ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Περιεργο γιατι εδω λεει οτι δεν εχει πολυ καλο μαυρο...

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/05/01/LG-42LG5000-42in-LCD-TV/p3

Mηπως εχει κανενα auto dimming για σκοτεινες σκηνες?

Δεν ξέρω αν έχει auto dimming, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός πως έχει την μικρότερη φωτεινότητα, άρα προφανώς μετρήθηκε σε κάποιο "σκοτεινό" mode.

Με βάση τις μετρήσεις του τεστ και τα χρωματικά διαγράμματα η Α656 έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που αφορούν την εικόνα και ακολουθούν οι LG6000 και ZF355.

Απάντηση: Re: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Από το Test γιατί απουσιάζουν οι Sony;;;;
Στην κατηγορία υπάρχουν αξιόλογες τηλεοράσεις όπως x3500,w4000,w3000 και πολλές άλλες;;;;;;

Δεν είχαν φτάσει στα γραφεία του περιοδικού.

παιδιά μην τρελαίνεστε με τον Καστρουνή ...

ο άνθρωπος είναι γνώστης όσο δεν φαντάζεστε !

απο εκεί και πέρα βέβαια, όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος φίλος, ποτέ μα ποτέ δεν έγραψε εδώ μέσα σαν στέλεχος του ΗΧΟΥ !!!

the man is an isf certified calibrator ........
το' χει ο άτιμος άσχημα !! :worshippy:

υ.γ μην ξεχνάτε επίσης οτι επειδή γράφει στο περιοδικό και για λόγους ιδεολογίας και επαγγελματισμού να μην μπορεί να απαντήσει κάποιες ερωτήσεις μας εδώ μέσα. ;)

υ.γ2 πάντως πρέπει να τον γνωρίσετε απο κοντά, θα ξεχάσετε κι αυτά που ξέρετε για τις τηλεοράσεις ....... αρκεί να έχετε κανα κουβά φραπέ .
Α, να μην το ξεχάσω, εκτός των άλλων είναι απίστευτα ήρεμος άνθρωπος !:a0210:

Κάστρο, για πολλοστή φορά τα σέβη μου :grinning-smiley-043-bye-

Συγνώμη, αλλά κανένα από τα σχόλια των προηγούμενων,συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, δεν εξηγεί ικανοποιητικά το ζήτημα που προκύπτει από την αναγραφή 2 τιμών.Είναι απλές εικασίες,ακόμη κι αν κάποιες προσεγγίζουν περισσότερο την αλήθεια.
Κατά τη γνώμη μου, απαιτείται σαφής απάντηση του κ. Καστρουνή ή άλλου εμπλεκομένου,αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται τα αποτελέσματα δημιουργεί παρανοήσεις και δεν συμφωνεί με τις περί αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας πρακτικές διενέργειας τέστ.

Αγαπητέ κύριε,
υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ζητάτε στο πρώτο κείμενο να σας απαντήσω στα εύλογα ερωτήματά σας, αλλά νομίζω ότι το ανωτέρω μήνυμα και ο τρόπος γραφής δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος ή ευγενικός εάν θέλετε.
Για τις όποιες απορίες σας θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με το περιοδικό και είμαι σίγουρος ότι θα παίρνατε τις απαντήσεις που "απαιτείτε" μέσα από το forum.

Σε μια δοκιμή μπορεί να υπάρχει το τονίζω "να υπάρχει" ίσως υπόνοια υποκειμενικότητας σχετικά με την εικόνα και πως το αντιλαμβάνετε ο εκάστοτε reviewer αλλά στα νούμερα δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Για να σας απαντήσω στο ερώτημα σας θα πρέπει να αναφερω ότι οι μεν μετρήσεις έγιναν σε user mode ενώ η άλλη σε dynamic mode. Την διαφορά μπορείται να την δείτε στα νούμερα. Το dynamic mode έχει και καλύτερο μαύρο αλλά και περίσσια φωτεινότητα.
Το gamma στο 1.8 που αναφέρεται στον σχετικό πίνακα μετρήθηκε με ενεργοποιημένη την δυναμιή αντίθεση μια και εκεί έπαιζε καλύτερα.

Last edited:
παιδιά μην τρελαίνεστε με τον Καστρουνή ...

ο άνθρωπος είναι γνώστης όσο δεν φαντάζεστε !

απο εκεί και πέρα βέβαια, όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος φίλος, ποτέ μα ποτέ δεν έγραψε εδώ μέσα σαν στέλεχος του ΗΧΟΥ !!!

the man is an isf certified calibrator ........
το' χει ο άτιμος άσχημα !! :worshippy:

υ.γ μην ξεχνάτε επίσης οτι επειδή γράφει στο περιοδικό και για λόγους ιδεολογίας και επαγγελματισμού να μην μπορεί να απαντήσει κάποιες ερωτήσεις μας εδώ μέσα. ;)

υ.γ2 πάντως πρέπει να τον γνωρίσετε απο κοντά, θα ξεχάσετε κι αυτά που ξέρετε για τις τηλεοράσεις ....... αρκεί να έχετε κανα κουβά φραπέ .
Α, να μην το ξεχάσω, εκτός των άλλων είναι απίστευτα ήρεμος άνθρωπος !:a0210:

Κάστρο, για πολλοστή φορά τα σέβη μου :grinning-smiley-043-bye-

Δημήτρη καλησπέρα και από εμένα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να δω όλα τα μηνύματα κα αυτό θα μου ξέφευγε εαν ένα αγαπητό μέλος δεν μου έστελνε email για να με ενημερώσει.

Είμαι σίγουρος πως όταν ο κύριος Καστρούνης διαβάσει το νήμα θα απαντήσει. Λίγο υπομονή μόνο γιατί σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να μπαίνει και να διαβάζει όλα τα νήματα του φόρουμ. Αν ο σκοπός ανοίγματος του νήματος ήταν μόνο αυτή η διευκρίνηση, ίσως θα ήταν προτιμότερη η απόστολη PM. Από την στιγμή που άνοιξε πάντως, ας κάνουμε και εμείς τις υποθέσεις μας και τα σχόλια μας.

Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω αν οι μετρήσεις των τηλεοράσεων έγιναν σε κάποιο default mode ή αν προηγήθηκε κάποια ρύθμιση.

Η τηλεόραση με το καλύτερο μαύρο είναι ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη -bye-

Οι μετρήσεις γίνονται πάντα σε user mode με τις βασικές ρυθμίσεις φωτεινότητας , αντίθεσης, χρωματικού κορεσμού, sharpening και σαν θερμοκρασία επιλέγεται η ποιο "κοντινή" στα πρότυπα.
Εαν σας δείξω μετρήσεις default σε κάθε mode θα βάλετε τα γέλια.

Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Παιδια μην ξεχνατε οτι οι τηλεορασεις εχουν γινει πλεον τοσο περιπλοκές που ακομα και οι μετρησεις εχουν γινει δυσκολες.

Για παραδειγμα η X3500 και αλλες Sony εχουν auto dimming που μειωνει τοσο πολυ τον φωτισμο που το μαυρο γινεται πιο μαυρο και απο την Kuro.

Βεβαια αυτο συμβαινει μονο σε σχεδον μαυρες σκηνες και πρακτικα ειναι αχρηστο.

γεια σου Μανώλη..

αλήθειες λέω φίλε μου, όχι καλά λόγια ! :ernaehrung004:

κι εγώ μόλις το είδα το θέμα για να´μαι ειλικρινής κι επειδή νομίζω οτι ξέρω τι πάστα ανθρώπου είσαι, γι αυτόν τον λόγο έτρεξα(ναι έτρεξα !) να πω μια κουβέντα για σένα.(αν και δεν την χρειάζεσαι)

υ.γ ένα παράπονο μόνο,
αν μπορούσες να ....... κλωνοποιηθείς να στέλνεις το αντίγραφο σου στην βόρειο Ελλάδα .... μα τι καλά !!!!! :a0210:
ελπίζω να ήσαστε όλοι καλά Μανώλη, μικροί μεγάλοι ;)

Mηπως εχει κανενα auto dimming για σκοτεινες σκηνες?

Είναι κάτι που και εμένα με παραξένεψε.
Βλέπεις Γιάννη η μία μέτρηση έγινε σε user mode ενώ η άλλη στο λεγόμενο "έντονο".
Το καλό είναι ότι ακόμη και στο "έντονο" η συμπεριφορά της χρωματικά δεν χάλαγε πολύ με μια όμως έντονη μπλεδίζουσα χροιά στα χαμηλά ire.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Παιδια μην ξεχνατε οτι οι τηλεορασεις εχουν γινει πλεον τοσο περιπλοκές που ακομα και οι μετρησεις εχουν γινει δυσκολες.

Για παραδειγμα η X3500 και αλλες Sony εχουν auto dimming που μειωνει τοσο πολυ τον φωτισμο που το μαυρο γινεται πιο μαυρο και απο την Kuro.

Βεβαια αυτο συμβαινει μονο σε σχεδον μαυρες σκηνες και πρακτικα ειναι αχρηστο.

Σωστά.
Και εδω μπαίνει το και θέμα "αξιόπιστου και ακριβείας" οργάνου που να μπορεί να μετρήσει πριν προλάβει η οθόνη να "σβήσει". Είναι πολύ εύκολο να κατέβει κάτω και από το 0,09 και το on-off contrast να απογειωθεί ψηλά.

Last edited:

Δεν ξέρω αν έχει auto dimming, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός πως έχει την μικρότερη φωτεινότητα, άρα προφανώς μετρήθηκε σε κάποιο "σκοτεινό" mode.

Με βάση τις μετρήσεις του τεστ και τα χρωματικά διαγράμματα η Α656 έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που αφορούν την εικόνα και ακολουθούν οι LG6000 και ZF355.

Γιώργο όπως εξήγησα και σε άλλο post το λεγόμενο έντονο-vivid mode ενεργοποιεί μηχανισμό που χαμηλώνει την στάθμη του μαύρου σαν να ελέγχει δυναμικά το back light ενώ ταυτόχρονα πουσάρει το λευκό.

Ασχετο με το θεμα αλλα επειδη το νημα της Χ3500 ειναι χαμενο θελω να ρωτησω,ιδιως τον Γιαννη:

αυτα τα προβληματα που λενε για την Χ στα ξενα φορα,για smearing ισχυουν μονο για παιχνιδια η και για τις ταινιες(καναλια κτλ?)

αυτα τα προβληματα που λενε για την Χ στα ξενα φορα,για smearing ισχυουν μονο για παιχνιδια η και για τις ταινιες(καναλια κτλ?)

Το smearing εχει αναφθει και σε αλλα μοντελα οπως D3000, W3000 , V3000 και νομιζω οτι πρεπει να οφειλεται σε καποια ελαττωματικη παρτιδα πανελ.

Αγαπητέ κ. Καστρουνή,
χαίρομαι ιδιαίτερα για τις απαντήσεις και τις διευκρινίσεις σας,για τις οποίες και σας ευχαριστώ.Παράλληλα με στεναχωρεί πραγματικά το ενδεχόμενο να αποκομίσατε την εντύπωση οτι το ύφος γραφής μου μπορεί να είναι επιθετικό,"απαιτητικό" ή οτιδήποτε λιγότερο από ευγενικό.
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά,αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τις επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις σας.Αυτό κυρίως αναφέρω σε απάντηση προς άλλα μέλη,που,άγνωστο γιατί,ίσως θεώρησαν οτι, η άμεση αναφορά μου στο πρόσωπό σας,δημόσια και οχι μέσω pm,για το ζήτημα που με απασχολούσε,χρήζει υπεράσπισης.
Εξάλλου, η διατύπωσή μου "Κατά τη γνώμη μου, απαιτείται σαφής απάντηση του κ. Καστρουνή ή άλλου εμπλεκομένου,αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται τα αποτελέσματα δημιουργεί παρανοήσεις και δεν συμφωνεί με τις περί αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας πρακτικές διενέργειας τέστ."δεν δηλώνει αναιδή απαίτηση για απάντησή σας, αλλά ανάγκη τακτοποίησης μίας εκκρεμότητας που μπορεί να δημιουργήσει παρανοήσεις.
Ως πρός το περιοδικό το οποίο απολαμβάνει τις, προφανώς, πολύτιμες υπηρεσίες σας,να πω απλά ότι τυγχάνω αναγνώστης του,χωρίς διακοπή,εδώ και 25 χρόνια.
Τέλος,και επειδή αισθάνομαι ότι κινδυνεύω να γίνω αναίτια απολογητικός ή και,ακόμα χειρότερα, κουραστικός,αναφέρω τον απλό λόγο για τον οποίο φάνηκα να κόπτομαι για την "διαύγεια" της έκθεσης αποτελεσμάτων των μετρήσεων του συγκεκριμένου τέστ.Δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος εταιρέιας(όποιας..),ούτε φίλος εντύπου ανταγωνιστικών συμφερόντων.Απλως κάτοχος της Philips 42PFL9703D που όπως συμβαίνει, καμμιά φορά ανοήτως,ενδιαφέρεται για τη θέση του "αποκτηματός" του έναντι του ανταγωνισμού...
Συγνώμη για το μακροσκελές post,και πάλι ευχαριστώ για την απαντησή σας

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Μανώλη ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σχετικά με τις μετρήσεις του τεστ.

Φίλε SALVAS το ερώτημα σου ήταν λογικό, απλά ο τρόπος (νήμα στο φόρουμ) που ζητήθηκε απάντηση ήταν κάπως ανορθόδοξος. Πάντως αφού και έτσι δόθηκε απάντηση, τέλος καλό όλα καλά. Καλές θεάσεις με το καινούριο σου απόκτημα και αν έχεις χρόνο και διάθεση θα μπορούσες να ανοίξεις σχετικό νήμα. Πρέπει να είσαι ο πρώτος κάτοχος της 9703 στο φόρουμ και είναι μια τηλεόραση που ενδιαφέρει πολλούς.

Η άποψη που αποκόμισα από το τεστ είναι πως πρόκειται για μια τηλεόραση που θα εντυπωσιάσει τον μέσο καταναλωτή με τα χαρακτηριστικά της (design, ambilight, αυτοματισμοί), αλλά όχι και τον λίγο πιο απαιτητικό (gamma 1.8, "τσιμπημένο" πράσινο, δυναμικό backlight).

Αγαπητέ κ. Καστρουνή,
χαίρομαι ιδιαίτερα για τις απαντήσεις και τις διευκρινίσεις σας,για τις οποίες και σας ευχαριστώ.Παράλληλα με στεναχωρεί πραγματικά το ενδεχόμενο να αποκομίσατε την εντύπωση οτι το ύφος γραφής μου μπορεί να είναι επιθετικό,"απαιτητικό" ή οτιδήποτε λιγότερο από ευγενικό.
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά,αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τις επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις σας.Αυτό κυρίως αναφέρω σε απάντηση προς άλλα μέλη,που,άγνωστο γιατί,ίσως θεώρησαν οτι, η άμεση αναφορά μου στο πρόσωπό σας,δημόσια και οχι μέσω pm,για το ζήτημα που με απασχολούσε,χρήζει υπεράσπισης.
Εξάλλου, η διατύπωσή μου "Κατά τη γνώμη μου, απαιτείται σαφής απάντηση του κ. Καστρουνή ή άλλου εμπλεκομένου,αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται τα αποτελέσματα δημιουργεί παρανοήσεις και δεν συμφωνεί με τις περί αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας πρακτικές διενέργειας τέστ."δεν δηλώνει αναιδή απαίτηση για απάντησή σας, αλλά ανάγκη τακτοποίησης μίας εκκρεμότητας που μπορεί να δημιουργήσει παρανοήσεις.
Ως πρός το περιοδικό το οποίο απολαμβάνει τις, προφανώς, πολύτιμες υπηρεσίες σας,να πω απλά ότι τυγχάνω αναγνώστης του,χωρίς διακοπή,εδώ και 25 χρόνια.
Τέλος,και επειδή αισθάνομαι ότι κινδυνεύω να γίνω αναίτια απολογητικός ή και,ακόμα χειρότερα, κουραστικός,αναφέρω τον απλό λόγο για τον οποίο φάνηκα να κόπτομαι για την "διαύγεια" της έκθεσης αποτελεσμάτων των μετρήσεων του συγκεκριμένου τέστ.Δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος εταιρέιας(όποιας..),ούτε φίλος εντύπου ανταγωνιστικών συμφερόντων.Απλως κάτοχος της Philips 42PFL9703D που όπως συμβαίνει, καμμιά φορά ανοήτως,ενδιαφέρεται για τη θέση του "αποκτηματός" του έναντι του ανταγωνισμού...
Συγνώμη για το μακροσκελές post,και πάλι ευχαριστώ για την απαντησή σας

Δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό που αναφέρετε σχετικά με " εκπροσώπους και φιλίας" με κάποια εταιρεία για το πρόσωπό σας.
Μπορώ να σας απαντήσω σε ότι θέλετε που αφορούν τις μετρήσεις σαν Μανώλης και μόνο και όχι σαν εκπρόσωπος του περιοδικού.

Καλή σας μέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Μανώλη ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σχετικά με τις μετρήσεις του τεστ.

Φίλε SALVAS το ερώτημα σου ήταν λογικό, απλά ο τρόπος (νήμα στο φόρουμ) που ζητήθηκε απάντηση ήταν κάπως ανορθόδοξος. Πάντως αφού και έτσι δόθηκε απάντηση, τέλος καλό όλα καλά. Καλές θεάσεις με το καινούριο σου απόκτημα και αν έχεις χρόνο και διάθεση θα μπορούσες να ανοίξεις σχετικό νήμα. Πρέπει να είσαι ο πρώτος κάτοχος της 9703 στο φόρουμ και είναι μια τηλεόραση που ενδιαφέρει πολλούς.

Η άποψη που αποκόμισα από το τεστ είναι πως πρόκειται για μια τηλεόραση που θα εντυπωσιάσει τον μέσο καταναλωτή με τα χαρακτηριστικά της (design, ambilight, αυτοματισμοί), αλλά όχι και τον λίγο πιο απαιτητικό (gamma 1.8, "τσιμπημένο" πράσινο, δυναμικό backlight).

Εαν δεν γίνει η χρήση της δυναμικής αντίθεσης η εικόνα είναι λίγο flat.