Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μπράβο Νεκτάριε.:worshippy:
Με την εξερευνητικότητα που σε διακρίνει να υποθέσω ότι κάποια στιγμή θα το δοκιμάσεις και ως ανεμιστήρα :flipout::flipout:

Mπραβο Νεκταριε για το review του μικροτερου και ελαφρυτερου επαγγελματικου δισκοπριονου μπαταριας :))

Να προσθεσω οτι δισκακια, περαν της bosch που νομιζω οτι ειναι τα καλυτερα και με το μικροτερο αποτυπωμα, υπαρχουν και τα αντιστοιχα της Makita και της Worx στην ιδια περιπου τιμη, απο αμαζον.

Τα δισκακια ειναι 85χ15μμ (15μμ τρυπα)
Αν ηταν 85χ10μμ υπαρχουν φτηνοτατα και σε μεγαλη ποικιλια απο Κινα, τα οποια εχω αγορασει για αλλα εργαλεια.

Ωραίο, αναλυτικό και αντικειμενικό review. Άριστος Νεκ.
Αν και δεν με ενδιαφέρει σαν εργαλείο το διάβασα όλο.

Μεγάλη ασφάλεια ξέχασα νά αναφέρω είναι όταν αφήνουμε τόν διακόπτη πού όλα τα δισκοπρίονα χειρός μπαταρίας έχουν,σταματάει αμέσως ο πριονοδίσκος,αυτό δέν μπορώ νά καταλάβω γιατί δέν τό έχουν κάνει καί στά ηλεκτρικά δισκοπριονα είτε χειρός είτε φαλτσοπρίονα.Ενώ στά αλυσοπρίονα ισχύει αυτό καί στά ηλεκτρικά καί στά βενζινοκίνητα.
Στα αλλυσπριονα είναι πιο ευκολο να γινει γιατι την κινηση την παιρνουν με φυγοκεντρικο συμπλεκτη.Τα βενζινοκίνητα δεν εχουν,τουλαχιστον αυτά που εχω εγω.
Στα δισκοπριονα μπαταριας,πιθανον είναι ηλεκτρικο φρενο,το οποιο είναι πιο ευκολο σε κινητητα DC από τον AC.
Στο δε μπορντουροψαλιδο του lidl,το φρενο πεφτει με μηχανικο πυρο, εκκεντρα στο γραναζι κινησης,με αποτέλεσμα να σπαει ευκολα και να θελεις ένα 25αρη ευρω...

Νεκ,καλοδουλευτο και ευχαριστω για την παρουσιαση.

σημερα δοκιμασα τον ταινιολειαντηρα της skill (1215) με τα 650w

IMG_0349.jpg

IMG_0350.jpg

σαν κατασκευη φαινεται αρκετα καλο και πολυ ευκολο στο βαλε βγαλε της ταινιας.
για οσο το δουλεψα η ταινια ηταν σταθερα στην θεση της χωρις λασκα κ δεν κουνηθηκε καθολου, σε αντιθεση με αυτα που ακουστηκαν για τον αντιστοιχο της parkside.
αυτο που θα ηθελα παντως ειναι λιγο γκαζι παραπανω, μου φαινονται λιγα τα watt..

αυτο που δεν ξερω (ειναι η πρωτη φορα που δουλευω τετοιο εργαλειο) ειναι γιατι αφηνει, αραια και που οχι παντα, μια γραμμη σαν νυχια στο ξυλο. φανταζομαι οτι δεν ειναι λαθος του εργαλειου αλλα λαθος ο τροπος που το δουλευω εγω. στις 8 ταβλες που ετριψα μου το εκανα στις μισες. με ποια κινηση πρεπει να δουλευεται? πανω-κατω, κυκλικα, καθετα?

επισης καθε ποτε θελει αλλαγη η ταινια? μου φαινεται ηδη μπουκωμενη.. παιζει να θελει αλλαγη μετα απο 10-12 ταβλες του μετρου?

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

σημερα δοκιμασα τον ταινιολειαντηρα της skill (1215) με τα 650w

IMG_0349.jpg

IMG_0350.jpg

σαν κατασκευη φαινεται αρκετα καλο και πολυ ευκολο στο βαλε βγαλε της ταινιας.
για οσο το δουλεψα η ταινια ηταν σταθερα στην θεση της χωρις λασκα κ δεν κουνηθηκε καθολου, σε αντιθεση με αυτα που ακουστηκαν για τον αντιστοιχο της parkside.
αυτο που θα ηθελα παντως ειναι λιγο γκαζι παραπανω, μου φαινονται λιγα τα watt..

αυτο που δεν ξερω (ειναι η πρωτη φορα που δουλευω τετοιο εργαλειο) ειναι γιατι αφηνει, αραια και που οχι παντα, μια γραμμη σαν νυχια στο ξυλο. φανταζομαι οτι δεν ειναι λαθος του εργαλειου αλλα λαθος ο τροπος που το δουλευω εγω. στις 8 ταβλες που ετριψα μου το εκανα στις μισες. με ποια κινηση πρεπει να δουλευεται? πανω-κατω, κυκλικα, καθετα?

επισης καθε ποτε θελει αλλαγη η ταινια? μου φαινεται ηδη μπουκωμενη.. παιζει να θελει αλλαγη μετα απο 10-12 ταβλες του μετρου?

Μεγεια το τανκς!
Τη grid ταινια δουλευεις? η γραμμη ειναι επειδη σκαβει γρηγορα και οταν πας διπλα μαλλον δεν φτανεις στο ιδιο βαθος. Αλλωζτε το τανκς δεν ειναι για φινιρισμα σε τετοια χρηση επιφανειων. Οποτε τετοια θα εχεις φαινομενα.
Απο γκαζι μια χαρα ειμαι, εχει αρκετη δυναμη, απλα επειδη ειναι στο μισο βαρος απο τον parkiside, εγω βαζω λιγη πιεση.
Η κινηση που πρεπει να κανεις ειναι κατα μηκος της ταβλας γιατι αν το κανεις καθετα αφηνει λακουβες, επειδη το τρωει πολυ ευκολα.

Τοσο συντομα οχι, με μια συμαρτοβουρτσα τριψε ελαφρα τη ταινια, θα καθαρισει αν δεν εχει φθαρει.

μπραβο ρε Νεκ σ ευχαριστω.. αυτο με τη βουρτσα δε το σκεφτηκα καθολου :)

δε ξερω το νουμερο γτ ηταν πανω στο εργαλειο και δεν την εβγαλα να δω
ολα τα τριβεια τα δουλευω press free. αυτο λες οτι χρειαζεται λιγο πιεση?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δημητρη ωραιο το βιντεακι !!!

Οι περισσοτεροι λενε οτι δεν θελει πιεση, αλλα συνηθως αναφερονται στο ταινιολειαντηρα της parkside. Αυτος ομως ζυγιζει σαν τσιμεντολιθος. Ο skill μπροστα του ειναι τουβλο διατρητο σε βαρος. Οποτε λιγη πιεση δεν θα εκανε καλο. Εγω το πιεζω οταν θελω ταχυτητα στο να τριψω καποιο σημειο, αλλα οχι συνεχομενα.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Κυρ τι ειναι αυτο σαν κοματι ξυλο που με ενα περασμα καθαριζει την ταινια? καταλαβες?
δεν είναι ξύλο

και με λάστιχο σόλας λένε καθαρίζει κατευθείαν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=d2ABs3VokH4 εδω

λοιπόν , μιας και τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου μια πλάνη ξεχονδρστήρας , και επειδή βλέπω ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον , είπα να γράψω μερικά πράγματα .
ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
Πρόκειται για μια πλάνη ξεχονδρηστήρα Boston pj 200 της εταιρίας Unimac . Η τιμή της βρίσκεται στα 250 euros περίπου , οπότε μιλάμε για entry lvl μηχάνημα , με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι πλάνες αυτής της κατηγορίας είναι όλες , λίγο πολύ , φασόν από Κίνα και απλά η κάθε εταιρία βάζει το όνομά της επάνω , ή αλλάζει το χρώμα κλπ. Το γεγονός ότι βρίσκεται η Unimac από πίσω είναι θετικό στο θέμα της υποστήριξης και των ανταλλακτικών , αφού τα συγκεκριμένα μηχανήματα ζορίζονται αρκετά και βγάζουν συχνά πυκνά προβλήματα. Η συγκεκριμένη πλάνη έχει έναν απλό μονοφασικό κινητήρα , το τραπέζι της είναι από αλουμίνιο , η πλαινή μπάρα από λαμαρίνα , με αρκετό (ανεκτό όμως) τζόγο και πλαστικά μέρη στη μανιβέλα και διακόπτες , πράγμα αρνητικό για την διάρκεια ζωής τους .Το περίβλημα της πλάνης είναι απλή λαμαρίνα βαμμένη στην συγκεριμένη περίπτωση με κίτρινο χρώμα . Γενικά η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο , κιαν την χειρίζεσαι με προσοχή πιστεύω ότι αντέχει . Μια φωτό της πλάνης είναι αυτή , http://postimg.org/image/6qj31czxl/?_ga=1.173833827.1598929162.1454234228
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
όπως βλέπετε και από την παραπάνω φωτό , πρώτο θέμα είναι η μεγάλη ποσότητα ροκανίδιών που παράγεται από την λειτουργία του μηχανήματος . Εδώ http://postimg.org/image/cq1s7weeh/?_ga=1.220533080.1598929162.1454234228 βλέπετε μια άλλη εικόνα που αφορά τα ροκανίδια από το πλάνισμα κατά 1'' πέντε απλών ταβλών παλέττας .Είναι φανερό ότι χρειάζεται η χρήση σκούπας αναρρόφησης και μάλιστα μεγάλης χωριτηκότητας . Ή πλάνη συνοδέυεται από μια τετράγωνη πλαστική κεφαλή που υποτίθεται ότι βοηθά την απομάκρυνση των ροκανιδιών , και η οποία μάλλον διακοσμητικό χαρακτήρα έχει , αφού μικρή αποτελεσματικότητα ("efficiency") έχει και κάνει έτσι αναγκαία τη χρήση αναροφητικής σκούπας ή ακόμη καλύτερα αναροφητικού μηχανισμού .
Δούλεψα την πλάνη μόνο σαν ξεχονδρηστήρα , αφού αυτό βασικά με ενδιέφερε και έχω να πω τα εξής:
Για να πετύχει κανείς ένα αποδεκτά αποτέλεσμα πρέπει να "περάσει" το επεξεργαζόμενο κομμάτι ξύλου , αρκετές φορές από τον ξεχονδριστήρα , τρώγωντας κάθε φορά , λίγο-λίγο την επιφάνειά του κατά μισό-ένα χλιοστό . Αυτό , όπως καταλαβαίνετε απαιτεί αρκετό χρόνο και υπομονή ,αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό και αξίζει τον κόπο .Βλέπετε εδώ το αποτέλεσμα το ισομερές πάχος τριών σημείων μιας τάβλας , εδώ http://postimg.org/image/iuycicctl/?_ga=1.177034725.1598929162.1454234228 , εδώ http://postimg.org/image/tj23h6msp/?_ga=1.177034725.1598929162.1454234228 και εδώ http://postimg.org/image/ikqtyzy7d/?_ga=1.208092626.1598929162.1454234228 . Και εδώ βλέπετε το αποτέλεσμα σε σύνολο της τάβλας που πλάνισα ,http://postimg.org/image/6lfbrosmh/?_ga=1.22369787.1598929162.1454234228
Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά , δεδομένης της κατηγορίας τιμής του μηχανήματος .
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Το βασικό αρνητικό σημείο της πλάνης είναι το γεγονός ότι λόγω του μεγάλου όγκου ροκανιδιών που συγκεντρώνονται στο κάτω μέρος της και κυρίως ανάμεσα στους κινούμενους κοχλίες που κινούν το τραπέζι πάνω -κάτω , να μπουκώνει ο μηχανισμός εύκολα , να μειώνεται ο ωφέλιμος χώρος , με αποτέλεσμα να απαιτείται συχνότατα καθαρισμός του μηχανήματος με τη χρήση φυσητήρα . Το τονίζω ότι δεν δοκίμασα την πλάνη με μεγάλη σκούπα αναρόφησης για να ξέρω τα αποτελέσματα , αλλά απότι μου είπαν στην Unimac το καλύτερο είναι ή χρήση μηχανήματος αναρόφησης που κοστίζει περίπου 200 euros , εκτός αν επιλέξετε την δική μου μέθοδο , δηλ εργασία στο ύπαιθρο και φυσητήρα. Ο συχνός βέβαια καθαρισμός , καθυστερεί εκ των πραγμάτων την γρήγορη πρόοδο της εργασίας , αλλά .....μπος στα κάλλη τι είναι ο πόνος .
Τέλος , επειδή θυμάμαι μια ερώτηση του Ηλία (aka Kenzo) σχετικά με τον αριθμό των κομματιών που μπορείς να περάσεις μέσα από την πλάνη (αν θυμάμαι και καλά) δεν νομίζω ότι ο ξεχονδρηστήρας μπορεί να επεξεργασθεί κάθε φορά περισσότερα από ένα τεμάχιο ξύλου , θα ζοριστεί πολύ και χωρίς λόγο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Δεδομένης της τιμής του μηχανήματος και σε αναφορά με τα αποτελέσματα (αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται κανείς ) μιλάμε για ένα καλό και τίμιο μηχάνημα στο entry lvl κομμάτι της κατηγορίας . Σίγουρα είναι ένα από πιο χρήσιμα εργαλεία για όποιον ασχολείται με ξύλο .Προσωπικά όμως , επειδή με ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι της ξεχόνδρισης , μάλλον θα προτιμήσω να συγκεντρώσω περισσότερο χρήματα και να αγοράσω αργότερα τον Ξεχονδριστήρα της Dewalt.
Αυτά ......τα ολίγα ,ούφ.

Για πείτε ρε παιδιά ένα μήνα μετά πως τα βλέπετε τα εργαλεία σας!!!!!
Όλα καλά?

Για πείτε ρε παιδιά ένα μήνα μετά πως τα βλέπετε τα εργαλεία σας!!!!!
Όλα καλά?

Κυριάκο εμένα μου έχει λύσει τα χέρια. Απορώ πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι πρίν πάρω τη πλάνη χειρός (λεω να την πουλήσω).
Σε περιμένω να κάνεις ένα τεστ ντραϊβ.
Σε βλέπω... ψήνεσαι...

και όπως μου είπε και ο Κλουζώ...εεε Μπάμπης "δεν ξέρεις τι εργαλείο παίρνεις...."