Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Φτιάχνω βιντεάκι για το skil σε σχέση με το bosch να ανεβάσω.
Με καθυστερεί το premier που είμαι ανίδεος....

Μάκη αναμένουμε στους δέκτες μας..... :BDBDG54: Ενημέρωσέ μας :ernaehrung004:

Νικο μην τα πετας ετσι θα χτυπησεις κανεναν!!!

Πως εξηγείς τότε τον λόγο που δεν τα βάζουν όλες οι εταιρείες ακόμα και σε ακριβα μηχανήματα?
Δεν είναι το ίδιο το δισκοπρίονο χειρός με το παγκοπρίονο.

Προσωπικά ακόμα και στο τελευταίο και χωρίς riving knife γίνεται καλά η δουλειά αρκεί να προσέχεις και να μην είσαι πίσω από την γραμμή κοπής.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία γιά τήν πρέσα γιά μονωμένους καί μή μονωμένους ακροδέκτες,καί κάπου είναι παρεξηγημένο εργαλείο από οτι κατάλαβα,στά χέρια κάποιου πού γνωρίζει νά τό δουλέψει,πραγματικά λύνει τά χέρια.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες σέ χρήση ακροδέκτη κώς ,καί μή μονωμένου οπής

Μέ ένα περιστροφικό κόφτη κόβω τήν άσπρη εξωτερική μόνωση τού καλωδίου
Μετά βάζω τά καλώδια στόν απογυμνωτή στήν περίπτωση 0,75 mm πού είναι η διατομή καλωδίο,σφίγγω καί τραβάω τό καλώδιο,καί τό απογυμνώνει από τήν μόνωση
Βάζω τό καλώδιο στό κώς στήν θέση τού απογυμνωτή στήν μπλέ θέση γιά μονωμένους ακροδέκτες (στήν περιπτωση μου έχει ξεθωριάσει και δεν φαίνεται,και πρεσάρω.
Ετοιμη η ένωση

Μετά βάζω τόν μη μονωμένο ακροδέκτη οπής στήν θέση 2,5 τής πρέσας γιά μη μονωμένους ακροδέκτες,εχει δυο πιασίματα που πρεπει να πρεσαριστουν αυτοι οι ακροδεκτες,το ενα ειναι γυμνό το καλώδιο μέ το μέταλο,και τό άλλο είναι πιό πίσω νά πιαστεί μέ τόν ακροδέκτη και το μονωμενο καλώδιο,βάζω τόν ακροδέκτη πού θά πιάσει τό γυμνό καλώδιο μέ τήν πρέσα καί τό τοποθετώ έτσι ώστε τά δύο ανοίγματα τού μεταλου του ακροδέκτη νά πάνε στήν ίσια μεριά τής πρέσας,καί η άλλη μεριά τό συμπαγή μέταλο τού ακροδέκτη στήν πλευρά τής πρέσσας πού είναι σάν καρφί,περνάω τό καλώδιο μέσα καί πρεσάρω,μόλις είναι έτοιμο τό πρώτο μέρος πού είναι πρεσαρισμένο τό γυμνό καλώδιο μέ τόν ακροδέκτη,μετά πάλι κανουμε τό ίδιο βάζωντας τήν πίσω πλευρά του ακροδέκτη νά πατήσει στήν πρέσσα,αλλά στήν άλλη θέση μέ τό νούμερο 4-6 γιατί τό άνοιγμα είναι μεγαλύτερο καί πρεσάρουμε καί έτοιμο.

presa110.jpg

presa210.jpg

presa310.jpg

presa410.jpg

presa510.jpg

presa610.jpg

presa710.jpg

presa810.jpg

presa910.jpg

:a0210:

Εγω με αυτη τη πενσα ομως δεν εχω ικανοποιητικο αποτελεσμα. Ή δεν τη δουλευω σωστα ή ειναι μπαχατελα. Παω να δοκιμααω ξανα μετα το διαβασμα του κειμενου σου.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Εγω με αυτη τη πενσα ομως δεν εχω ικανοποιητικο αποτελεσμα. Ή δεν τη δουλευω σωστα ή ειναι μπαχατελα. Παω να δοκιμααω ξανα μετα το διαβασμα του κειμενου σου.

Μάλλον δέν τήν δουλεύεις σωστά φίλε Νεκτάριε,πολύ καλά πρεσάρει και μονωμένους καί μή μονωμένους ακροδέκτες.ίσως δέν βάζεις στήν σωστή θέση τούς μονωμένους ακροδέκτες πού έχεις.

Οτι ειναι για την ασφαλεια σε μια εφαρμογη ειναι για ολες τις εφαρμογες.
Ποτε δε ξερεις που θα βρεθει αφηρημενος.
Και στο λεω εγω που στο GKS μου ΔΕΝ εχω .

Κανόνας number one για έναν ερασιτέχνη είναι να μην βρεθεί ποτέ αφηρημένος ακόμα και με πριόνι χειρός.
Με 2 χέρια να το κρατάνε ακόμα και σε κλώτσημα μία απλή ώθηση θα νιώσεις. ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μάλλον δέν τήν δουλεύεις σωστά φίλε Νεκτάριε,πολύ καλά πρεσάρει και μονωμένους καί μή μονωμένους ακροδέκτες.ίσως δέν βάζεις στήν σωστή θέση τούς μονωμένους ακροδέκτες πού έχεις.

Σε μονωμενους εκανα δουλεια εκεινπου βαζεις εσυ τους αμονωτους.
Στη θεση των μονωμενων δεν ειχα καλη συσφιξη και το καλωδιο εφευγε απο τη θεση του.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία γιά τήν πρέσα γιά μονωμένους καί μή μονωμένους ακροδέκτες,καί κάπου είναι παρεξηγημένο εργαλείο από οτι κατάλαβα,στά χέρια κάποιου πού γνωρίζει νά τό δουλέψει,πραγματικά λύνει τά χέρια.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες σέ χρήση ακροδέκτη κώς ,καί μή μονωμένου οπής

Μέ ένα περιστροφικό κόφτη κόβω τήν άσπρη εξωτερική μόνωση τού καλωδίου
Μετά βάζω τά καλώδια στόν απογυμνωτή στήν περίπτωση 0,75 mm πού είναι η διατομή καλωδίο,σφίγγω καί τραβάω τό καλώδιο,καί τό απογυμνώνει από τήν μόνωση
Βάζω τό καλώδιο στό κώς στήν θέση τού απογυμνωτή στήν μπλέ θέση γιά μονωμένους ακροδέκτες (στήν περιπτωση μου έχει ξεθωριάσει και δεν φαίνεται,και πρεσάρω.
Ετοιμη η ένωση

Μετά βάζω τόν μη μονωμένο ακροδέκτη οπής στήν θέση 2,5 τής πρέσας γιά μη μονωμένους ακροδέκτες,εχει δυο πιασίματα που πρεπει να πρεσαριστουν αυτοι οι ακροδεκτες,το ενα ειναι γυμνό το καλώδιο μέ το μέταλο,και τό άλλο είναι πιό πίσω νά πιαστεί μέ τόν ακροδέκτη και το μονωμενο καλώδιο,βάζω τόν ακροδέκτη πού θά πιάσει τό γυμνό καλώδιο μέ τήν πρέσα καί τό τοποθετώ έτσι ώστε τά δύο ανοίγματα τού μεταλου του ακροδέκτη νά πάνε στήν ίσια μεριά τής πρέσας,καί η άλλη μεριά τό συμπαγή μέταλο τού ακροδέκτη στήν πλευρά τής πρέσσας πού είναι σάν καρφί,περνάω τό καλώδιο μέσα καί πρεσάρω,μόλις είναι έτοιμο τό πρώτο μέρος πού είναι πρεσαρισμένο τό γυμνό καλώδιο μέ τόν ακροδέκτη,μετά πάλι κανουμε τό ίδιο βάζωντας τήν πίσω πλευρά του ακροδέκτη νά πατήσει στήν πρέσσα,αλλά στήν άλλη θέση μέ τό νούμερο 4-6 γιατί τό άνοιγμα είναι μεγαλύτερο καί πρεσάρουμε καί έτοιμο.

presa110.jpg

presa210.jpg

presa310.jpg

presa410.jpg

presa510.jpg

presa610.jpg

presa710.jpg

presa810.jpg

presa910.jpg

Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά θεωρώ ότι αυτό το πρεσάρισμα μετά βίας θεωρείται αποδεκτό ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά θεωρώ ότι αυτό το πρεσάρισμα μετά βίας θεωρείται αποδεκτό ...

Σέ ποιό σημείο ακριβώς εναπόκειται η ένσταση σου Ιωάννη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε μονωμενους εκανα δουλεια εκεινπου βαζεις εσυ τους αμονωτους.
Στη θεση των μονωμενων δεν ειχα καλη συσφιξη και το καλωδιο εφευγε απο τη θεση του.

Ναί αλλά στήν θέση γιά αμόνωτους ακροδέκτες πού χρησιμοποιής ''αλλάζεις τά φώτα'' στά κωσάκια μέ κίνδυνο νά τά κόψεις σχεδόν,ίσως έχει πρόβλημα η πρέσσα η δοκίμασε σέ άλλη θέση νά πρεσάρεις έχει 3 θέσεις καί σού έχει καί τά χρώματα σέ κουκίδες ανάλογα τόν ακροδέκτη.

Εδω σωστη δουλεια με το σωστο εργαλειο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιαννη εσυ τι χρησιμοποιεις? αν θυμαμαι καλα εχεις φουλ σετ απο ακροδεκτες κλπ

Ναί αλλά στήν θέση γιά αμόνωτους ακροδέκτες πού χρησιμοποιής ''αλλάζεις τά φώτα'' στά κωσάκια μέ κίνδυνο νά τά κόψεις σχεδόν,ίσως έχει πρόβλημα η πρέσσα η δοκίμασε σέ άλλη θέση νά πρεσάρεις έχει 3 θέσεις καί σού έχει καί τά χρώματα σέ κουκίδες ανάλογα τόν ακροδέκτη.

Δοκιμαζω στο ποιο στενο σημειο.
Ειπαμε μπαχατέλα απο το lidl, η πρεσα. Βλεπω τη knipex να ερχεται αλλα ποια?

Αυτη...

Παω να δω ποσο κοστιζει...:BDBDG54:

Λοιπόν ορίστε το βιντεάκι για το skil.
Είναι το πρώτο μου βίντεο γι αυτό να είστε επιεικής μαζί μου.
Την κάμερα την κρατούσα στο χέρι και έτσι η εικόνα κουνάει και κουράζει,πρέπει να πάρω τρίποδο η να βρώ ενα σημείο στερέωσης.
Ο ήχος ειναι χάλια νομίζω οτι μιλάει άλλος:music-smiley-004:

Στα επόμενα θα προσπαθήσω να τα διορθώσω

Makis πολύ οργανωμενος είσαι... Στο δικό μου εργαστήριο είναι μόνιμα σαν να έχει πέσει βόμβα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχω 2 χώρους απο 10 τετραγωνικά ο καθένας περίπου και έτσι αυτός ειναι για τα ηλεκτρονικά γι αυτό είναι και καθαρός και ο άλλος για τις κατασκευές.:2thumb22sup:

Μακη καλοριζικο το εργαλειο και μπραβο για το βιντεο!!

Μια εικονα χιλιες λεξεις, ενα βιντεο 1000 εικονες :))

Πως ανεβαζει κανεις βιντεο στο youtube??

Εχω 2 χώρους απο 10 τετραγωνικά ο καθένας περίπου και έτσι αυτός ειναι για τα ηλεκτρονικά γι αυτό είναι και καθαρός και ο άλλος για τις κατασκευές.:2thumb22sup:

Ετσι πρεπει!
Ενα για τη πεθερα και ενα για τη παρτυ σου που λενε!

Μακη καλοριζικο το εργαλειο και μπραβο για το βιντεο!!

Μια εικονα χιλιες λεξεις, ενα βιντεο 1000 εικονες :))

Πως ανεβαζει κανεις βιντεο στο youtube??

Ειναι πολύ εύκολο,κάνεις λογαριασμό στο youtube (αν εχεις gmail ακομα πιο εύκολα) και μετά ανεβάζεις.