Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παναγιώτη ξέρεις τι θα με ενδιέφερε να δοκιμασεις ; Το θεμα ακρίβειας . Αν έχεις πχ μια σανιδα πάχους 2,2 εκατοστων μπορείς με ακρίβεια να αφαιρέσεις τα 2 χιλιοστα ; Το πάχος θα ειναι το ίδιο δεξια-αριστερά ;
Σε 2-3 σανιδες διαφορετικών παχων μπορείς με ακρίβεια να τις φέρεις στο ίδιο πάχος ;
Αυτο θα ήταν ενα ωραίο τεστ . :-)

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παναγιώτη ξέρεις τι θα με ενδιέφερε να δοκιμασεις ; Το θεμα ακρίβειας . Αν έχεις πχ μια σανιδα πάχους 2,2 εκατοστων μπορείς με ακρίβεια να αφαιρέσεις τα 2 χιλιοστα ; Το πάχος θα ειναι το ίδιο δεξια-αριστερά ;
Σε 2-3 σανιδες διαφορετικών παχων μπορείς με ακρίβεια να τις φέρεις στο ίδιο πάχος ;

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω...

Ηλία, ο ξεχονδριστήρας αυτό κάνει, ή αυτό ΘΑ έπρεπε να κάνει.
Τα υπόλοιπα τα κάνει και η απλή πλάνη.Για ξεχονδριστήρα αυτό που λές είναι το απόλυτο τεστ.

Τα υπόλοιπα τα κάνει και η απλή πλάνη.Για ξεχονδριστήρα αυτό που λές είναι το απόλυτο τεστ.

Γι αυτό το έθεσα Μπαμπινο !
Για τα λεφτα του και ενα ενδιαφερον που εχει οπτικα ειναι ξεχονδριστηρας ή ψεχονδριστηρας ; Στο απόλυτο τεστ λοιπόν ! :-)

Για να δουμε αξιζει τα λεφτα του ο..dewalt?:music-smiley-005:

Πάντως επειδή έχουμε τον ίδιο, εγώ βλέπω ότι κάνει δουλειά ακόμα και σε σκληρά ξύλα.
Τώρα αν τα φέρνει στο ίδιο ύψος αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά για να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις και ξύλα με τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις και χωρίς στρεβλώσεις κλπ, κάτι που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά.

.....για να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις και ξύλα με τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις και χωρίς στρεβλώσεις κλπ, κάτι που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά.
Μα αυτη την δουλεια κανει ακριβώς το μηχανημα Νικόλα . Αν ήταν να τα πάρεις έτοιμα τα ξύλα (χωρίς στρεβλώσεις και στις ίδιες διαστάσεις) για πιο λόγο να πάρεις ενα τέτοιο μηχάνημα ;
Βρε μπας και μας γλεντάς ; Χαχαχαχα...

Υπάρχουν και καλά Dewalt ? :hmmmm2:

Έλα ντε; :chinscratch:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μα αυτη την δουλεια κανει ακριβώς το μηχανημα Νικόλα . Αν ήταν να τα πάρεις έτοιμα τα ξύλα (χωρίς στρεβλώσεις και στις ίδιες διαστάσεις) για πιο λόγο να πάρεις ενα τέτοιο μηχάνημα ;

Εγώ είμαι σίγουρος...
Και ξέρεις τι φταίει; Εκείνα τα μανιτάρια που έκοψε πάνω στο ξύλο με το λινέλαιο... :flipout:

Ηλία δεν εννοώ αυτό.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις.
Οι συνήθεις διαστάσεις που χρησιμοποιώ σε ξυλεία πεύκου είναι 4 χ 6. Ωστόσο η συγκεκριμένη διάσταση είναι "κλεμμένη" άλλοτε είναι λίγο μεγαλύτερο και άλλοτε λίγο μικρότερη και μερικές φορές τα δοκαράκια είναι λίγο ή πολύ στραβά.
Για να τα φέρεις στα ίσια τους θέλει πολλά περάσματα από τον ξεχονδριστήρα και όχι με ίσο αριθμό μεταξύ των τεμαχίων, οπότε είναι αδύνατο όπως καταλαβαίνεις να έχεις ίδιες διαστάσεις.

Εγώ το πήρα κυρίως για να πλανίζω στάνταρ κομμάτια ξύλου (σε ότι αφορά τις διαστάσεις) καθώς και κομμάτια των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορούσε να καλύψει η πλάνη χειρός που είχα.

Εγώ είμαι σίγουρος...
Και ξέρεις τι φταίει; Εκείνα τα μανιτάρια που έκοψε πάνω στο ξύλο με το λινέλαιο... :flipout:

Που να έκοβα και από αυτά που μαζεύω από το βουνό δηλαδή!!! :p

Εγώ είμαι σίγουρος...
Ξερω καποια, αλλα δεν ειναινμπαταριας...

Βρε Νικόλα μου αυτη την δουλεια κανει το συγκεκριμένο μηχάνημα . Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν ξέρεις γιατι το πήρες , τι προσφερει και πως λειτουργεί.
Ο συνδυασμός της μεγάλης επιφάνειας και της γωνιαστρας απο πανω με τον ξεχονδριστηρα απο κάτω ειναι για να "φερνεις" στρεβλώσεις και να δημιουργεις ίδιες διαστάσεις σε ανισα ξύλα .

Βρε Νικόλα μου αυτη την δουλεια κανει το συγκεκριμένο μηχάνημα . Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν ξέρεις γιατι το πήρες , τι προσφερει και πως λειτουργεί.
Ο συνδυασμός της μεγάλης επιφάνειας και της γωνιαστρας απο πανω με τον ξεχονδριστηρα απο κάτω ειναι για να "φερνεις" στρεβλώσεις και να δημιουργεις ίδιες διαστάσεις σε ανισα ξύλα .

Δες λίγα ποστ παραπάνω ένα ξύλο που δείχνει ο Μιχάλης να καταλάβεις τι εννοώ βρε Ηλία.
Εγώ την εξαίρεση σου λέω τώρα. Ως επί το πλείστον ισχύει αυτό που λες, απλά αν είναι στραβό το ξύλο πρέπει να ρίξεις το πάχος πάρα πολύ για να πάρεις ίσιο κομμάτι και όμοιο με τα άλλα.

Χαχα. Λες να μην ξέρω γιατί το πήρα? :p
Δες τι ωραία πράγματα κάνω! :)

Γιατι το πήρες έχω καταλάβει , τις δυνατότητες του μηχανήματος δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει..
Δεν ειναι απλα μια πιο φαρδιά πλάνη..
Τέλος πάντων , δεν θα βγάλουμε άκρη...χαχαχα...

Γιατι το πήρες έχω καταλάβει , τις δυνατότητες του μηχανήματος δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει..
Δεν ειναι απλα μια πιο φαρδιά πλάνη..
Τέλος πάντων , δεν θα βγάλουμε άκρη...χαχαχα...

Είναι κινέζος. Η Γωνιάστρα που λες μόνο γωνιάστρα δεν είναι.
Αν δεις δεν διαφωνούμε σε κάτι, απλά σου λέω για την εξαίρεση τόση ώρα :P

Αστο βρε Νικόλα , ποια εξαίρεση και ποιος κινέζος...αστο σε λέω .