Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αν θεωρήσουμε και στις δύο περιπτώσεις ότι τα μέταλλα είναι εφάμιλλα τότε πρέπει να συγκρίνουμε το πιάσιμο των σιαγώνων.
Για την εργονομία και τη χρήση η Knipex βγαίνει με τρείς διαφορετικές μονώσεις στις λαβές. Στη σύγκριση φοράει την πιό light έκδοση.
Διαφορά σημαντική υπάρχει στο άνοιγμα στις σιαγόνες υπέρ της Knipex, από ένα σημείο ανοίγματος και πάνω όμως δεν δουλεύετε το εργαλείο και θέλει μακρύτερες λαβές, δηλαδή το μεγαλύτερο μοντέλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Αν θεωρήσουμε και στις δύο περιπτώσεις ότι τα μέταλλα είναι εφάμιλλα τότε πρέπει να συγκρίνουμε το πιάσιμο των σιαγώνων.
Για την εργονομία και τη χρήση η Knipex βγαίνει με τρείς διαφορετικές μονώσεις στις λαβές. Στη σύγκριση φοράει την πιό light έκδοση.
Διαφορά σημαντική υπάρχει στο άνοιγμα στις σιαγόνες υπέρ της Knipex, από ένα σημείο ανοίγματος και πάνω όμως δεν δουλεύετε το εργαλείο και θέλει μακρύτερες λαβές, δηλαδή το μεγαλύτερο μοντέλο.
έτσι.

η δεν ειδατε καλα τις φωτογραφιες, η εχετε μετοχες στη facom! :chinscratch::chinscratch::chinscratch:
στην πρωτη φωτο δεν φαινεται ποσο πιο φαρδια ειναι η facom; (ο σκελετος οχι η μονωση)

από ένα σημείο ανοίγματος και πάνω όμως δεν δουλεύετε το εργαλείο
αυτο το σημειο ομως στη facom ειναι πολυ μικρο ενω στην knipex πολυ μεγαλυτερο.
παραδειγμα: σωληνα 64mm
με την facom απλα δεν πιανεται γιατι δεν φτανει.
με την knipex κρατας γερα τη σωληνα και με ανοιγμα στις λαβες που τις κρατας με το ενα χερι

20160925_142021.jpg20160925_142118.jpg20160925_142219.jpg

η δεν ειδατε καλα τις φωτογραφιες, η εχετε μετοχες στη facom! :chinscratch::chinscratch::chinscratch:
στην πρωτη φωτο δεν φαινεται ποσο πιο φαρδια ειναι η facom; (ο σκελετος οχι η μονωση)

με την knipex κρατας γερα τη σωληνα και με ανοιγμα στις λαβες που τις κρατας με το ενα χερι

View attachment 131860View attachment 131861View attachment 131862

+ 10 άψογος !! :worshippy:

Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου ουσιαστικά, απλά τώρα έγινες περισσότερο αναλυτικός -και πολύ καλά έκανες-.

+ 10 άψογος !! :worshippy:

:SFGSFGSF:
Ετσι μου ρχετε να παρω οτι knipex γκαζοταναλι υπαρχει!

Εχεις και κανα καβουρα knipex να μας επιδειξεις? ή με τις cobra εισαι καλυμμενος?

:SFGSFGSF:
Ετσι μου ρχετε να παρω οτι knipex γκαζοταναλι υπαρχει!

Εχεις και κανα καβουρα knipex να μας επιδειξεις? ή με τις cobra εισαι καλυμμενος?

Πάντως εδώ που τα λέμε, το υλικό της λαβής της Facom φαίνεται καλύτερο από της Knipex

η ουσία όμως είναι αυτή που ανέφερε κι ο Μιχαλιός, δουλεύεται με το ένα χέρι, και είναι σημαντικό αυτό.

αντωνη εγω καταλαβα με αυτο που εγραψες οτι το μεγαλυτερο ανοιγμα της knipex σε σχεση με την facom
δεν οφελει αφου θα χρειαστει μεγαλυτερο εργαλειο. dont worry!!:ernaehrung004:

νεκταριε εχω 5 cobra σε διαφορα μεγεθη, καβουρες 2 παλιους μαρκα ομως δεν θυμαμαι και πολλα πενσομυτοτσιμπιδοειδη διαφορων εταιρειων

γιωργο η knipex βγαινει και με αλλες λαβες και διαλεγεις οτι σε βολευει.
εμενα μου αρεσουν οι λεπτοκομμενες

Πάντως εδώ που τα λέμε, το υλικό της λαβής της Facom φαίνεται καλύτερο από της Knipex

η ουσία όμως είναι αυτή που ανέφερε κι ο Μιχαλιός, δουλεύεται με το ένα χέρι, και είναι σημαντικό αυτό.

=> http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=groups&parentID=1298&groupID=1368

Επειδή έχω την cobra και με την χοντρή μόνωση και με την ψιλή, με την ψιλή είναι πιο βολική αφού χωράει καλύτερα σε στενά σημεία.

Εχοντας τρία σέτ από τρυπάνια τά silver percussion γιά μπετόν-τούβλο,τά νεοαποκτηθέντα CYL-5 γιά μπετόν,τούβλο,γρανίτη,πέτρα,καί τά CYL-9 multiconstruction γιά μπετόν,τοιχοποιία,τούβλα,κεραμικά και πλακίδια, ξύλο,συνθετικά υλικά,μεταλλικά ελάσματα,αλουμίνιο.

Σέ ένα τέστ πού έκανα σέ μπετόν μέ κρούση τά CYL-5 μέ τά silver percussion είδα ότι η το CYL-5 ανοιγε καλύτερα πιό ομαλά καί ελαφρός γρηγορότερα από τα silver percussion.Επιπροσθέτος στό στέλεχος τό CYL-5 εχει τρία εξογκώματα γιά νά σφίγγει καλά στό τσόκ καί νά μειώνει κατά πολύ τήν τυχόν περιστροφή του μέσα στό τσόκ.

test210.jpg

test310.jpg

test110.jpg

try3510.jpg

Last edited:
Δημήτρη εν μέρη σωστά.
Στα Cyl-9 δεν επιτρέπει την κρουση σε πλακάκι αν δεις.
Στα δομικά υλικά σου λέει χρήση με κρουση η χωρίς.
Τουλάχιστον αυτά τα σήματα έχω στο δικό μου πακέτο.

Δημήτρη εν μέρη σωστά.
Στα Cyl-9 δεν επιτρέπει την κρουση σε πλακάκι αν δεις.
Στα δομικά υλικά σου λέει χρήση με κρουση η χωρίς.
Τουλάχιστον αυτά τα σήματα έχω στο δικό μου πακέτο.

Σωστά Κυριάκο καί θά τό διορθώσω.

Last edited:
Τα άλλα δύο είναι μέταλλα και πλακάκι Δημήτρη.
Εκεί η κρουση δεν συνιστάται.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Κυριάκο γιά τήν πολύ σωστή σου επισήμανση,τό διόρθωσα.

Μπραβο Δημητρη χρησιμες παρατηρησεις για την αποτελεσματικοτητα των CYL5 .
Νομιζω οτι η σειρα CYL5 ειναι μια αναθμιση της ηδη καλης σειρας silver για μπετον, με καλυτερο μεταλο, καλυτερη περιελιξη και καλυτερο μαγκωμα στο τσοκ.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νομιζω οτι η σειρα CYL5 ειναι μια αναθμιση της ηδη καλης σειρας silver για μπετον, με καλυτερο μεταλο, καλυτερη περιελιξη και καλυτερο μαγκωμα στο τσοκ.

Τι εννοειτε χωρις κρουση?
Δηλαδη τρυπα σε τουβλο, μπετο με τα cyl5 δεν επιτρεπεται κρουση? ενω με τα cyl9 επιτρεπεται?
Επισης παρατηρησα οτι ενω ολα εχουν/ξεκινανε απο τον ιδιο αριθμο στο γραμμοκωδικα, τα cyl5 ειναι made in germany, ενω τα υπολοιπα china

Το μονο που δεν ενδεικνυται ειναι η κρουση με τα CYL9 σε πλακακι (λογικο ειναι). Σε μπετον ειναι οκ.
Θεμα κρουσης δεν εχουν τα CYL5 που ειναι αποκλειστικα αλλωστε για πετρα και μπετον.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστώ Μιχάλη,έτσι ακριβώς όπως τό είχες αναφέρει καί παλαιότερα,φαίνονται τά CYL-5 σάν αναβάθμιση τών silver percussion

Δηλαδη τρυπα σε τουβλο, μπετο με τα cyl5 δεν επιτρεπεται κρουση? ενω με τα cyl9 επιτρεπεται?
Επισης παρατηρησα οτι ενω ολα εχουν/ξεκινανε απο τον ιδιο αριθμο στο γραμμοκωδικα, τα cyl5 ειναι made in germany, ενω τα υπολοιπα china

Νεκτάριε ήταν δικό μου λάθος από λάθος παρατήρηση στά CYL-9 multiconstruction επιτρέπεται η κρούση μόνον σέ μπετόν-τούβλο όπως είναι λογικό,όχι στά άλλα υλικά.
Οσο γιά τά CYL-5 εννοείται ότι επιτρέπεται η κρούση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Νεκ τα cyl 9 είναι Γερμανία