Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ο φράχτης είναι όλα τα λεφτά Νίκο... Αλλά όπως είπες εύκολα φτιάχνεις έναν..
Στοίχισε 280 με τα μεταφορικά μέσω ενδοκοινοτικών...
Να σε ρωτήσω.... έχει ένα κουμπί που λέει "PRESS TO RESET", τί κάνει αυτό; Ξέχασα να το πατήσω!!!!!!

Αν ήξερα οτι θα την άφηνε τόσο θα την έπαιρνα και εγώ την μεγαλύτερη. Έχεις και πιο μεγάλο πλάτος πλανίσματος και πιο γερή κατασκευή στον φράχτη.
Βέβαια λίγο δύσκολο να πλανίσω κάτι μεγαλύτερο από 12 εκατοστά σε πλάτος αλλά χαμένο δεν θα πήγαινε.. :p

Και καλά αν πέσει το ρεύμα είναι αλλα απ ότι ξέρω ο διακόπτης το φροντίζει αυτό από μόνος του.

Υ.Γ Απ ότι βλέπω όμως βαράνε πολύ στα μαχαίρια
http://www.mytoolstore.de/woodster-woodster-ersatzhobelmesser-fuer-pt105-und-pt106-p-208077.html

Συγχαρητηρια για την καλη αγορα.

Αλλα δεν περιμενα να δω ρυθμιση γωνιας σε τετοιο μηχανημα. Για τι δουλειες ειναι η ρυθμιση?

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Υ.Γ Απ ότι βλέπω όμως βαράνε πολύ στα μαχαίρια
http://www.mytoolstore.de/woodster-woodster-ersatzhobelmesser-fuer-pt105-und-pt106-p-208077.html

Συγχαρητηρια για την καλη αγορα.

Αλλα δεν περιμενα να δω ρυθμιση γωνιας σε τετοιο μηχανημα. Για τι δουλειες ειναι η ρυθμιση?
Η ρύθμιση είναι για να φας τις γωνίες από το ξύλο, αντί για ρουτερ (νομιζω δηλαδή!!)
Εδώ είναι το λίγο πιο καινούριο μοντέλο λίγο πιο αναβαθμισμένο σε μερικά σημεία. . Στο 2.15 και μετά δείχνει τη λειτουργία του λες...

https://www.youtube.com/watch?v=Y_FdWDg6sSI

Πολύ πιο ποιοτικό φαίνεται σε κατασκευή το καινούριο.
Ειδικά ο φράχτης είναι βαρέως τύπου και το ίδιο και το τραπέζι και του ξεχονδριστήρα (αλουμινένια επιφάνεια αντί για σιδερένια).

Το θέμα όμως είναι πόσο θα κοστίζει γιατί μέχρι τώρα δεν το βλέπω να πωλείται πουθενά.

Σήμερα μου δόθηκε η δυνατότητα να τσεκάρω το μικρό τροχό μπαταρίας της bosch. Έκοψα με τον αντίστοιχο καθε φορά τροχό, ανοξειδωτη λαμαρίνα 3mm (μήκος 6cm), μια μεταλικη γωνία που είχα 4mm (2x2cm), μελαμινη 16άρα (μήκος 10cm), σουηδικό 22 (μήκος 15cm) και τούβλο και κάτι βίδες που είχα πρόχειρες.

Πρώτη αίσθηση είναι ότι δεν κρατάς τιποτε...(λιγότερο από 800ΓΡ μαζί με την 2.5Αh μπαταρία και τον δίσκο), σε αντίθεση με τον Makita και τον dremel (αμφότεροι ρεύματος) που έχω. Οι κοπες στα ξύλα και το τούβλο έγιναν σε χρόνο dt. Βέβαια λόγω του μικρού δίσκου (76mm) μπορεί να κόψει σε βάθος μέχρι 1.5cm (αν το μέτρησα σωστά), δηλ την 16άρα μελαμινη Δεν την έκοψε με την μια. Στην χοντρή τώρα λαμαρίνα είχε ένα θέμα ως προς την ταχύτητα αλλά θεωρώ ότι ήταν φυσιολογικό. Δεν κλώτσησε πουθενά και σε τίποτε. Μου άρεσε ο δίσκος κοπής ξύλου που κόβει πολύ πιο άνετα από τον αντίστοιχο για ξύλο που έχει η dremel (και χρησιμοποιώ κατά κόρον).

Αν και δεν τελείωσα την μπαταρία, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και γιατί η δοκιμή έγινε στην ταράτσα (λόγω μη ύπαρξης εργαστηρίου) και από την μια φυσαγε και από την άλλη δεν ήθελα να αναστατωσω τους ενοίκους του τελευταίου ορόφου, θεωρώ ότι είναι πολύ ενεργοβορο και ειδικά σε σίδερα θα τρώει την μπαταρία σύντομα. Δηλ. με τις κοπες που έκανα (Στα παραπάνω μήκη)...συνολικά 14 κοπες συν οι βίδες, έπεσε ένα φωτάκι (από τα 3 που έχει) στον μετρητή χωρητικοτητας και πού βάση του manual του δηλώνει ότι η χωρητικότητα είναι μεγαλύτερη ή ίση με το 1/3 και σίγουρα λιγότερη από τα 2/3 της μπαταρίας.

Αυτό που με προβλημάτισε και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό μια και δεν έχω άλλο τροχό μπαταρίας είναι ότι όταν έκανα εναλλαγή της χρησιμοποιημενης μπαταρίας με μια εντελώς γεμάτης (και οι 2 2,5ah) τόσο από αίσθηση κοπής αλλά και ακουστικά (όπως δηλ. ακουγόταν να δουλεύει το μοτέρ) φαινόταν ότι στην χρησιμοποιημενη η απόδοση έπεφτε. Και ρωτάω γιατί με τις ίδιες ακριβώς μπαταρίας χρησιμοποιώ και το ψαλίδι της Bosch (το Gus) και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το boschάκι, ειδικά όταν σκέφτομαι ότι για μικροδουλειες δεν θα χρειάζεται να βγάζω τον Makita και να μπλεκω με καλώδια και μετά καθαρισματα και πακεταρισματα και ξανά τοποθέτηση στην ντουλάπα (μια και όπως είπα δεν έχω εργαστήριο να τα έχω όλα απλωμένα). Ο Bosch χωράει παντού. ;-) και κάνει άνετα την δουλειά του.

ΥΓ. Ελπίζω να βγάλει σύντομα ένα αντίστοιχο και η Makita :grinning-smiley-043

Mπραβο Νικο για το μινι review!
Για τις μπαταριες που λες, ισως να οφειλεται στην αυξημενη ζητηση ενεργειας σε σχεση με καποια υπολοιπα εργαλεια (ψαλιδι που λες), καθως αυτο πρεπει τραβαει παραπανω αμπερ.
Στο peak της, η φρεσκια μπαταρια δινει παραπανω απο 12ν και εν συνεχεια πεφτει. Δεν μου φαινεται παραλογο αυτο που συμβαινει ιδιως για ενα περισσοτερο ενεργοβορο εργαλειο.

ΥΓ.
Σιγα μη βγαλει τετοια εργαλεια gadget η Μακιτα. Οπως στα γιαπωνεζικα αυτοκινητα, good engines but design and comfort sucks :)))

Mπραβο Νικο για το μινι review!
Για τις μπαταριες που λες, ισως να οφειλεται στην αυξημενη ζητηση ενεργειας σε σχεση με καποια υπολοιπα εργαλεια (ψαλιδι που λες), καθως αυτο πρεπει τραβαει παραπανω αμπερ.
Στο peak της, η φρεσκια μπαταρια δινει παραπανω απο 12ν και εν συνεχεια πεφτει. Δεν μου φαινεται παραλογο αυτο που συμβαινει ιδιως για ενα περισσοτερο ενεργοβορο εργαλειο.

ΥΓ.
Σιγα μη βγαλει τετοια εργαλεια gadget η Μακιτα. Οπως στα γιαπωνεζικα αυτοκινητα, good engines but design and comfort sucks :)))

Μιχάλη το περιμένεις και εσύ έτσι? Οπότε θα το τεσταρεις και εσυ. Άλλωστε τα reviews σου είναι πολύ καλύτερα από τα δικά μου (έχεις το λέγειν ρε παιδί μου). ;-)

Αυτό με την μπαταρία δεν μου φαίνεται και παράλογο, αλλά δεν το έχω εντοπίσει ας πούμε και στα 10βόλτα της Makita...βέβαια αυτά είναι τριδοτρυπανοκαταστασεις. Παρτο στα χέρια σου με το καλό και μου λες.

χεχε, μην το λες, το καλο λεγειν δεν εχει παντοτε και καλη σχεση με την ουσια :))

Ναι, θα το τεσταρω. Θα μετρησω τον χρονο κοπης σε ραβδο χαλυβα ~1εκατοστου, με γεματη, μισογεματη και σχεδον αδεια μπαταρια.

χεχε, μην το λες, το καλο λεγειν δεν εχει παντοτε και καλη σχεση με την ουσια :))

Ναι, θα το τεσταρω. Θα μετρησω τον χρονο κοπης σε ραβδο χαλυβα ~1εκατοστου, με γεματη, μισογεματη και σχεδον αδεια μπαταρια.
Α έχεις σκοπό να το "τερματισεις" το μηχάνημα.... Πες μου και πόσο θα φαγωθεί ο δίσκος. Γιατί της dremel τρωγονται πολύ γρήγορα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και ξέχασα να πω ότι μου άρεσε ο τρόπος κλειδώματος για αλλαγή δίσκου.

Οπως εχω ξαναγραψει μου αρεσει να φερνω στα (λογικα) ορια καποια εργαλεια, με οποιο κοστος αναλωσιμων. Το βρισκω πολυ χρησιμο.
Ετσι ξερω ποτε, πως και ποσο μπορω να ζορισω ενα εργαλειο ΑΝ υπαρξει αναγκη..ειτε βιασυνη... :))

Σήμερα βρήκα χρόνο να ανοίξω και να ασχοληθώ λίγο με τη πλάνη-ξεχονδριστήρα που παρέλαβα προχθές!

Πολύ ωραίο και αναλυτικότατο review Γιάννη. Μπράβο για την ωραία φωτο-παρουσίαση.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ταινιολειαντήρας PBS 900 B1

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δειτε εδω
ο ταινιολειαντηρας του Λιντλ ειναι ενα αξιολογο μηχανημα. Νιωθω οτι ειναι στιβαρο, και ο κινητηρας του επιταχυνει ακολουθοντας απλα τον ρεοστατη. Δεν ξερω ποσο ανετα αλλαζει κανεις την ρυθμιση σε λειτουργεια, δεν το δοκιμασα ακομη. Το κουμπομα ταινιας, και η αλλαγη της ειναι παιχνιδακι.
Πιο μετριο ειναι το εργονομικο σε λειτουργεια αναποδα, επι παγκου. Τα στιριγματα ειναι μεγγενες με παχη 0,5 εκ Χ 2 εκ στο μεταλλικο στελεχος. Ομως, μονο 2,5 εκ μηκος θηλυκωνουν μεσα στην υποδοχη του εργαλειου, πραγμα που μου φαινεται λιγο για να κρατα παντα με ασφαλεια το εργαλειο, μια και θα υπαρχει πιεση οχι παντα καθετη στην ταινια, αναλογα με την επεξεργασια τεμαχιου, που θα γινεται.
Το φιλτρο σκονης ανοιγει ευκολα, αλλα σηκωνει ΠΑΡΑ πολλες βελτιωσεις. Ευτυχως υπαρχουν εξαρτηματα για σκουπα, αλλα δεν ξερω τι λεει σε χρηση σαν αποδοση.
Περαν αυτων, νομιζω οτι με την 3ετη εγγυηση και ερασιτεχνικη χρηση αξιζει το φραγκο του.
Οι ταινιες σε σετ που προτεινει το λιντλ καλυπτουν κοκωσεις απο 40 εως 400 στα 3 ευρα.
Φαινονται λεπτουλες αλλα δεν εχω εμπειρια. Ειδωμεν.
Το κουμπακι διπλα στην σκανδαλη κλειδωνει τον λειαντηρα σε συνεχη λειτουργια.
Αξιωνει την αγορα νομιζω.

20160201_110545.jpg

20160201_110747.jpg

20160201_110928.jpg

20160201_110953.jpg

20160201_111034.jpg

20160201_111234.jpg

20160201_112124.jpg

Ωραιος Δημητρη, πολυ χρησιμο το φωτορεπορταζ του εργαλειου, μπραβο!!

Καρμεν, δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια δυστυχως για λεπτομερεστερη ομαδοποιηση θεματων. Ειμαστε υποκατηγορια, κατηγοριας.

Αμα με το καλο γινουμε ξεχωριστη κατηγορια "Εργαλεια και Μαστορεματα" τοτε υπαρχουν περισσοτερες εναλλακτικες.