The best βουβάλι in town

Δεν τον αφήσατε να το χαρεί ούτε μία μέρα !
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο .
Οι πυκνωτές στη έξοδο, σε σειρά με το σήμα, αν δεν είναι απαραίτητοι να μην τους χρησιμοποιείτε.

Θεωρητικά θα συμφωνούσα μαζί σου ,αλλά στη πράξη σου δίνουν τη δυνατότητα να <κουρδίσεις> κατα το δυνατόν καλύτερα το αποτέλεσμα .Το καλύτερα βέβαια δεν είναι αντικειμενικό ,είναι καθαρά υποκειμενικό .
Σ αυτό τον συνδυασμό της φωτό πέρασαν σαν by pass 3 πυκνωτές ,οι ρωσικοί Κ72 - FT3 και οι mudorf supreme.
To αποτέλεσμα τελείως διαφορετικό .
Πιθανόν πηγαίνοντας σε ακόμη ακριβότερες λύσεις να υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα

Για μένα είναι μια εκδοχή του 9018 πού είναι προσαρμοσμένη στα δικά μου προσωπικά γούστα ,λόγω πυκνωτών στην έξοδο[ακόμη τα πειράματα δε τελείωσαν]
Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο
Το καλύτερο βουβάλι είναι αυτό με το στάδιο εξόδου του pass πού είχαμε τη τύχη να το ακούσουμε ο Βασίλης [Τσάκωνας] και εγώ μαζί με τον άνθρωπο πού υλοποίησε και τα τρία βουβάλια ,δηλαδή τον Savva X
Στο δικό μου[αυτό της φωτό] λείπουν 2 salas πού θα τροφοδοτήσουν το xmos jlsounds
Με λίγα λόγια υπάρχει δρόμος ακόμη ,ιδίως αν μπορέσουμε και αλλάξουμε το 9018 με το νέο συμβατό τσιπάκι της σειράς pro

Για πείστε το Σάββα, να μας εξηγήσει τις τρεις παραλλαγές του βουβαλιού ως προς το στάδιο εξόδου;
Αυτό εδώ που ένθεσε ο υπέρηχας το βλέπω ως καθαρό passive out, εκτός και εάν με μπερδεύουν οι πυκνωτές στην έξοδο.

Re: Απάντηση: The best βουβάλι in town

Δεν τον αφήσατε να το χαρεί ούτε μία μέρα !
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο .
Οι πυκνωτές στη έξοδο, σε σειρά με το σήμα, αν δεν είναι απαραίτητοι να μην τους χρησιμοποιείτε.
Λιγακι απολυτο αυτό, καλυτερα να πεις δοκιμαστε τους ανα περιπτωση με καποια επιφυλαξη

Για πείστε το Σάββα, να μας εξηγήσει τις τρεις παραλλαγές του βουβαλιού ως προς το στάδιο εξόδου;
Αυτό εδώ που ένθεσε ο υπέρηχας το βλέπω ως καθαρό passive out, εκτός και εάν με μπερδεύουν οι πυκνωτές στην έξοδο.

μαλλον σε μπερδευουν!!!!
9018 χωρις I/V δεν γινεται!!!

Το κύκλωμα του 9018 δεν μου είναι καθόλου οικείο, δεν το έχω δουλέψει καθόλου.

Έχω την εντύπωση ότι το 9018 έχει δύο δυνατές εξόδους, voltage output or current output.
Ο Quanghao είχε αναφέρει και μια ειδική περίπτωση εξόδου καθαρά passive με χρήση μετασχηματιστών εξόδου στο 1Vrms/0dB.

Προσωπικά, περιμένω από τον Σάββα να παρουσιάσει τη δουλειά του. Θα βοηθήσει όσους ασχολούνται στη DIY με αυτή την υλοποίηση της Sabre.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: The best βουβάλι in town

μαλλον σε μπερδευουν!!!!
9018 χωρις I/V δεν γινεται!!!

Γίνεται ,μία έκδοση του [αρχική] έπαιξε μ αυτούς τους 4 mudorf στην έξοδο του

Ι/v χρησιμοποιεί το legato και λογικά ειναι η παλιά έκδοση η οποία είχε 100υf ηλεκτρολυτικο πυκνωτή για το dc.... Εδώ μπαίνουν οι μεγάλοι και πολλοί πυκνωτές προσπαθώντας να μην ανεβάσει και το φίλτρο....
Η τελευταία έκδοση λεγκατο είναι με χωρίς πυκνωτές στην έξοδο! Το ίδιο πιο light είχα κι εγώ στήσιμο με ρη διαφορά είχα μετασχηματιστές για τη μετατροπή σε single end. Τους δοκίμασα και απευθείας χωρίς i/v αλλά δεν...

Για ενα διάστημα στην αρχη το έπαιζα σκέτο. Μετά πηρα λεγκατο. Ο Τσακωνας πολυ καιρό επίσης πριν βάλει pass.

Απάντηση: Re: The best βουβάλι in town

Ι/v χρησιμοποιεί το legato και λογικά ειναι η παλιά έκδοση η οποία είχε 100υf ηλεκτρολυτικο πυκνωτή για το dc.... Εδώ μπαίνουν οι μεγάλοι και πολλοί πυκνωτές προσπαθώντας να μην ανεβάσει και το φίλτρο....
Η τελευταία έκδοση λεγκατο είναι με χωρίς πυκνωτές στην έξοδο! Το ίδιο πιο light είχα κι εγώ στήσιμο με ρη διαφορά είχα μετασχηματιστές για τη μετατροπή σε single end. Τους δοκίμασα και απευθείας χωρίς i/v αλλά δεν...

Ακριβώς έτσι είναι ,είναι η παλιά έκδοση legato πρίν 4 χρόνια περίπου ,πού είχε τούς πυκνωτές .
Το legato τροφοδοτείται με 4 salas και από την έξοδο πέρασαν διάφοροι συνδυασμοί πυκνωτών ,δίνοντας διαφορετικό αποτέλεσμα
Οταν τροφοδοτήθηκε και το βουβάλι με salas υπήρξε βελτίωση [για αυτό υπάρχουν και 5 salas]

Μπράβο Πέτρο και ακόμα καλύτερο!
Μπράβο και στον Σάββα που κατάφερε να ξεπεράσει τον λαμποβούβαλο του Υπέρηχα.
Σπάνια ημέρα η σημερινή θα την θυμάμαι για πάντα! :flipout:

Αν και το δικό μου δεν το πειράζω ( γιατί παίζει :afro: ) περιμένουμε φουλ ρεπορτ για αγράμματους. Πέτρο ξέρεις εσύ!

Last edited by a moderator:
Νίκο ,υπάρχουν οι δεδομένοι περιορισμοί του 9018 .
Πέρα απ αυτό το αναλογικό στάδιο είναι <όλα τα λεφτά>
Θεωρώ ότι το αναλογικό στάδιο του pass πού έχει ο Σάββας είναι το καλύτερο
Και βέβαια ο Σάββας το καλύτερο παιδί πού υπάρχει ,ψυχούλα από τις λίγες πού υπάρχουν σήμερα

Και το στάδιο εξόδου του pass

https://www.dropbox.com/home?preview=IMG_0825+(1).JPG

Last edited:

Μπράβο Πέτρο και ακόμα καλύτερο!
Μπράβο και στον Σάββα που κατάφερε να ξεπεράσει τον λαμποβούβαλο του Υπέρηχα.
Σπάνια ημέρα η σημερινή θα την θυμάμαι για πάντα! :flipout:

Αν και το δικό μου δεν το πειράζω ( γιατί παίζει :afro: ) περιμένουμε φουλ ρεπορτ για αγράμματους. Πέτρο ξέρεις εσύ!
Δεν ειμαι σίγουρος οτι με ξεπέρασε. ...
Αν και εχω καιρό να ακούσω το δικό μου

Last edited by a moderator:
Μανώλη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση: ένα βουβάλι με Legato που τροφοδοτείται συμμετρικά για κάθε κανάλι με salas.
Τα υπόλοιπα βουβάλια είναι του Βασίλη με τροποίηση του Pass Zen και του Δημήτρη με Universal Tube από Thorsten. Το δικό μου με NTD1 περιμένει ακροατή λόγω άλλων υποχρεώσεων που έχουν σχέση με R-2R

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (legato) νομίζω πως το ενδιαφέρον είναι το πολύ καλή συνέργια μεταξύ του 9018-legato και Jlsounds XMOS
Περισσότερη φυσικότητα, λεπτομέρεια και ζωντάνια/ατάκα μεταμορφώνουν σ' έναν βαθμό τον laid-back χαρακτήρα του legato

Νομίζω πως ο ιδιοκτήτης (Πέτρος) το έπαιξε δια του ασφαλούς επιλέγοντας να μην εγκαταστήσει το legato 3 που δεν έχει πυκνωτές στην έξοδο, οπότε να μην εμπλακεί σε κατάσταση take it or leave it, αν δεν του άρεσε το άκουσμα.

Το έχω ξαναπει: είναι πολύ έξυπνη η κίνηση της ESS με την κυκλοφορία των 9023 και 9018. Η μόνη απάντηση έρχεται καθυστερημένα από την AKM με τα 4490 και 4495/97.
Για την ανώτερη κατηγορία, θα στοιχιμάτιζα πως θα κερδίσει ο χαιμελέοντας

Γράφω στα γρήγορα και θα επανέλθω.
Ειλικρινά χάρηκα που συμμετείχες Σάββα στο νήμα.

Είναι κρίμα να "χάνονται" μέλη αστέρια στο DIY για χ, ψ λόγους!
Ειλικρινά οι συντονιστές της DIY έχουμε κάνει υπερπροσπάθειες να ανεβάσουμε την κατηγορία, να συζητάμε εποικοδομητικά και όχι αυτάρεσκα ή εγωιστικά και να προσφέρουμε γνώση μεταξύ μας αλλά και στα νέα μέλη που πρωτοεισέρχονται.

Μανώλη, θα κάνω μια υπόθεση πως ένα μεγάλο μέρος των μελών της DIY κατηγορίας κάθε φόρουμ αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο σε ξένα φόρουμ λόγω του όγκου των πληροφοριών και υλοποιήσεων.
Για τον πλήθος των υλοποιήσεων δεν θα κατηγορούσα κανέναν αν σκέφτεται 10 και πράττει 1, πέρνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση. Τουναντίον, και αυτά που γίνονται είναι προς πίσμα των καταστάσεων.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να έχουμε κατά νου τους νεοεισερχόμενους που έρχονται πιο ουδέτεροι απέναντι συσκευές / υλοποιήσεις και περιμένουν κριτικές και γνώμες ουσίας
Το καλό όνομα πάντα πέρνει χρόνο να χτιστεί. Κλείνω παρένθεση