Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Καποιος το ανεφερε ποιο πριν οτι πασχει στο συγκεκριμενο σημειο!

Θα το πάω πίσω τότε γιατί αν δεν το κάνει την άλλη φορά θα το κάνει την επόμενη ή την μεθεπόμενη.
Η Βάση για δράπανο τελέ για μένα...

Θα πάρω αυτή που έχει ο ξάδερφος μου να κάθεται...

Ευχαριστω!

νομιζω οτι η βαση θελει αλλαγη σε ολες τις βιδες που κανουν δουλεια, εαν την χρησιμοποιει κανεις καθημερινα. Ειπαμε, ερασιτεχνικο, ισων ευκαιριακο....

Ερασιτεχνικο δεν σημαινει απαραιτητα και ευκαιριακο φιλε Δημητρη.

Απλα η συγκεκριμενη βαση, και γενικοτερα οι βασεις για δραπανα εχουν θεμα σωστης στηριξης του δραπανου.
H παρομοια wolfcraft δεν αποτελει εξαιρεση, με την διαφορα οτι η ποιοτητα κατασκευης της ειναι σαφως καλυτερη.

PB160058.jpgPB160059.jpg αποτελεσμα ροπης με το παλμικο σε ισια κατσαβιδολαμα απο λιντλ ,δεν ξερω αν φαινεται καλα στις φωτο γιατι δεν ειναι οτι καλητερο αλλα η κατσαβιδολαμα κοντεψε να γινει S.
,

Βασίλη εφάρμοσες πολύ ροπή ? έγινε στό βίδωμα η στό ξεβίδωμα ? καί έγραφε πάνω quality tested :flipout:,νά κλαίμε τά 15 ευρώ δηλαδή ?

Σήμερα πρώτη φορά δοκίμασα ένα τρυπάνι φτερού 14 mm Βosch selfcut
Δοκιμή μέ τό ταπεινό μου δραπανοκατσάβιδο Blackndeker 12 volt σέ μελαμίνη 16 mm ανοιξε τήν τρύπα πανεύκολα,σέ κόντρα-πλακέ 15 mm τήν άνοιξε πιό δύσκολα όπως είναι φυσικό
Δηλώνω ενθουσιασμένος μέ αυτά τά τρυπάνια τελικά καί ειδικά τά selfcut
Είχα καί ένα ερωτηματικό τίς προάλες άν τελικά χρειάζεται σφιγκτήρας στό ξύλο σέ τρυπάνι φτερού η γίνεται καί μέ τό ένα χέρι τό δράπανο καί στό άλλο να κρατάμε τό ξύλο,τελικά γίνεται καί χωρίς σφιγκτήρα πού δοκίμασα, οι δυνάμεις δεν είναι τόσο μεγάλες νά φέρει σβούρα τό ξύλο,οι στροφές του δραπανοκατσάβιδου είναι 700 rma,βέβαια η διατομή τού τρυπανιού ηταν 14 mm άν είναι παραπάνω δέν ξέρω.

trypan10.jpg

Αν δεν κανω λάθος υπάρχουν ειδικές μύτες για παλμικα...λόγω δύναμης...

Δεν λεω οτι εφταιγε το μπιτ απλα αναφερω το αποτελεσμα.εγινε οταν πηγα να ξεβιδωσω μια σκουριασμενη λαμαρινοβιδα απο κουτιαστη κλειδαρια σε εξωπορτα.

Οντος κυριακο οι χειροτερες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειδικα αν ειναι βαμενες η σκουριασμενες δεν βγαινουν με τιποτα.

Παίδες το παλμικο εχει πολλή ροπή και σε συνδυασμό με την παλμικοτητα ειναι αναμενόμενο , όπως είχα ξαναγράψει μου εχει κόψει 13αρια στριφωνια για πλάκα οταν μου ξέφυγε .. Του χρησιμοποιω καθημερινά μπιτ τιτανιου της Witte (οι καλύτερες μιτες για μένα μακράν σε εφαρμογή στην βιδα , στην αντοχή και σκληρότητα μετάλλου) και εχει σπάσει 2-3 PZ2 και PZ3 .

Δεν υπάρχουν χειρότερες βίδες.
Απορώ πως έκαναν δουλειά παλιά.

+1 Οντως πράγματι πώς τίς δουλεύαν κάποτε.
Εχει δίκιο ο Βασίλης άν είναι βαμένη η σκουριασμένη τελείωσε θέλει τρυπάνι καί ανάποδο κολαούζο μετά.

Ηλία τής Wiha τιτανίου οι κατσαβιδόλαμες πού δουλεύω κατά κόρον PZ2 είμαι ευχαριστημενος πρός τό παρών,όχι μέ παλμικό φυσικά.

εχει κανεις αναλογο προβλημα με τριγωνικες βασεις πολυεργαλειου ή ειμαι εγω καφτης και δεν την βγαζει στα χερια βαση πανω απο 3-4 μερες ???????

IMG_0434.jpg

IMG_0435.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι επειδη η αγορα τους ειναι καπως ακριβη κατεφυγα στην κατασκευη βασης απο ξυλο και βελκτρο (απαραιτητη ροδελα και στο πισω μερος της βασης)

IMG_0437.jpg

IMG_0438.jpg

IMG_0439.jpg

χαχαχαχα..... και γω δε μπορω να καταλαβω τι γινεται
δεν βαζω ιδιαιτερη πιεση, ισα ισα που το οδηγαω
τι να πω ισως φταινε οι τρυπες στα γυαλοχαρτα και καταστρεφονται τα βελκτρο στο σημειο που ειναι η τρυπα
θα δω τι θα γινει κ με τα ξυλινα και αν συμβει το ιδιο τοτε θα αγορασω γυαλοχαρτο φυλλο και θα το κοψω σε τριγωνα

Αυτό με τις οπες αναροφησης σκόνης μου κάνει ίσως λογικό να στρεβλωσει με την πίεση αλλά το συμπαγές να καταντήσει έτσι το θεωρώ πολύ περίεργο ειδικά εφόσον δε το πιέζεις υπερβολικά όπως λες!