The best βουβάλι in town

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
50,031
και πιό σωστά θα έλεγα in Greece με μικρή επιφύλαξη....

20160702_115631.jpg

Πολυ ωραιο μπράβο, και φυσικά με το --μικρή επιφύλαξη....το εσωσες.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Δεν έσωσα τίποτα...
Ειλικρινά, δύσκολα φτιάχνεται τέτοιο....

(και εννοείται δεν είναι το δικό μου)....

(Η επιφύλαξη εκεί πήγαινε... :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ακούσαμε σήμερα, σε εξαιρετικό και γνωστό σε όλους μας σύστημα - χώρο.

Σε άμεση αντιπαράθεση με το μέχρι τώρα καλύτερο.
Οι διαφορές ήταν ...μικρές...
Πχ όπως από μια ferrari με 450 ίππους στο επόμενο μοντέλο με 470...

Εύχομαι κάποια μέρα όλα τα μέλη του avclub με ανησυχίες στον τομέα των dac να αποκτήσουν κάτι κοντά στον ήχο του.

Xμμμ .....δεν θα διαφωνησω ως προς τα υλικα με τα οποια το τροφοδοτεις .Πολυ μεγαλη αποσταση Ι2S αλλα αμα σου κλειδωνει ....No problem.... 80MHZ limit.... ζεστη και σημερα ..... το dc offset απο το Legato κανει βολτες, για DC couple ενισχυτη απογορευτικο ,αρα caps στην εξοδο ....αρα παντρευεσαι το ηχο τους ...Στην δικη μου περιπτωση το εδωσα, το στησιμο που ειχα κανει στο ταπεινο 9018Κ2Μ ακουγοταν πολυ καλυτερα .Εσυ βεβαια μπορει να εισαι ενταξει ολα σχετικα ειναι ...

Φίλε μου...
δεν είναι δικό μου ούτε το κατασκεύασα.
Απλά έζησα μαζί του αρκετές στιγμές της μεταμόρφωσής του τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Κλειδώνει και δεν ξεκλειδώνει.

Lagato ?
Δεν υπάρχει. (νομίζω ότι αυτά τα ξεχάσαμε εδώ και χρόνια)

Οι πυκνωτές δεν μπήκαν για το dc offset.
Ας πει ο ιδιοκτήτης.

Εγώ την ευχή μου την είπα...

Ριξε αν μπορεις και καμια αλλη φωτο απο αλλη πλευρά να το καταλάβουμε καλυτερα.

δυστυχώς δεν έχω άλλη.
Μία πήρα βιαστικά επειδή δεν το είχα δει στην μορφή αυτή.
Η ακρόαση έλαβε τέλος.
Αν έχει άλλες ο ευτυχής ιδιοκτήτης μπορεί να στείλει.

Πάντως έχει μέσα τροφοδοσίες salas παντού, τα γνωστά του βουβαλιού, βούλγαρο usb και αρκετές και ποιοτικές χωρητικότητες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τώρα που το ξαναβλέπω...μάλλον έχει λεγκάτο...
(έμεινα με την δική μου υλοποίηση που το έδιωξα...)
ό,τι και νάχει, σας είπα, παίζει ωραία.

Για μένα είναι μια εκδοχή του 9018 πού είναι προσαρμοσμένη στα δικά μου προσωπικά γούστα ,λόγω πυκνωτών στην έξοδο[ακόμη τα πειράματα δε τελείωσαν]
Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο
Το καλύτερο βουβάλι είναι αυτό με το στάδιο εξόδου του pass πού είχαμε τη τύχη να το ακούσουμε ο Βασίλης [Τσάκωνας] και εγώ μαζί με τον άνθρωπο πού υλοποίησε και τα τρία βουβάλια ,δηλαδή τον Savva X
Στο δικό μου[αυτό της φωτό] λείπουν 2 salas πού θα τροφοδοτήσουν το xmos jlsounds
Με λίγα λόγια υπάρχει δρόμος ακόμη ,ιδίως αν μπορέσουμε και αλλάξουμε το 9018 με το νέο συμβατό τσιπάκι της σειράς pro

σήμερα πάντως νομίζω κατα γενική ομολογία όλοι ήταν υπέρ του δικού σου.
Για μένα ήταν εύκολη απόφαση.

Εγω είχα θέατρο στο ικεα. Καλά ήτανε, χάρηκε η μικρή που είδε παιδάκια, ο μπαμπάς μόλις τώρα κατάλαβε τι έχασε, οποτε όλα καλά. Τελικά του Πέτρου και του Βασίλη ακουσατε;

Απάντηση: Re: The best βουβάλι in town

Εγω είχα θέατρο στο ικεα. Καλά ήτανε, χάρηκε η μικρή που είδε παιδάκια, ο μπαμπάς μόλις τώρα κατάλαβε τι έχασε, οποτε όλα καλά. Τελικά του Πέτρου και του Βασίλη ακουσατε;

Και τα δύο

Απάντηση: Re: The best βουβάλι in town

Ο Σάββας το δικο του;

Oταν το βάλει σε κουτί θα το φέρει Πάντως αν γίνει μέσα στο 16 να το θεωρείς πολύ σύντομο .
Περί τα 2 χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση παλαίωσης όπως τα καλά κόκκινα κρασιά ...

Πέτρο,θα χρειαστείς άλλο κουτί αν είναι για δυο Salas ακόμα,εκεί δεν βλέπω να χωράνε,θα γίνει χαμός από θερμοκρασίες ακόμα κι αν τα στριμώχνατε κάπου.
Και θα 'ναι κι ευκαιρία να το συμμαζέψεις λίγο,ειδικά τις αποστάσεις του I2S.

Σωκράτη έχεις δίκιο ,η μόνη λύση πού βλέπω είναι η αναδιάταξη και το να πάνε σε άλλο κουτί οι δύο μ/σ
Ηδη τα Σάλας είναι 5 + 2 πού χρειάζονται θα γίνουν 7 ,οπότε οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετές
Ηδη βέβαια είναι μεγάλες ,αλλά μέσα στα λογικά πλαίσια γιατί η απαγωγή γίνεται από όλο το κουτί πού είναι το γνωστό του Ιταλού
Αυτό πού πιάνει αρκετό χώρο είναι οι πυκνωτές στην εξόδου πού συνολικά είναι 8 ,στη φωτό είναι 12 [οι 4 mudorf είναι δανεικοί για δοκιμή από τον Βασίλη ]
Τα περί i2s ,τα έχω ξαναπεί .
Στον συνδυασμό squeezebox duet σύνδεση απ ευθείας έξοδο του i2s στη αντίστοιχη είσοδο του βουβαλιού ,χρησιμοποιήθηκε belden με μήκος γύρω στα 60 εκ ,κανένα πρόβλημα
Είχε γίνει δοκιμή με το <ιδανικό> μήκος κάτω από 15 εκ και δε παρατηρήθηκε καμμία διαφορά ,ούτε στο κλείδωμα ,ούτε ακουστική [τουλάχιστον στα δικά μας αυτιά] .Επειδή από το συγκεκριμένο belden [αρκετά ακριβό για το είδος του ] είχε μείνει και ένα κομμάτι περί το 1 μ το τερματίσαμε και το συνδέσαμε στο συνδυασμό duet -βουβάλι ,κανένα πρόβλημα.
Σωκράτη η όλη κατασκευή για να φθάσει στο <ιδανικό> χρειάζεται πέρα από τα 2 Σαλας και αλλαγή του μ/σ γιά να μπεί 18 v αντι του 15 v που υπάρχει σήμερα [είναι επαρκής αλλά όχι ο ιδανικός] και η αλλαγή της τροφοδοσίας του βουβαλιού με reflector .
Με λίγα λόγια μετά από 4-5 χρόνια έχουμε ακόμη δρόμο
Ενα μεγάλο μειονέκτημα του είναι ότι έχει στη παρούσα κατάσταση μόνο είσοδο i2s

Δεν τον αφήσατε να το χαρεί ούτε μία μέρα !
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο .
Οι πυκνωτές στη έξοδο, σε σειρά με το σήμα, αν δεν είναι απαραίτητοι να μην τους χρησιμοποιείτε.

οι πυκνωτες στην έξοδο καλώς ή κακώς είναι μια σχολή από μόνη της.

....

Last edited by a moderator: