Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εννοείται πως δεν είναι λίγο. Εγώ μέχρι στιγμής σαν πιο καλά τρυπάνια για μπαταρίας είχα τα Irwin granite. Μπετόν κολωνα δεν την παλεύουν, μπετόν σε κανένα κήπο κτλ δύσκολα αλλά οκ.θα πάρω ένα bosch να δω.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικα με τρυπανια...
ειχα παρει κατι τρυπανια μπετου απο το λιντλ...3 μαζι, Σ ΝΤ Σ, 80 εκατοστων, κατασκευη ΟΒΙΜ, σε διαστασεις 10 14 16 εαν θυμαμαι καλα.
Ειπα για τον π... αλλα στα 8,5 ευρω προσφορα τσιμπισα, τοτες.
Σημερα εκανα μια τρυπα σε κολονα τοιχο (παχος 40 εκ, πλατος 100 εκ), μετα απο συνενοηση με μηχανικο για να περασει καλωδιωση.
Χρησιμοποιησα το 10. Ηταν ισιο, αλλα σαν το εβαλα στο ΡΒΗ 1500 Α1, ελεγα κανει κυκλακια! Ευτυχως το ειχα κουμπωσει μονο μερικος, και διορθωθηκε το κακο. Μετα δοκιμασα ακουμποντας το σε ενα ξυλο (για να μην κανει ταλαντωση απο το μηκος, βαρος, και μονο) και ηταν ισιο.
Εβαλα αρχικα μονο περιστροφη, πηρα θεση, με μια τρυπα οδηγο ετοιμη και αρχισα αργα να δουλευω το μπετο. εβαλα λιγο κρουση για 3 λεπτα, μετα τελειωσα την δουλεια με περιστροφη. Εφαγα 8 λεπτα για να γινει η δουλεια προσεχτικα χωρις σπασιματα στην εξοδο.
Γενικα ειμαι ικανοποιημενος. ΔΕΝ ζεσταθηκε αισθητα το τρυπανι και καθολου το εργαλειο, η τρυπα ειναι ευθεια (δοκιμη με λειζερ), την δουλεια μου την εκανα, και το τρυπανι ΔΕΝ στραβωσε (δοκιμη με λειζερ).
Αρα στην περιπτωση μου τα τρυπανια του λιντλ εκαναν δουλεια. Εαν κανω αλλες 2 τετοιες εργασιες σε βαθος χρονου πριν χαλασουν, θεωρω οτι ΔΕΝ πεταξα τα χρηματα μου. ΒΦΜ.

Θελω να το αναφερω ξανα γιατι ειναι τρελα!
Τα bosch multiconstruction ειναι αριστα τρυπανια,μειδικα για δομικα υλικα. Καθε φορα που τα δουλευω απορω με τον εαυτο μου πως ζουσα χωρις αυτα ( υπερβολη αλλα χαλαλι).
Με ενα ταπεινο gsr 10,8 τρυπαω αβερτα με 6αρι τρυπανι για μικρες και συντομες εργασιες που παλιοτερα κουβαλαγα το μεγαλο sds plus ρευματος!

bosch-multi-construction-bit-design-2-LARGE.jpg

Οσοι δεν τα εχετε δοκιμασει, αξιζει να τα δοκιμασετε και να αποκτησετε μερικα τεμαχια στη συλλογη σας!

εδώ και 3 μήνες έχω πάρει το σετάκι της Robust line + ένα επιπλέον δεκαράκι, και ακόμα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, με τα παλιά κάνω δουλειά ακόμα αν είναι δυνατόν...

Λοιπόν τα δοκίμασα και εγώ. Ελάχιστα καλύτερα από τα Irwin granite που χρησιμοποιουσα, αλλά αν δεν κάνω είναι στα ίδια λεφτά ή και λιγο φθηνότερα. Τα δούλεψα με bosch 18v gsb Li plus σε τούβλο για εξαρι ουπατ. Αν θέλω 8αρι ουπατ (πάνω από 5-6) κομμάτια καλύτερα το sds.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τρυπανε και πλακακι; Εκει χρησιμοποιω αυτα που ειναι για πλακακια και γυαλια, αλλα εχουν το θεμα οτι δεν πρεπει να τα χρησιμοποιησεις για παραμεσα γιατι ειναι πολυ ευκολο να χαλασει η μυτη τους. Οποτε τρυπαω σε βαθος 4-5mm που ειναι το πλακακι και μετα αλλαζω σε τρυπανι μπετου για το υπολοιπο βαθος. Με το ταχυτσοκ η αλλαγη ειναι ευκολη και γρηγορη, αλλα αν με ενα μπορω να κανω ολο το τρυπημα γρηγορα και καθαρα, το προτιμω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τρυπανε και πλακακι; Εκει χρησιμοποιω αυτα που ειναι για πλακακια και γυαλια, αλλα εχουν το θεμα οτι δεν πρεπει να τα χρησιμοποιησεις για παραμεσα γιατι ειναι πολυ ευκολο να χαλασει η μυτη τους. Οποτε τρυπαω σε βαθος 4-5mm που ειναι το πλακακι και μετα αλλαζω σε τρυπανι μπετου για το υπολοιπο βαθος. Με το ταχυτσοκ η αλλαγη ειναι ευκολη και γρηγορη, αλλα αν με ενα μπορω να κανω ολο το τρυπημα γρηγορα και καθαρα, το προτιμω.

Φυσικα! Εδω ειναι στα φορτε τους!

Α, ωραια. Θα παρω τοτε ενα εξαρακι να υπαρχει. Δεν ηξερα για την υπαρξη τους οταν εφτιαχνα το μπανιο και κρεμαγα καθρεπτες, αξεσουαρ κλπ.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Θελω να το αναφερω ξανα γιατι ειναι τρελα!
Τα bosch multiconstruction ειναι αριστα τρυπανια,μειδικα για δομικα υλικα. Καθε φορα που τα δουλευω απορω με τον εαυτο μου πως ζουσα χωρις αυτα ( υπερβολη αλλα χαλαλι).
Με ενα ταπεινο gsr 10,8 τρυπαω αβερτα με 6αρι τρυπανι για μικρες και συντομες εργασιες που παλιοτερα κουβαλαγα το μεγαλο sds plus ρευματος!

bosch-multi-construction-bit-design-2-LARGE.jpg

Οσοι δεν τα εχετε δοκιμασει, αξιζει να τα δοκιμασετε και να αποκτησετε μερικα τεμαχια στη συλλογη σας!

Επαναφέρω λίγο το θέμα με τα multi construction τρυπάνια της bosch γιατί θα πάρω μερικά και ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν έχει διαφορά το robust line που βλέπω σε μερικά.
Για την ακρίβεια τα μεμονωμένα δεν λένε robust line αλλά κάποιες κασετίνες γράφουν robust line. Μου κάνει εντύπωση ότι η κασετίνα βγαίνει ακριβότερη από το σύνολο σε μεμονωμένα.
Άρα μήπως το robust line είναι κάτι καλύτερο?

Υπαρχουν διαφορα ειδη τρυπανιων κατω απο καθε κατηγορια. Καποια καταστηματα το αναφερουν λεπτομερως καποια οχι.
Το 'multi construction CYL9' πρεπει να αναφερεται στην συσκευασια ειτε του ενος ειτε του σετ, αν θες τρυπανακια σαν το εικονιζομενο.
Noμιζω οτι μονο τα CYL9 ειναι γαλαζια.

Καλημέρα,
με την αγορά των bosch multiconstruction καταπιάστηκα με ένα μικρό project αλλά δοκίμασα 4-5 νέα εργαλεία και γράφω αναλυτικά παρακάτω:

1) Το project ήταν τοποθέτηση ραφιού IKEA σε τοίχο του πλυσταριού ώστε να μπει η εργαλειοθήκη μου καθώς και διάφορα άλλα μικροπράγματα.

rafi prin.JPG
Ο χώρος πριν.

Χρησιμοποιήθηκαν το 18v κρουστικό PSBSA 18 -Li B2, το παλμικό PDSSA 18 A1, 6άρι και 8άρι bosch multi construction cyl-9 τρυπάνια, ουπα 6άρια και 8άρια Lidl, και τρυπανάκια σιδήρου IRWIN.

To αποτέλεσμα μετά είναι :
rafi.JPG

και τα 2 εργαλεία :
ergaleia rafi.JPG

Με βάση την εργασία αυτή το κρουστικό σε συνδυασμό με τα bosch τρυπάνια δεν μάσησε καθόλου ούτε σε τούβλο που δεν χρειάστηκε κρούση αλλά ούτε και σε μπετό που έβαλα κρούση αλλά ενδεχομένως και να μην χρειαζόταν. Έχει καλή εργονομία και ο χειριστής δουλεύει άνετα.

Το παλμικό είναι δύναμη και επίσης πολύ καλό αλλά δεν μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα σε 8 βιδώματα. Στο καργάρισμα των βιδών στα ούπα πάντως κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τα τρυπάνια bosch, ότι είπαν τα παιδιά παραπάνω νομίζω πρέπει να πάρετε όλοι. Ειδικά στο μπετό δεν πίστευα ότι θα πήγαινε τόσο σφαίρα.

Επειδή ο τοίχος πίσω από το ράφι δεν ήταν επίπεδος αναγκάστηκα να ανοίξω 2 μικρές τρύπες στην σιδερένια βάση του ραφιού με 2,5 τρυπάνι IRWIN platinum. Τα συγκεκριμένα τρυπάνια είναι άριστα και απροβλημάτιστα. Έχουν αποδείξει άλλωστε την αξία τους σε αλλαγές κλειδωμάτων 10 αλουμινίων (μέσα έξω) που φάγανε πολύ πίεση. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για τα ούπα του lidl μια χαρά.

Αυτό που με χάλασε ήταν ότι ο κόκκινος βιδολόγος που πήρα από το lidl σε σετάκι και είχα στο παλμικό, γιατί ήθελα την μαγνητική του ιδιότητα δεν μπορεί να σηκώσει μια βίδα 6x50.

Αφού έμεινε χρόνος έγινε και αυτό :
skoupes.JPG

Με τις βάσεις αυτές του lidl που ήθελα πολύ καιρό να δοκιμάσω στην πράξη και η αλήθεια είναι ότι βολεύουν πάρα πολύ ειδικά για εργαλεία με κοντάρια.

Αυτά τα ολίγα.

Υπαρχουν διαφορα ειδη τρυπανιων κατω απο καθε κατηγορια. Καποια καταστηματα το αναφερουν λεπτομερως καποια οχι.
Το 'multi construction CYL9' πρεπει να αναφερεται στην συσκευασια ειτε του ενος ειτε του σετ, αν θες τρυπανακια σαν το εικονιζομενο.
Noμιζω οτι μονο τα CYL9 ειναι γαλαζια.

Πήγα και τα πήρα χτες τα Cyl-9 σε τραγική τιμή βέβαια γιατί τα βιαζόμουνα.
Αν περάσω από Ντέτσικα θα πάρω το 4,5 και 10 να υπάρχουν.
Ο ντέτσικας έχει επίσης την κασετίνα με 4,5,6,8 και η συγκεκριμένη γράφει Cyl-9 robust line 4.
Σημασία έχει πάντως ότι αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Κυριακο αν δε κανω τραγικο λαθος το robust line αναφερεται στην κασσετινα η οποια ειναι επενδεδυμενη με λαστιχο και οχι απλα πλαστικη.

Λογική εξήγηση μου ακούγεται.

Πολυ καλη και καθαρη δουλεια Κυριακο και σαφεστατη η παρουσιαση. Μπραβο!

Να σαι καλά.

Και μια διευκρινιστική παρατήρηση, τα τρυπάνια σιδήρου είναι IRWIN Titanium και όχι platinum όπως έγραψα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Πήγα και τα πήρα χτες τα Cyl-9 σε τραγική τιμή βέβαια γιατί τα βιαζόμουνα.
Αν περάσω από Ντέτσικα θα πάρω το 4,5 και 10 να υπάρχουν.
Ο ντέτσικας έχει επίσης την κασετίνα με 4,5,6,8 και η συγκεκριμένη γράφει Cyl-9 robust line 4.
Σημασία έχει πάντως ότι αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.

Αρκετοί τα έχουμε πάρει από Amazon.de μέσω Ομαδικών.

Το τρίτο από δεξιά κόστισε σε πρόσφατη αγορά 23,73 ευρώ + τα μεταφορικά τα οποία είναι αναλόγως την συμμετοχή.

Bosch CYL-9.png