Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Να γράψω και εγω κανά δυο λογάκια για τα εργαλεία που χρησιμοποίησα εκτενώς τα Χριστούγεννα για την καταςκευη του μπουφέ...

Διςκοπροιονο χειρός parkside...το μεγαλο

Πολυ ευχαριστημένος περνάγε την συνθέτη οξυα 18αρα σαν βούτυρο...χωρις πολλούς κραδασμούς...

ο φράκτης του που έρχετε στην συσκευασία δεν τον πολυ εμπιστεύτηκα ακομα και στα μικρα κομμάτια που ήθελα να κόψω μιας και μου φάνηκε ανακριβής...

Χρησιμοποίησα τον δεύτερο δίσκο πολλα δόντια μιας και ήθελα καθαρές κοπές...και όντως οι κοπές ηταν πολυ καλες...

Απο δύναμη δεν χρειάστηκα παραπανω καθως πολυ θετική άποψη για την αργή εκκίνηση του εργαλείου...που σου επέτρεπε να κέντραρεις καλυτερα...

Αρκετα βαρύ σαν εργαλειο αλλα προσωπικά πιστεύω οτι εξυπηρετεί σε τέτοιου είδους κοπές...υπ´ οψιν οτι έκοψα πολλάκις την 18αρα οξυά σε μήκος 2μετρων...

Το λέιζερ...άχρηστο βαράει στον γάμο του καραγκιόζη...δεν μπήκα καν στον κόπο να το ρυθμίσω...

ΘΑ ήθελα ενα καλυτερο σημάδι μηδέν στην πλακα...αλλα στην ουσία του σαν εργαλειο δεν προορίζεται για τομές ακρίβειας ετσι και αλλιως...κάνοντας προσεκτικές μετρήσεις και βάζοντας σανίδα για φράκτη...κατάφερα να εχω πολυ καλη ακρίβεια...
Χρήσιμο το μήκος του καλωδίου του...

Φρεζοκαβαλιερα wolfcraft...εύχρηστο εργαλειο με μεγάλη ακρίβεια για την δουλειά που προορίζεται...
Πρώτη φορα που το χρησιμοποίησα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος...μεςω βίντεο YouTube κατάφερα με την πρώτη να ενώσω άριστα σανίδες (butt to butt) μήκους 2 μέτρων χωρις κανένα πρόβλημα (πέραν της πλουςιας κολλάς που έβαλα την πρώτη φορα στην τρύπα των καβιλιων μετα έμαθα)...
τρυπάγα και λιγο παραπανω απο το κανονικό για να ειμαι σίγουρος οτι θα χωνέψει σωστα όλη την καβιλια...
Εντυπωσεις άριστες τοσο για την χρηστικότητα οςο και για την αποτελεσματικότητα καθως και για την ποιότητα κατασκευής.

18αρι δραπανοκατσαβιδο parkside...
Εργαλειο...τα κανει ολα και συμφέρει...τρυπάει απο 3αρακι τρυπάνι έως 12αρι που δοκίμασα...παρόλο το βάρος του ειναι καλο ζυγισμένο οπότε ακομα και με το μικρο τρύπανι δεν είχα κανένα θέμα...
βιδώνει για πλακα...την χαμηλή ροπή την βρήκα ιδιαιτέρως χρήσιμη για χαλαρά βιδωματα για να φέρω τα ίσια σε κάποιες περιπτώσεις...

10αρι (και κατι ψιλά) δραπανοκατσαβιδο parkside αυτο με το αποσπώμενο Τσόκ...
Πολυ καλο για βιδωματα καθως και για φρεζάρισμα τρυπών...ειδικα χωρις το Τσόκ κανεις ταχύτητη αλλαγή μεταξύ φρέζας και μπιτ βιδωματος ακομα και με το ενα χέρι...και ειναι κοντό και ελαφρύ με καλη αίσθηση στο χέρι...
Οταν έμεινε το 18αρι απο μπαταρια για κάποιες τρύπες καβιλιας το χρησιμοποίησα σαν τρυπάνι...δεν ειναι καλα κέντραρησμενο οπότε δεν θα το συνιστούσα για μόνιμη χρηση σαν τρύπανι...
Γενικά εντυπωσιάστηκα απο την διάρκεια της μπαταρίας του...

Σέγα parkside...άριστη...ειδικα για τα λεφτα της...αυτη έτυχε και το λέιζερ της να δουλεύει σωστα...(καθαρά θέμα τύχης το λέιζερ)

Πριόνι shogun by enduras...απίστευτο για λεπτό δουλειά...τοσο λεπτή η λάμα του και κόβει ταχύτατα...

Μετροταινία wurth...
αριστη...αρκετα στιβαρή λάμα που μου επέτρεπε να την χρηςιμοποιω μόνος μου χωρις βοήθεια για της μακρινές μετρήσεις...και πολυ εύχρηστο το οτι μπλοκάρει αυτόματα και ελευθερώνει με το κουμπί...και οχι το αντίθετο που κάνουν συνήθως οι μετρο ταινίες...

Γωνιές lidl...καλες...αλλα πιστεύω οτι υπάρχουν πιο βολικές στην χρηση ακομα και στα ίδια χρήματα...

Πάγκοι εργασιας απο Leroy αυτοί του 20ρικου ...
Πήρα δυο για χρηση σαν κάβαλετα κυρίως...
Στιβαρός σαν καταςκευη...δεν μάσησαν σε θέμα βάρους...σαν χρηση μεγγενης καλοί...
Σαν επιπεδοτητα οι επιφάνειες τους άστα να πανε...αν τους βάλεις δίπλα δίπλα έχουν μια κάποια διάφορα...
Φθηνό κατασκευές...αλλα για χρηση σαν κάβαλετα ειναι κια χαρά...αντέχουν και κανά 100αρι κιλά έκαστος οπότε μια χαρά...
Θα προτιμούσα να εχω χώρο και να εχω σταθερό πάγκο... :)

Last edited:
Eυχαριστούμε Ευγένιε,πολύ καλή καί λεπτομερής ενημέρωση,ήθελα νά ρωτήσω ο πρώτος δίσκος πόσα δόντια είχε καί επίσης ο δεύτερος πού έκανε καθαρότερη κοπή.

Ευχαριστούμε πολύ Ευγένιε για την πολύ όμορφη παρουσίαση.
Όταν λές φρεζοκαβιλιέρα Wolfcraft αυτήν εννοείς ή τον πλαστικό οδηγό για καβίλιες;
Αν εννοείς αυτόν σε ποιό εργαλείο την προσάρμωσες;

41sO95NoDRL.jpg

Ευχαριστούμε πολύ Ευγένιε για την πολύ όμορφη παρουσίαση.
Όταν λές φρεζοκαβιλιέρα Wolfcraft αυτήν εννοείς ή τον πλαστικό οδηγό για καβίλιες;
Αν εννοείς αυτόν σε ποιό εργαλείο την προσάρμωσες;

41sO95NoDRL.jpg

Γράψε λάθος Μπαμπη...
Εννοούσα οδηγό καβιλιων...
Ονειρεύομαι να παρω φρεζοκαβαλιερα αλλα δεν... :)

Μιχάλη αν μπορεις...διόρθωσε το και στο κείμενο μου μην το δει κάποιος και νομίζει άλλο εργαλειο... Ευχαριστώ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eυχαριστούμε Ευγένιε,πολύ καλή καί λεπτομερής ενημέρωση,ήθελα νά ρωτήσω ο πρώτος δίσκος πόσα δόντια είχε καί επίσης ο δεύτερος πού έκανε καθαρότερη κοπή.

Τα εχω μαζέψει τα εργαλεία και ειναι λιγο δυςκολο να δω τώρα...με την πρώτη ευκαιρια θα σου πω ομως...

Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Γράψε λάθος Μπαμπη...
Εννοούσα οδηγό καβιλιων...
Ονειρεύομαι να παρω φρεζοκαβαλιερα αλλα δεν... :)

Σιγά-σιγά θα πάρεις, δεν γίνονται όλα με τη μία. Κι ο οδηγός όμως κάνει εξαιρετική δουλειά.

Έμεινα στην προηγούμενη σελίδα στην παρουσίαση της Parkside σκούπας από τον Παναγιώτη.
Εκείνος δεν πήρε την Karcher???

Ευγενιε κορυφαία προσφώνηση το Shogun by Enduras!!!
Χαχαχα
Χαίρομαι που σου άρεσε!

Πήρα και εγώ την σκούπα της parkside,ίδιες εντυπώσεις με τα υπόλοιπα παιδιά ως προς την ποιότητα κατασκευής και στο ότι αποτελέι ένα τίμιο VFM.

Απλά περίμενα περισσότερα στην λειτουργία power tool.Το σύνδεσα με την σέγα μου,μία bosch 650,χωρίς να δω μεγάλη διαφορά στη σκόνη που έφευγε απο την σέγα.

Σκέφτομαι μήπως είναι θέμα της σέγας ,γτ με γυμνό χέρι σε όποια θέση και αν βάλω τον διακόπτη δεν βλέπω διαφορά στον αέρα που φεύγει από πίσω.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Έμεινα στην προηγούμενη σελίδα στην παρουσίαση της Parkside σκούπας από τον Παναγιώτη.
Εκείνος δεν πήρε την Karcher???

Ευγενιε κορυφαία προσφώνηση το Shogun by Enduras!!!
Χαχαχα
Χαίρομαι που σου άρεσε!

Κυριάκο θα μας τρελάνεις! Εντάξει, δεν λέω, ο αέρας του νησιού είναι άλλο πράγμα αλλά συγκεντρώσου... χαχαχα

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Πήρα και εγώ την σκούπα της parkside,ίδιες εντυπώσεις με τα υπόλοιπα παιδιά ως προς την ποιότητα κατασκευής και στο ότι αποτελέι ένα τίμιο VFM.

Απλά περίμενα περισσότερα στην λειτουργία power tool.Το σύνδεσα με την σέγα μου,μία bosch 650,χωρίς να δω μεγάλη διαφορά στη σκόνη που έφευγε απο την σέγα.

Σκέφτομαι μήπως είναι θέμα της σέγας ,γτ με γυμνό χέρι σε όποια θέση και αν βάλω τον διακόπτη δεν βλέπω διαφορά στον αέρα που φεύγει από πίσω.
Κατι αλλο παιζει με αυτο ως χρηστης δυο ηλεκτρικων σκουπων μεχριντωρα καμια δεν μειωσε στο ελαχιστο τομπριονιδι που ξεφευγει. Ειτε με σεγα ειτε με δισκοπριονο τομπριονιδι ειναι παρον! Μαλλον μονο τα πολυ ψιλα σωματιδια ξυλοσκονης ρουφαει η σκουπα μεσω του εργαλειου. Τα χοντρα δεν απορροφονται. Αυτο γινετε μονο αν κραταω το στομιο διπλα στομσημειο κοπης.

Αν και το εργαστήριο άνω-κάτω έκανα την δοκιμή. Μοντάρισα το Skil και άρχισα τις δοκιμές. Σύγκριση δεν μπορώ να κάνω με άλλα, αυτό θα μας το πει ο Κυριάκος, πάντως δεν είναι και δίκαιο να το συγκρίνω με το Parkside λόγω διαφοράς τιμής. Το λείζερ δείχνει ακριβώς εκεί που κόβει και έχει και φωτισμό led. Δεν έχει soft start αλλά δεν με πολύ ένοιαξε καθώς στην όλη λειτουργία και στον χειρισμό
είναι άνετο.

IMG_20160105_162131.jpg
IMG_20160105_154945.jpg
IMG_20160105_155007.jpg
IMG_20160105_160426.jpg
IMG_20160105_161533.jpg

κάθετο κόψιμο παλετόξυλου
IMG_20160105_173859.jpg

και εδώ με την οικογένεια του, ένα δράπανο 6200 550w, το τριβείο 7226AE 6-in-1 Fox και την σέγα Skil Masters 4585 ME.
IMG_20160105_172838.jpg
IMG_20160105_173300.jpg

Τίμια, πολύ τίμια VFM για τα όσα κοστίζουν τα Skil.... Ακόμα καλύτερα αν είναι Skil masters, όπως η σέγα ή το δισκοπρίονο. Έχω ξαναεπαναλάβει εδώ, πως ότι σε skil masters, αποτελεί εγγυημένη επιλογή.

Τελικά αντι για σκούπα απο τα lidl μάζεψα μία που βρήκα πεταμένη δίπλα στον κάδο:nounder:.
Ειναι delonghi XE 130 Z σε πολύ χάλια κατάσταση.
20160105_191024_zpsgs9f3xby.jpg
[/URL][/IMG]

Last edited:
Η karcher πως την ειδες σε συνεργασια με το skill? ρουφαει τη σκονη?

Δεν δούλεψε-έκοψα πολύ-πολλά. Δε ρουφιέται πάντως όλη σκόνη όπως και να 'ναι.
Δεν ήταν πάντως στο χάλι της Parkside. Καλύτερη διαρρύθμιση πάντως. Θα φανεί το αποτέλεσμα με πολλά κοψίματα.