ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Για παραδειγμα η X3500 και αλλες Sony εχουν auto dimming που μειωνει τοσο πολυ τον φωτισμο που το μαυρο γινεται πιο μαυρο και απο την Kuro.

Βεβαια αυτο συμβαινει μονο σε σχεδον μαυρες σκηνες και πρακτικα ειναι αχρηστο.

Άσε που πολλές φορές δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα λόγω της λειτουργίας αυτής... Ιδανική ταινία για να μην βλέπεις τη μύτη σου, I am legend, με τον Will Smith.

Πλέον οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν κάποιου είδους αυτόματες δυναμικές ρυθμίσεις. Το κακό είναι ότι σε κάποιες υλοποιήσεις δεν μπορεί να γίνει κατάργηση από μενού. Προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ η αυξομείωση της φωτεινότητας όταν βλέπω ταινία.

Τελικα ποια βγαινει καλυτερη στο συγκριτικο?

Εγω ειμαι 100% σιγουρος οτι βγαινει η 656.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Τελικα ποια βγαινει καλυτερη στο συγκριτικο?

Εγω ειμαι 100% σιγουρος οτι βγαινει η 656.

Σαν συνολική βαθμολογία η Philips παίρνει την μεγαλύτερη. Στο κείμενο όμως αναφέρεται " ... η εικόνα που πήραμε ήταν καθόλα ικανοποιητική και από τις καλύτερες της δοκιμής, χωρίς όμως να ξεπερνά τις Samsung LE42A656 και LG 42LG6000."

Περιληπτικά με βάση τις μετρήσεις που αφορούν την εικόνα:

Philips: Πράσινο που μπλεδίζει, αντίθεση μέτρια/κορυφαία dynamic contrast off/on, χαμηλό gamma, κορυφαία ομοιομορφία.

Samsung: Χρώματα κοντά στο πρότυπο, κορυφαία αντίθεση, κορυφαίο gamma, μέτρια ομοιομορφία.

LG: Χρώματα κοντά στο πρότυπο, μέτρια αντίθεση, καλό gamma, καλή ομοιομορφία.

Toshiba: Πράσινο που μπλεδίζει, καλή αντίθεση, καλό gamma, μέτρια ομοιομορφία

Γιώργο, από αυτά που διάβασες και από τις βαθμολογίες τι συμπέρασμα έβγαλες, σε σχέσεις με τα περσινά μοντέλα;
Είναι καλύτερα σε ποιότητα εικόνας;
Μπορούν να ανταγωνιστούν ή και να ξεπεράσουν την Χ3500;
Αν όλες αυτές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την ZF τότε όλες θα είναι πάλι στη σκιά της Χ3500.
Έτσι είναι;

H Sony 32W4000 συμφωνα με ενα πρωτο τεστ απο Γαλλικο site εχει 2491:1 contrast χωρις να ειναι ενεργοποιημενο το dynamic contrast...

http://translate.google.co.uk/trans...e-303-3303-16.html&sl=fr&tl=en&hl=en&ie=UTF-8

Οποτε ακομα και αν ο ανταγωνισμος πλησιασε την Χ3500 φαντασου τωρα την Χ4500 με το contrast αυτο και με motionflow. Noμιζω οτι δυσκολα θα εχει αντιπαλο.

Γιώργο, από αυτά που διάβασες και από τις βαθμολογίες τι συμπέρασμα έβγαλες, σε σχέσεις με τα περσινά μοντέλα;
Είναι καλύτερα σε ποιότητα εικόνας;
Μπορούν να ανταγωνιστούν ή και να ξεπεράσουν την Χ3500;
Αν όλες αυτές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την ZF τότε όλες θα είναι πάλι στη σκιά της Χ3500.
Έτσι είναι;

Με βάση τις μετρήσεις του περιοδικού η Α656 υπερέχει σε όλους του τομείς της ZF, και νομίζω πως η περίληψη του προηγούμενου μηνύματος μου για την Samsung ταιριάζει γάντι και για την Χ3500.

Δεν ξερω αν προσεξατε ποσο υψηλο contrast εχει η ZF σε σχεση με παλιοτερα μοντελα της Toshiba.

H βελτιωση λογω χρησης πανελ S-PVA ειναι τεραστια.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Δεν ξερω αν προσεξατε ποσο υψηλο contrast εχει η ZF σε σχεση με παλιοτερα μοντελα της Toshiba.

H βελτιωση λογω χρησης πανελ S-PVA ειναι τεραστια.-bye-

Σίγουρα ισχύει αυτό, αλλά μένει να λυθούν τα θέματα ομοιομορφίας που είναι η αχίλλειος πτέρνα των S-PVA.

Σχετικά με την αντίθεση πάντως έχω μία ένσταση κατά πόσο τα νούμερα είναι αντιπροσωπευτικά για το τι θα βλέπει ο καθένας στο σπίτι του. Οι μετρήσεις της μέγιστης φωτεινότητας απέχουν πολύ μεταξύ τους από μοντέλο σε μοντέλο και προσωπικά θεωρώ φωτεινότητες της τάξης των 200+ nits υπερβολικές για τα δικά μου γούστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΕΣΤ ΗΧΟΥ LCD 40-42":ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?

Η ομοιομορφια αποτελει γενικοτερο προβλημα των LCD. Παντως στην F86 ειχε μετρηθει απο το ιδιο περιοδικο πανω απο 90% και μου κανει εντυπωση που μειωθηκε. Αντιθετως Philips και Sharp που στις μετρησεις του Hi Tech περυσι ειχαν πολυ μεγαλο προβλημα ομοιομορφιας (γυρω στο 80%) φετος βλεπω οτι βελτιωθηκαν.

Τελος βλεποντας το contrast της 9703 θα ελεγα οτι ακομη εχει πανελ LG και προφανως Sharp θα εχει μονο η 32αρα.

η δικές μου παρατηρήσεις (τώρα που διάβασα το συγκριτικό) είναι
>η ΚΙΝΗΣΗ εξακολουθεί να αποτελεί θέμα που επιρρεάζει λιγότερο την sumsung 656 και περισσότερο τη philips 9703 (από τις 3 κορυφαίες)
>και ακόμα οτι η sumsung 656 υπερέχει και στα SD σήματα
>και τέλος ότι η LG5000 είναι μια αξιόλογη LCD στα χρήματά της

αν μπορεί ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα και έχει την philips, ας μας πει την γνώμη του για κίνηση και τηλεοπτικό σήμα

ΥΓ
εγώ, τον κ. Καστρούνη, πριν να γίνω μέλος του forum, τον ήξερα μόνο από τον ΗΧΟ. Όμως τα κείμενα σε ένα περιοδικό εκ των πραγμάτων πρέπει να έχουν ένα ύφος (καμιά φορά μάλιστα, έχουν μόνο ύφος - δεν μιλάμε εδώ για τέτοια περίπτωση). Τώρα, που έχω διαβάσει πλέον κείμενα πιο "χαλαρά" από τον άνθρωπο (και όχι τον επαγγελματία), τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο και θεωρώ ακόμα πιο αξιόπιστες τις δοκιμές του εν λόγω περιοδικού.

Last edited:
Εχω την τηλεόραση περίπου ένα μήνα,αλλά δεν είχα το χρόνο και ίσως και τη διάθεση να την πολυψάξω.Θα προσπαθήσω να πω όσα είδα.
Ενας από τους βασικούς λόγους που (ξανα)πήρα Philips είναι η συμπεριφορά σε RF και SD.Ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα η βελτίωση που επιφέρουν τα διάφορα συστήματα επεξεργασίας,ήταν ανέκαθεν ένα από τα ατού της.Γενικά σε σήματα SD έχει ένα τρόπο να ραφινάρει το αποτέλεσμα επί της οθόνης πολύ χαρακτηριστικό.Μη με ρωτήσετε αν το αποτέλεσμα είναι το πιο ουδέτερο και πιστό,δεν ξέρω.Εχει μια "ταυτότητα" απεικόνισης κοινή σε όλες τις τεχνολογίες υλοποίησης τηλεοπτικών συσκευών,από τις CRT ακόμα.Σε μένα αρέσει.
Χαρακτηριστικό είναι οτι οι διαφορές ποιότητας εικόνας μεταξύ συνδέσεων Composite, S-video,Scart RGB και, ακόμη και,Component δεν είναι σπουδαίες,συνήθως δε αμελητέες, όταν τα συστήματα βελτίωσης είναι ενεργοποιημένα.(αλλιώς είναι σαφέστατες).__ .Διαφοροποιείται σημαντικά από HDMI όπου η γενική εντύπωση είναι μιας εικόνας πιο ουδέτερης,δεν λέω απαραίτητα καλύτερης,αλλά λιγότερο επεξεργασμένης.Το τι προτιμάει ο καθένας σε κάθε στιγμή και ανάλογα και με το υλικό που βλέπει ξεκαθαρίζει μετά απο λίγο καιρό συμβίωσης..
Πάντως,καλό είναι να επιλέγεται μέση τιμή εμπλοκής των συστημάτων,αφού σε ακραίες τιμές μπορούν να κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό.
Ενα άλλο plus ειδικά σε τηλεοπτική εικόνα είναι η επιλογή αυτόματου κροπαρίσματος του σήματος ,διαρκώς μεταβαλλόμενου,όχι στατικού,που εκμεταλεύεται και γεμίζει το πάνελ με το βέλτιστο τρόπο κάθε στιγμή.Είναι μόνιμο σύστημα της Philips,γνωστό και από πολύ παλαιότερα μοντέλα,παρόλαυτα πολύ πιο εξελιγμένο απο τα περισσότερα των άλλων εταιρειών.
Για HD δεν μπορώ να σας πώ πολλά,δεν διαθέτω ανάλογο player.Πάντως από το απλό DVD player μου,μέσω HDMI,1080p η εικόνα είναι εκθαμβωτική.
Αυτά για τώρα,περισσότερα προσεχώς.