Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μερικές φωτό από την παραλαβή του πακέτου Skil (Δισκοπρίονο - Ράγα οδηγός) από την προσφορά του e-shop Crazysundays στα 73 ευρώ.

IMG_20160826_141123.jpg

IMG_20160826_141636.jpg

IMG_20160826_141710.jpg

IMG_20160826_142008.jpg

IMG_20160826_142030.jpg

IMG_20160826_142035.jpg

IMG_20160826_142045.jpg

IMG_20160826_142055.jpg

IMG_20160826_142104.jpg

IMG_20160826_142113.jpg

IMG_20160826_142120.jpg

IMG_20160826_142128.jpg

IMG_20160826_142238.jpg

IMG_20160826_142342.jpg

Στα θετικά:

1) Πολύ χαμηλή τιμή για ένα επώνυμο προϊόν. Φίλος που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα (Φίλος - φίλου για την ακρίβεια), είπε ότι σε αυτήν την τιμή αγοράζεις μόνο δισκοπρίονο και μάλιστα ανώνυμο.

2) Ποιοτική και στιβαρή κατασκευή δισκοπρίονου. Στα ευαίσθητα σημεία έχει χρησιμοποιηθεί μέταλλο για την αποφυγή ζημιών λόγω χρήσης ενώ η όλη κατασκευή είναι αρκετά γεροδεμένη (επίσης αρκετά στιβαρή βάση), αντάξια της παράδοσης του ονόματος "Skilsaw" για όσους γνωρίζουν.

3) Υποδοχή για κλειδί αλλαγής δίσκου πάνω στο δισκοπρίονο. Είναι σοβαρό συν αυτό ειδικά για δουλειές σε εξωτερικούς χώρους.

4) Πλαστική βαλίτσα μεταφοράς. Αν και δεν χωράει τους οδηγούς, εντούτοις είναι κατάλληλη για την μεταφορά του δισκοπρίονου και μερικων δίσκων κοπής.

5) Μεγάλο βάθος κοπής για την κατηγορία τιμής (66 mm).

6) Σπαστή ράγα καλής ποιότητας (πάντα για ερασιτεχνική χρήση) με πολύ καλή ακρίβεια.

Στα αρνητικά:

Λόγω τιμής δεν υπάρχουν περιθώρια για αρνητικά σχόλια φυσικά.

Στα δια ταύτα

Ιδανικό πακέτο που καλύπτει τις περισσότερες κοπές για έναν ερασιτέχνη με πολύ μεγάλο εύρος εφαρμογών (από κοπή ξύλου και σανίδων OSB - μοριοπλάκας - Κόντρα πλακέ κλπ μέχρι και κοπή laminate και μασίφ δαπέδων).
Προτείνεται ανεπιφύλακτα καθώς αντίστοιχες προτάσεις ξεκινούν από τα διπλά χρήματα τουλάχιστον (για ερασιτεχνική χρήση) και φτάνουν έως και 5-6 φορές πάνω για επαγγελματική χρήση.

Λειτουργικά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμα αλλά ήδη άλλο μέλος έχει γράψει την γνώμη του.

Καλορίζικο Νίκο
Ευχαριστούμε καί γιά τό review,δυό ερωτήσεις

Η βάση έχει λεπτό μεταλλικό προφίλ οπως το κρατάς στά δεξιά εκεί πού είναι ο δίσκος ? γιατι κάποιο μέλος είχε αναφέρει ότι το μέταλο είναι λεπτό ,είδες ότι μπορεί ευκολα να στρεβλώσει ?

Τήν ράγα όταν τήν συναρμολόγησες είδες νά έχει τζόγους ?

Πρεπει νά τό είχε στόκ πολύ καιρό γιατί γράφει χρονολογία κατασκευής 2011 βέβαια αυτό δέν παίζει κανένα ρόλο,απλά ίσως νά θέλει νά ξεστοκάρει.

Καλοριζικο και καλα κοψιδια

Στάλθηκε από το 7DTB41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο για το φωτορεπορτάζ και τα σχόλια Νικ!

Χρηστάκο, με αυτά τα quotes μας σκοτώνεις... Δεν υπάρχει τρόπος να απαντάς από το Tapatalk χωρίς παράθεση (έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω)? Ή τουλάχιστον να κρύβονται οι φωτογραφίες...

Μπράβο για το φωτορεπορτάζ και τα σχόλια Νικ!

Χρηστάκο, με αυτά τα quotes μας σκοτώνεις... Δεν υπάρχει τρόπος να απαντάς από το Tapatalk χωρίς παράθεση (έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω)? Ή τουλάχιστον να κρύβονται οι φωτογραφίες...
Θα ηθελα πολυ να μου πειτε πως γινεται. Βασικα για τις φωτο.
Πως αλλιως να απαντησω στο σχολιο σου χωρις παραθεση ;
Ειδικα αν εχουν μεσολαβησει αλλα σχολια, απαντας στο πουθενα.
Αναμενω οδηγιες.

Θα ηθελα πολυ να μου πειτε πως γινεται. Βασικα για τις φωτο.
Πως αλλιως να απαντησω στο σχολιο σου χωρις παραθεση ;
Ειδικα αν εχουν μεσολαβησει αλλα σχολια, απαντας στο πουθενα.
Αναμενω οδηγιες.

Όταν κανείς παράθεση πας μέσα από τις αγκύλες στο κείμενο που απαντάς και σβήνεις με το χέρι τα link με τις φωτογραφίες.

Όταν κανείς παράθεση πας μέσα από τις αγκύλες στο κείμενο που απαντάς και σβήνεις με το χέρι τα link με τις φωτογραφίες.
Οκ ευχαριστω

Nικο καλοριζικο, πραγματικα φαινεται και πρεπει να ειναι VFM!!

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Είναι μια καλή ευκαιρία πιστεύω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικο Νίκο
Ευχαριστούμε καί γιά τό review,δυό ερωτήσεις

Η βάση έχει λεπτό μεταλλικό προφίλ οπως το κρατάς στά δεξιά εκεί πού είναι ο δίσκος ? γιατι κάποιο μέλος είχε αναφέρει ότι το μέταλο είναι λεπτό ,είδες ότι μπορεί ευκολα να στρεβλώσει ?

Τήν ράγα όταν τήν συναρμολόγησες είδες νά έχει τζόγους ?

Πρεπει νά τό είχε στόκ πολύ καιρό γιατί γράφει χρονολογία κατασκευής 2011 βέβαια αυτό δέν παίζει κανένα ρόλο,απλά ίσως νά θέλει νά ξεστοκάρει.

1) Εγώ ο ίδιος το είχα πει Δημήτρη. Είναι λεπτό για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί για περιστασιακή χρήση δεν χρειάζεται κάτι καλύτερο. Αν πέσει κάτω θα στραβώσει αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες χρήσης (για ερασιτέχνη) δύσκολα.

2) Δεν την συναρμολόγησα όλη είναι η αλήθεια Δημήτρη. Απλά από την στιγμή που πατάει σε σταθερή επιφάνεια ο οποιοσδήποτε τζόγος εξαφανίζεται.

Μπορεί η παρτίδα να βγήκε τότε αλλά εφ όσον δεν πρόκειται για εργαλείο που χαλάει με τον χρόνο (πχ μπαταρίας) δεν τίθεται κάποιο θέμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ παιδιά.
Ζωή να έχουμε να μαστορεύουμε!!! :)

στα ηλεκτρικά εργαλεία δεν παίζει ρόλο το έτος κατασκευής , αρκεί βέβαια να μην είναι του.....1821. Και εγώ σε δισκοπρίονα με skill δουλεύω , και για ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ εντάξει . Η Skill έβγαζε και ένα πολύ καλό συρόμενο στα 250 euros , αλλά το έχει σταματήσει γιατί έκανε ζημιά στα μπλε της επαγγελματικής σειράς της Bosch .

Το Parkside ίσως να είναι και καλύτερο αλλά δεν έχει ράγα...
Επίσης δουλεύει σε πολύ λιγότερες στροφες (4700 έναντι των 6000 του Skil).

Από την άλλη βέβαια έχει soft start και στα χαρτιά είναι ελάχιστα πιο δυνατό.

Δυστυχώς το Bosch δεν ταιριάζει στις ράγες του Skil,ούτε ακόμα κι αν κόψω τη σιδερένια βάση του.
Στα γρήγορα ενα μείον που είδα στο skil είναι οτι δεν έχει riving knife ενω το bosch έχει.
Κατά τα αλλά φαίνεται στιβαρό.

Φτιάχνω βιντεάκι για το skil σε σχέση με το bosch να ανεβάσω.
Με καθυστερεί το premier που είμαι ανίδεος....

Για χρήση με οδηγό το riving knife δεν είναι και απαραίτητο.
Με λίγη προσοχή και σωστό κράτημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δυστυχώς το Bosch δεν ταιριάζει στις ράγες του Skil,ούτε ακόμα κι αν κόψω τη σιδερένια βάση του.
Στα γρήγορα ενα μείον που είδα στο skil είναι οτι δεν έχει riving knife ενω το bosch έχει.
Κατά τα αλλά φαίνεται στιβαρό.

Φτιάχνω βιντεάκι για το skil σε σχέση με το bosch να ανεβάσω.
Με καθυστερεί το premier που είμαι ανίδεος....

Κατέβασε δωρεάν το Movie Maker των Windows 7...
Απείρως ευκολότερο με τα βασικα μονο.

Sent from my iPad using Tapatalk