Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τα γυαλόχαρτα της Wolfcraft είναι πολύ "ευαίσθητα". Η βάση τους, το χαρτί τους, είναι πολύ ψιλό.
Εκεί έχουμε πολύ καλή ελληνική εταιρεία (Smirdex) που κ καλή ποιότητα έχει κ μεγάλη ποικιλία κ αρκετά καλή διαθεσιμότητα.

Τα γυαλόχαρτα της Wolfcraft είναι πολύ "ευαίσθητα". Η βάση τους, το χαρτί τους, είναι πολύ ψιλό.
Εκεί έχουμε πολύ καλή ελληνική εταιρεία (Smirdex) που κ καλή ποιότητα έχει κ μεγάλη ποικιλία κ αρκετά καλή διαθεσιμότητα.

....στο ίδιο όμως ντουλάπι έχω κ τα smiridex τον ίδιο καιρό και δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο.
Εγώ παιδιά χρησιμοποιώ δίσκους (φιλαράκια) λείανσης για γωνιακό τροχό και έχω πάθει πλάκα με τα smirdex, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
τα Dewalt που δούλευα πριν αλλά και τα Boshe (ναι καλά διαβάσατε) δεν με ικανοποίησαν σαν αντοχή.
Επίσης έχω δουλέψει και τύπου σφουγγαράκι χειρός για τρίψημο σε τοίχους, μέταλλα κ.λ.π., ΑΘΑΝΑΤΑ !!!

Έκανα μια δοκιμή σήμερα το MINIQ που πήρα πρόσφατα από το bangood. Το δοκίμασα σε αλουμίνιο αφού το τοποθέτησα στο κολωνατο parkaside. Έβαλα ένα κοπτικό για μέταλο 2,5 χιλιοστά και βάθος 0,8 χιλιοστά. Δουλεύει καλά μπορώ να πω σαν πρώτη εντύπωση. Αν είχα και καλύτερο κολωνατο ή κάποιο ντρεμελ που έχει περισσότερες στροφές θα ήταν ακόμη καλύτερα. Βέβαια είχα θέμα και με την ρύθμιση του βάθους γιατί δεν σταματά το ύψος εκεί που το θες. Αυτά προς την ώρα βάζω κι ένα βιντεάκι πρόχειρο.

https://m.youtube.com/watch?v=OdBXtHmsGxA
50dafe79b77e9489c0e034c3359c09e4.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα παρέλαβα καί δοκίμασα τό φορητό κυκλικό τριβείο ταλάντωσης Triton TSPSP650 - Portable Oscillating Spindle Sander
Νά ευχαριστήσω θερμά τόν Μιχάλη (Χιώτη) γιά τήν εξυπηρέτηση νά τό παραγγείλη από τό Amazon.uk.

Mπορώ νά πώ ότι είναι μία από τίς καλύτερες αγορές πού έχω κάνει,ειδικά γιά εμάς πού δέν έχουμε χώρο γιά τό ογκώδη Spidle sander πάγκου.

Το τριβείο έχει υπερπλήρη ισχύ 650 watt,ρυθμιζόμενες στροφές αδιαβάθμητα,υποδοχή γιά σκούπα.
3 τύμπανα γιά γυαλόχαρτα,τό τέταρτο γυαλόχαρτο θηκιάζει κατευθείαν περαστό στήν ράβδο-ντίζα.
Ερχεται μέ 4 γυαλόχαρτα 13-19-26-38 mm διάμετρο,μέ μήκος 76 mm,καί μέ κόκκωση 80 grit.
Tο καθαρό τρίψιμο σέ ύψος είναι 68-70 mm
Εχει πλαστικό αντιολισθητικό extra πέλμα γιά να μήν γλυστράει καθόλου όταν πιάνεται μέ τούς δυό σφιγκτήρες ανάποδα στόν πάγκο.
Μέ τήν σκούπα δέν βγαίνει σχεδόν τίποτα από σκόνη.
Αλλαγή γυαλόχαρτων χωρίς τήν χρήση εργαλείου.
Η μπρίζα είναι Αγγλικού τύπου,αλλά όταν ξεβιδώσουμε τό Αγγλικό φίς (έχει μιά βίδα) μέ τήν εσωτερική ασφάλεια,έχει μέσα τύπου σούκο Ελληνική,αλλά διπολική χωρίς γείωση,καί έτσι δέν χρειάζεται ανταπτορα UK --> EU,παρά προαιρετικά γιά νά έχουμε πιό πλήρη προστασία μέ τήν εσωτερική ασφάλεια στό φίς τού Αγγλικού τύπου.Στήν ουσία έχει αντάπτορα EU --> UK.

Ακολουθούν φωτογραφίες καί βίντεο στό τέλος.

triton13.jpg

triton10.jpg

triton11.jpg

triton18.jpg

triton16.jpg

triton12.jpg

triton17.jpg

triton15.jpg

triton19.jpg

triton14.jpg

https://youtu.be/0iVvNy-wQjM

Last edited:
Με το καλό.

Βρέθηκε τελικά λύση για ανταλλακτικά γυαλόχαρτα Dim;

Ποτέ το δάχτυλο από μέσα, θα στο αρπάξει χωρίς να το καταλάβεις.

Πίεσε το αντικείμενο που τρίβεις επάνω στο γυαλόχαρτο μην το φοβάσαι.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Με το καλό.

Βρέθηκε τελικά λύση για ανταλλακτικά γυαλόχαρτα Dim;

Ευχαριστώ Κώστα
Δέν έχω κάνει κάποια ενέργεια ακόμα λόγο φόρτο εργασίας,από εβδομάδα θά τό κοιτάξω.

Ωραίο εργαλείο και απαραίτητο νομίζω, καλοδουλευτο Δημήτρη.

Ευχαριστώ Παύλο,όντως απαραίτητο σέ ειδικές περιπτώσεις σέ οβάλ σχήματα τριψίματος καί όχι μόνο,καί μιά από τίς καλύτερες αγορές πού έχω κάνει,είμαι πολυ ευχαριστημένος.

Ωραίο εργαλείο και απαραίτητο νομίζω, καλοδουλευτο Δημήτρη.

Ωραίο εργαλείο Δημήτρη και άλλο τόσο ωραία και λεπτομερής παρουσίαση. χορταστικές και οι φωτό, μπράβο !

Καλές εργασίες και δημιουργίες σου εύχομαι.

Πολυ ενδιαφερον εργαλειο, ισως το παρω και εγω στο μελλον. Ποσο ειναι το κυκλικο διακενο που εχει μεταξυ του "τραπεζιου" του και του γυαλοχαρτου; Σαν πολυ να μου φαινεται. Τα πολυ μικρα τεμαχια δεν κινδυνευει να τα τραβηξει προς τα κατω;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aπο ολο το ωραιο βιντεακι, χαρηκα πιο πολυ τα δυο σημεια που καθαριζεις το γυαλοχαρτο με το λαστιχο :)))

Πολυ ωραιο το τριβειο Δημητρη, ιδανικο για διαμορφωση καμπυλων (80grit) και για φινιρισμα (180 ή 240 grit).
Το υψος τριβης ειναι μια χαρα. Σπανια νομιζω οτι θα ξεπερασεις τα 4-5 εκατοστα.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ποτέ το δάχτυλο από μέσα, θα στο αρπάξει χωρίς να το καταλάβεις.

Πίεσε το αντικείμενο που τρίβεις επάνω στο γυαλόχαρτο μην το φοβάσαι.

His Master's Voice πού λέγαμε παλιά :grandpa:

Εχεις δίκιο Κώστα,φαίνεται κοντά στό βίντεο αλλά είναι πλαγίως και είχε κάποια απόσταση,αλλά καλά κάνεις καί τό επισημαίνεις.

Super!
Ποσο κοστισε?

110 ευρώ εκαστος,μέ τα μεταφορικά πού τά μοιραστήκαμε μέ τόν Μπάμπη.
Αγορά από εδώ.

Ωραίο εργαλείο Δημήτρη και άλλο τόσο ωραία και λεπτομερής παρουσίαση. χορταστικές και οι φωτό, μπράβο !

Καλές εργασίες και δημιουργίες σου εύχομαι.

Να σαι καλά Γιώργο σέ ευχαριστώ.

Καλορίζικο Δημήτρη,πολύ χρήσιμο εργαλείο και πολύ ωραία παρουσίαση!

Ευχαριστώ Νίκο

Πολυ ενδιαφερον εργαλειο, ισως το παρω και εγω στο μελλον. Ποσο ειναι το κυκλικο διακενο που εχει μεταξυ του "τραπεζιου" του και του γυαλοχαρτου; Σαν πολυ να μου φαινεται. Τα πολυ μικρα τεμαχια δεν κινδυνευει να τα τραβηξει προς τα κατω;

Νά τό πάρεις,νά τό πάρεις,τά αξίζει τά λεφτά του μέχρι τελευταίο σέντς.
Το διάκενο εξάρταται από τό πιό τύμπανο θά βάλεις,θά τό μετρήσω καί θά στα αναφέρω αναλυτικά τα cm-mm κάθε απόστασης τύμπανου.
Εντάξει στά πολύ μικρά κομμάτια θέλει μιά σχετική προσοχή.

Aπο ολο το ωραιο βιντεακι, χαρηκα πιο πολυ τα δυο σημεια που καθαριζεις το γυαλοχαρτο με το λαστιχο :)))

Πολυ ωραιο το τριβειο Δημητρη, ιδανικο για διαμορφωση καμπυλων (80grit) και για φινιρισμα (180 ή 240 grit).
Το υψος τριβης ειναι μια χαρα. Σπανια νομιζω οτι θα ξεπερασεις τα 4-5 εκατοστα.

Χάχάχά τό ξέρω γιαυτό τό επανέλαβα δυό φορές γιά σένα πού θά τό πρόσεχες.:worshippy:
Συμφωνώ άντε max νά πάω 8 cm τό μέγιστο ύψος κοπής τής πριονοκορδέλας Proxxon,όπως είχα φτιάξει ένα Band saw box,έ θά τό κάνω καί λίγο ανάποδα γιά 1 cm καί λύνεται τό πρόβλημα.
Καί πάλι ευχαριστώ γιά όλα Μιχάλη :ernaehrung004:

Σήμερα παρέλαβα καί δοκίμασα τό φορητό κυκλικό τριβείο ταλάντωσης Triton TSPSP650 - Portable Oscillating Spindle Sander
Νά ευχαριστήσω θερμά τόν Μιχάλη (Χιώτη) γιά τήν εξυπηρέτηση νά τό παραγγείλη από τό Amazon.uk.

Mπορώ νά πώ ότι είναι μία από τίς καλύτερες αγορές πού έχω κάνει,ειδικά γιά εμάς πού δέν έχουμε χώρο γιά τό ογκώδη Spidle sander πάγκου.

Το τριβείο έχει υπερπλήρη ισχύ 650 watt,ρυθμιζόμενες στροφές αδιαβάθμητα,υποδοχή γιά σκούπα.
3 τύμπανα γιά γυαλόχαρτα,τό τέταρτο γυαλόχαρτο θηκιάζει κατευθείαν περαστό στήν ράβδο-ντίζα.
Ερχεται μέ 4 γυαλόχαρτα 13-19-26-38 mm διάμετρο,μέ μήκος 76 mm,καί μέ κόκκωση 80 grit.
Tο καθαρό τρίψιμο σέ ύψος είναι 68-70 mm
Εχει πλαστικό αντιολισθητικό extra πέλμα γιά να μήν γλυστράει καθόλου όταν πιάνεται μέ τούς δυό σφιγκτήρες ανάποδα στόν πάγκο.
Μέ τήν σκούπα δέν βγαίνει σχεδόν τίποτα από σκόνη.
Αλλαγή γυαλόχαρτων χωρίς τήν χρήση εργαλείου.
Η μπρίζα είναι Αγγλικού τύπου,αλλά όταν ξεβιδώσουμε τό Αγγλικό φίς (έχει μιά βίδα) μέ τήν εσωτερική ασφάλεια,έχει μέσα τύπου σούκο Ελληνική,αλλά διπολική χωρίς γείωση,καί έτσι δέν χρειάζεται ανταπτορα UK --> EU,παρά προαιρετικά γιά νά έχουμε πιό πλήρη προστασία μέ τήν εσωτερική ασφάλεια στό φίς τού Αγγλικού τύπου.Στήν ουσία έχει αντάπτορα EU --> UK.

Ακολουθούν φωτογραφίες καί βίντεο στό τέλος.

triton13.jpg

triton10.jpg

triton11.jpg

triton18.jpg

triton16.jpg

triton12.jpg

triton17.jpg

triton15.jpg

triton19.jpg

triton14.jpg

https://youtu.be/0iVvNy-wQjM

Δημητρό ξέρεις τι θέλω αν είναι εύκολο?. Μερικές φωτογραφίες από όλες τις μεριές στο χειροπαξιμάδι που βιδώνει πdnnnνα και τα σφίγγει στη θέση τους. Νομίζω ότι μπορώ να φτιάξω κάτι αντίστοιχο γιά το πάγκου που έχω και χρειάζεται κλειδί γι’αυτή τη δουλειά!

Μερικές φωτογραφίες γιά τόν Κώστα (vrass) καί τόν Μιχάλη
Οι μετρήσεις τού διάκενου είναι κατά σειρά εμφανίσεως μέ τά 3 τύμπανα τών 13,26,38 mm.

trito110.jpg

trito210.jpg

trito310.jpg

trito410.jpg

Στα μεγαλύτερα (σταθερά) τέτοιου τύπου τριβεια έχει αντίστοιχη πλαστική ροδέλα για κάθε τύμπανο ξεχωριστά που έρχεται κ "μηδενίζει" το διάκενο την κάθε φορά.

Ευχαριστω για τις φωτογραφιες Δημητρη. Εινα αυτο που φοβομουν, δεν εχει τις ροδελες που εχουν τα μεγαλα για την καλυψη του διακενου, το οποιο ειδικα στην περιπτωση του 13mm τυμπανου ειναι τεραστιο. Βλεπω ομως οτι ενδεχομενως να αφαιρειται ευκολα η επιφανεια του "τραπεζιου", οποτε το προβλημα να μπορει να αντιμετωπιστει με Την κατασκευη μιας αλλης απο plexiglass με το επιθυμιτο για καθε περιπτωση διακενο.

Ευχαριστω για τις φωτογραφιες Δημητρη. Εινα αυτο που φοβομουν, δεν εχει τις ροδελες που εχουν τα μεγαλα για την καλυψη του διακενου, το οποιο ειδικα στην περιπτωση του 13mm τυμπανου ειναι τεραστιο. Βλεπω ομως οτι ενδεχομενως να αφαιρειται ευκολα η επιφανεια του "τραπεζιου", οποτε το προβλημα να μπορει να αντιμετωπιστει με Την κατασκευη μιας αλλης απο plexiglass με το επιθυμιτο για καθε περιπτωση διακενο.

Δεν χρειαζεται να αφαιρεθει η βαση, μπορουν να μπουν απο πανω πατουρες κοντρα πλακε με διαφορετικες διαμετρου τρυπες.
Οι πατουρες μπορει να ειναι ιδιο σχημα με την βαση η και μεγαλυτερες. Μπορουν να στερεωθουν ακομα και με χοντρο λαστιχο γυρω/κατω απο το σωμα του τριβειου, πριν να μπει το τυμπανο στη θεση του. Κατι σαν τα καπελα με λαστιχο που πιανουν κατω απο το σαγονι.

Δοκιμη του Roughneck κατεδαφιστικου εργαλειου και μοχλου για διαλυση παλευτων!
Παιδια ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.

Εδω δοκιμη σε χοντρη παλετα που ενω ειναι μεγαλο το ανοιγμα του χωραγε ισα ισα!!!

20180525_183956.jpg

Με ελαχιστο κοπο την διελυσε!!!
Το συνιστω ανεπιφύλακτα!!!

20180525_184011.jpg