Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Oπου και να ειναι φτιαγμενα ειναι το ιδιο, οι πρωτογενεις ραβδοι με το κραμμα μεταλλου ειναι ακριβως οι ιδιοι, οπως και οι παραμετροι κατασκευης για τα CNC μηχανηματα. Ανθρωπινο χερι δεν μεσολαβει.

Ωραία παρουσίαση Δημήτρη να είσαι καλά.
Οσο γιά τά CYL-5 αγνοούσα την ύπαρξη εξογκωμάτων, πρέπει να κάνουν καλή δουλειά όπως ανέφερες και να μην γλυστράει το τσοκ όταν ζοριστούν κάπου.
η επόμενή μου αγορά, αλήθεια πόσο κοστίζουν ;

Εύστοχες για μια ακόμη φορά οι παρατηρήσεις σου Μιχάλη, ενημερωμένος πλήρως !!

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ωραία παρουσίαση Δημήτρη να είσαι καλά.
Οσο γιά τά CYL-5 αγνοούσα την ύπαρξη εξογκωμάτων, πρέπει να κάνουν καλή δουλειά όπως ανέφερες και να μην γλυστράει το τσοκ όταν ζοριστούν κάπου.
η επόμενή μου αγορά, αλήθεια πόσο κοστίζουν ;

Εύστοχες για μια ακόμη φορά οι παρατηρήσεις σου Μιχάλη, ενημερωμένος πλήρως !!

Ευχαριστώ φίλε Γιώργο
Διάβασε εδώ γιά τά CYL-5

18,70 τά αγόρασα Γιώργο εδώ είναι τό λίνκ,αλλά μάλλον έχει μπεί λάθος φωτογραφία γιατί τό δικό μου σέτ έχει τό νούμερο 4-5-6-6-8 σέ διατομή ενώ στήν φωτό φαίνεται ότι έχει 4-5-6-8-10,αλλά από κάτω γράφει τήν διατομή σάν αυτά πού έχω εγώ,άρα μάλλον είναι λάθος φωτογραφία,η εκτός άν υπάρχουν δύο τύποι καί δέν τό πρόσεξα.Αν καί από ότι βλέπω στό επίσημο site τής Bosch βγάζει σέτ σάν αυτό πού πήρα 4-5-6-6-8 καί ένα άλλο μεγαλύτερο 4-5-5-6-6-8-10
Αν καί έχει καί μεμονωμένα κομμάτια CYL-5 καί πήρα καί ένα 10 mm καί ένα ακόμα 8 mm γιατί τά 8 mm δουλεύω περισσότερο.

Last edited:

Καλοδούλευτα Δημήτρη, γιατί όμως τόσα πολλά τρυπάνια?

Ευχαριστώ Κώστα,τά τρυπάνια ποτέ δέν είναι πολλά λόγο φθοράς,άς όψεται η δουλειά βλέπεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ευχαριστώ Κώστα,τά τρυπάνια ποτέ δέν είναι πολλά λόγο φθοράς,άς όψεται η δουλειά βλέπεις.

Για αυτό ρωτάω, εμείς σιγά σιγά καταργήσαμε τις τρύπες κ κάνουμε ηλεκτρονική (σοναρ) βυθομετρηση / παχυμέτρηση καθώς κ θερμομετρηση. Μην τυχόν σε βοηθήσω σε κάτι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Για αυτό ρωτάω, εμείς σιγά σιγά καταργήσαμε τις τρύπες κ κάνουμε ηλεκτρονική (σοναρ) βυθομετρηση / παχυμέτρηση καθώς κ θερμομετρηση. Μην τυχόν σε βοηθήσω σε κάτι.

Μέ πιάνεις αδιάβαστο σέ αυτά Κώστα,έχεις κάποιο λίνκ νά ενημερωθώ γιά νά μήν είμαστε off-topic.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ζήλεψε τον Χιώτη, όλο παραλαβές... :flipout:

Γίνεται νά πάς στό κέντρο βίδας καί νά φύγεις μέ άδεια χέρια,όχι πές μου γίνεται ?:ernaehrung004:

Αύριο που θα είμαι στην δουλειά.
Αν ψάξεις στο Google θα βρεις πολλά.
Καλό βράδυ. Θα σου στείλω τα link με PM.

Γίνεται νά πάς στό κέντρο βίδας καί νά φύγεις μέ άδεια χέρια,όχι πές μου γίνεται ?:ernaehrung004:

πως δεν γίνεται, παίρνεις και την γυναίκα μαζί να προσέχει πόσο βαθιά χώνεις το χέρι στην τσέπη. χαχαχαχα

Εχοντας τρία σέτ από τρυπάνια τά silver percussion γιά μπετόν-τούβλο,τά νεοαποκτηθέντα CYL-5 γιά μπετόν,τούβλο,γρανίτη,πέτρα,καί τά CYL-9 multiconstruction γιά μπετόν,τοιχοποιία,τούβλα,κεραμικά και πλακίδια, ξύλο,συνθετικά υλικά,μεταλλικά ελάσματα,αλουμίνιο.

Σέ ένα τέστ πού έκανα σέ μπετόν μέ κρούση τά CYL-5 μέ τά silver percussion είδα ότι η το CYL-5 ανοιγε καλύτερα πιό ομαλά καί ελαφρός γρηγορότερα από τα silver percussion.Επιπροσθέτος στό στέλεχος τό CYL-5 εχει τρία εξογκώματα γιά νά σφίγγει καλά στό τσόκ καί νά μειώνει κατά πολύ τήν τυχόν περιστροφή του μέσα στό τσόκ.

test210.jpg

test310.jpg

test110.jpg

try3510.jpg

Ενημερωτικά, τα τρυπάνια της η Bosch τα παίρνει απο την Hawera, που θεωρούνται κορυφαία.

Ενα μινι συγκριτικο της κλασσικης cobra knipex και της γκαζοταναλιας σωληνων σιφωνιου της ιδιας εταιριας.

windows screenshot

Η τσιμπιδα σιφωνιου δεν κλεινει εντελος, δεν χρειαζεται αλλωστε λογω της χρησης της.
Επισης κατι αξιοπροσεκτο ειναι πως ενω στη cobra, οι λαβες εχουν παντα αποσταση μεταξυ τους, στη τσιμπιδα σιφωνιου οταν ανοιγουμε τις σιαγωνες οι λαβες ακουμπανε μεταξυ τους.
Στη cobra η μή προσεγγιση αυτων χαρακτηριζεται ως πλεονεκτημα απο την εταιρια. Στη γκαζοταναλια σιφωνιου αυτο ελπιζω να μην ειναι ατελεια σχεδιασμου αλλα να υποχωρηση για καλυτερη γεωμετρια των σιαγωνων.

Ενα μινι συγκριτικο της κλασσικης cobra knipex και της γκαζοταναλιας σωληνων σιφωνιου της ιδιας εταιριας.

windows screenshot

Η τσιμπιδα σιφωνιου δεν κλεινει εντελος, δεν χρειαζεται αλλωστε λογω της χρησης της.
Επισης κατι αξιοπροσεκτο ειναι πως ενω στη cobra, οι λαβες εχουν παντα αποσταση μεταξυ τους, στη τσιμπιδα σιφωνιου οταν ανοιγουμε τις σιαγωνες οι λαβες ακουμπανε μεταξυ τους.
Στη cobra η μή προσεγγιση αυτων χαρακτηριζεται ως πλεονεκτημα απο την εταιρια. Στη γκαζοταναλια σιφωνιου αυτο ελπιζω να μην ειναι ατελεια σχεδιασμου αλλα να υποχωρηση για καλυτερη γεωμετρια των σιαγωνων.

Για λογους εργονομιας και καλυτερης προσβασης στους στενους χωρους που θα κληθει να δουλεψει γινεται.
Δεν μου ειπες τελικα τα ειχε τα κοκκινα πλαστικα προστατευτικα καλυπτρα στις σιαγωνες αυτη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Για λογους εργονομιας και καλυτερης προσβασης στους στενους χωρους που θα κληθει να δουλεψει γινεται.
Δεν μου ειπες τελικα τα ειχε τα κοκκινα πλαστικα προστατευτικα καλυπτρα στις σιαγωνες αυτη?

http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057748130&viewfull=1#post1057748130

Να γράψω λίγα λόγια για το παγκοπρίονο DeWalt DW745.
Κόβεις και ξέρεις πως ότι έχεις ρυθμίσει αυτό παίρνεις. Η ευθεία είναι ευθεία με μηδέν ψεγάδια.
Θέλεις να αφαιρέσεις 1mm; 1mm θα αφαιρέσεις με απόλυτη ακρίβεια.
Κάθε φορά που κόβω το ευχαριστιέμαι. Παιδιά ότι και να πω είναι λίγο.
Για μένα μια πάρα πολύ καλή αγορά. 5 αστέρια. Δεν έχω αλλάξει ακόμα τον δίσκο.

sIMG_20161011_180914.jpg

Φρεζοκαβιλιέρα Matrix. Απορώ γιατί δεν την είχα αγοράσει νωρίτερα. Άλλη ευκολία, αποτέλεσμα και ταχύτητα στις ενώσεις των ξύλων.
Είναι ακριβώς ίδια με την Porter Cable.
Στο 2:31
https://www.youtube.com/watch?v=niQjGdutucQ

Να γράψω λίγα λόγια για το παγκοπρίονο DeWalt DW745.
Κόβεις και ξέρεις πως ότι έχεις ρυθμίσει αυτό παίρνεις. Η ευθεία είναι ευθεία με μηδέν ψεγάδια.
Θέλεις να αφαιρέσεις 1mm; 1mm θα αφαιρέσεις με απόλυτη ακρίβεια.
Κάθε φορά που κόβω το ευχαριστιέμαι. Παιδιά ότι και να πω είναι λίγο.
Για μένα μια πάρα πολύ καλή αγορά. 5 αστέρια. Δεν έχω αλλάξει ακόμα τον δίσκο.

Σιγά ρε, σκοτώθηκες... -bye-
Τόσες μέρες περιμένω να ηρεμήσεις και να βρείς χρόνο να μας κάνεις ένα ριβιού της προκοπηλς, με μπόλικες φωτογραφιούλες, και μας στέλνεις ένα τηλεγράφημα.
Dewalt αγοράστηκε stop
Κόβει καλά stop
Κόβει ίσια stop.

Για τη φρεζοκαβιλιέρα δεν με νοιάζει, τη χρησιμοποιώ και ξέρω... Το άλλο όμως;