Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μια μικρη δοκιμη της πενσας ακροδεκτων της facom.
Τα εργαλεια που χρησιμοποιηθηκαν.
Κοφτης για να κοψω μερικα κομματια καλωδιο.
Απογυμνωτης για την απογυμνωση.
Πενσα ακροδεκτων.

Καλωδια ειναι 1,5 &4&6 ευκαμπτα.
Το αποτελεσμα...
ΑΡΙΣΤΟ,
καμια σχεση με τη πενσα ακροδεκτων που ειχα απο το lidl και τα εκανε καιντα εσφαζε ολα. Πενσα η οποια υπαρχει και σε επωνυμες μαρκες με μαλλον το ιδιο αποτελεσμα. Ειχε κανει ενα τεστ ο weatherman!
Λοιπον η συσφιξη εχει γινει πανευκολα με λιγη προσπαθεια μονο, απο οτι καταλαβα οταν το καλωδιο ειναι στο ανω ακρο της συγκεκριμενης οπης. Πχ το 4αρι στην οπη 2,5-4.
Η συσφιξη ειναι τετοια που δεν βγαινει με καμια παναγια που λεμε στο χωριο μου. Η πρεσσα κοσαρει με ολη την επιφανεια της πανω στον ακροδεκτη και σφιγγει τους κλωνους του καλωδιου.
Επισης, αναλογα με την οπη που χρησιμοποιηθηκε αφηνει και αποτυπωμα!

Συμπερασμα: για τα λιγοτερο απο 40 που εδωσα για το εργαλειο αυτο σε σχεση με οτι υπαρχει στην αγορα απο επωνυμα προιοντα, ηταν μια προσφορα "ουτε του παπα να το πεις".

ΥΣ. Θα τη συγκρινω με μια κινεζα που ειναι στο δρομο μολις ερθει
ΥΣ2 κατι τετοιες προσφορες και ευκαιριες ειναι κριμα να χανονται

Thank you!:fahne90:

Χάθηκε γιατί την εξαφάνισες εσύ.

Καλορίζικη και καλοδούλευτη Tesla!

Μπράβο, χαίρομαι που σου άρεσε!
Δεν ήξερα ότι αφήνει και το αποτύπωμα...κάτι τέτοιες λεπτομέρειες μου αρέσουν στα facom....για την ποιότητα και την ευκολία του πρεσαρίσματος δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα είναι VFM...

Αααααα ρε πάλι, σας έκανα ανθρώπους ξετρυπώνοντας και κοινοποιώντας την προσφορά του vida.gr στα Facom :firstprize:..... :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :2thumb22sup:

Μιας και το κατέχετε βλέπω με τις πρέσες ..

Υπάρχει καμια πρέσα καλή για καλώδια δικτύου RJ45 J11 κτλ ; Είχα πάρει μια απο τον Καυκά 12 -15 ευρώ αν θυμάμαι στα καλώδια δικτύου που τα έβαζα στη εντέλεια είχα κάποιες αστοχίες. Οχι πολλές βέβαια αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι ποιοτικότερο.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιας και το κατέχετε βλέπω με τις πρέσες ..

Υπάρχει καμια πρέσα καλή για καλώδια δικτύου RJ45 J11 κτλ ; Είχα πάρει μια απο τον Καυκά 12 -15 ευρώ αν θυμάμαι στα καλώδια δικτύου που τα έβαζα στη εντέλεια είχα κάποιες αστοχίες. Οχι πολλές βέβαια αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι ποιοτικότερο.

Αυτα δεν τα ρωτανε, υπαρχει σε knipex τουλαχιστον
https://eshop.karagianni.com/index.php?route=product/product&product_id=12830

https://www.amazon.co.uk/Crimping-W...qid=1473504944&sr=8-16&keywords=Crimping+rj45

Last edited:
Πόσο ποιοτικότερο θές; :flipout:

Υπάρχουν δεκάδες... Και Facom και Knipex και Κινεζιές κι απ´ όλα... Ψάξε λίγο στο Skroutz να πάρεις μια ιδέα τι υπάρχει στα λεφτά που σκέφτεσαι να ξοδέψεις.

ωραία φαίνεται και φαντάζομαι θα ειναι ποιοτική. Αλλά σε αυτη την τιμή θεωρώ μόνο για επαγγελματίες.
Σκεφτόμουν κάτι στα 50 ευρώ για την μικρή χρήση που θα κάνω.

μαλλον για κάτι τέτοιο τις knipex με κόβω στα 35 ευρω http://www.prometheus.gr/product.asp?catid=3663

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

ωραία φαίνεται και φαντάζομαι θα ειναι ποιοτική. Αλλά σε αυτη την τιμή θεωρώ μόνο για επαγγελματίες.
Σκεφτόμουν κάτι στα 50 ευρώ για την μικρή χρήση που θα κάνω.

μαλλον για κάτι τέτοιο τις knipex με κόβω στα 35 ευρω http://www.prometheus.gr/product.asp?catid=3663

Super :a0210:

Νεκτάριε και *αμώ τα σφιξίματα η πρέσα της facom, φαίνεται πολύ καλή και ποιοτική δουλειά.
Δεν είμαι ειδικός αλλά αναρωτιέμαι τι παραπάνω προσφέρει μία Knipex της ίδιας κατηγορίας με υπερδιπλάσια χρήματα, αντοχή στο χρόνο ίσως ;..

α παρεμπιπτόντως πολύ καλές και καθαρές οι φωτό σου, από κινητό ή ψηφιακή ;

Τη facom την "εκλεψα" στα 40 . Απο σχεδον 70 και πανω τη βρισκεις στην εσωτερικη αγορα.
Ειναι rebranded απο αλλη εξαγορασμενη εταιρια απο τη facom. Οι knipex νομιζω εχουν ανταλλαξιμες κεφαλες.
Η φωτογραφια ειναι απο κινητο 3ετιας nokia.

όπως είχα αναφέρει σε άλλο θέμα παρέλαβα την πλάνη ξεχονδριστήρα της boston. από κάποιο λάθος όμως μου ήρθε ο τύπος pj 200 αντί του pj 200 S παρόλο που η κούτα έγραφε από έξω pj 200S. τηλεφώνησα στον προμηθευτή, του έστειλα φωτογραφίες και τελικά έγινε η αλλαγή και παρέλαβα πλέον τον pj 200S.

Attachments

• IMG_20160906_185259_1.jpg
    IMG_20160906_185259_1.jpg
    157.6 KB · Views: 160
  • IMG_20160917_133230_1.jpg
    IMG_20160917_133230_1.jpg
    131.8 KB · Views: 161
IMG_20160917_133948.jpgIMG_20160917_133031.jpgIMG_20160917_133021.jpgIMG_20160917_132953.jpgIMG_20160917_133012.jpgIMG_20160917_133948.jpgIMG_20160917_133031.jpgIMG_20160917_133021.jpgIMG_20160917_132953.jpgIMG_20160917_133012.jpg
αν και πρώτη φορά χρησιμοποιώ πλάνη-ξεχονδριστήρα η εντύπωση που μου άφησε είναι ότι όντως είναι ερασιτεχνικό μηχάνημα. η κατασκευή του εξωτερικά είναι μεταλλική όλη. από τα πρώτα ξύλα (έλατο) που πλάνισα έχω την εντύπωση ότι τα μαχαίρια χτυπάνε επάνω στο ξύλο και το ξεφτίζουν στην άκρη. σε σκληρό που δοκίμασα (καραγάτσι) δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. πιθανώς να θέλουν ακόνισμα ή είναι για πέταμα. ο πλαινός οδηγός είναι αρκετά καλός και κάθεται ακριβώς στις 90 μοίρες.
το ξεχόνδρισμα προσπαθώ να το μάθω. στην αρχή μου έκανε σκαλοπάτι στην αρχή και στο τέλος του ξύλου.. μετά από λίγο παίδεμα το σκαλοπάτι της αρχής έφυγε. το φορείο είναι καλά ρυθμισμένο και τα ξύλα βγαίνουν ισόπαχα. βέβαια αν είναι μακριά κάποια έχουν μια ελαφριά καμπύλη.
επίσης ζεσταίνεται αρκετά και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό.

Αν σου βγαινουν με καμπυλη απο τον ξεχονδριστηρα ειναι γιατι εχουν ηδη καμπυλη. Αυτο δεν το διορθωνει ο ξεχονδριστηρας αλλα η πλανη απο πανω. Πρωτα τα περνας απο την πλανη και μετα απο κατω.