Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σπανίως χρησιμοποιώ μελαμίνες, αλλά μου έκανε εντύπωση η ποιότητα κοπής από το Makita DSP600ZJ που είχα πάρει πρόσφατα.

Η πάνω πλευρά είναι 100% τέλεια και η κάτω έχει κάποιες πολύ μικρές ατέλειες. (y)
Πάντως κάτι τέτοιο, δεν είχα καταφέρει με άλλο δισκοπρίονο (με εξαίρεση τον απίθανο δίσκο της Freud με μεγάλη γωνία δοντιού (hi-ATB) που είχε προτείνει ο Δημήτρης).

melamine3.jpg

Έχω πει πως θα γράψω κάποια στιγμή αναλυτικά για αυτό το plunge saw, αλλά τι να πρωτοπώ; Δεν είχα καταλάβει πως είναι τόσο βολικό. Τα μισά από αυτά που έκανα με το παγκοπρίονο τα κάνω πλέον με αυτό. Μεγάλη ευκολία (και ασφάλεια νομίζω) :) Συνεχίζω τις δοκιμές...

Σπανίως χρησιμοποιώ μελαμίνες, αλλά μου έκανε εντύπωση η ποιότητα κοπής από το Makita DSP600ZJ που είχα πάρει πρόσφατα.

Η πάνω πλευρά είναι 100% τέλεια και η κάτω έχει κάποιες πολύ μικρές ατέλειες. (y)
Πάντως κάτι τέτοιο, δεν είχα καταφέρει με άλλο δισκοπρίονο (με εξαίρεση τον απίθανο δίσκο της Freud με μεγάλη γωνία δοντιού (hi-ATB) που είχε προτείνει ο Δημήτρης).

View attachment 244472

Έχω πει πως θα γράψω κάποια στιγμή αναλυτικά για αυτό το plunge saw, αλλά τι να πρωτοπώ; Δεν είχα καταλάβει πως είναι τόσο βολικό. Τα μισά από αυτά που έκανα με το παγκοπρίονο τα κάνω πλέον με αυτό. Μεγάλη ευκολία (και ασφάλεια νομίζω) :) Συνεχίζω τις δοκιμές...
Εάν φτιάξεις και έναν καλό οδηγό κοπης στα.μετρα του δεν θα σταματάς...!!!

View attachment 244472

Σιγά σιγά όλοι θα μπούν στο σωστό δρόμο Νικόλα, ποτέ δεν είναι αργά.
Να ξέρεις οτι ένα Makita σχεδόν ποτέ δεν είναι η πρώτη σου επιλογή, είναι όμως σίγουρα η τελευταία σου!!!! :love:

Αν και για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πιστεύω οτι κατα 80% οφείλεται στο δίσκο.;)

Σιγά σιγά όλοι θα μπούν στο σωστό δρόμο Νικόλα, ποτέ δεν είναι αργά.
Να ξέρεις οτι ένα Makita σχεδόν ποτέ δεν είναι η πρώτη σου επιλογή, είναι όμως σίγουρα η τελευταία σου!!!! :love:

Αν και για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πιστεύω οτι κατα 80% οφείλεται στο δίσκο.;)
Βαλε 20% ακομα κυρ Θοδωρε.
Και τρια κιλα απο το καλο κρασι.

Για εμενα κορυφαια τρυπανια.

• Like
Reactions: lazarefa
Προφανώς αναφέρεσαι Κυριάκο στα Dewalt κοβαλτίου (Dewalt Cobalt Twist drill bit). Αν δεν κάνω λάθος, τα συγκεκριμένα είναι διαφορετικά από τα παρακάτω, που αρκετοί από εμάς (εμού συμπεριλαμβανομένου) έχουμε αγοράσει κατά καιρούς, σωστά;

Πολύ ευχαριστημένος με τις δυο τελευταίες αγορές μου. :D

Η προσωπίδα της 3M είναι απίθανη! (Βάση και polycarbonate μεμβράνη)
Μοιάζει - οπτικά - με μια που είχα πάρει γύρω στα 8€, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση.

Αυτή της 3Μ κάνει γύρω στα 50€ και αν με ρωτήσετε αν αξίζει την εξαπλάσια τιμή, θα σας πως τα αξίζει και με το παραπάνω. Τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι, με μαλακό υλικό στο εσωτερικό (στο μέτωπο) και η ζελατίνα είναι ένα τόσο σκληρό και διάφανο υλικό που βλέπεις τέλεια μέσα από αυτήν αλλά και θα σε προστατέψει αν φύγει κάποιο μεγάλο κομμάτι (από τον τόρνο για παράδειγμα) και σε χτυπήσει. Ρυθμίσεις και μηχανισμός για να τη σηκώνεις να στέκεται ψηλά στο κεφάλι όταν θέλεις, όλα εξαιρετικά!
Χωράει άνετα και γυαλιά και μάσκα με φίλτρα, (σε αντίθεση με αυτήν της Parkside που την επέστρεψα)
Την προτείνω. (y)

3m.jpg

Αξιοπρεπής αποδείχθηκε και ο οικονομικός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου κλπ. της Andowl στα 15€
Βάσει κριτικών τον διάλεξα, δεν τον ήξερα.

charg.jpg

Έχει μικροεπεξεργαστή για να ελέγχει τη φόρτιση και κάνει και επισκευή προβληματικών μπαταριών.
Τον δοκίμασα σήμερα και δούλεψε άψογα. (Έχει και εσωτερικό ανεμιστηράκι).
Σε λίγες ώρες έκανα repair και φόρτιση μιας εντελώς πεσμένης μπαταρίας. (y)

Πολύ ευχαριστημένος με τις δυο τελευταίες αγορές μου. :D

Η προσωπίδα της 3M είναι απίθανη! (Βάση και polycarbonate μεμβράνη)
Μοιάζει - οπτικά - με μια που είχα πάρει γύρω στα 8€, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση.

Αυτή της 3Μ κάνει γύρω στα 50€ και αν με ρωτήσετε αν αξίζει την εξαπλάσια τιμή, θα σας πως τα αξίζει και με το παραπάνω. Τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι, με μαλακό υλικό στο εσωτερικό (στο μέτωπο) και η ζελατίνα είναι ένα τόσο σκληρό και διάφανο υλικό που βλέπεις τέλεια μέσα από αυτήν αλλά και θα σε προστατέψει αν φύγει κάποιο μεγάλο κομμάτι (από τον τόρνο για παράδειγμα) και σε χτυπήσει. Ρυθμίσεις και μηχανισμός για να τη σηκώνεις να στέκεται ψηλά στο κεφάλι όταν θέλεις, όλα εξαιρετικά!
Χωράει άνετα και γυαλιά και μάσκα με φίλτρα, (σε αντίθεση με αυτήν της Parkside που την επέστρεψα)
Την προτείνω. (y)

View attachment 248042

Αξιοπρεπής αποδείχθηκε και ο οικονομικός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου κλπ. της Andowl στα 15€
Βάσει κριτικών τον διάλεξα, δεν τον ήξερα.

View attachment 248041

Έχει μικροεπεξεργαστή για να ελέγχει τη φόρτιση και κάνει και επισκευή προβληματικών μπαταριών.
Τον δοκίμασα σήμερα και δούλεψε άψογα. (Έχει και εσωτερικό ανεμιστηράκι).
Σε λίγες ώρες έκανα repair και φόρτιση μιας εντελώς πεσμένης μπαταρίας. (y)

Καλοριζικα Νίκο!!!!

Ποιά είναι η ελάχιστη τάση (V) που μπορεί να ξεκινήσει η φόρτιση; Έχω 2 φορτιστές και ο ένας δεν αναγνωρίζει την μπαταρία αν έχει λιγότερα από 9V και ο άλλος από 7.

Καλοριζικα Νίκο!!!!

Ποιά είναι η ελάχιστη τάση (V) που μπορεί να ξεκινήσει η φόρτιση; Έχω 2 φορτιστές και ο ένας δεν αναγνωρίζει την μπαταρία αν έχει λιγότερα από 9V και ο άλλος από 7.

Άργησα να απαντήσω γιατί ήθελα να τον δοκιμάσω λίγες μέρες.
Μάλλον έχει προχωρήσει η τεχνολογία των φορτιστών με τους μικροεπεξεργαστές που ενσωματώνουν.

Είναι έξυπνο το μηχανάκι και όταν μια μπαταρία τα έχει παίξει, δεν ξεκινάει, όσα volt και να έχει.
Δηλαδή, η προηγούμενη του UPS μέτραγε στο βολτόμετρο 12.3v αλλά ο φορτιστής δεν ξεκίναγε να την φορτίζει.

Από την άλλη, όσο χαμηλά και αν είναι τα volt, το βάζεις σε λειτουργία Pulse repair και αρχίζει να δίνει παλμούς σε διαφορετικά βολτάζ για να αναζωογονήσει την μπαταρία. Έβαλα μια αρχαία 10 ετών από UPS (που είχε πέσει στα 3v) σε repair mode και μετά από 10 ώρες την πήγε στα 11v. Όμως και πάλι αρνήθηκε να τη φορτίσει αφού την έβλεπε χαλασμένη.

Έχει και τρεις διαφορετικές εντάσεις φόρτισης ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.
Δεν σου απάντησα στο αρχικό ερώτημα γιατί δεν έχω μια φρέσκια μπαταρια που να έχει αδειάσει τόσο πολύ και δεν θέλω να εκφορτίσω τόσο χαμηλά μια καινούργια μήπως και χαλάσει. 😕

Σε γενικές γραμμές για την τιμή του μου φάνηκε εξαιρετικός. :)

Άργησα να απαντήσω γιατί ήθελα να τον δοκιμάσω λίγες μέρες.
Μάλλον έχει προχωρήσει η τεχνολογία των φορτιστών με τους μικροεπεξεργαστές που ενσωματώνουν.

Είναι έξυπνο το μηχανάκι και όταν μια μπαταρία τα έχει παίξει, δεν ξεκινάει, όσα volt και να έχει.
Δηλαδή, η προηγούμενη του UPS μέτραγε στο βολτόμετρο 12.3v αλλά ο φορτιστής δεν ξεκίναγε να την φορτίζει.

Από την άλλη, όσο χαμηλά και αν είναι τα volt, το βάζεις σε λειτουργία Pulse repair και αρχίζει να δίνει παλμούς σε διαφορετικά βολτάζ για να αναζωογονήσει την μπαταρία. Έβαλα μια αρχαία 10 ετών από UPS (που είχε πέσει στα 3v) σε repair mode και μετά από 10 ώρες την πήγε στα 11v. Όμως και πάλι αρνήθηκε να τη φορτίσει αφού την έβλεπε χαλασμένη.

Έχει και τρεις διαφορετικές εντάσεις φόρτισης ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.
Δεν σου απάντησα στο αρχικό ερώτημα γιατί δεν έχω μια φρέσκια μπαταρια που να έχει αδειάσει τόσο πολύ και δεν θέλω να εκφορτίσω τόσο χαμηλά μια καινούργια μήπως και χαλάσει. 😕

Σε γενικές γραμμές για την τιμή του μου φάνηκε εξαιρετικός. :)

Αναλυτικότατος όπως πάντα.(y)
Ευχαριστώ!!!!!!

• Like
Reactions: nikfor
Ένα ξεχασμένο test (?) για τους δίσκους κοπής 76mm με το parkside PWSA 12V. Το, κατ ευφημισμό test, αφορά μόνο την ευκολία κοπής και όχι την αντοχή.
Δισκάκια.jpg
Δεξιά είναι ο δίσκος 1ης τοποθέτησης της Grizzly με πάχος 1,05mm. Μακράν ο καλύτερος σε σχέση με τους άλλους 2.
Αμέσως μετά ο bosch με πάχος 1,15mm.
Ακολουθεί ο parkside με πάχος 1,35mm και πολύ μακριά από τους άλλους 2.

Το χρονικό όριο χρήσης (στους κίτρινους κύκλους) ανάμεσα στον grizzly και τον parlside, έχει μια σημαντική διαφορά ενός έτους. Για τον bosch, δεν ξέρω.

Θέλω να δοκιμάσω και αυτόν της bosch.

Στελιο ευχαριστουμε....
Προσωπικα δεν εχω δει τρελλες διαφορες μεταξυ των τριων..μιλαω στην χρηση για ταχυτητα και καθαροτητα κοπης,..αυτο που εχω παρατηρησει ειναι μονο οταν περναει χρονος και φτανουν στην ημερομηνια ληξης τα Bosch να συμπεριφερονται λιγο καλυτερα καθως δεν κοβονται η να βγαινουν οι ινες τους εξωτερικα....πραμα που τα καθιστα επικυνδυνα..

Μεταξυ των Parkside,εχω παρει και τους 2, δεν εχω αντηληφθει ιδιατερες διαφορες...ιδια μου φενονται...
Οσο για το χρονικο περιθωριο τινω παντα σε αυτο που γαρφει το λιγοτερο και οχι περισσοτερο....

...και ενω εχεις κανει μια χαρα ποστ πας και βαζεις το Link απο το νεο Bosch..τι περιμενεις να κανουμε δηλαδη;..αυτο το διαδικτυακο bulling αγορων πρεπει να σταματησει...!!!!:ROFLMAO::ROFLMAO:

Στελιο ευχαριστουμε....
Προσωπικα δεν εχω δει τρελλες διαφορες μεταξυ των τριων..μιλαω στην χρηση για ταχυτητα και καθαροτητα κοπης,..αυτο που εχω παρατηρησει ειναι μονο οταν περναει χρονος και φτανουν στην ημερομηνια ληξης τα Bosch να συμπεριφερονται λιγο καλυτερα καθως δεν κοβονται η να βγαινουν οι ινες τους εξωτερικα....πραμα που τα καθιστα επικυνδυνα..
Κωστή, δεν μπορώ να πω ότι δουλεύω και πολύ τα 76mm, αλλά στα δικά μου χέρια ήταν εμφανής η διαφορά, λόγω του ότι είχα μόνο ένα δισκάκι της grizzly και άλλαξα σε parkside για να τελειώσει η δουλειά.
Ήταν τέτοια η διαφορά, που έβαλα και 2ο της park μήπως και έπεσα σε αστοχία υλικού. Βέβαια υπάρχει πάντα η περίπτωση να είναι όλο το κουτι με πρόβλημα. Εννοείται ότι πλέον παίρνω μόνο bosch.

Όσον αφορά τα ληγμένα, είναι μεγάλη κουβέντα (δεν νομίζω ότι γίνεται δημόσια). Να αναφέρω μόνο ότι πριν κάποιο διάστημα, πήρα μια 10αδα bosch 125mm σε προσφορά από κατάστημα που αγοράζουν σχεδόν μόνο επαγγελματίες και ήταν ληγμένα. Όση ώρα ήμουν εκεί, έφυγε μια σημαντική ποσότητα γιατί τα είχε δίπλα στο ταμείο. Κανένας, μα κανένας δεν κοίταξε ημερ/νια (ούτε εγω) και είμαι σίγουρος ότι τα χρησιμοποίησαν.
Για να μην παρεξηγηθώ, σαφώς και ισχύει η λήξη, γιατί μιλάμε για ρητίνες που συγκρατούν τα υπόλοιπα υλικά. Για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου, αφού είναι τόσο επικίνδυνοι οι δίσκοι μετά την λήξη, γιατί οι εταιρείες δεν αναφέρουν με σαφήνεια την λήξη; Η αναφορά ημερ/νίας στο μεταλλικό δαχτυλίδι χωρίς σαφή αναφορά ότι είναι η λήξη και ότι η χρήση μετά την λήξη τον καθιστά επικίνδυνο, πως μεταφράζεται;
Επίσης, στις συσκευασίες των 10 τεμ, η bosch αναφέρει λήξη στο πίσω μέρος ενώ η dewalt όχι.

Μεταξυ των Parkside,εχω παρει και τους 2, δεν εχω αντηληφθει ιδιατερες διαφορες...ιδια μου φενονται...
Οσο για το χρονικο περιθωριο τινω παντα σε αυτο που γαρφει το λιγοτερο και οχι περισσοτερο....
Δεν βρήκα ποτέ της grizzly στα καταστήματα και κοιτάζω κάθε φορά που φέρνει.
Θα υπάρχει κάποιος λόγος που παίρνεις αυτά που λήγουν σύντομα.

...και ενω εχεις κανει μια χαρα ποστ πας και βαζεις το Link απο το νεο Bosch..τι περιμενεις να κανουμε δηλαδη;..αυτο το διαδικτυακο bulling αγορων πρεπει να σταματησει...!!!!:ROFLMAO::ROFLMAO:

Δεν το ξεκίνησα εγώ το bullying. Εγώ είμαι το θύμα λόγω της ψυχολογικής και κοινωνικής πίεσης που δέχομαι για την αγορά όχι μόνο επώνυμων εργαλείων, αλλά και περισσοτέρων από αυτά που χρειάζομαι:LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Ψάχνοντας εναλλακτικές για τις πολύ κάλες κρέμες της Yorkshire Grit grinding paste, καθώς δεν τις έβρισκα διαθέσιμες σε ευρωπαϊκό e-shop, είπα να δοκιμάσω το σετάκι της König Holz & Harz στα 55€

20250312_114008.jpg

Από τις κρέμες δεν έχω 100% άποψη ακόμα, καλές μου φάνηκαν πάντως σε μια πρώτη δοκιμή.
Αλλά αυτό που μου άρεσε είναι αυτό το χειροποίητο υγρό γυαλιστικό που είχε μέσα το σετάκι, που αποτελείται από γομαλάκα, ορυκτά έλαια, αλκοόλες και φυσικές ρητίνες. Έδωσε πολύ ωραίο γυάλισμα. (y):D

Στα υπόψη λοιπόν

(τα ταχυδρομικά είναι 20€ και έρχονται με DHL)

Αυτό αν το εβρισκα θα το δοκιμαζα!

Έλα.. τσάμπα.ειναι...:ROFLMAO::ROFLMAO: