Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Συγκριση φίλε Νίκο κάνω μόνο στό θέμα υλικών κατασκευής - στιβαρότητα
Οντως η wolfcraft έρχεται χωρίς μέγγενη,καί της μάνας της έχει παραπάνω από 15 ευρώ η απλή,καί πολύ παραπάνω η συρόμενη μέ μπουτόν

τζογο εχει, δηλαδη οταν τρυπησεις το τρυπανι παει περα δωθε ή οχι?

Νεκταριε μολις δοκιμασω θα σε πω, το τρυπανι που φορεσα για ντεμο ειναι για πλακακια αρα για δοκιμη δεν κανει.Θα σας πω μολις δοκιμασω δοκαρι.

Έχω τη βάση του lidl εδώ και κάνα χρόνο. Η βίδα που αλλάζει το ύψος του δραπανου ( αυτή με το παξιμάδι ασφαλείας) φαγωνεται και έτσι την άλλαξα με μια δικιά μου (κόλλησα με την ηλεκτροκολληση και ένα μοχλουδακι στο κεφάλι για να μην χρειάζεται κλειδί).
Για όσους ενδιαφέρονται να την αγορασουν, πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κολωνατο δραπανο, για 2 λόγους:
-- Έχει τζόγο
-- δεν είναι πρακτική ως προς τη ρύθμιση στροφών.

Έφτιαξα ένα κυκλωματακι που τροφοδοτεί το δραπανο και ρυθμίζει τις στροφές με ένα ποτενσιόμετρο, αλλά μαζί με τις στροφές πέφτει και η ροπή. Ειδικά σε τρύπημα μετάλλων, θέλει να το συνηθίσεις.
Για περιστασιακη χρηση είναι μια χαρά, αν όμως δουλεύετε συχνά με σταθερό δραπανο, μαζέψτε χρήματα για κολωνατο

Έχω τη βάση του lidl εδώ και κάνα χρόνο. Η βίδα που αλλάζει το ύψος του δραπανου ( αυτή με το παξιμάδι ασφαλείας) φαγωνεται και έτσι την άλλαξα με μια δικιά μου (κόλλησα με την ηλεκτροκολληση και ένα μοχλουδακι στο κεφάλι για να μην χρειάζεται κλειδί).
Για όσους ενδιαφέρονται να την αγορασουν, πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κολωνατο δραπανο, για 2 λόγους:
-- Έχει τζόγο
-- δεν είναι πρακτική ως προς τη ρύθμιση στροφών.

Έφτιαξα ένα κυκλωματακι που τροφοδοτεί το δραπανο και ρυθμίζει τις στροφές με ένα ποτενσιόμετρο, αλλά μαζί με τις στροφές πέφτει και η ροπή. Ειδικά σε τρύπημα μετάλλων, θέλει να το συνηθίσεις.
Για περιστασιακη χρηση είναι μια χαρά, αν όμως δουλεύετε συχνά με σταθερό δραπανο, μαζέψτε χρήματα για κολωνατο

Και το κολωνατο ( του λιντ) εχει τζογο...
Απλα με τη ροπη προσπερναει και δεν συγκρινεται.

Εγώ παράδειγμα θα την χρησιμοποιώ κυρίως για ξύλο όπου με ενδιαφέρει η τρύπα να είναι πιο κάθετη από αυτή που κάνω με το χέρι, οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα... ;-)

Σίγουρα δεν είναι wolfcraft ούτε κολωνάτο δράπανο αλλά με μόλις 17 ευρή η δοκιμή αξίζει και με το παραπάνω νομίζω.

Εγώ παράδειγμα θα την χρησιμοποιώ κυρίως για ξύλο όπου με ενδιαφέρει η τρύπα να είναι πιο κάθετη από αυτή που κάνω με το χέρι, οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα... ;-)

Σίγουρα δεν είναι wolfcraft ούτε κολωνάτο δράπανο αλλά με μόλις 17 ευρή η δοκιμή αξίζει και με το παραπάνω νομίζω.

Ακριβως!!

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο ο Δημήτρης γιά τήν τέλεια παρουσίαση.
Φίλε Νίκο μιά χαρά είναι καί υπεραρκετή γιά τήν χρήση πού τήν θέλεις,καλορίζικη

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Παρήγγειλα κάμποσα ξύλα σήμερα για να την λιώσω.
Θα βάλω πάνω ένα παλιό δράπανο μαύρο Black and decker του πατέρα μου με τσοκ κρεμαγιέρας!!!
Φωτό το βραδάκι...

Και το κολωνατο ( του λιντ) εχει τζογο...
Απλα με τη ροπη προσπερναει και δεν συγκρινεται.
Όχι μόνο του λιντλ. Όλα τα φθηνά κολωνατα ( κάτω απ' τα 200 € για 500w ) έχουν τζόγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Για κάθετες τρύπες με το χέρι υπάρχει κι αυτό στα 9 και κάνει πολύ καλή διυλειά.
Το έχω πάρει κυρίως για την τεράστια ευκολία, σε σχέση με βάση ή κολωνάτο, της μεταφοράς. Το έχω μόνιμα μαζί μου στη τζάντα του δράπανου.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Καλο και αυτο Μπαμπη αλλα με Forstner και φτερα η βαση ειναι ταμαμ!!!

Την έχω τη βάση, όπως και το κολωνάτο, για το οποίο μάλιστα, απ´ το λίγο που το φούλεψα, έχω και καλή γνώμη, περίμενα περισσότερο τζόγο.
Όταν όμως με φωνάζει στο σπίτι του κάποιος φίλος για να κρεμάσουμε ένα ράφι πχ παίρνω τη τσαντούλα μου στο μηχανάκι και "φύγαμε.." Που να βρείς κολωνάτα και βάσεις;
Δεν είπα οτι είναι καλύτερο, εξυπηρετικό είναι, και σίγουρα δεν κάνει για forstner και φτερά.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Για κάθετες τρύπες με το χέρι υπάρχει κι αυτό στα 9 και κάνει πολύ καλή διυλειά.
Το έχω πάρει κυρίως για την τεράστια ευκολία, σε σχέση με βάση ή κολωνάτο, της μεταφοράς. Το έχω μόνιμα μαζί μου στη τζάντα του δράπανου.

Ναι, αυτος ο οδηγος ειναι 'must have' gadget για τρυπηματα σε τοιχους -και οχι μονο.

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Παρήγγειλα κάμποσα ξύλα σήμερα για να την λιώσω.
Θα βάλω πάνω ένα παλιό δράπανο μαύρο Black and decker του πατέρα μου με τσοκ κρεμαγιέρας!!!
Φωτό το βραδάκι...

Ωχ κατι κακο ετοιμαζεται...

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Όταν όμως με φωνάζει στο σπίτι του κάποιος φίλος για να κρεμάσουμε ένα ράφι πχ παίρνω τη τσαντούλα μου στο μηχανάκι και "φύγαμε.." Που να βρείς κολωνάτα και βάσεις;

Αυτά κάνεις και αντί για ευχαριστώ ...σε κατηγορούν !!! :flipout::flipout::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αυτά κάνεις και αντί για ευχαριστώ ...σε κατηγορούν !!! :flipout::flipout::ernaehrung004:

Τα βλέπεις Νικόλα μου; Και δαρμένος και βλαμένος. :grandpa: :flipout:

Ωχ κατι κακο ετοιμαζεται...

Υπομονή εσύ! Πάντως για κακή μου τύχη πήγα να σφίξω το σφιγκτήρι του σωλήνα και η βίδα της βάσης κλώτσησε και δεν μπορώ να την βγάλω. Αύριο ή μεθαύριο θα πάει για αλλαγή... :(