Πλάκα κάνεις έτσι.. ;Πωπωπω.
Απλα δεν ξαναγοραζεις δισκο.
Και αν χαλασει στον αντικαθιστουν.
Πλάκα κάνεις έτσι.. ;Πωπωπω.
Απλα δεν ξαναγοραζεις δισκο.
Και αν χαλασει στον αντικαθιστουν.
Ε ναι...40 το πολυ...πολύ υπερτιμημένο...Αν ειχε 50-60 ευρω οχι.
Κοβει τα παντα με εγγυηση εφορου ζωης και με αντικατασταση.
Πρόσεξε μόνο μήπως ο δέκτης της πρίζας ενδέχεται να είναι ευαίσθητος σε παρεμβολές εκεί που τον τοποθέτησες. Στο αναφέρω γιατί παλιότερα είχα κι εγώ μια τηλεχειριζόμενη ανάλογη διάταξη (εμένα ήταν ντουί/αντάπτορας για λάμπα 220V), όπου κάθε φορά που έλειπα από το σπίτι για περισσότερες από 1-2 μέρες, έβρισκα τη λάμπα αναμμένη.Παρέλαβα πριν λίγες μέρες έναν τηλεχειριζόμενο διακόπτη από το AliExpress, στα 13,7€.
Πήρα αυτόν που είναι μια πρίζα με τηλεχειριστήριο.
Πρώτη φορά είδα αυτήν την έκδοση με το πλακέ χειριστήριο.
Είναι πραγματικά βολικό, γιατί συνοδεύεται από μια βάση που βιδώνει στον τοίχο. Το χειριστήριο μπαίνει σε αυτήν συρταρωτά και μοιάζει με διακόπτη.
Χωρίς τη βάση, το χειριστήριο έχει μαγνήτη και κολλάει σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια.
View attachment 249913
Εντύπωση μού έκανε και η εμβέλειά του. Ακόμα και από την άλλη άκρη του σπιτιού, άνοιγε και έκλεινε την ηλεκτρική σκούπα κανονικά.
Έχω δοκιμάσει διάφορα τα τελευταία χρόνια. Κάποια είχαν άθλια εμβέλεια και κάποια εκνευριστικά μικρά κουμπιά. Αυτό είναι το πιο βολικό από όλα.
(Αν αντέξει και στον χρόνο, θα είναι τέλειο!)
Μόλις έκανα μια δοκιμή στη δική μου τη μικρή.
Σε 4,5 cm σουηδικό δεν τα πήγε άσχημα, και στις δύο κοπές.
Σίγουρα παίζει ρόλο η ρύθμιση αλλα έχω την εντύπωση οτι τον καθοριστικό ρόλο το παίζει το τσαπράζι.
View attachment 231205
BAND SAW BLADE SET | ||
The teeth of a band saw blade are bent outwards from the band of the blade. This is called the ‘set’. The ‘set’ gives the blade clearance and reduces friction, as the blade cuts through the material. The ‘set’ of the teeth help prevent jamming or over heating of the blade, which could lead to it breaking / snapping / jamming. The ‘set’ of a blade produces the clearance and allows for cutting curves. | ||
With a standard set, the teeth are bent alternatively to the left / right. This is probably the most common type of blade used on band saws. | ||
![]() |
Στέλιο καλησπέρα...!!
Πράγματι σε ενδείξεις σε βάθος όσο αφορά τα ρεύματα είναι πολύ ακριβής ενδεικτικό της ποιότητας του μηχανήματος..
Όσο αφορά τις ενδείξεις μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις το manual ξανά..
Στι manual έχει 2 φωτο...
View attachment 251307
View attachment 251308
Η ένδειξη τάση που αναφέρεις είναι η ένδειξη για ηλεκτροφόρο αγωγό που ειναι ενωμενο σε δικτυο ρευματος. δηλ το καλώδιο όταν είναι ενωμενο..
Η ένδειξη μη μαγνητικού υλικου δεν είναι το αμιγος καλώδιο αλλά υλικά όπως χαλκό(που εχει μεσα το καλωδιο) αλουμίνιο κ.τ.λ..
Το λέει και εδώ...
View attachment 251310
Αυτά αναφέρει και έχω δει στην πράξη..
Όσο για τις γειώσεις είναι πολυσυνθετα αυτά που αναφέρονται ατό manual...ουτε και εγώ βγάλει άκρη εντελώς..
Επεισης με γάντια ΔΕΝ αναφέρει πουθενά, εκτός και αν δεν είδα, ότι πρέπει να χρησιμοπουνται ως μέτρο ασφαλείας..
Θαρρώ ότι η επαφή με το χερι δημιουργεί ηλεκτρισμό και σου βγάζει την ένδειξη τάσης .αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί..
Φαντάζομαι το τεστ με την μπαλαντεζα ήταν εκτός δικτύου για να σου βγάζει τα παραπάνω..
Δεν ξέρω κατά πόσο υσχιει αυτο στο μηχανάκι της Bosch...το όργανο χάνει την ένδειξη τάσης όταν απομακρύνεις το χέρι σου γιατι χάνεται η σύνδεσή του με τη γη.
Για να μην τα πολυλογώ, το έπιανα και είχα ένδειξη τάσης, το άφηνα χανόταν η ένδειξη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.