Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Δίκη σου μετάφραση το μήνυμα. Άλλος ενδέχεται να το μεταφράσει ως εξής. Δεν γλύτωσε το καθίκι τώρα θα φάει καλά.

Ας τελειώνει η καραμέλα με τη σουίτα. Φυλακή είναι. Δεν είναι καθόλου ωραία.

Και τι μυνημα δινει στον επομενο ?

Κανε οτι διαστροφη και ανοσιουργημα θες ... στο τελος μια δις ισοβια θα φας.
Θα σε εχουν και σε προσωπικη σουιτα. Ολα καλα .... !

Για μισό λεπτό.
Πιστεύεις στα σοβαρά ότι ο διεστραμμένος -σε τέτοιο βαθμό μάλιστα- παίρνει χαμπάρι από μηνύματα?

Θανατου ?

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ !!!!!!

ΤΣΟΥΚΟΥ!

Καθόλου δεν το παίρνει το μήνυμα.

Αν ήταν έτσι σε χώρες που υπάρχει θανατική ποινή δεν θα υπήρχαν διεστραμμένοι.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι και διεστραμμένους έχουν, και θύματα έχουν και τους θανατώνουν και λάθος ανθρώπους έχουν θανατώσει πολλάκις.

Σε μερικες περιπτωσεις συμφωνω με την θανατικη ποινη οπως δολοφονια με προθεση παιδιου απο ενηλικο ειτε με παιδοφιλια ειτε χωρις...
Και γενικα σε δολοφονιες εκ προθεσεως...
Νομιζω οτι πρεπει να αλλαξει και η πραγματικη ποινη των ισοβιων και πραγματικα να ειναι ισοβια...

Τι μήνυμα να πάρει; Μισό μπουκάλι ουίσκυ, καμιά ουσία και βουρ για το φόνο... .

Επιμένω. Όταν δεν μπορεί να αποτελέσει πια απειλή, γιατί να τον θανατώσεις;

Μην αρχίσετε τα πόσο κοστίζει στη φυλακή και διάφορα μόνο. Για ανθρώπινη ύπαρξη μιλάμε. Όχι λογιστικές πράξεις.

Αν η θανάτωση είναι αδίκημα τότε δεν μπορεί να θανατώνει η ίδια η κοινωνία.
Ας γίνει ζούγκλα μετά. θα είναι ηθικότερο.

Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

...
Συνελήφθη ο τύπος. Δεν είναι πια απειλή.

Μπορεί κάποια στιγμή να δραπετεύσει ή... να πάρει 5ήμερη άδεια (στην Ελλάδα ζούμε)... Θυμάμαι, πριν καμμιά 10ετία, κάποιος παιδεραστής ονόματι Κόκκαλος, πήρε άδεια, και στρίμωξε εναν πιτσιρίκο σε ένα ασανσέρ στην Θεσσαλονίκη,. Ευτυχώς ο μικρός έβαλε τις φωνές και κάποιοι τον άκουσαν και πρόλαβαν το κακό... Εκτοτε δεν μαθεύτηκε τι απέγινε ο Κόκκαλος... Ο πατέρας του μικρού είχε πει οτι σκέφτεται τι να κάνει "με αυτούς που έκριναν οτι ο δράστης δεν είναι επικίνδυνος και υπέγραψαν να πάρει άδεια" ...
Είμαι υπέρ της θανατικής καταδίκης. Αλλά αν πρέπει να συνταχθώ με την γραμμή οτι "η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη", συμβιβάζομαι με το να τον κρατήσουν ζωντανό σε μια φυλακή αλλά χειρουργικά παράλυτο στα χέρια και στα πόδια για να μην κινδυνεύσει ποτέ κανείς ξανά από αυτόν...

Θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται όσοι ζητούν την θανατική καταδίκη, έτσι...

Βέβαια, το πρόβλημα είναι οτι δύσκολα θα βρεθεί γιατρός γι'αυτήν την δουλειά (λόγω του όρκου του Ιπποκράτη), αλλά όλο και κάποιος καλός άνθρωπος γιατρός θα βρεθεί...

μια και ειδα το θέμα και με αγγιζει πολύ να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
δεν μετράει κανενός μας η γνωμη βεβαια αλλά εγώ μετα την μικρη αννι που την εκοψε και την μαγειρεψε με ρυζι και μετά την μικρή που της έλιωσε το κεφάλι στα βραχια ο πακιστανος στην Παρο και μετά τα μαχαιρόματα του φουκαρα που πηγαινε για γεννα και του πήραν την κάμερα και τον σκοτωσαν λεω ναι στην θανατικη ποινη.
Δεν τους αξιζει τιποτα λιγοτερο.

Θανατικη ποινη... χμμμμμ....

Strange Fruit?

"Southern trees bear strange fruit,
Blood on the leaves and blood at the root,
Black bodies swinging in the southern breeze,
Strange fruit hanging from the poplar trees.

Pastoral scene of the gallant south,
The bulging eyes and the twisted mouth,
Scent of magnolias, sweet and fresh,
Then the sudden smell of burning flesh.

Here is fruit for the crows to pluck,
For the rain to gather, for the wind to suck,
For the sun to rot, for the trees to drop,
Here is a strange and bitter crop."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θανατικη ποινη... χμμμμμ....

Strange Fruit?

"Southern trees bear strange fruit,
Blood on the leaves and blood at the root,
Black bodies swinging in the southern breeze,
Strange fruit hanging from the poplar trees.

Pastoral scene of the gallant south,
The bulging eyes and the twisted mouth,
Scent of magnolias, sweet and fresh,
Then the sudden smell of burning flesh.

Here is fruit for the crows to pluck,
For the rain to gather, for the wind to suck,
For the sun to rot, for the trees to drop,
Here is a strange and bitter crop."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τρομερό τραγούδι, τρομερός στίχος, απίστευτη ερμηνεία.

Οι συνειρμοι του καθενος .... εχουν τελειως διαφορετικη αφετηρια και αφορμη.

Με αυτο ως δεδομενο ... παλι καλα που γραφουμε στο ιδιο νημα. Ειναι θαυμα ! :laugh:

ΤΣΟΥΚΟΥ!

Καθόλου δεν το παίρνει το μήνυμα.

Αν ήταν έτσι σε χώρες που υπάρχει θανατική ποινή δεν θα υπήρχαν διεστραμμένοι.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι και διεστραμμένους έχουν, και θύματα έχουν και τους θανατώνουν και λάθος ανθρώπους έχουν θανατώσει πολλάκις.

Δυστυχώς το μόνο μυνημα που παίρνουν ειναι αυτο, κανένα αλλο μυνημα. Ο φοβος και το τελος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μια και ειδα το θέμα και με αγγιζει πολύ να πω κι εγώ τη γνώμη μου.
δεν μετράει κανενός μας η γνωμη βεβαια αλλά εγώ μετα την μικρη αννι που την εκοψε και την μαγειρεψε με ρυζι και μετά την μικρή που της έλιωσε το κεφάλι στα βραχια ο πακιστανος στην Παρο και μετά τα μαχαιρόματα του φουκαρα που πηγαινε για γεννα και του πήραν την κάμερα και τον σκοτωσαν λεω ναι στην θανατικη ποινη.
Δεν τους αξιζει τιποτα λιγοτερο.

Και τετοια δυστυχως ειναι πλεον καθημερινά. Πρωτα ενα κανιβαλλο του Μιλγουκη τον ειχαμε αναφορά για 15 χρονια...τωρα σχεδων καθε βδομάδα πετάγεται κατι τέτοιο τερατωδες.
Τελικα ειμαι υπερ εφόσον η κατηγορία ειναι αποδεδειγμένη και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.

Τρομερό τραγούδι, τρομερός στίχος, απίστευτη ερμηνεία.

Nαι αλλά το strange fruit δεν έχει καμμία σχεση με την "θανατική ποινή" δεδωμένου οτι η "ποινη" ειναι νομικη λεξη και πράξη.

Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Δυστυχώς το μόνο μυνημα που παίρνουν ειναι αυτο, κανένα αλλο μυνημα. Ο φοβος και το τελος.

Και τετοια δυστυχως ειναι πλεον καθημερινά. Πρωτα ενα κανιβαλλο του Μιλγουκη τον ειχαμε αναφορά για 15 χρονια...τωρα σχεδων καθε βδομάδα πετάγεται κατι τέτοιο τερατωδες.
Τελικα ειμαι υπερ εφόσον η κατηγορία ειναι αποδεδειγμένη και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.

Φαντάζομαι ότι η παροιμία "μακρυά απ τον κώλο μας κι ας είν' κ εξήντα πόντους" σε εκφράζει τα μάλα.

Πάντα γίνονταν γίνονται και θα γίνονται εγκλήματα που δεν τα φαντάζεται ο "κοινός" νους.
Ποτέ μα ποτέ όμως ο φόβος δεν σταμάτησε κάποιον. Ο σωφρονισμός (όταν εφαρμόζεται) είναι το μόνο που αλλάζει τον άνθρωπο.

Re: Απάντηση: Re: Θανατική ποινή , Ναι ή Όχι;

Πάντα γίνονταν γίνονται και θα γίνονται εγκλήματα που δεν τα φαντάζεται ο "κοινός" νους.
Ποτέ μα ποτέ όμως ο φόβος δεν σταμάτησε κάποιον. Ο σωφρονισμός (όταν εφαρμόζεται) είναι το μόνο που αλλάζει τον άνθρωπο.

Yπεργενικευσης το μεγαλειο !

Καταρχην κανεις δεν ξερει ποσα κοριτσακια γλιτωσαν απο την αποτρεπτικοτητα που εχει η θανατικη ποινη.
Ακομα και ΕΝΑ να γλιτωσε, η ζωη αυτου του κοριτσιου θα ωφειλεται στην απειλη της θανατικης καταδικης.
Δεν μπορω να νοησω σε ΤΙ αλλο θα ωφειλεται ! Μηπως στην ανοχη και ωριμοτητα της κοινωνιας μας ?
Αν μιλαμε για συγκεκριμενους κατηγοριες κτηνανθρωπων ... η αφελεια μας να πιστευουμε κατι τετοιο
φτανει σε αυτοκτονικα επιπεδα (και χωρις να επαληθευεται πουθενα).

Ο φοβος δεν σταματησε ποτε κανεναν ???? :blink:

Οκ, ειμαι ακομα νινι, δεν εχω βγει εξω στην κοινωνια και παιζω με τα lego μου.
Ομως ... φοβαμαι να παω στον Μπαμπη τον βενζινα και να του πατησω τον καλο.
Εχω την αμυδρη εντυπωση, οτι αυτος ο αχρηστος φοβος ... σε καλο θα μου βγει.
Ετσι νομιζω, ισως να κανω λαθος, εσεις θα μου πειτε .... :p

Απο την αλλη ....
πως ακριβως σωφρονιζεται ενα κτηνος που τεμαχιζει, βραζει και σφηνωνει μεσα σε υδροσωληνες
ενα κοριτσακι που θεωρει (αυτο το κτηνος) πατερα ? Ειμαι ολος αυτια .... :ears: