ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

SALVAS

New member
5 November 2007
23
Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Καστρουνή τι αντιπροσωπεύουν οι δεύτερες, εντός παρενθέσεως, τιμές στον συγκεντρωτικό πίνακα του τέλους του τέστ στον ΗΧΟ Μαίου 2008, για την Philips 42PFL9703D στους τομείς "στάθμη μαύρου","στάθμη λεύκου" και "contrast ratio".Στο εν λόγω τέστ δεν δίνεται καμμία διευκρίνιση γι'αυτό,η διαφορά μεταξύ των 2 τιμών είναι μεγάλη (ιδιαίτερα στο κοντράστ) και ο αναγνώστης δεν ξέρει τι να υποθέσει..
ευχαριστώ

Σημερα θα αγορασω το περιοδικο.

Μπορει καποιος να πει συνοπτικα τα αποτελεσματα του τεστ για να κανουμε συζητηση?

Από το Test γιατί απουσιάζουν οι Sony;;;;
Στην κατηγορία υπάρχουν αξιόλογες τηλεοράσεις όπως x3500,w4000,w3000 και πολλές άλλες;;;;;;

Noμιζω οτι το τεστ αφορα καινουργια μοντελα και προφανως η W4000 δεν ειναι ηταν διαθεσιμη οταν γραφοταν το αρθρο.

Η Χ3500 ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης και αλλωστε την ξερουν πλεον και οι πετρες οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να διαβασουμε αλλη μια δοκιμη.-bye-

Ο διενεργήσας τις μετρήσεις κ. Καστρουνής αν θα μπορούσε να μας διαφωτίσει επι του αρχικού ερωτήματος

Μπορεις να μας πεις λιγο τις τιμες σταθμη λευκου , μαυρου και contrast?

Που προκυπτει διαφορα?

Δυστυχως το περιοδικο θα κυκλοφορησει εδω αυριο και δεν το εχω στα χερια μου.

Μαύρο (Nits): 0.39 (0.143)
Λευκό (Nits): 259 (329.6)
Κοντράστ: 663:1 (2.298:1)
Σημειωτέον οτι είναι η μόνη συμμετέχουσα που στα αποτελέσματα των μετρήσεων εμφανίζεται με διπλές τιμές άνευ διευκρίνισης.
Να είναι κανονικό και δυναμικό κοντράστ? και αν είναι αυτό, ποιά τιμή είναι που πρέπει να συγκριθεί ευθέως με τις υπόλοιπες?Με την μια τιμή βγαίνει 3η από το τέλος και με την άλλη 1η με διαφορά!

Προφανως ισχυουν οι πρωτες τιμες και βγαινει τριτη πριν απο το τελος.

Mαλλον οι δευτερες τιμες ειναι για καποιο ειδος dynamic contrast.

Καλα στατικο κοντραστ μονο 600?Σοβαρα μιλαμε?Απογοητευτικο!!

Η Philips 9603/9703 εχει ενα συστημα που λεγεται "perfect contrast" και ειναι προφανως ενα ειδος εξυπνου λογισμικου που αυξομειωνει την ενταση του φωτος στην οθονη.

Δεν ξερω ομως αν η λειτουργια του βοηθαει στην επιτευξη καλυτερης εικονας η πρεπει να απενεργοποιειται.

Aν δεν κανω λαθος αυτες οι τηλεορασεις συμμετεχουν στην δοκιμη...

LG 42LG5000
LG 42LG6000
PHILIPS 42PFL9703D
SAMSUNG LE40A558
SAMSUNG LE40A656
SHARP 42AD5E
SHARP 42RD2E
TOSHIBA 40ZF355D
TOSHIBA 42A3000PG

Εχει ενδιαφερον η συγκριση 40A656 με 40ΖF355.

Συγνώμη, αλλά κανένα από τα σχόλια των προηγούμενων,συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, δεν εξηγεί ικανοποιητικά το ζήτημα που προκύπτει από την αναγραφή 2 τιμών.Είναι απλές εικασίες,ακόμη κι αν κάποιες προσεγγίζουν περισσότερο την αλήθεια.
Κατά τη γνώμη μου, απαιτείται σαφής απάντηση του κ. Καστρουνή ή άλλου εμπλεκομένου,αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται τα αποτελέσματα δημιουργεί παρανοήσεις και δεν συμφωνεί με τις περί αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας πρακτικές διενέργειας τέστ.

Γιατι δεν μας λες λιγο τι contrast ειχαν και οι υπολοιπες τηλεορασεις?

Γενικα παντως η προηγουμενη γενια Philips δεν τα πηγαινε καλα με το μαυρο και κατα συνεπεια με το contrast. Θα ηταν τεραστια εκπληξη αν εστω και πλησιαζε την A656 και την Α558 η 9703.

Απάντηση: Re: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Συγνώμη, αλλά κανένα από τα σχόλια των προηγούμενων,συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, δεν εξηγεί ικανοποιητικά το ζήτημα που προκύπτει από την αναγραφή 2 τιμών.Είναι απλές εικασίες,ακόμη κι αν κάποιες προσεγγίζουν περισσότερο την αλήθεια.
Κατά τη γνώμη μου, απαιτείται σαφής απάντηση του κ. Καστρουνή ή άλλου εμπλεκομένου,αφού ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται τα αποτελέσματα δημιουργεί παρανοήσεις και δεν συμφωνεί με τις περί αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας πρακτικές διενέργειας τέστ.
συμφωνώ, αλλά μάλλον το αρμόδιο πεδίο για μια τέτοια απάντηση είναι το ίδιο το περιοδικό (είτε ηλεκτρονικά, είτε στο επόμενο τεύχος). Και αν πρέπει να υπάρξει πίεση για μια απάντηση κάπου, θα πρέπει να είναι προς το ίδιο το περιοδικό.
άλλωστε ως τώρα (νομίζω ότι) ο κ. Καστρούνης δεν έχει γράψει ποτέ εδώ με την ιδιότητα του ως μέλος της ομάδας του ΗΧΟΥ, ούτε έχω διαβάσει κάπου εδώ να αναφέρει το ονομα του περιοδικού.

ΥΓ
είμαι από δεκαετία αναγνώστης του περιοδικού, το οποίο και θεωρώ εξαιρετικά αξιόλογο.

Ο κ. Καστρουνής συνυπογράφει το τέστ ως ο υπεύθυνος μετρήσεων.
Το αδιευκρίνιστο των 2 τιμών ίσως να μην ειναι παράληψη εκείνου, αλλά άλλου εμπλεκόμένου στο περιοδικό.
Εγώ όμως δεν κακίζω κανένα,ούτε ψάχνομαι να επιρίψω ευθύνες...
Συμπέρασμα θέλω να βγάλω για κάτι που διάβασα και με ενδιαφέρει,αλλά δεν...
Ο κ. Καστρουνής τυγχάνει συμφορουμίτης,οπότε απλά ,χωρίς μομφές ή ιδιοτέλεια,ζητώ να μας διαφωτίσει. Εκείνος ή όποιος άλλος από το περιοδικό.

Είμαι σίγουρος πως όταν ο κύριος Καστρούνης διαβάσει το νήμα θα απαντήσει. Λίγο υπομονή μόνο γιατί σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να μπαίνει και να διαβάζει όλα τα νήματα του φόρουμ. Αν ο σκοπός ανοίγματος του νήματος ήταν μόνο αυτή η διευκρίνηση, ίσως θα ήταν προτιμότερη η απόστολη PM. Από την στιγμή που άνοιξε πάντως, ας κάνουμε και εμείς τις υποθέσεις μας και τα σχόλια μας.

Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω αν οι μετρήσεις των τηλεοράσεων έγιναν σε κάποιο default mode ή αν προηγήθηκε κάποια ρύθμιση.

Γενικα παντως η προηγουμενη γενια Philips δεν τα πηγαινε καλα με το μαυρο και κατα συνεπεια με το contrast. Θα ηταν τεραστια εκπληξη αν εστω και πλησιαζε την A656 και την Α558 η 9703.

Η τηλεόραση με το καλύτερο μαύρο είναι ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη -bye-