Σήμερα έκανα δοκιμή το ρουτερ B&D 1600 watt. και το πρώτο κοπτικό από αυτά που είχε μέσα απεβίωσε στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς δεν πετάχτηκε , και να φανταστείτε εκοβα στα 4 χιλ. Mdf.
https://postimg.org/image/tifvd2byn/
Στη συνέχεια άλλαξα το κοπτικό με ένα ίδιο καρακινεζιά και έκοψε κανονικά. Πιστεύω ότι ήταν αστοχία υλικού
Σήμερα έκανα δοκιμή το ρουτερ B&D 1600 watt. και το πρώτο κοπτικό από αυτά που είχε μέσα απεβίωσε στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Ευτυχώς δεν πετάχτηκε , και να φανταστείτε εκοβα στα 4 χιλ. Mdf.
Το κοπτικό ήταν 12.7 στέλεχος και 6 κοπή
Οταν εκοβα ενα κυκλο σε ενα ξυλινο πανελ για να περασω εξαερισμο, η φρεζα του dremel trio, αν και εκοβε μια χαρα τα 3+ εκατοστα παχος, εσπασε οταν μου ξεφυγε το εργαλειο απο το εντελως καθετο που το κραταγα και εκοβε.
Ητα ψηλα και ηταν δυσκολο να κρατησω τις 90 μοιρες.
Θελω να πω οτι οσο και καλο να ειναι το ατσαλι της ισιας φρεζας, εαν λοξοδρομισεις εστω και λιγο, οι δυναμεις στον αξονα ειναι τεραστιες. Το φρεζακι της dremel trio ειναι ποιοτικο και πανισχυρο, ομως απο δικο μου λαθος, εσπασε.
Δεν μιλάμε για λάθος χειρισμό στην περίπτωση μας.
Εγώ το είχα εντελώς κάθετο το ρούτερ με τους δύο οδηγούς που έχει αριστερά και δεξιά και έκανα αυλάκι σε καδρόνι. Το συγκεκριμένο bit είναι ελαττωματικό αφού στην συνέχεια άλλαξα κολετ σε 8mm και με αντίστοιχο bit τελείωσα την εργασία. Με άλλο bit την τελείωσε και ο Παύλος.
Μα το υλικο αυτο ειναι οτι χειροτερο. Μπορω να σου ανεβασω φωτογραφιες απο κοπτικα που εχω ειτε για ρουτερ ειτε για dremel που καηκαν ή απο την ζεστη λυγισαν πανω στο mdf απο την πρωτη χρηση με τις ελαχιστες στροφες του εργαλειου. Εχω πεταξει δυο κοπτικα bosch εξαιτιας του mdf. 30 στα σκουπιδια σε 1 χρονο με ελαχιστη χρηση.Εγώ θα συμφωνήσω με τον Δημητρη.
Το θεωρώ απαράδεκτο σε τέτοιο υλικό να σπάσει το κοπτικο.
μηπως επειδη τα κινεζικα ειναι πιο μαλακα?
Ευχαριστουμε για την παρουσιαση Κυρ.Μικρη δοκιμη του File Sander της Silverline που παρελαβα προχθες απο τον ΜικεΡ τον οποιο και ευχαριστω!
Η καλη αποψη που εχω για την Εγγλεζικων συμφεροντων εταιρεια budget εργαλειων επιβεβαιωθηκε και με αυτο το εργαλειο.
Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με προσεγμενα πλαστικα μερη και ομορφη αντιολισθητικη λαβη με τον διακοπτη εκκινησης και ρυθμισης των στροφων ευκολα προσβασιμο με τον αντιχειρα του χειριστη.
![]()
Η συσκευασια περιλαμβανει το εγχειριδιο οδηγιων, μια ταινια γυαλοχαρτου με κοκκωση 80 επανω στο εργαλειο και ακομη μια στο κουτι σε κοκκωση 120.
![]()
![]()
Θετικοτατο το γεγονος πως ενω προκειται για εργαλειο Αγγλικο ειναι πως το φις με το ξεβιδωμα μιας βιδας μετατρεπεται σε Ευρωπαικο σουκο και ο ανταπτορας μενει στην εργαλειοθηκη για κανενα ταξιδακι στην Αγγλια οπου θα χρειαστει για την αντιστροφη εργασια!!!
![]()
Η αλλαγη της ταινιας γινεται πανευκολα πιεζοντας την ταινια προς το σωμα του εργαλειου και εκεινο κλειδωνει λασκαρωντας την ταινια ωστε να μπορεσει να αφαιρεθει.
Αφου τοποθετηθει η καινουργια πιεζουμε ενα κουμπι που υπαρχει μεσα στον κυλινδρο αποροφησης σκονης και ο αξονας επιστρεφει στην κανικη του θεση τεντωνωντας την ταινια.
![]()
Με το κοκκινο περιστροφικο μπουτον κλειδωνει η ταινια σε γωνια σε σχεση με το σωμα.
Δεν εχει μεγαλο ευρος αλλα μπορει να ρυθμιστει απο ευθεια εως και +-30 μοιρες περιπου.
Εχει υποδοχησ υνδεσης με σκουπα για αναροφηση σκονης η οποια δουλευει πολυ καλα.
![]()
Στην πραξη εχω να πω πως κανει πολυ καλη δουλεια και αφαιρει αρκετο υλικο!
Εδω μια προχειρη δοκιμη σε παλετοξυλο το οποιο βαθυνε πανευκολα σε χρονο dt.
Η σκονη που θα δειτε στην φωτο ειναι απο χρηση χωρις αναροφηση.
Κατα την χρηση του με σκουπα εβγαλε ελαχιστη εως καθολου σκονη.
![]()
Χρησιμο εργαλειο για λειανσεις σε πολλες εφαρμογες οπως μορσα, μισοχαρακτες, τρυπες με forstner, αλλα και οπου η προσβαση ειναι δυσκολη.
Για τα χρηματα που κοστισε 25 ευρω συν 5 ευρω για 5 ανταλλακτικες ταινιες διαφορων κοκκοσεων πιστευω κοιταει στα ματια τον αντιστοιχο της B&D ο οποιος και λογω φιλτρου και τοποθετησης μοτερ καθετα στο σωμα ειναι και περισσοτερο ογκωδης.
Το συστηνω ανεπιφυλακτα.
Μην σου κανει εντυπωση, γιατι μου εχει πεσει εκκεντροφορος απο τα χερια στο πατωμα και εχει σπασει.
2mm και πολύ θα ήταν για 6mm κοπτικο σε αυλάκι σε mdf. Δεν μου φάνηκε παράξενο που έσπασε.Μα μιλαμε για 4 χιλιοστα! Αυτο μου κανει εντυπωση περισσοτερο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.