χρησιμοποίησα schablon (στα ελληνικά είναι πατρόν ) και με τη σέγα το έκοψα στρόγγυλο .
Όλη η κατασκευή , αν και ξέφυγε σε κάποια σημεία, έγινε πολύ γρήγορα και εκεί βοηθάνε τα μπισκότα πολύ .

Ευχαριστω Βαγγέλη. Νομίζω οτι η τελευταία παράγραφος σου τα λέει όλα. "Έγινε πολυ γρήγορα." Η εμπειρία μου με το τραπεζι βεράντας που έφτιαξα με καβιλιες, ήταν αρκετά χρονοβόρα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστω Βαγγέλη. Νομίζω οτι η τελευταία παράγραφος σου τα λέει όλα. "Έγινε πολυ γρήγορα." Η εμπειρία μου με το τραπεζι βεράντας που έφτιαξα με καβιλιες, ήταν αρκετά χρονοβόρα.

Χρήστο... Σε λίγο σε βλέπω αυτά να τα κάνεις με κλειστά μάτια... -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χρήστο... Σε λίγο σε βλέπω αυτά να τα κάνεις με κλειστά μάτια... -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Χα, χα, χα.
Έχω κάνει άλλα πιο προχώ.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Δε νομίζω Δημήτρη,τα συγκεκριμμένα δεν πρέπει να είναι καν ξύλινα.Εγω σκέφτηκα να έβαζα ολόκληρα και μετά να τα έκοβα με πριονάκι σύριζα με το ξύλο.

Για πλαστικά δείχνουν.
Πιο σίγουρος τρόπος είναι να τα βάλεις ολόκληρα και την άλλη μέρα που θα έχουν στεγνώσει κόψιμο και τρίψιμο.