Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σήμερα το menu έχει γάντια κοντά δερμάτινα.
Βασικό κριτήριο η αίσθηση στην mig αερίου, η προστασία από θερμότητα (ή θερμοκρασία αν θέλετε), αλλά και η αντοχή. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5-6€.
Προς αποφυγή "παρεξηγήσεων", μιλάμε για γάντια οπότε οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές. Η έκφραση "σου έρχεται γάντι" μόνο τυχαία δεν είναι. Επίσης δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν στην ΜΜΑ ή στην FLUX.

Από αριστερά προς Δεξιά.

Dexter Leroy
Ο καλύτερος συνδυασμός.

ΑΑ από ΓΑΡΑΦΑ
Πολύ καλή αίσθηση, αλλά μέχρι εκεί.

ΤΒ από eShop
Τα χρησιμοποίησα λίγο λόγω λάθους μεγέθους, αλλά έχουν καλή αίσθηση. Είναι λεπτά και μάλλον στα υπόλοιπα κριτήρια θα υστερούν

BENMAN
Υπερέχουν σημαντικά στο θέμα της αντοχής, αλλά ξεχνάμε την αίσθηση. Στα μείον, οι χοντροκομένες ραφές,

20251027_141337.jpg

Σε συνέχεια από εδώ:

Από τότε που πήρα την MIG, έχω ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Βλέπω στο περίπου που κολλάω όταν είμαι σε φως ημέρας (δηλαδή στο 99,9% των κολλήσεων).

Το έχω απωθημένο να δω κάτι τέτοιο. Έχω αλλάξει πολλές μάσκες και έχω δοκιμάσει σε βαθμό καταναγκασμού όλες τις ρυθμίσεις στο SHADE, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
1763501640338.png

Είπα να κάνω μια τελευταία δοκιμή με την ARCCAPTAIN, μήπως και είμαι τυχερός.
Υπήρξε μεν βελτίωση, αλλά είναι μακριά από το επιθυμητό. Δυστυχώς η αρχική απογοήτευση, με έκανε να ξεχάσω να χρησιμοποιήσω και τον φακό οπότε έχω ακόμα κάποιες ελάχιστες ελπίδες.

Τώρα στο θέμα του true color, έκανα μια σύγκριση με άλλες μάσκες:

Πραγματική εικόνα:
20251118_122819.jpg

ARCCAPTAIN
ARCCAPTAIN.jpg

YATO
YATO.jpg

PARKSIDE
PARKSIDE.jpg

Κάπου εδώ τελειώνω με τις δοκιμές και ψάχνω για χορηγό :cool: για να πάρω αυτήν που είπε ο Γιώργος :)
20251118_131934.jpg

Σε συνέχεια από εδώ, με το HEX τρυπάνι σιδήρου έκανα μια δοκιμή με παλμικό σε λάμα 4mm.
Ακολούθησα την ίδια διαδικασία που κάνω πάντα. Δηλ προτρύπημα με 3mm και μετά το τελικό των 6mm.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Το τρύπησε σαν βούτυρο και μόνο στο τέλος μπήκε σε κρούση.
20251120_110421.jpg 20251120_110637.jpg

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει, αλλά ήταν το πιο εύκολο τρύπημα που έχω κάνει με το χέρι σε 4mm και έχω πολύ πιο ακριβά τρυπάνια.

Ήθελα να κάνω μακρόστενες κάποιες στρογγυλές τρύπες σε σιδερένια βάση τηλεόρασης (δεν ταίριαζαν με μικρή διαφορά οι τρύπες της βάσης με τις υποδοχές της τηλεόρασης).
Έβαλα στον ευθύ λειαντήρα αυτό το κινέζικο φρεζάκι (burr), από τα γνωστά που πουλάνε τα κινεζομάγαζα - με το που μπήκε μέσα στην τρύπα έσπασε. Βλέπω ότι αντί για να είναι ένα σώμα με το στέλεχος (6mm) έχει έναν εσωτερικό άξονα πολύ λεπτό σε πάχος. Το συγκεκριμένο φρεζάκι το είχα χρησιμοποιήσει μόνο άλλη μια φορά για δοκιμή μετά την αγορά...
Έχουμε υπόψη κανένα φρεζάκι για ευθύ λειαντήρα που να είναι της προκοπής ;
(Τελικά την δουλειά την έκανα με μια κυλινδρική λίμα για δράπανο)

20251125_061607.jpg

• Wow
Reactions: vespas
Eχω παρει απο το τεμου αυτα, τα οποια τα εχω σκισει με τον ευθυ λειαντηρα της Dewalt, οποτε μπορω να τα συστησω ανεπιφυλακτα.

Ειναι εξαιρετικα χρησιμα αναλωσιμα και η ανθεκτικοτητα/σκληροτητα τους πρεπει να ειναι εγγυημενη, αλλιως υπαρχει θεμα...
Απο Ελλαδα θα προτιμουσα τα Τοταλ (made in china και ειμαι σιγουρος οτι ειναι τα ιδια με αυτα που πηρα απο το τεμου).

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Τα φρεζακια που αναφέρει ο Μιχάλης απο το Temuτα έχω πάρει κάνα 6μηνο..
Η ποιότητα τους ειναι αρκετά καλή εάν συνυποπογισεις ότι μπορέσει να φρεζαρει σε 3αρη κοιλοδοκο ώστε να κάνει "κοιλο" σημείο...
Αξίζουν τα χρήματα τους.

• Like
Reactions: dk31
Είχα πάρει πρόσφατα κάποια καρβιδίου της ΥΑΤΟ (στέλεχος 6mm). Δεν είναι φτηνά, περίπου 6-8€ έκαστο. Τα δουλεύω με το δράπανο αλλά έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα.
20251125_123100.jpg

Πάνω σε αυτο που είπε ο Μιχάλης, είχα πάρει πάρει τα μικρότερα για το dremel σε προσφορά 1€. Επειδή δεν τους είχα εμπιστοσύνη, τα ξαναπήρα από AMAZON σε πολύ μεγαλύτερη τιμή και τελικά αποδείχτηκαν ίδια.
20251125_123123.jpg

Στέλιο, για μένα το amazon αξίζει μόνο για επώνυμα προϊόντα που δεν βρίσκεις σε temu/aliexpress.
Τα μη επώνυμα είναι τα ίδια κινέζικα που βρίσκεις παντού, απλά σε 2πλάσια τιμή και χωρίς δωρεάν μεταφορικά. Μακριά.

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Σε έναν τροχό μπαταρίας BOSCH είχα βάλει ένα παξιμάδι ταχυσύσφιξης της PARKSIDE αλλά τους δίσκους κοπής δεν τους "έπιανε".
Πήρα ένα αντίστοιχο της Milwaukee και το προβλημα λύθηκε. Έχει την ίδια λειτουργία με τον PARKSIDE αλλά με μεγαλύτερη διάμετρο.
20251126_114459.jpg 20251126_115938.jpg

20251126_120049.jpg

Σκέφτηκα να πάρω αυτό, αλλά είχε διπλάσια τιμή.

Καλορικο....!!!

Εάν θα αποφασίσεις να πάρεις αλλο παξιμαδι θα πάρεις αυτό που ειναι.ασφαλειας..!!

Dewalt DT3559 Εξάρτημα Γωνιακού Τροχού Παξιμάδι Αυτόματο Γωνιακού Τροχού 12mm 12 | Skroutz.gr https://share.google/KzztCD8JTIZ3tfgU9

Έχω και αντίστοιχο της Parkside...
20240601_201755.jpg

Απλά καταπληκτικά.. και πολυ πιο ασφαλή...!!

Με έχετε καταστρέψει.....:ROFLMAO::LOL:

Θα το παραλάβω αύριο :)

Θα πρεπει να αισθανεσαι τυχερος που εκανες εγγραφη στο Φορουμ το 2021 και οχι πχ. το 2011... βαρια η μοιρα των πιο παλιων, εκει να δεις καταστροφη 🛠️🪚🔧💰💰

Θα πρεπει να αισθανεσαι τυχερος που εκανες εγγραφη στο Φορουμ το 2021 και οχι πχ. το 2011... βαρια η μοιρα των πιο παλιων, εκει να δεις καταστροφη 🛠️🪚🔧💰💰

Το 2011 ήμουν σε forum φωτογραφίας. Εσύ τουλάχιστον μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει να δίνεις x.xxx€ και να ξέρεις ότι το πολύ σε 2-3 χρονια θα έχουν απαξιωθεί. Τουλάχιστον με τα εργαλεία δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα (λέμε τωρα 😁).

Ναι, πραγματικα ξερω και συμπασχω, το 2011 μπηκα στο ΑVClub για να δω τι παιζει με καμμια καλη φωτογραφικη μηχανη και κατεληξα με 2 dslr και 1 mirrorless μαζι με καμμια ντουζινα φακους Νικον. Για μικρες compact cameras δεν το συζηταμε....

Οταν τελειωσα απο εκει, ειπα οτι γλυτωσα αλλα εμπλεξα με το αγαπημενο Φορουμ των φακων led και αγαλι αγαλι δημιουργηθηκε μια συλλογη που ξεπερναει καθε οριο υπερβολης...

Οταν τελειωσα και απο εκει και ξαναειπα οτι γλυτωσα, ειχε ηδη δημιουργηθει (2012) η κατηγορια Εργαλειων η οποια μας ταλανιζει (γλυκά) μεχρι σημερα, -χωρις να διαφαινεται ημ. ληξης... 😬

Μιχάλη, στα παραπάνω θα μειώσω το πλήθος των φακών και θα αυξήσω τις action. Ευτυχώς έκανα "στροφή" όταν ήμουν σε δίλημμα να πάρω τον 70-200 2,8 ή να πάω σε mirrorless.
Μπήκα το 2021 για να δω τι παίζει στο φωτογραφικό νήμα και κατέληξα πολύ σύντομα να ψάχνω τρόπους να μεγαλώσω το εργαστηριο :ROFLMAO:
Προσωπικά, θεωρώ πιο δημιουργική την απασχόληση με κατασκευές σε σχέση με την φωτογραφία. Να μην ξεχνάμε και την σημαντική μείωση κόστους, όταν οι κατασκευές αφορούν το σπίτι, αλλά και την ικανοποίηση ότι είναι δικό μας δημιούργημα.